Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 488.747
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5
Pozdrav...
Dali netko ima problema sa reklamama koje se pojavljuju u svim aplikacijama pa čak i na početnom zaslonu...?
Zna li netko u čemu je problem?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja nemam..
8 godina
neaktivan
Evo ovako kao na slici mi se zna pojaviti nebitno u kojoj aplikaciji bija...
Čak i na početnom zaslonu...
16 godina
MarinZadar kaže...

Ziher! Malo mi je ovo čudno...očito su nešto dodatno zakeljili...nikad nisam čuo da je netko imao u nečemu vezanom sa Xiaomijem reklame...pogotovo ne u samom sučelju sustava.

origin: mrxa
8 godina
neaktivan
Prije mi5 sam ima sgs6 i lg g4 i to mi se nikad nije desilo...
Evo još screenshoteva...
8 godina
neaktivan
Prije mi5 sam ima sgs6 i lg g4 i to mi se nikad nije desilo...
Evo još screenshoteva...
12 godina
neaktivan
Gdje si ga kupio?
8 godina
neaktivan
U ZG...
Preko njuškala...
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Evo malo više dojmova o mobitelu:

Dizajn: Mobitel izgleda uistinu fantastično, u ruci kušište je kompaktno, čvrsto, metalni rub se doima čvrstim ( iako neznam šta bi bilo da padne na beton), moj je crni  stvarno prelijep dizajn. Potvrđujem da je sklizak, dakle koristiti zaštitnu maskicu zbog sklizavosti a i zbog zaštite jer zadnja strana je staklena pa se doima krhkim u slučaju pada.

Zaslon: Također fantastičan, moj prijašnji mobitel LGG2 sa FHD zaslonom također je imao super zaslon, ali ovaj je puno puno bolji, dublji su kontrasti, crna je nešto extra...užitak je potpun! ( Imam službeni samsung sa Super amoledom..koji je također nešto extra...ali ovaj IPS me puno više oduševio)

Performanse: 3/64 verzija, nemam šta prigovarati, samo pohvale... sve ide ko iz šale...nema laga !!!

Kamera: U lošijim uvjetima bolja od LGG2...što je meni veliki plus..a po danu nisam nešto extra impresioniran...ali nisam ni još isprobao kako treba...čini mi se OK, nemam primjedbi! ( moram stavit na pc da mogu detaljnije vidjet),   Prednja kamera stvarno odlična!!

Baterija: Za sada super, dan i pol izdržala heavy usage !!

Software: Mui 8, Global beta, odradio prvo ažuriranje...nema kineskih aplikacija, došao sa google aplikacijama...ima hrvatski jezik ( prijevod odličan, razumljiv u smislu objašnjenja). Sviđa mi se Mui što me obradovalo, vrlo jednostavan. Notifikacije sve uredno radi, ima puno mogućnosti optimizacije..Za sad nemam primjedbi...RAM-a imam slobodno 1.4GB. ( vidjet ćemo kada napunim cca 40-50 GB kako će se ponašat sustav i fluidnost)

Otisak prsta: Prvi put se susrećem sa tim pa je valjda stvar navike kako stavit prst....nekad ne primi al kad stavim prst pod drugim kutom onda primi. ( iako sam kod početnog prepoznavanja stavljao onaj prvi kut pošto mi bolje odgovara)

Zvuk kod telefoniranja je čist, zvučnik dovoljno glasan...jedino nisam slušalice dobio, ali ove od LG-a su super, za malo jači volumen nema distorzije, sve čisto.

Quickcharge 3.0 se dobije za eu adapterom...nisam mjerio punjenje.

Za sad sam prezadovoljan, za te novce ( 2260Kn sa dostavom) misim da je ovo trenutno best buy. I "Kuc o drvo" da radi što dulje ;)

1 0 hvala 1
16 godina
MarinZadar kaže...

Možda ovo pomogne.

Ovdje je način provjere dal je mob fejk (iako je to prilično mala vjerojatnost).

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 13:30 (mrxa1).
8 godina
neaktivan
Ovo bi tribalo značiti da je original...
Ma sad je sve u redu ali me muči što neću imati redovna ažuriranja na sam uređaj...
9 godina
A rom koji je gore?

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Decki trebam pomoc HITNO!

Otkljucao sam curi bootloader i pokušao stavit TWRP. 

I sad koju god verziju twrp-a stavim preko fastboota, u samoom Mtwrpu ekran ne reagira na dodir.

Prije toga mi je bio china stable rom ali ne najnoviji. Zna li netko rješenje jer sam pokusao stavit miui eu i ocito mi ne ide.

Trenutno mogu uci u twrp koj ne reagira i fastboot.

Postoji li bar rješenje da vratim china stable kako je i bilo.

I ako ima netko voljan i tko zna ovo postelat i instalirat xiaomi eu a da je iz Zagreba, molio bih ga da pomogne platit cu!!!!!

JAko HItno!

nine

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Ok, preko MIflasha sam uspio stavit miui 8global rom , sad cekam da se boota ali je kasno i sutra javim kako je proslo.

Ako sve dobro prodje, da li to znači da mogu preko miflasha stavit i xiaomi  eu rom istim postupkom kao i ovaj ???

nine

0 0 hvala 1
17 godina
Xiaomi Mi5

za xiaomi.eu ti je potreban TWRP

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Uzet ću ga preko TopOne. Treba li nešto konkretno napomenuti selleru pri kupnji? Odabrao sam DHL slanje bez carine, piše da dolazi sa global ROM-om (Xiaomi Mi5). Još nešto?

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
crazy_luđak kaže...

Uzet ću ga preko TopOne. Treba li nešto konkretno napomenuti selleru pri kupnji? Odabrao sam DHL slanje bez carine, piše da dolazi sa global ROM-om (Xiaomi Mi5). Još nešto?

Nista. U zadnje vrijeme dolaze od njih mobiteli spremni za koristenje.

Kak to da nisi cekao 11.11.? Mozda ce biti neki veci popust. Pogotvo za Mi5, jer vec ima nasljednika.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan

I mene je ovo zanimalo. Nekako mi se teško naći u svoj šumi romova. Global, beta, weekly, ovaj-onaj.

Znači ovi s TopOne dolaze s ROMom koji ima OTA update i google apps? Kakva je situacija s bloatwareom?

Želim kupiti mobitel i koristiti, a ne da moram tri dana provesti s njim pred kompom d aga osposobim za normalni rad.

I još nešto. Dvoumim se između One Plus 3 i MI5. Minus kod 1+3 je da nema IR blaster, više mi odgovaramanji xiaomiev ekran i dugo se čeka za 1+3, dok je mi5 nešto skuplji i nekako mi djeluje xiaomi neozbiljnije (mislim na pakiranje, kod 1+3 se sve dobije kako treba, EU plug punjač, siguran sam da ne moram ništa flashati, free shiping i sve to). Al srce vuče na MI5 :D , ne znam zašto.

Ima li tko kakve savjete za rješavanje dileme? Ili bar odgovor na prvo pitanje u vezi Xiaomia s tim romovima kojekakvim.

E da, uzeo bih MI5 pro s 4GB rama, keramički

16 godina
CyberDemonVZ kaže...
crazy_luđak kaže...

Kak to da nisi cekao 11.11.? Mozda ce biti neki veci popust. Pogotvo za Mi5, jer vec ima nasljednika.

Kolko sam ja skužio, svi imaju akcije od 01.11. do 11.11. To je ta Kineska fora sa brojevima, vjerovanjima, dobra sreća i to svašta nešto ;)

Tako da mislim da se cijene neće pretjerano više mijenjati. I Mi5s je pao, sada sa DHL-om ispadne 320eura (iako ne znam koliko je isplativo 70eura razlike za proc manje više isti). Iako meni osobno ide na živce stiskanje wake gumba prije čitanja otiska. Imam Lenovo star skoro godinu i pol i čim staviš prst na čitač, otključa bez da moram prije nešto drugo stisnuti. Mi5s je to riješio (barem po pričama).

16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
crazy_luđak kaže...

Bit će popust na nasljednika :)

5s će koštat kao i 5, ali nije neka nadogradnja - nema OIS, IR blastera, Gorilla glass, 3d display je samo na 128GB modelu i za kameru kažu da je tu negdje ili lošija (zbog softverskog dijela).

Biram Mi5 jer je duže tu, ima veliki community support i bolju kameru.

Plus tko zna dal bih upecao jedan od 1000 modela, vjerojatno će se crashati stranice

16 godina
crazy_luđak kaže...

Bit će popust na nasljednika :)

5s će koštat kao i 5, ali nije neka nadogradnja - nema OIS, IR blastera, Gorilla glass, 3d display je samo na 128GB modelu i za kameru kažu da je tu negdje ili lošija (zbog softverskog dijela).

Biram Mi5 jer je duže tu, ima veliki community support i bolju kameru.

Plus tko zna dal bih upecao jedan od 1000 modela, vjerojatno će se crashati stranice

S tim da taj autorizirani shop nema onu foru za neplaćanje carine kao TopOne što bi te u konačnici moglo ispasti skuplje od TopOne trenutne cijene sa dostavom (320eura).

Svakako ako spuste cijene za Mi5s, trebali bi spustiti i za original koji je u nekim stvarima bolji kao što si i naveo (OIS, IR,..) iako meni najnajviše smeta to što moram stisnuti taj fizički gumb prije otključavanja otiskom prsta. Da je to riješeno softverski, već bi si naručio Mi5 (naručio bih ja Mi MIX ili Mi Note 2 al nema se para).

16 godina
neaktivan

Ja ni u ludilu ne bi MI5s ispred MI5. Baš zbog IR blastera, nema OIS, a i dizajn mi nije sjeo. Jedina prednost je SD821 i senzor otiska prsta, a i to je upitno.

16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Nisam od njih ni planirao uzet nego sam mislio da je ovo najavljeni sale za sve xiaomi na aliju, u biti to je samo ponuda tog shopa za 11.11., TopOne može imati svoju

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li s grossoshopa i honorbuya dolazi s Global ROMom i OTA updateom?

13 godina
neaktivan
Moj je došao sa grossoshopa.it sa global beta rom bez kineskih appsa i sa Google apssima... naručen iz kine u opisu pisao stock rom. Niti sam sjeo za komp niti mislim jer je sve super... Jako sam zadovoljan!
16 godina
neaktivan
Kako mislis iz kine?
Nije iz Italije?
13 godina
neaktivan

Pozz ekipa...prije nego ga stavim na Njuskalo da ga poudim Vama ovdje.

Imam Mi5pro ,keramika, jedan "viska" pa ako vas zanima javite mi se na pm.

Gore je kineski stable,instalrao sam play store te uz njega dobijete kao i sve na top one.

Cjena fixna 3 soma samo da vratim ulozeno....malo sam se zajebao te uzeo za "frenda" na dodem ti,pa kad je stigao..."ipak nebi,nemam para"

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
13 godina
neaktivan
Imaš opciju shipment iz kine ili from stock Europe.... Samo je europa malo skuplja i nema baš na zalihi... Zato naručiti SF expressom iz kine da nemaš carine i pdv
13 godina
neaktivan
Koliko je to eura kolega,mislim taj mi 5
13 godina
neaktivan
Ja sam platio 2260kn ukupno sa dostavom... Al kod plaćanja sam odabrao u funtama jer postoje razlike u tečaju..

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice