Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 493.225
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5

@Gogo222

Je li ima neko iskustvo da se ovako riješi.

I je li gubim oficijelni update ovako, jer ne znam ni koju verziju MIUI dobijam?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 17:45 (jjasko).
10 godina
neaktivan

Meni je sve normalno probaj opet

Imas sad akciju jos 6h traje 300€ mi5s 3/32

13 godina

Postoji 5s sa 32gb?

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
15 godina
Xiaomi Mi5

Evo jedan kratak osvrt sa Mi5 (nakon skoro 4 dana korištenja) u odnosu na S7 (prošla su mi 3 kroz ruke, a koristio sam ga pola godine), jer se ovaj dvojac u zadnje vrijeme dosta spominje.

Btw., ovo mi je prvi kinez, tako da mi je ješ dosta toga nejasno, a neke stvari mi nisu još sjele kako treba sa MIUI-em, pa je ovo onako u kratko.

Dosada sam koristi zaista masu mobitela, ali su uglavnom uređaji iz vrha ponude (HTC, Samsung, LG).

Ovo je moje osobno mišljenje, tako da...........

Kvaliteta izrade

I jedan i drugi su vrhunski odraženi (ako ne gledamo staklo).

Meni osobno više leži S7, zbog veličine, skoro iste veličine displaya, ali i težine.

Display

Display na Mi5 je odličan, ali sam poklonik displaya na Galaxy uređajima.

Kao što sam već spominjao, za mene je display na S7 N01, sve ostalo je ispod.

Moje osobno mišljenje, iako ponavljam, display na Mi5 je zaista super.

Zvučnik

Ovdje ne znam što bih rekao.

I jedan i drugi ne oduševljavaju pretjerano, ali mi je nekako zvučnik na S7 ipak kvalitetniji.

Ne mogu sad direkt usporedit, ali mi se po sječanju tako čini.

Performanse

Ovdje se Mi5 nema šta krit iza S7.

Štoviše, neke aplikacije mi rade i bolje nego na S7 (npr. Njuškalo).

Kamera

Ne želim previše komentirat ovdje, da ne bi bilo svega i svačega.

Jednostavno, kamera na S7 je ispred i to je to.

Snezor otiska prsta

Ovdje sam zaista ostao najviše iznenađen.

Senzor na Mi5 je neusporedivo bolji od onoga na S7.

Radi savršeno, brzo i precizno.

Kako god da stavim/okrenem prst, nema greške.

Wifi

Dodao bih da mi Mi5 drzi bolji wifi signal.

Tamo gdje se S7 mucio, Mi5 ga bolje hvata.

Dakle, tu prednost dajem Mi5.

Baterija

S autonomijom na S7 sam bio izrazito zadovoljan, dok sam na Mi5 još zadovoljnniji.

Jednostavno, duže trajanje i još je brže punjenje.

Mislim da je za punjenje do 100% potrebno slično vrijeme (mrivcu brže na Mi5), dok mi se čini da je Mi5 u prednosti do određenog postotka.

Ostalo

Napomenuo bih da mi je kod Mi5 zasmetao loš stock browser (koji je katastrofa), dok je na S7 to puno bolje odrađeno.

Na MIUI se nisam još extra priviknuo, ali je doista zanimljiv i može se personalizirat doslovce sve.

Cijena

Kratko i jasno, Mi5 je ovdje u debeloj prednosti.

Cijena mu je poprilično ispod one od S7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 23:10 (zabranjeniples).
Moj PC  
8 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pardon, 64gb je

13 godina

Tako nekako bih i ja opisao iskustvo s mi5 nakon s7, isto sam ih 3 imao heheh. S7 ima qc2, dok mi5 ima qc3 pa brže puni. Senzor otiska je stvarno instantan, a za njuškalo je stvarno istina. Kao da ne mogu za exynos čip optimizirati app ili ne znam što... 

15 godina
Xiaomi Mi5

Dodao sam jos wifi, to sam zaboravio.

Mi5 mi hvata bolji signal, odnosno, tamo gdje sam ima problema sa S7, sa Mi5 prakticki nemam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I ja bi kod wifija pohvalio Mi5 jednostavno odrađuje zadatak! Kao i kod mrežne recepcije signala tako i wifi, a i GPS mi je konstanta. Nemam uopće zamjerke i za cijenu koliko sam platio stvarno je odličan uređaj.

16 godina
maks0806 kaže...

Postoji 5s sa 32gb?

Postoji i 5s sa 4gb/32gb, ali je dosta često nedostupan.

Vidio sam prije i kod TopOne-a, iako je kod njih samo bio gold na stanju, ostale boje su stalno bile van stocka.

origin: mrxa
8 godina
neaktivan
dabaa kaže...
Trebam pomoć u vezi ovoga moba, sve mi radi super i jako sam zadovoljan s njim, jedino što ne mogu shvatiti zašto mi od pbz-a wave2pay aplikacija ne radi. Znači kada ju pokrenem napiše brisanje podataka jer aplikacija radi u nesigurnom okruženju i da provjerim jel mob rootan i sl. Mob je kupljenj preko alija i na njemu je global rom. Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala

Jesi možda saznao u čemu je kvaka? Isto se mučim s wave2pay app....

11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Evo malo real-life drop test rezultata iz prve ruke, za one koji kao ja ne vole maske;

2. dan otkako imam mobitel, punim ga na naslonu kauča i mali je milimetar po milimetar klizao dok nije zveknuo na parket. Pad cca 80 cm. Nikakvih ni minimalnih oštećenja.

5. dan, igram plejku mali opet na kauču, i opet sklizne, ovog puta sa sjedećeg mjesta što bi bilo nekih 50 cm visine, i opet ništa, ni najmanje ogrebotine. 100% potvrđeno; ovo je najklizavije čudo na svijetu.

10. dan ili ti prije par sati; vani ciča zima, ruke ledene, završavam poziv i spremam mob u džep i naravno fulam ga. Pad od skoro metar visine, direkt na najgrublji mogući asfalt. Rezultat zadovoljavajući; na donjem lijevom uglu 2 male udubine i jedna sa gornje strane(nakon uspješno izvršenog salta). Ekran i sve ostalo ko novi. Malo rašpice za nokte po udubinama i stvarno sam sretan kako je sve završilo. Nije više mint condition ali kako je moglo, završilo je odlično.

U 15 godina nisam ni jedan mobitel slomio, mislim da mi je jednom u životu opao, a ovaj tu u 10 dana 3 puta. Ali eto; ako netko ne voli maske kao ja, moje iskustvo je da je mobitel iznenađujuće žilav.

1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Mi5
ha, ha isti slučaj kod mene sa MI4, telefon jednostavno voli "sam" otlizat sa stola i pasti
spadao slično kao kod tebe jedno 4-5 puta i ništa mu, srećom...žilav što ti reče
ali definitivno ti plastično-stakleni materijali kao poklopci sa zadnje strane moba su sklizavi, plus još zaobljeni pa su sve predispozcije zadovoljene da sklizne što iz ruke, što sa površina na koje se ostave....
Xiaomi Mi4;Redmi Note 2; Redmi 2 Pro

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

S obzirom da imam vendor rom, da bih stavio global, najbolja opcija mi je bila preko deep flashing cable-a.

Probam danas uraditi, kad Mi Flash tool izbacuje error: "can not read from COM XX port " (xx- probavao sam sve portove i isto)

Driveri uredno instalirani, onaj windows signature disablean, probao mi flash i betu i stable, nista ne pomaze. Radim na WIN10 64bit

Radio sam prema ovom tutorijalu: http://en.miui.com/thread-299790-1-1.html

Da li treba paziti gdje smjestam fastboot rom, da li je bitno da bude na nekoj particji bez podfoldera ili slicno?

Hvala!

EDIT: Rijeseno. Problem: pokusavao sam flashati najnoviji fastboot rom i nije htjelo, zatimsam skinuo stariju verziju (7.x.x.x.) pa flasao nju i tada je sve proradilo. Onda jednostavno preko OTA updatea rijesio i sad imam najnoviji global rom. Pa eto ako nekome zapne kao meni da zna :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 13:06 (BugFanNo1).

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

AHHA čitam vaše komentare i odmah se pronalazim u njima. 
Kao što sam gore napisao - mobitel je jako sklizak. Naručio sam maskicu s ebaya pa ćemo vidjeti.
Meni je ispao 2 puta do sada. Jednom iz hlača na beton i ostetila se boja na metalnom djelu ali jako sitno, dok je drugi put pao dok je bio na stolu i punio se.
Nevjerojatno je kako je skliznuo sam od sebe.

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi5

Zašto na Gorilla Glass stranici nema Xiaomi uređaja ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Ne updateaju oni baš to. Uostalom, zar je bitno xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maks0806 kaže...

Ma nije ni bitno, nego eto, provjeravam dal je stvarno gorilla glass 4 na njemu.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
maks0806 kaže...

Ma nije ni bitno, nego eto, provjeravam dal je stvarno gorilla glass 4 na njemu.

na mi5 je, na mi5s nije, možda zato

13 godina
Xiaomi Mi5

Ma je, Nakon S7 i Htc 10, ima isti feel na dodir ko i oni. Dok npr RN4 nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vecina ljudi ce ionako stavit tempered glass, samo sto sve vise mobitela ima 2.5D staklo pa je to problem, nijedno temperirano nejde do ruba pa izgleda ruzno, osim ako se u zadnje vrijeme nije promjenilo nesto oko toga ne pratim bas
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Nije izbočen kao na s7/Htc 10 ekran pa nisam stavljao

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Hoće li biti šta od official global Nougat updatea? Radi li se šta na tome ili smo osuđeni na custom ROMove.

0 0 hvala 0
16 godina
J1mCarrey kaže...

Hoće li biti šta od official global Nougat updatea? Radi li se šta na tome ili smo osuđeni na custom ROMove.

Pa testiranja su u tijeku, prati malo službeni forum pa ćeš znati takve stvari.

Usput budi rečeno, update 7.1.19 je dostupan i za Mi5.

origin: mrxa
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 7:56 (mrxa1).
17 godina
Evo izašao update danas ujutro 1.5gb je verzija Nougat 7.0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Jel tko probao ovaj Global Beta od jučer? Nekih većih bugova?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ja maloprije preuzeo Global Beta. Vidjet cemo kako se ponasa tijekom dana

Najvise me zanima ponasanje baterije. Bumo vidili.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 10:43 (pajaro19).

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi5

Jeli s ovi updateom jos jaca svjetlina ili mi se cini ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Javi molim te za global betu nougata, ako možeš provjeriti da li je što bolji za glazbu :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Meni se isto cini da je osvjetljenje jace. A i cini mi se da je baterija bolja, dosta se sporije trosi od zadnje global bete. Osim toga, cini se da se napokon weather aplikacija automatski spaja na net jer se temperatura napokon azurira bez otvaranja aplikacije.

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Odakle je najbolje uzeti Mi5, i jel ima igdje crni model?

Btw, gdje je nestao TopOne s Alija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice