Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 409.025
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi 3

Svaki put kad nešto scrollam mi se dogodi. Znači više puta dnevno. Jel moguće da je to zbog kaljenog stakla koje sam stavio gore (mada mi to nema smisla).

Nije nešto strašno. Možda se samo moram naviknuti na novi mobitel.

Imam china stable.

Trenutno imam 2h 52m SOT-a i 62% baterije.. Ekran mi vuče 41%. To mi se čini dosta, jučer je bilo puno manje... hmmmm... ali evo, provjerim kad mi baterija se spusti na 20% pa javim.

Android system 19% i Android 12% troše. Postavio sam u opcijama da mi nikada ne čisti aplikacije iz chache-a.

Gornji i donji dio su napravljeni od plastike zbog boljeg propuštanja elektromagnetskih valova, tj. da su od metala bio bi lošiji signal.

16 godina
Xiaomi Redmi 3

Nakon dosta utrošenih popodnevnih i nešto večernjih sati, napokon imam na uređaju xiaomi.eu ROM. 

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Xiaomi Redmi 3

narucia sam pro veerziju
bil mi iko moga dat neki link ssa tutorialom za taj eu rom i otkljucavanje BL
postoji li mogucnost da bricknem mob?

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi 3

Budem ja sklopio neki mini guide sa nekim koracima i linkovima po kojima sam ja išao.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 3
13 godina
Xiaomi Redmi 3
Scheduled Delivery:Today by End of Day
Edit: I 5 minut kasnije stigne dostava
Ajde da vidimo to cudo
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 14:52 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ajde javi dojmove: zanima me fluidnost sustava, kamera i baterija. Hvala
16 godina
Xiaomi Redmi 3

Kratki guide/moja jučerašnja pustolovina:

Kakav je postupak otključavanja BL i prebacivanja na neki drugi rom (u ovom slučaju xiaomi.eu). Na ovaj način sam ja sebi riješio xiaomi-eu rom.

Ako ćete koristit ovo što sam ja napisao, koristite to na vlastitu odgovornost. I ja sam se napatio (pregledavo forume, registrirao se na brdo njih, otvaro teme, postavljo pitanja itd.) dok mi niije sve prošlo kak treba, a i opisao sam gdje sam zapeo i kak sam riješio problem.

Još jedan napomena je da pročitate linkane guidove više puta ukoliko vam nisu jasni i da paziti u kojem modove ulazite (ak kaže download mod onda u download, ak kaže u fastboot onda u fastboot).

Koraci:

1. Prijavite se za otključavanje bootloadera. Ovdje imate postupak (isto je kao i za redmi note 3 koji je ovdje prikazan). Registirate svoj Mi account, ispunite formu i onda čekate da vam xiaomi pošalje SMS da imate dozvolu za otključavanje BL-a.

2. Ak vam je uređaj došao sa službenim ROM-om ovaj korak preskačete. 

Ukoliko imate neki vednor/kuhani/neslužbeni rom trebate se prebacit na official china stable rom. Evo vam guide . Ovaj postupak možete napravit i ako nemate otključan BL. Ova 2 youtube videa su popratni i pokazuju otprilike postupak kako to treba ić.

Možda vam neće prepoznat uređaj (meni ga je prepoznao), ak se to dogodi morate instalirat drivere. Postupak instalacije drivera je prikazan u drugom yt videu. Gratis još jedan guide sa malo više slika. 

3. Nakon što vam instalacija official china stable ROM-a prođe uspješno, da biste otključali BL, vaš uređaj mora biti u official china development ROM. Postupak kako se iz stable prebacit u DEV je u ovom guide-u. Ja sam prvo pokušao preko updater app-a koji se nalazi na uređaju instalirati ovaj dev rom iz guidea (6.3.17) ali mi je javljao grešku da "couldn't verify update package", tako da sam preuzeo noviju verziju Development ROM-a (6.4.21) sa miui/downloads i onda mi je prelazak sa stable na dev prošlo bez problema.

4. Nakon što vam je i instalacija official development roma prošla uspješno tek onda možete otključat svoj bootloader (ukoliko vam je xiaomi to odobrio). Znači, još jednom, da biste mogli otključat BL, morate bit na official china development ROM-u. Postupak kako to odradit je već bio prikazan u sklopu prijašnjih guideova za koje sam stavio link, ali evo ih još jednom. Prvi guide i drugi guide za otključavanje.

5. Kada vam je i postupak otključavanje BL završio uspješno tek tada možete na uređaj stavit xiaomi.eu, a za to vam je potreban TWRP. Prvo sam pokušao instalirati TWRP na isti način kao što sam stavio i DEV ROM preko updatera. Ali javljao mi je "couldn't verify update package" bez obzira verziju odabrao. Pokušao sam pratit

. Ali nije prošlo pa su mi rekli da probam instalirat preko fastboot-a.

Guide kako odradit postupak preko fastboota je ovdje. Ja sam umjesto koraka 11 izvršio korak 15 (jer mi ovaj sa 11 nije radio iz nekog razloga). Ima mala greška u guideu, a to je da su zaboravili dodat ekstenziju u drugoj naredbi koja se upisuje u konzolu. Znači naredba mora biti: fastboot flash recovery twrp_rm3.img

6. Nakon toga će vam ući u TWRP gdje si prvo podesite da vam je izbornik na engleskom jeziku jer je meni bio na kineskom, (na prvom ekranu koji mi je bio prikazan u TWRP su bile dvije tipke pri dnu ekrana sa kineskim slovima, pritiskom na tipku na desnoj strani otvara se izbornik gdje birate jezik). Nakon toga "swipe allow modifications", odete na install, odaberete xiaomi.eu rom kojeg ste u prethodnim koracima ubacili na uređaj i nakon što instalacija završi kliknete reboot. I pokrenit će se novi rom.

U ovom 6. koraku, sam ja imao problema, jer (u prvom pokušaju) nakon što se instalirao xiaomi.eu u TWRP nisam otišao na reboot, nego sam otišao na wipe cashe (pratio sam video iz koraka 5), pa još instalirao SuperSu prije nego sam reboot napravio. I onda sam imao problem da mi uređaj nije htio uć u settingse. Nakon toga sam ponovno otišao u TWRP, otišao u Wipe izbornik, napravio swipe to factory reset i u advanced wipe dalvik i cache. Nakon toga sam instalirao ponovo xiaomi.eu rom (preko izbornika install), ali kad je instalacija završila ovaj put sam odabrao reboot i onda mi je sve šljakalo kak treba.

Nakon svega ovog na mom uređaju se nalazi MIUI by xiaomi.eu 7.1 | 7.1.3.0.

Još se jednom zahvaljujem jednom korisniku sa xiaomi.eu koji mi je bio od velike pomoći .

Ukoliko negdje zapnete, najbolje da potražite rješenje vašeg problema na miui i xiaomi.eu forumima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 19:21 (AmonZero).
Moj PC  
13 0 hvala 10
11 godina
neaktivan
Evo kako se baterija kod mene drži.

2 0 hvala 0
13 godina
jurica_m kaže...
Ajde javi dojmove: zanima me fluidnost sustava, kamera i baterija. Hvala

Bit ce za poklon (al cu ga prije podesiti).

Znaci nema skidanja originalne folije, te isprobavanja ekrana, boja, toucha...

Ovih dana imam ispite, pa sto uspijem isprobati u meduvremenu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
Xiaomi Redmi 3

@AmonZero

baš mi drago da si riješio

ti si znači ta ptičica što smo rješavali fastboot, TWRP i SuperSu na xiaomi.eu

ja sam ti i ovdje, ma nema gdje me nema 

MIUI HR TRANSLATOR

2 0 hvala 2
13 godina
MASVA kaže...

@AmonZero

Baš mi je drago da ovdje ima znalaca

Dal preporučaš stavljanje xiaomi.eu ROMa na mobitel koji će biti poklonjen i nebudem više imao mogućnost mjenjati na novije verzije.

Nečakinja će koristiti vjerojatno Viber, Face, surfanje....

Ima ovaj Top-one EU ROM loših strana.. prema iskustvima?

Tipa trošenje baterije, gašenje programa u pozadini, problemi s notifikacijama...?

17 godina
Xiaomi Redmi 3

svakako preporučam xiaomi.eu rom

i sam ga koristim na svojim uređajima od prvog dana

frendu sam flešao na redmi 3( zaključani bootloader) xiaomi.eu stable verziju kroz edl način

i vjeruj mi, ako je on zadovoljan (dragec jako zahtjevan oko tih stvari) biti će i nećakinja

što se tiče TOP ONE ROM-a mislim da oni čak kao bazu koriste xiaomi.eu ROM (odakle im onda drugdje prijevod?) i compile svoj ROM

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 1
16 godina
MASVA kaže...

@AmonZero

Reko neču ti odat identitet da te ljudi ne krenu bombandirat sa PM  kad budu negdje zapeli u postupku 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 8:45 (AmonZero).
11 godina
protjeran
Xiaomi Redmi 3

Dobio jučer na poklon redmi 3 i na njemu je MIUI Global 7.1 stabilno 7.1.91.99(LHPCNCK)

I sad što preporučujete da li da to ostavim ili pošto se baš ne razumujem u romove koji bi trebo staviti rom i što time dobijam i da li ovaj rom sada ima update i gdje to radim

Pošto je mobitel kupljne kod nas da li garancija se gubi mjenjanjem roma i sl.?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Par postova prije imaš dobar guide kako srediti redmi 3.

To što ti imaš na mobitelu je nekakav skuhani ROM. Možda i nije loš ali nekakav update nećeš nikada vidjeti. Moj savjet je čim prije zatražiti unlock bootloadera i onda prati upute koje je kolega linkao. Neki se kunu da im je update nije potreban. Moraš sam odlučiti, ali moj glas ide uvijek za xiaomi.eu ROM i to čim prije možeš.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Zna li netko ostanu li instalirane aplikacije i njihove postavke nakon OTA updatea na China stable verziji?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Dodao bih samo na tutorijal koji je gore postavio @AmonZero da sam, nakon instaliranja dev roma i otključavanja bootloadera, TWRP instalirao preko Flashify aplikacije ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

a što kada ne dobiješ kod na mobitel? probao već nekoliko puta, onako sa čekanjem pa i drugi dan i opet ništa

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Vidim da ima dobar guide za staviti xiaomi.eu ROM koji je napravio @AmonZero :) hvala AmonuZero i veliko hvala @MASVA koji mu je pomogao, a koji je ako niste skužili naveden i u mobitelu (Settings - About phone - Contributors   ....pa scroll do Croatia) :)

Isto kao i @yaqyaq - imam MIUI Global 7.1 koji sam dobio originalno instaliran, doduse ocito neku stariju verziju 7.1.1.0.0,

Imao sam i predinstaliran Google Play, bez ikakvih kineskih aplikacija. Sve kupljeno na aliexpressu prije 2 i pol mjeseca

Ono kaj mene muci je da li trebam drugi ROM? Kaj cu dobiti sa time? Pritom ne tvrdim da necu dobiti nista, nego jednostavno ne znam pa molim da mi objasnite :)

Ako MIUI Global nema podrsku, to je jedan plus za xiaomi.eu, ali da li je jedini?

Ja sam korisnik koji ce sve napraviti da dobije dulji vijek baterije, jer mi je to najbitnije... Zato sam i kupio Redmi 3. Vidim da mi Android System trosi najvise, a odmah ga prati Android. Bude li xiaomi.eu ROM trosio manje? Ima li tko takvo iskustvo? 

Inace, zasad sam fakat zadovoljan sa mobitelom! Baterija traje skoro 2 puna dana (ujutro ga uzmem i traje do sutra navecer). Mobitel cijeli dan imam u rukama, ne igram igrice, ali zato primim 10-20 poziva dnevno, hrpetinu poruka (fb msgr, w'app, SMS) te par sati dnevno surfam.

Trenutno me najvise zivcira kaj ne mogu iz imenika automatski nazvati kontakt ako napravim swipe udesno (kao na starom androidovom Samsugu).... ima li netko rijesenje za to? :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Redmi 3 još nema službeni global ROM koliko ja znam, ali ni ne zamaram se previše. Za xiaomi global prvenstveno znači indija, pa onda ostale zemlje gdje su prisutni prodajom. Na službenom global ROM-u nema hrvatskog jezika.
To što ti imaš na mobitelu je skuhani ROM od sellera. Nije nužno loš, ali ja osobno uvijek gledam na svojim xiaomi mobitelima imati xiaomi.eu ROM. Vjeruj, nije bitan samo prijevod, već su prilagodbe za naše područje puno dublje od običnog prevođenja, plus nemaš kineskog bloatwarea i imaš tjedni update svakog petka, a po novome OTA update će navodno biti samo jednom mjesečno otprilike. Xiaomi ih zajebava od nedavno s time, a morate shvatiti da treba hrpu ROM-ova uploadati na servere za OTA update u kini i to traje. Ti ljudi to rade o svom trošku u svoje slobodno vrijeme a za testiranje koriste svoje mobitele ili mobitele svojih ukućana, prijatelja....
Ako netko sumnja, neka pogleda xiaomi.eu forum pa može vidjeti da se tu i tamo javljaju kinezi koji radije koriste eu rom od službenog.
Hrvatski prijevod, kako si naveo, radi kolega s foruma @MASVA i veliki kudos njemu.

Sam si odluči da li želiš mijenjati ROM. Obično ljudi nakon nekog vremena uoče bug koji im smeta na kuhanom ROM-u (čak ponekad i malware i viruse), ili jednostavno hoće update pa se tek onda upuštaju u čačkanje. Postupak nije baš toliko težak, ali nikako više nije lagano kako je prije bilo. Možeš sve napraviti u roku od par sati (naravno ako je odobren unlock) a može te zajebavati nešto glupo, tipa driveri, da će ti iskidati hrpu živaca. Obično i bude neka sitnica koja smeta. Pogledaj upute kolege @AmonZero i naoružaj se strpljenjem.

Što se tiče potrošnje baterije, otprilike ti je isto kao i kineski ROM. Po potrošnji je isto system ili android na prvim mjestima a na zaslon otprilike otpadne nekih 30-40% baterije maksimalno.
Ja konkretno još nisam imao manje od 7 sati SOT u dva dana korištenja, bez uporabe nekakvih profila za uštedu baterije ili airplane moda. Najbolji rezultat mi je nešto manje od 13 sati SOT-a u 36 sati na bateriji, većinom na wlanu, bez igranja igrica.
U principu, ako netko može ubiti bateriju na redmi 3 u jednom danu od jutra do mraka, treba mu dati neku medalju. Treba izdržati buljiti u ekran mobitela toliko sati u jednom danu.

3 0 hvala 1
15 godina
Xiaomi Redmi 3

Na 01:55 imamo napokon priliku čuti neke zvukove koje ispušta poneki Redmi. Nadamo se da takav nije svaki drugi primjerak Redmia 3 ?

btw. Lik ga je generalno pohvalio, i zaključio kako je zasad jedan od best buy ove godine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 6:14 (ALVIN).

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi 3

Isprike za  

Da li netko zna neku stranicu (web adresu) gdje se moze testirat brzina mobilnog interneta bez potrosnje prometa ili ako nema onda neka minimalna potrosnja prometa (oko 10-20MB)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ALVIN kaže...

Na 01:55 imamo napokon priliku čuti neke zvukove koje ispušta poneki Redmi. 

Otvorim video i sad očekujem da će neko krćanje u zvučniku bit il nešto slično, a kad ono ....  

Garat se još nisi odlučio koji ćeš uređaj kupit i dnevno pregledavaš 10 review-a.

Inače moj ne ispušta nikakve "zvukove" i super sam zadovoljan sa uređajem u ovih par tjedana korištenja. Moja jedina mana je neuklonjiva beterija 

13 godina
djigibao kaže...

Isprike za  

Da li netko zna neku stranicu (web adresu) gdje se moze testirat brzina mobilnog interneta bez potrosnje prometa ili ako nema onda neka minimalna potrosnja prometa (oko 10-20MB)?

Da bi izmjerio brzinu prometa, na žalost, moraš napraviti promet.

I to čim veći, za čim točnije mjerenje.

Najpopularniji je:

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=hr

I nemam pojma koliko troši za jedno mjerenje :(

EDIT: Oko 20 MB

A i sve ostale stranice i programi slično tome

http://www.howardforums.com/showthread.php/1804284-How-Much-DATA-is-used-when-using-SPEEDTEST-mobile-App-Anyone

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 11:31 (CyberDemonVZ).
10 godina
@AmonZero, jesi li zadovoljan ekranom, neko se žalio da pogrešno prepozna tap?
16 godina

Kao što rekoh već nekoliko puta kod mene šljaka sve kak treba. Nemam nikakvih problema sa ekranom. Responzivan je, odličan kut gledanja, veličina mi je taman, super boje i to sve sa tempered glassom na njemu.

Na onom kuhanom romu mi je čak skoro sve radilo. Jedino nije radio MiRemote (ali je zato radila druga aplikacija sa GooglePlay-a koja radi istu stvar) i naravno nisam imao nikakve update jer je to bila neslužbena verzija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 15:24 (AmonZero).
15 godina
AmonZero kaže...

Otvorim video i sad očekujem da će neko krćanje u zvučniku bit il nešto slično, a kad ono ....  

Garat se još nisi odlučio koji ćeš uređaj kupit i dnevno pregledavaš 10 review-a.

Inače moj ne ispušta nikakve "zvukove" i super sam zadovoljan sa uređajem u ovih par tjedana korištenja. Moja jedina mana je neuklonjiva beterija 

Odlučio sam se za Redmi 3 Pro, nego još malo dok sam ufuran u te mobitele pregledavam sa guštom videa uglavnom nekih koji bi mi mogli biti zanimljivi za eventualnu sljedeću kupovinu. btw. Ja sam još prvi dan napisao da mi se ne žuri kupiti mobitel jer imam jednoga koji radi dobro već oko 4 godine, na njemu je android 2.3.6. Očuvan je iako je pao oko 10 puta na pod, bez zaštite. Uglavnom pasti će Redmi, samo je pitanje dana.

13 godina
ALVIN kaže...

Očuvan je iako je pao oko 10 puta na pod, bez zaštite.

Uglavnom pasti će Redmi, samo je pitanje dana.

Na pod?

15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Na pod?

Najvišlje je bilo s oko metra na beton-asfalt, možda dvaput, pa još par puta sa oko pol metra na beton, pa na parket doma 2-3 puta, pa na neke pločice. Klasika, prilikom izlaženja iz auta, pa iz đžepa....oštećenja su praktički samo na rubovima, a ti rubovi su vrhunski čvrsto izrađeni. Mob bi se apsolutno uvijek raspao pri padu, ali vratim poklopac i sve radi. Displej kao nov, jedna jedva vidljiva kao vlas kose ogrebotina duga 2 milimetra. A ovo je model tog moba LINK

9 godina
Xiaomi Redmi 3

jel zna iko jeli ima ikakva garancija u TopOne-a 

ili sam se zajeba i triba uzet priko Xiaomiforsale?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice