Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 485.324
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Mi5
jabooka kaže...

Update:

Jučer sam flešno Global Stable 8.2.2.0 kojeg sam skino sa MIUI Official ROM Download koristeći ovu uputu.

Dojmovi nakon 24h korištenja:

- mob radi brže i fluidnije (umjetnički dojam promatrača, naravno  )

- baterija traje duže

- UI leti

- sve aplikacije rade isto kao i na 8.1.2.0 - iznimka su mi mpbz aplikacije koje su se trebale rekativirati, ali naton toga rade ko i prije

- za sad sve notifikacije rade

Znam da za donekle realni zaključak o trajanju baterije i svakodnevnom korištenju potrebno bar tjedan dana i bar 5 ciklusa baterije, ali za sada je ovo zbiljam obećavajuće  Gotovo nisam ni skužio da sam prešo na android 7.0 i da mi ga je neko flešno bez mog znanja ne bi ni primjetio razliku 

Updejtam dojmove za tjedan dana.

Jesi radio factory reset ili ne?

14 godina
Xiaomi Mi5

Ekipa imate li kakav case za mi5? I odakle ste uzimali.. 

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Pokusavam prebaciti backup iz twrp na laptop, spojim, cak i prepozna mobitel i onda kad treba pocet kopiranje dode do greske i nista.. jel ko imao takav problem na windows 10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
cshadow kaže...
jabooka kaže...

Update:

Jučer sam flešno Global Stable 8.2.2.0 kojeg sam skino sa MIUI Official ROM Download koristeći ovu uputu.

Dojmovi nakon 24h korištenja:

- mob radi brže i fluidnije (umjetnički dojam promatrača, naravno  )

- baterija traje duže

- UI leti

- sve aplikacije rade isto kao i na 8.1.2.0 - iznimka su mi mpbz aplikacije koje su se trebale rekativirati, ali naton toga rade ko i prije

- za sad sve notifikacije rade

Znam da za donekle realni zaključak o trajanju baterije i svakodnevnom korištenju potrebno bar tjedan dana i bar 5 ciklusa baterije, ali za sada je ovo zbiljam obećavajuće  Gotovo nisam ni skužio da sam prešo na android 7.0 i da mi ga je neko flešno bez mog znanja ne bi ni primjetio razliku 

Updejtam dojmove za tjedan dana.

Jesi radio factory reset ili ne?

Jok...doslovno kak je pisao u navedenim uputama - ko da radiš normalni OTA update. 

Da iskoristim priliku i još jednom pohvalim udate jer ja još nisam punio mob od prekjučer  

Stanje baterije :

32%

nakon 1d 18h

SoT 3h15min

Ivan_cno kaže...

Imam ih preko nekoliko...sve sa aliexpressa. Baci oko tamo jer ih nude doslovno miljon pa ćeš ziher naći nešto za par dolara 

BF3/BF4 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
12 godina
neaktivan
Ivan_cno kaže...

MSVII čvrsti i original Xiaomi wallet case, oba su mi se pokazala odličnima.

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Ja uzeo, treba mi stići idući tjedan pa javim kakav je.

BF Nick: Xtreme_Switch
12 godina

Ja sam uzeo ovu plus.
Lijepa kutijica, dobijes par maramica,krpicu... Staklo se osjeti da je debelo za razliku od nekih. Odlicno nasjeda na mob i ako fulas nece bit nikakav problem opet stavit.

Nebi reko da je minus al kada mjenjam gumenu masku i stisnem power button il + - staklo malo iskoci sa mjesta. S tim da netrebas brinut vrati se nazad. 

Pitanje sa strane:

Zelim pojacat zvuk na global rom,imam bootloader unlockan, pomocu ovog guidea https://forum.xda-developers.com/mi-5/how-to/root-how-to-increase-max-audio-volume-t3524017
ali nekuzim kako da dodem na system folder. Nemam na security system access. Dali trebam radit neki TWRP recovery?

14 godina
Xiaomi Mi5

kak da prijedem sa xiaomi. eu 8.1.6.0 marshmallow roma na zadnji obicni global stable koji nije xiaomi eu? probao sam preko twrp ali na kraju instalacije kad hocu rebootat kaze no os installed i normalno nece bootat ni to ni ovaj stari rom iz backupa ali srecom imao sam instalaciju 8.1.6.0 pa ga ponovo flashao.. sad nemam mreze jer efs je izgubljen pa nema imei 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
domac5 kaže...

kak da prijedem sa xiaomi. eu 8.1.6.0 marshmallow roma na zadnji obicni global stable koji nije xiaomi eu? probao sam preko twrp ali na kraju instalacije kad hocu rebootat kaze no os installed i normalno nece bootat ni to ni ovaj stari rom iz backupa ali srecom imao sam instalaciju 8.1.6.0 pa ga ponovo flashao.. sad nemam mreze jer efs je izgubljen pa nema imei 

Uvijek je najbolje rješenje clean rom install preko fastboota.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Šta je sa antutu-om u nougatu? Gledam po youtubu i vidim da je slabije vrtio prije. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Popravljen Mi5 (opis kvara 2 str ranije) prema preporuci i uz svesrdnu pomoc mstaglicic

Izađe puno jeftinije (200kn + chip) nego slanje u Kinu gdje bi min platio pdv po povratu.

3 0 hvala 1
15 godina
Switch kaže...

Ja uzeo, treba mi stići idući tjedan pa javim kakav je.

Evo namontirao danas staklo. Vrhunski je sjelo!

Kad sam kupio mob s njim sa odmah i uzeo original xiaomi tempered glass i ono mi je bilo loše jer prekriva cijeli mob od ruba do ruba pa kad sam stavio masku onda mi je ona svako malo dizala to staklo.

Ovo nilkin je za nekih pola mm kraće sa svake strane tako da ga maska ne dira i sad savršeno stoji!

Svakako preporuka!

BF Nick: Xtreme_Switch
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

pozdrav,

u neturinu je bijeli mi5 32 sa global stable rumom mui 7- 7.2.4.0.  dali na tom rumu ima hrvatski meni ili ga moram abdejtati?

mislim ako ga već nema na tom romu, dal će se pojaviti abdejtom koji se nudi nakon palenja mobitela ili ...?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 9:01 (POZNANOVEC).

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

na xiaomi mi5 ima system app = Updater ... kliknes na njega i skinit ce ti zadnji global stable rom i gotovo. 

bolje sluzbeni rom

ja koristin mob godinu dana i sve super.

uskoro mi6...

kimovil

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 10:47 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

i netrebam spajati mob s kompom i pojavit će se hrvatski meni?

sve radim preko system app-a?

13 godina
Xiaomi Mi5

Bok svima. Da li je tko do Vas imao ili ima problema sa touch-em? Naime povremeno zna prestati reagirati i onda kasnije opet proradi. Rom je global developer zadnji dostupan...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bNeo kaže...

Bok svima. Da li je tko do Vas imao ili ima problema sa touch-em? Naime povremeno zna prestati reagirati i onda kasnije opet proradi. Rom je global developer zadnji dostupan...

nezz zasto uopce skidate rom developer? sve developer inacice imaju bugova... 

jeste li i sami developeri, testeri? 

skini stable i miran si... 

13 godina
Xiaomi Mi5

Mislim da sam sličan problem imao i na stable, ali lako to provjerim još jednom. Pitanje što provjeriti ako nije do toga...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bNeo kaže...

Ne, na dev globalu sam i nikakvih još takvih problema nisam imao odkad imam uređaj. Niti s ekranom niti s GPS-om. Možda je hardveraj u pitanju?

jojo_surf kaže...
bNeo kaže...

nezz zasto uopce skidate rom developer? sve developer inacice imaju bugova... 

jeste li i sami developeri, testeri? 

skini stable i miran si... 

Dev je manje bugiran nego što to misliš, a i plus je kaj uživam u novim fičrima tjednima prije nego što ih okuse stabilaši 

8 godina
neaktivan
Ja sam bio ba beti mjesecima, pa ni jedan ficr nije imao smisla. Sad na stable uživam u uru vise baterije

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Sta to ima dev rom (odnosno beta rom) naspram ovog stable a da je korisno? vidio sam stvari kao screen recorder al to mi je nebitno jer ima az screen recorder koji oduvijek koristim.. mislio sam da ta verzija podrzava barem expandanje obavijesti na lockscreenu jer to je korisna stvar meni ali ni to.. sot je manji..

Sad sam na zadnjem stable 8.1.6.0 M romu sa xiaomi.eu zbog xposeda, neke stvari tipa davanje dopustenja nekoj aplikaciji za pristup pohrani ili lokaciji nekad ne rade pa se desi da moram poslat sliku na wap ili snimit glasovnu, on me trazi pristup mikrofonu, ja stisnem dopusti ali nista se ne desava, jednostavno ne prima dodir, kliknem odbij to hoce.. pa mi dode da ga bacim u zid i bug sa svjetlinom, povucem slider do kraja ali to je zapravo manje od pola pa moram jos jednom ponovit tu radnju da bi povecao kak se spada.. osim toga nekad zna trzat kad povucem iz lockscreena status bar prema dolje kao da imam neko sranje od 700 kn a ne mob od 2000 kn.. jebem ga ja to je nedopustivo, na jebenom rr romu i cyanogenu toga nema i ogorcen sam zbog nekih gluposti na miui ali ima i lijepih stvari kao produzeni screenshot.. tak da nezz ni vrit ni mimo su mi ti miui romovi

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 21:35 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma sve to lijepo vi govorite, al ajte uzmite premisu drukčijeg izbora u obzir. Meni je mob došao sa Global Dev-om, i od prvog dana (23.11.2016.) radi dobro, bez velikih bugova zbog kojih bi mi došlo da bacim uređaj u zid. Nekoliko verzija u 4. mjesecu je imalo problema sa fluidnošću, znalo je malo trokirat ali je to ispravljeno sa ovom zadnjom verzijom konačno, sada sve radi normalno i poboljšan je memory management po mom subjektivnom dojmu. Nadalje, da eksperimentalni fičri poput screen recordera su korisna stvar za nekoga tko ne voli 3rd party appove za te pizdarije, jer na Sonyju sam imao ugrađen pa me čudilo da tu nije. Ok, vi i mnogi drugi ne mislite tako, poštujem to, ali razumite da ponekad te sitne pizdarije znaju usrećit običnog čovjeka, a neka poboljšanja i fixevi se na stabilnom čekaju tjednima. Poput onog sranja kad vremenska prognoza nije radila. 

Nije MIUI čudo neviđeno, dobar je ali nije najbolji, meni paše i dok je tako ne mjenjam ga za +/- sat vremena SOTa jer mi to apsolutno ništa ne znači kad mi baterija dura do večeri kad ga stavljam na punjač. Znaju zajebat i bugirat neke stvari, ali brzo isprave i ubace neke novitete, doduše više je gluposti ali nađe se i korisnih stvarčica...

8 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

na xiaomi mi5 ima system app = Updater ... kliknes na njega i skinit ce ti zadnji global stable rom i gotovo. 

bolje sluzbeni rom

ja koristin mob godinu dana i sve super.

uskoro mi6...

kimovil

nisam uspio na ovaj naćin

inaće jućer kupljen, na njemu global 8.1 stable 8.1.2.0  android 6.0.1

1. pošto imam vec podosta godina i nemam prevelike informatićke sposobnosti (znam da vam takvi tipovi idu ponekad na živce)

može mi netko objasniti kako da instaliram hrvatski meni ( ali ono ko malom djetetu). možda ga ta zadnja verzija global stable 8.2.2.0 ima?

2. kako ukljućiti da vidim postotak baterije na početnom zaslonu (korak po korak).

3. spominje se otključavanje moj mob je kupljen u dućanu u hrvatskoj, dali je otkljućan?

17 godina
Xiaomi Mi5

1.preuzmite ROM preko računala i kopirajte ga na mob

onda kroz updater aplikaciju probajte napraviti ažuriranje

http://bigota.d.miui.com/V8.2.2.0.NAAMIEB/miui_MI5Global_V8.2.2.0.NAAMIEB_b03a4b93ba_7.0.zip

2. settings- notifications & status bar - battery indicator - percentage

3. mob je otključan za sve mreže, zaključavanje se odnosi na bootloader (on je zaključan)

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Jesi uzeo 9H ili 9H+?
14 godina
Xiaomi Mi5

Vjerojatno ću kupovati Mi5, primjetio sam da nema baš crnih. Jel netko zna gdje se može naći crni Mi5 64GB? Neko europsko skladište a da je pouzdano. Na honorbuy-u ga već duže nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bNeo kaže...

Gdje si uzeo svoj primjerak ??

Ja sam imao problem sa svojim, a vidim na google da problema ima.

Koliko sam shvatio, Mi5 postoji sa tri različita display panela, a kod mene je bio sharp.

Ne znam dali je možda tu problem ili ne.

Pogledaj koji je panel kod tebe i reci mi gdje si ga kupio.

16 godina
display name ivo kaže...

Vjerojatno ću kupovati Mi5, primjetio sam da nema baš crnih. Jel netko zna gdje se može naći crni Mi5 64GB? Neko europsko skladište a da je pouzdano. Na honorbuy-u ga već duže nema.

Nigdje ga nema...samo bijeli i zlatni, koji su po meni odvratni.

EDIT: Evo ima ga ovdje, ali očekuj carinu.

origin: mrxa
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.5.2017 10:55 (mrxa1).
8 godina
neaktivan
MASVA kaže...

1.preuzmite ROM preko računala i kopirajte ga na mob

onda kroz updater aplikaciju probajte napraviti ažuriranje

http://bigota.d.miui.com/V8.2.2.0.NAAMIEB/miui_MI5Global_V8.2.2.0.NAAMIEB_b03a4b93ba_7.0.zip

2. settings- notifications & status bar - battery indicator - percentage

3. mob je otključan za sve mreže, zaključavanje se odnosi na bootloader (on je zaključan)

hvala, sve riješeno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice