Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 466.582
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5

Jutros kada sam se probudio dobio sam obavijest da mogu napraviti update na MIUI 9, regija mi je Hrvatska. Ali nisam mogao jutros jer sam žurio na posao. Sada kada sam se vratio s posla, ne nalazi mi update ni na regiji Indija ni Hrvatska ma ništa. :(

Sylar to fall...
13 godina
DotaGalore kaže...

Jutros kada sam se probudio dobio sam obavijest da mogu napraviti update na MIUI 9, regija mi je Hrvatska. Ali nisam mogao jutros jer sam žurio na posao. Sada kada sam se vratio s posla, ne nalazi mi update ni na regiji Indija ni Hrvatska ma ništa. :(

Slijedeći put bolje složi prioritete!

:)

Jesi probao restart mobitela? Možda kod pokretanja sam provjeri dostupnost.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

O kojem ROMu govorimo. Ja na stable ne nalazim nista, a ni na miui downloads

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Pokupio sam sa neta download i dernuo preko updatera i instaliralo. Večeras ću napunit mob pa vidit kako se ponasa baterija. Za sada upadljiva promjena split screen 

0 0 hvala 0
14 godina

Ima za skinuti official stable rom? Možeš li poslati link pls?

12 godina
neaktivan
Sot na miui9 mi se cini bolji (4h41m)..a ovaj drugi na miui8 je iz 9og mjeseca jedan od boljih na miui8.
Fingerprint me prestao zezat na miui9 i to je to sta primjetih za sad :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Dosao update, cak ni region nisam morao mijenjati.

Jel ima netko miui 9, kakvi su dojmovi, brzina/battery life.

Edit: update gotov, na prvu se cini mrvicu brzi, ikone izgledaju cudno, u default temi imaju bijelu pozadinu, u nekim custom izgledaju kao da su razlicitih velicina, split screen je fora

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2017 15:08 (sonytony).

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Na kojoj MIUI verziji si bio dosad?

Kod mene ovako nudi, različita veličina, trenutno 8.5.3:

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2017 17:40 (cshadow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cshadow kaže...

Na kojoj MIUI verziji si bio dosad?

Kod mene ovako nudi, različita veličina, trenutno 8.5.3:

Bio sam na 8.2.2.0

13 godina
Xiaomi Mi5

Jesi pustio update?

Razmišljam preko vikenda staviti, do tada gledam po forumima da li će se kakvi problemi prijaviti :)

Na 8.5.3 mi auto brightness radi jako neurotično i GPS povremeno prekida. Na 8.1.4 nije bilo takvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam napravio update, desetak minuta se instalira, klasika znači. Za sada mi je ok.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cshadow kaže...

Jesi pustio update?

Razmišljam preko vikenda staviti, do tada gledam po forumima da li će se kakvi problemi prijaviti :)

Na 8.5.3 mi auto brightness radi jako neurotično i GPS povremeno prekida. Na 8.1.4 nije bilo takvih problema.

Jesam, zasad je ok sve.

U odnosu na 8.2.2.0 je brzi, u odnosu na 8.1.2.0 je tu negdje.

Brightness se cini ok, meni je na 8.1.2.0 malo cudno radio, zasad je uglađeniji.

Za gps nezz, nisam probavao.

Zasad mi samo ove bijele pozadine ikona malo smetaju, ali to se makne s promjenom teme.

Edit: cini mi se da su slusalice dosta glasnije nego prije

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2017 22:25 (sonytony).
13 godina
Xiaomi Mi5

Napravio OTA update jučer na MIUI 9 global stable:

- split screen radi kome bitno (meni nije)

- nema više automated tasks

- security više nema pregled brzine DL/UL transfera po aplikacijama + fale još neke opcije

- nema onih najavljivanih smart assist/quick cards u MIUI 9, app vault itd.

- recent tasks nema više mogućnost prikaza ikonica  što je IMHO korak nazad - veliki preview zauzima pola ekrana, za prebaciti 2-3 aplikacije natrag treba swipe nalijevo, a ranije je bilo vidljivo 4-5 ikonica programa

- widgeti - napokon postoji preview kod uređivanja, xiaomi došao pameti, ajde tek je 2017.g. :) 

Za bugove i potrošnju baterije je još rano za reći.

Sve u svemu, obećano svašta za MIUI9 što nije isporučeno i još je dodatno okljaštren u odnosu na MIUI 8.5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

Nakon updatea sam primijetio da je uređaj osjetno brži i da baterija dulje traje. 

Stvarno sam jako ugodno iznenađen.

www.petvolta.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Trenutno sam na 8.1.2.0 i ne nudi mi nikakav update. Moram li prvo updateati na neki drugi da mi ponudi Miui 9 update?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Skini odavde, i iz updatera manualno ucitaj:

http://en.miui.com/download-299.html

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Može li se zaključati BL nakon što sam ga otključao? Na EU custom ROM-u sam, može li se on stavljati i na zaključan BL?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

1.Može li se zaključati BL nakon što sam ga otključao?

2.Na EU custom ROM-u sam, može li se on stavljati i na zaključan BL?

1. nisam siguran, ali mislim da china rom moze zakljucati bl.

2.ne moze sigurno jer je custom rom, tj. nije official miui.

7 godina
neaktivan

Skinuo sam file na komp sad gledam ovaj Flashing Guide i nije mi jasno koju metodu updatea moram koristiti. Je li svejedno ili? Ne bih htio da mi se izbriše sve s moba.

11 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Može li se zaključati BL nakon što sam ga otključao? Na EU custom ROM-u sam, može li se on stavljati i na zaključan BL?

Mislim da samo trebaš fleshat originalni stock rom i rješi se. MASVA ?

16 godina
Xiaomi Mi5

ako odabere u mi flash clean all and lock onda se zaključa

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Mogu li nakon toga zadržati postojeći ROM (EU custom) ili moram prijeći na oriđiđi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako preko Mi Flash toola flashas neki od službenih ROM-ova (China developer, China stable, Global developer ili Global stable) imaš opciju Flash all and lock koja ti flasha novi ROM i zaključa bootloader. EU rom je otključan iz razloga što se preko TWRP-a flasha novi rom (sad ima i OTA al dobro) i moraš imati otključan bootloader da bi mogao flashati custom ROM, a EU rom je custom rom, nije službeni.

Ne znam zašto bi zaključavao uopće bootloader? Bootloader je zaključan kako nebi mogao flashati neki custom ROM i pritom oštetiti mobitel. Otključava se baš kad želiš flashati neki custom ROM i zna biti gnjavaža... Vjerojatno ima neka naredba za zaključavanje, ali nebi se na tvom mjestu u to upuštao ako ne znaš šta radiš.

16 godina
Xiaomi Mi5

za eu. rom potreban je otključan BL i TWRP

za stock moraš flešati sa mi flash, a kod te radnje možeš a i ne moraš zaključavati BL

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
7 godina
Xiaomi Mi5

Ovako .. ja sam skinuo davno neku beta MIUI 9 verziju i radio neke update pa me zanima kako da stavim sad tu sluzbenu MIUI 9 stable verziju? 

Da li ce mi se sve izbrisat ako budem flashao preko updatera ako uopce mogu tako ili kako vec .. vidio sam par postova ranije link taj za skinit MIUI 9 valjda global stable zadnja verzija? 

Ovo je trenutačno sta imam na mobu i ne nudi mi nikakva azuriranja ni na kojoj regiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RenyDB kaže...

Ovako .. ja sam skinuo davno neku beta MIUI 9 verziju i radio neke update pa me zanima kako da stavim sad tu sluzbenu MIUI 9 stable verziju? 

Da li ce mi se sve izbrisat ako budem flashao preko updatera ako uopce mogu tako ili kako vec .. vidio sam par postova ranije link taj za skinit MIUI 9 valjda global stable zadnja verzija? 

Ovo je trenutačno sta imam na mobu i ne nudi mi nikakva azuriranja ni na kojoj regiji.

Ja bih rekao da je to Global developer što ti imaš, on ti svaki pretak izlazi u pravilu i imaš uvijek najnovije fore ali i najnovije bugove. :) Prelazak sa developer na stable zahtjeva factory reset jer riskiraš da neće dobro raditi s obzirom da je developer noviji a ti prelaziš na stariji stable, tako da gubiš sve podatke. Što će reći, napravi backup. Zapravo, uvijek napravi backup, kad god neki update radiš. Ja preferiram flahanje preko Mi Flash toola jer je najčistije i kažu najsigurnije.

13 godina
Xiaomi Mi5

Jel koristi tko Xiaomi.eu rom? Kakva su iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
display name ivo kaže...

Jel koristi tko Xiaomi.eu rom? Kakva su iskustva?

Evo ja u petak prešao sa Xiaomi.eu 6.11.10 na stable 9.1.3.0 (NAACNEI) by Xiaomi.EU (MIUI 9).
Dojmovi su skroz pozitivni, bolji battery life (nemam točne podatke, nego ovako od oka), notifikacije sve stižu, sučelje je nekak fluidnije i brže (prebacivanje između aplikacija). Jedini bug na koji sam naletio su tamna slova na tamnoj pozadini (dark tema) u notifikacijama - sad da li je do same teme ili MIUIa ne znam, znam da je bio isti problem u starijim MM verzijama MIUIa.

13 godina
Xiaomi Mi5

Jel ima tko više informacija zašto PBZ wave2pay nije podržan na MIUI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Jel ima tko više informacija zašto PBZ wave2pay nije podržan na MIUI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice