Uzet cu i ja preko honorbuya, nesto je skuplji ali nema veze. Ovo je bilo bas jedno neugodno iskustvo. Znaci proslo je vrijeme disputea, pokusao sam se s njime dogovoriti ali bezuspjesno. Prestali su odgovarati apsolutno. I eto danas je Aliexpress presudio u moju korist, dobio sam potpuni reffund i oni topone placa slanje nazad.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gdje si i za koliko nabavio punjač? Čuo sam da ovaj u kutiji s njim podržava samo 2.0
Jedino ako živiš u Mumbaju. Isporučuje se QC 3.0 s kineskim plugom za nas. Izmjereno preko amperea puni se sa nekih 2.9A u peaku.
2Teo2411> global stable 8.0.5.0
Stigao i moj Mi5 s Honorbuya nakon 3 dana. Zasad prilično zadovoljan. No imam pitanje. Je li moguće staviti crnu pozadinu settings menija?
Iskreno ovo mi je prvi smartphone ove klase, tako da sam oduševljen. Brz, responzivan, dobrog izgleda, fino leži u ruci. Ekran mi je odličan, dobro se vidi na suncu, a možeš ga toliko smanjiti da se skoro ne vidi u mraku. Punio sam ga pola sata sa punjačem koji dođe uz njega i napunio se s 20% na 92%. Što se mene tiče to je super, a sa QC 3.0 bi trebao još brže puniti.
Došao mi je s MIUI 8 Global ROM-om kojeg sam updateao na najnoviji 6.10.20. Jedinu veću zamjerku na uređaj imam to što je iznimno sklizak. Ne u ruci, već na drugim površinama. Tako da savjetujem neku maskicu ili wallet case.
Iskreno ovo mi je prvi smartphone ove klase, tako da sam oduševljen. Brz, responzivan, dobrog izgleda, fino leži u ruci. Ekran mi je odličan, dobro se vidi na suncu, a možeš ga toliko smanjiti da se skoro ne vidi u mraku. Punio sam ga pola sata sa punjačem koji dođe uz njega i napunio se s 20% na 92%. Što se mene tiče to je super, a sa QC 3.0 bi trebao još brže puniti.
Došao mi je s MIUI 8 Global ROM-om kojeg sam updateao na najnoviji 6.10.20. Jedinu veću zamjerku na uređaj imam to što je iznimno sklizak. Ne u ruci, već na drugim površinama. Tako da savjetujem neku maskicu ili wallet case.
Rekao je gore saintmarcus9 da dođe s kineskim utikačem. Jel i tebi takav došao? Jesi li uzeo sa stock ROM-om pa ga flashao ili dao njima da stave global?
@zooman Imam 32GB verziju. Kućište mi se čini dobro. Jedina zamjerka je da su gumbi za zvuk i power klimavi. Ništa specijalno doduše, dobri su na dodir.
@crazy_luđak Došao je s kineskim punjačem i adapterom za naše utičnice. Nisam birao kakav ću ROM, barem nigdje nisam vidio opciju, pa pretpostavljam da šalju već flashane na global.
25. naručio Pro verziju sa Top One preko Aliexpressa i DHL-a, vidim negativno iskustvo kolege pajaro19 i nadam se da se meni neće dogoditi ista stvar.
28. je već stigao u Gatwick, vjerojatno će doći u ponedjeljak ili srijedu.
Imate li kakve savjete, osim snimanja unboxinga?
Hvala! :)
Punio sam ga pola sata sa punjačem koji dođe uz njega i napunio se s 20% na 92%. Što se mene tiče to je super, a sa QC 3.0 bi trebao još brže puniti.
99% da si dobio već QC 3.0 punjač(osim ako živiš u Indiji),ne bude ti ništa brže punio sa aftermarket QC 3.0 punjačem,naprotiv ;) testirano i provjereno
Punio sam ga pola sata sa punjačem koji dođe uz njega i napunio se s 20% na 92%. Što se mene tiče to je super, a sa QC 3.0 bi trebao još brže puniti.
99% da si dobio već QC 3.0 punjač(osim ako živiš u Indiji),ne bude ti ništa brže punio sa aftermarket QC 3.0 punjačem,naprotiv ;) testirano i provjereno
Ipak je 2.0, podržava 5V/9V/12V napone, koliko vidim to je QC 2.0. 3.0 ide od 3.2V do 20V. NA GSMAreni piše da QC 3.0 napuni 83% u 30min, ovaj moj 70% u 30min, meni dovoljno :)
Pozdrav svima...
Kupio sam novi xiaomi mi5 kojije došao sa FAKE ROM 7.6.11.0...
pošto sam novi u MIUI sučelju zanima me kako ga mogu nadograditi na stabilni MIUI 8 verziju...?
Možda malo glupo pitanje za one koji znaju, ali meni kao početniku svaka pomoć bi dobro došla...
Unaprid fala...
to nije fake rom, vec europski rom za xiaomi mobitele ...
Da, ali čitao sam da original ima samo 4 znamenke, npr. 7.6.1.0 a FAKE 7.6.11.0...
Pa se zbog toga bojim da nemogu dobiti nadogradnju na MIUI 8...
Dali možda znaš hoću li je dobiti redovno putem "ažuriranja sustava" ili ću morati nekim alternativnim putem s obzirom da imam navedeni ROM...?
Rom koji imas je xiaomi.eu rom i nema ota update nego ga moras sam flashati kada izadje novi update
Da li ga netko moze uputiti kako da provjeri da li mu je bootloader otkljucan?
Ali ja neznam kako provjeriti dali je bootloader otključan i neznam jeli prekomplicirano flashati uređaj...?
Bojim se da pođe po zlu pa da ostanem bez njega...
mbaljak24@gmail.com je moja email adresa pa ako netko zna i ima volje da mi se javi, jer da nebi gnjavili ostale ...
Unaprid fala svima...
Bija bi ti zahvalan da mi se javiš na navedeni email...
Pozzz ;-)
Osobno vjerujem da nece, ovo je bila hardwerska greska koju se moze uociti pri koristenju.
Unoboxing obavezno snimaj, i to da se sve lijepo vidi sa svih strana. A osim toga, ako bude kakav problem odmah otvaraj dispute jer ce ti oni samo otezati ne bi li ti prosao buyer protection.
Al, iskreno vjerujem da ces imat vise srece od mene
Prije nego bilo sta dalje radis, prvo provjeri da li ti je bootloader otkljucan, inace mozes zavrsiti s ciglom ako mijenjas rom.
Ugasi mobitel, drzi power i volume up pa ih pusti nakon sto se drugi put pojavi mi logo i javi da li ti mob udje u recovery, u twrp ili imas sliku mobitela i usb kabela. Ako udje u twrp ili recovery, vjerojatno je otkljucan. Ako se pojavi slika mobitela i usb kabela, vjerojatno je zakljucan.
Ovdje imas upute kako provjeriti da li ti je bootloader otkljucan:
http://en.miui.com/thread-279195-1-1.html
Ako ti je bootloader zakljucan, moras traziti odobrenje da ga otkljucas. Upute imas ovdje: http://xiaomitips.com/guide/unlock-redmi-note-3-bootloader/
Nakon sto si siguran da je bootloadr otkljucan, imas 3 opcije:
Ostati na ovom romu ali neces imati update
Ostati na ovom romu pa sam flashati svaki put kad izadje novi update
Prebaciti se na sluzbeni rom (mislim da ti bootloader ne mora biti otkljucan ali provjeri prije flashanja)
Nemogu virovati da je baš mene zapa taj uređaj....
Grrrrr :-(
Odustajem od Experimenta
Ako ima netko iz Zadra ili okolice da zna ovo odraditi neka se javi a ja ga vodim na pizzzu i pivu... ;-)
Ipak je 2.0, podržava 5V/9V/12V napone, koliko vidim to je QC 2.0. 3.0 ide od 3.2V do 20V. NA GSMAreni piše da QC 3.0 napuni 83% u 30min, ovaj moj 70% u 30min, meni dovoljno :)
Nemaš ti kaj govorit "kolko vidim" već pročitaj na samom punjaču el piše 2 ili 3, jer jasno se vidi da je brojka 3, samo treba gledat malo bolje...
Odustajem od Experimenta
Ako ima netko iz Zadra ili okolice da zna ovo odraditi neka se javi a ja ga vodim na pizzzu i pivu... ;-)
Guglaj malo kako flashati sluzbeni rom na mi5 pa trazi dozvolu za unlock bootloadera ako treba, cini se kompliciranije nego sto je
Dakle sestra mi kupila redmi note 3 i kako ga nije mogla aktivirati pomoću Tomato sim carda ja san joj ustupija svoju sim karticu od vip-a i sad kad sam ja aktivira svoj mi5 preko istog broja više ništa ne funkcionira...
Znči moje slike na njezinom mob i obrnuto, a kad san posla taj zahtjev za otključavanje u roku svi ure su mi vratili poruku da je uređaj spreman za unlock...
I normalno kad san pokrenija proces otključavanja stalo mi je na 50% i gotovo...
Eto vidiš...
Sve mi se smračilo kad san još i to vidija...
Da, 11.11 je sale na aliexpressu pa ko moze nek se strpi. Mislim da ce i u toponeu pasti cijene. Iako ne vidim da ce mi5 biti na snizenju prilikom popusta, ali 5s izgleda hoce.
Ja sam neki dan svog poslao nazad. Iznimno su susretljivi kad im Aliexpress sjedne za vrat.
Al moram u svakom slucaju pohvaliti Aliexpress kod disputea. Pomoc 10\10 i zastita kupca maksimalno.
S druge strane TopOne sada se ispricava i nudi popust i darove ako opet narucim kod njih.
Nemaš ti kaj govorit "kolko vidim" već pročitaj na samom punjaču el piše 2 ili 3, jer jasno se vidi da je brojka 3, samo treba gledat malo bolje...
Imaš pravo, ipak je 3.0. Mada ne piše nigdje Quick Charge 3.0 već ima samo sitni logo i još sitnija brojka 3 pored.
Pozdrav ekipa,
ako nije problem, sto je to tocno 11.11. na aliexpressu? Gdje viditi kakvi su popusti? Zanima me prije svega ovaj mi5 i redmi note 3 pro.
Hvala
Ima play store i google aplikacije...kineskih bas i nema iako ga nisam cijelog istrazio.
Dok ga malo vise isprobam slijedi mini recenzija😉
Imaš pravo, ipak je 3.0. Mada ne piše nigdje Quick Charge 3.0 već ima samo sitni logo i još sitnija brojka 3 pored.
To ti je to da, ima QC 3.0