XP vs Vista zaključana tema

poruka: 283
|
čitano: 75.362
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: XP vs Vista
the_tux kaže...

XP je napokon jedan OS kojim se MS može ponositi. Ova tema nije previše precizna. Koji XP? Home ili Pro (vjerovatno Pro)? Protiv koje Viste? Starter editon za zemlje trećeg svijeta, Home premium, Business, Ultimate,  teško  mi  je, gubim se u svim tim silnim edicijama. Možeš ti naxeeme pričati kako je poboljšana sigurnost, mreža, blabla. Još nema virtualan desktop i nisu poboljšali   file manager. Morat če gameri i korporacije ovisne o M$ produktima preči kad tad na Vistu. Inače mi se jako sviđa C#, samo kada bi barem M$ imao sluha kao Sun ili IBM. Kako je negdje jedan korisnik ustanovio, windows prema WPSu izgleda kao  inbred retarded cousin.Smijeh

Ajd se ne pravi pametan. Topic je XP vs Vista, a ne "zajebavavanje naxeema".
Svi misle na XP pro i nitko ne misli na Vistu basic. I nije poanta u šminkanju OS-a nego po čemu je bolji od prethodnika, što ima za donest. 
Vista jednostavno ne može bit lošija od XP-a zato jer koji je onda k*** M$ radio zadnjih 5 godina.
Kolko god da kažete da je MS glup i ne znam šta, jednostavno si ne može tvrtka vrijedna ne znam kolko milijardi dolara dopustit da 5 godina paralelno radi OS i istovremeno gladi kobasicu (nisam htio reć drka k***).

Poanta ovog cijelog topica (zato jer je ovo sve otišlo way of topic) je:
Da li je Vista bolja od XP-a? DA
Ako ljudi nemaju tako dobar komp, trebaju li se mučit s Vistom? NE

I pogledajte još jednu stvar. Možemo gledat da su win evoluirali kao i igrice. Za svaku igricu/windowse ti je trebao i malo bolji komp da bi radili. Tako ide i za XP i Vistu. Ako ti na nekom bullshit kompu XP radi ok, a Vista nemre ni disat, to je jednostavno tak. Ti možda na tom kompu možeš igrat Max Payne, ali možeš li igrat neku noviju igricu?
Znam da sve ovo zvuči malo glupo, ali razmislite. Zar nije normalno da system requirements rastu sa rastom i razvijanjem OS-a?
Vista je daleko od savršenstva, ali je dosta dobar početak. Ko da je XP bio bog zna kaj kad je izašo. Ja sam ga stavio na komp tek kad je SP2 izašo (nemam komp baš tak dugo).
Ne znam, totalno je normalno da Vista zahtjeva više kapaciteta za rad. No pitanje je sad. Da li na jakom kompu radi bolje od XP-a?
Do sad je većina ljudi rekla da radi bolje, da je samo kopiranje dosta sporije.
With that said, i rest my case

(to ne znači da neći više niš pisat na ovu temu, samo da sam gotov sa ovim postom) Namigiva
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
 S ovim se apsolutno slažem (multithreading na 10 procesorkoj mašini) u teoriji, i stvar je zbilja prelijepa, da nije jednog sitnog problema. Napisati bilo kakav program za tu namjenu, strašno komplicira sam program, i to do granica bola kad je riječ o algoritmu samom po sebi kompleksnom. Svi znamo kako se danas pišu programi, što prije, što više i što šarenije. Dokaz tome je činjenica da većina studenata po završetku fakulteta rade na .NEt aplikacijama, zapravo najbolji primjer bi bio ASP. Isti taj pressing koji vlada kod nas, vlada i kod većine aplikacijskog softwarea koji se u praksi (desktop korisnici) koristi. Dakle, nema optimiziranja i prilagođavanja, bitno je samo da radi, narod če i onako kupit novi hardware. Kada netko i počne radit nekakav revolucionaran projekt, barem do sada, to doživi neuspjeh, jer jednostavno praktično u očekivanim rokovima nije izvedivo. Dakle, ne kažem ja da u teoriji to nebi moglo radit bolje, nego da s obzirom na trenutno realno stanje, ne radi. A što se tiče igara, link koji se mislim spominje i u ovoj temi, jasno kaže da je za super Vista sučelje zaslužna 3D akceleracija, i sama Vista traži grafičku karticu s 128 MB RAMa kao minimum za normalan rad s Aerom (mada se neki nebi složili). Na našu veliku žalost praksa je pokazala da se dio tih resursa troši uvijek, bez obzira bila igra upaljena ili ne (možda zato i radi tako dobro alt-tab jer nema šta puno rendat :) )
 Pripazi da kratiš komentare malo. Nepotrebno pobriši.
Već sam rekao da je cijena razvoja nešto što može stvarati problem, ali isto tako konkurencija je ono što tjera i na to. Kad tad će nečija igra biti prodana baš zato što su jedinice ultra-realnog i neovisnog ponašanja.

Inače, mislim da imaš posve pogrešnu percepciju .NET-a. Ako misliš da je .NET ono što mislim da misliš onda si debelo u zabludi.
Ako si student računarstva možda bi trebao malo detaljnije proučiti neke tehnologije, barem da ih ne diskreditiraš odmah u startu na pogrešnim temeljima. (Pretpostavio sam da imaš percepciju .NET-a kao uradi-se-sam frameworka, međutim .NET je daleko od toga; čak kompleksniji od Jave).

Što se tiče one isplativosti o kojoj pričamo, šteta je što na FESB-u nema kolegija u kojem će te naučiti programsko inženjerstvo i kuta jednog ekonomista i menadžera.
Ako u jednadžbu staviš trošak i vrijeme optimizacije nasuprot trošku bržeg hardvera dobiješ da je optimizacija iza neke granice apsolutno neisplativa. Da, kada bi svi igre (primjerice) optimizirali detaljno u asembleru i sl. sigurno bi dobili i do 5-10% ubrzanja, ali zato bi projekt koštao 50% više i razvoj trajao 50% više. Daleko je isplativije kupiti 20% bržu karticu i RAM ili s ovim tempom razvoja jednostavno pričekati koji mjesec s izdavanjem novog hardvera.

Uzmi primjer Crysisa. Mogli su oni potrošiti još 10 milijuna na optimizaciju, ali nema potrebe jer nove kartice ionako izlaze u intervalima od 6 mjeseci.
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Zašto mi se čini da je ta većina Vistu probala u Beti 2? Jer 90% "problema" koji se spominju ovako po forumima, problemi su iz Bete 2 i otklonjeni su ili RTM verzijom (pravom a ne piratskom koja je zapravo kombinacija Bete 2 i RC-a) ili regularnim patchevima utorkom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lp_chandler kaže...
the_tux kaže...

XP je napokon jedan OS kojim se MS može ponositi. Ova tema nije previše precizna. Koji XP? Home ili Pro (vjerovatno Pro)? Protiv koje Viste? Starter editon za zemlje trećeg svijeta, Home premium, Business, Ultimate,  teško  mi  je, gubim se u svim tim silnim edicijama. Možeš ti naxeeme pričati kako je poboljšana sigurnost, mreža, blabla. Još nema virtualan desktop i nisu poboljšali   file manager. Morat če gameri i korporacije ovisne o M$ produktima preči kad tad na Vistu. Inače mi se jako sviđa C#, samo kada bi barem M$ imao sluha kao Sun ili IBM. Kako je negdje jedan korisnik ustanovio, windows prema WPSu izgleda kao  inbred retarded cousin.Smijeh

Ajd se ne pravi pametan. Topic je XP vs Vista, a ne "zajebavavanje naxeema".
Svi misle na XP pro i nitko ne misli na Vistu basic. I nije poanta u šminkanju OS-a nego po čemu je bolji od prethodnika, što ima za donest. 
Vista jednostavno ne može bit lošija od XP-a zato jer koji je onda k*** M$ radio zadnjih 5 godina.
Kolko god da kažete da je MS glup i ne znam šta, jednostavno si ne može tvrtka vrijedna ne znam kolko milijardi dolara dopustit da 5 godina paralelno radi OS i istovremeno gladi kobasicu (nisam htio reć drka k***).

Poanta ovog cijelog topica (zato jer je ovo sve otišlo way of topic) je:
Da li je Vista bolja od XP-a? DA
Ako ljudi nemaju tako dobar komp, trebaju li se mučit s Vistom? NE

I pogledajte još jednu stvar. Možemo gledat da su win evoluirali kao i igrice. Za svaku igricu/windowse ti je trebao i malo bolji komp da bi radili. Tako ide i za XP i Vistu. Ako ti na nekom bullshit kompu XP radi ok, a Vista nemre ni disat, to je jednostavno tak. Ti možda na tom kompu možeš igrat Max Payne, ali možeš li igrat neku noviju igricu?
Znam da sve ovo zvuči malo glupo, ali razmislite. Zar nije normalno da system requirements rastu sa rastom i razvijanjem OS-a?
Vista je daleko od savršenstva, ali je dosta dobar početak. Ko da je XP bio bog zna kaj kad je izašo. Ja sam ga stavio na komp tek kad je SP2 izašo (nemam komp baš tak dugo).
Ne znam, totalno je normalno da Vista zahtjeva više kapaciteta za rad. No pitanje je sad. Da li na jakom kompu radi bolje od XP-a?
With that said, i rest my case

(to ne znači da neći više niš pisat na ovu temu, samo da sam gotov sa ovim postom) Namigiva
 AMEN (mada nije etično ni korektno)
Vista je vjerovatno bolja, uz koji SP (prije prvog Xp je bio još i gori nego Vista sada), ali je poanta da je tu prije svog vremena, i već je godinu dana na tržištu, a njeno vrijeme još nije. Jednom, za možda godinu će nesumnjivo preuzeti primat, al sada je XP većini ugodniji za korištenje jer se njene prednosti ne koriste, a njene mane još više ističu.
17 godina
neaktivan

Rekao sam većina, ali mislim i iz vlastitog iskustva.

Hey, Vista je super, super mi radi, brza je i sve. Ali kopiranje je fakat sporo.

Imam originalnu Vistu business, sa svim update-ima (automatic updates je uključen)

17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
 Kad već spominjete blaženi system restore, mada ga ja baš ne volim ni u XPu, onaj Vistin je trebao bit čudo, a normalno da je ispao loš. Pokrenuo sam ga jedanput i to kada mi se srušio boot loader, i nije znao to popraviti, na kraju me prisililo da ih reinstaliram kompletno. U biti cijeli bootloader je zakompliciran, i to je jedan veliki minus u suživotu viste i ostatka svijeta.
 Hmm:

bootrec.exe /fixmbr
bootsect.exe /nt60 all /force
bootrec.exe /rebuildbcd

To popravi boot loader. Barem ga je popravilo meni kada sam ga 'sredio' petljajući po particijama binarno.
Inače, system restore ni ne može popraviti boot loader jer je to backup postavki sistema, a ne MBR-a.

Pogledaj malo http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Recovering+the+Vista+Bootloader+from+the+DVD :)
17 godina
neaktivan
lp_chandler kaže...

Rekao sam većina, ali mislim i iz vlastitog iskustva.

Hey, Vista je super, super mi radi, brza je i sve. Ali kopiranje je fakat sporo.

Imam originalnu Vistu business, sa svim update-ima (automatic updates je uključen)

ISTI slucaj kod mene.

What fruit is named after a computer? Apple.
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
 AMEN (mada nije etično ni korektno)

Well. Thank you Osmijeh

Ponekad moraš bit govno da bi ljudi slušali i prestali pričat o f-ing system restore-u Osmijeh

Edit: Nisu prestali o system restore-u
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 0:52 (lp_chandler).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Stavi SP1 kada izađe (kraj mjeseca ili RC1).

Budem. I mislio sam. Čekam samo da izađe public verzija. Čujem da ima još problem sa driverima u RC verziji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nekim specifičnim, da.

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
 Pripazi da kratiš komentare malo. Nepotrebno pobriši.
Već sam rekao da je cijena razvoja nešto što može stvarati problem, ali isto tako konkurencija je ono što tjera i na to. Kad tad će nečija igra biti prodana baš zato što su jedinice ultra-realnog i neovisnog ponašanja.

Inače, mislim da imaš posve pogrešnu percepciju .NET-a. Ako misliš da je .NET ono što mislim da misliš onda si debelo u zabludi.
Ako si student računarstva možda bi trebao malo detaljnije proučiti neke tehnologije, barem da ih ne diskreditiraš odmah u startu na pogrešnim temeljima. (Pretpostavio sam da imaš percepciju .NET-a kao uradi-se-sam frameworka, međutim .NET je daleko od toga; čak kompleksniji od Jave).

Što se tiče one isplativosti o kojoj pričamo, šteta je što na FESB-u nema kolegija u kojem će te naučiti programsko inženjerstvo i kuta jednog ekonomista i menadžera.
Ako u jednadžbu staviš trošak i vrijeme optimizacije nasuprot trošku bržeg hardvera dobiješ da je optimizacija iza neke granice apsolutno neisplativa. Da, kada bi svi igre (primjerice) optimizirali detaljno u asembleru i sl. sigurno bi dobili i do 5-10% ubrzanja, ali zato bi projekt koštao 50% više i razvoj trajao 50% više. Daleko je isplativije kupiti 20% bržu karticu i RAM ili s ovim tempom razvoja jednostavno pričekati koji mjesec s izdavanjem novog hardvera.

Uzmi primjer Crysisa. Mogli su oni potrošiti još 10 milijuna na optimizaciju, ali nema potrebe jer nove kartice ionako izlaze u intervalima od 6 mjeseci.
 A da prestanemo o igrama? Moj laptop ima integriranu intel grafiku, pa ja baš ne uživam u tim blagodatima.
Što se tiče .NETa ne smatram ga uradi-se-sam frameworkom, dapaće, al je činjenica da za rad .NET aplikacija, moramo imat .NET framework, koji se slobodno mogao zvat i .NET virtual machine, jer to u biti je. Njegovo korištenje automatski rasipa resurse, ali nam omogućava univerzalnost bez obzira na platformu (koje nema jer MS nešto baš neće da podijeli s ostatkom svijeta). Što se tiče rada u .NETu on je svakako ugodniji programeru, ma šta god mi sad pričali, zbog jednostavne sabotaže sa strane MSa (u VS2008 praktički ne radi Inteli sense za Win32 API). Istina, kompliciranu radnju će biti komplicirano napraviti u bilo kojem okruženju. .NET gledano sa strane mogućnosti koje pruža zbilja je veliki korak naprijed za programera, ali savršen nikako nije. A kao potvrdu o rasipu, evo primjer aplikacije ProgDVB, postoji u verziji pisanoj u Win32 APIu, i .NETu, prva troši 46MB RAMa, dok druga troši 204 MB, a sam programer održava paralelno obje verzije, i pružaju isti set mogućnosti.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Cika Jova Zmaj kaže...
 Kad već spominjete blaženi system restore, mada ga ja baš ne volim ni u XPu, onaj Vistin je trebao bit čudo, a normalno da je ispao loš. Pokrenuo sam ga jedanput i to kada mi se srušio boot loader, i nije znao to popraviti, na kraju me prisililo da ih reinstaliram kompletno. U biti cijeli bootloader je zakompliciran, i to je jedan veliki minus u suživotu viste i ostatka svijeta.
 Hmm:

bootrec.exe /fixmbr
bootsect.exe /nt60 all /force
bootrec.exe /rebuildbcd

To popravi boot loader. Barem ga je popravilo meni kada sam ga 'sredio' petljajući po particijama binarno.
Inače, system restore ni ne može popraviti boot loader jer je to backup postavki sistema, a ne MBR-a.

Pogledaj malo http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Recovering+the+Vista+Bootloader+from+the+DVD :)
 Mislim da sam malo pobrkao pojmove, ja sam mislio na recovery console ili system recovery, kako se god već zvao.
17 godina
protjeran
XP vs Vista

>Nego, i dalje mi nije jasno kakve veze ima system restore s rušenjem sistema i kako to da ne znaš da su driveri najčešći
>problem zbog kojeg sistem padne.
Ukoliko dođe do rušenja sistema i problema sa stabilnošću OSa zbog loših drivera, iskoristiš onda sistem restore, kako je i zamišljeno, zar ne?

>Ako misliš na monitore i kompatibilnost sa standardom zaštite HD sadržaja onda to nije ništa vezano za MS i Windowse
>direktno, već one koji nude taj sadržaj
A ja sam mislio da je DRM integriran u Vistu :D, ali nije to bila bit mojeg pitanja u vezi monitora ;)

>Nema potrebe stvarati flame war, pogotovo ne u mathbaby stilu.
>Tu smo da civilizirano raspravljamo.
Nije ni meni to cilj.

>Inače, nepristojno vrijeđanje (monkeyboy) i pljucanje po konkurenciji umjesto isticanje vlastitih kvaliteta odlika je linux zelota, a >ne Microsoftovih marketing stručnjaka.
>No, onaj tko nema argumente za civilizirani marketing, marketing vrši izvodeći scene i blateći protivnike.
Nije mi bila namjera vrijeđati Ballmera jer nitko to bolje ne radi od njega samoga (vrijeme je jadnika pregazilo), čudan način za podizanje team debuilding atmosfere.Mono projekt za maskotu ima majmuna, slučajnost ili ne? Nema jačih zealota od macovaca, budi siguran u to.
Ovo si neka utuvi Microsoft u glavu, posebno marketingaši jer nove generacije korisnika su sve više srasle sa tehnologijom:
You can fool all of the people some of the time, you can fool some of the people all of the time but you cant fool all of the people all of the time.

>Pa C# je u ovom trenutku najbolji RAD jezik i najbrže se razvija.
Zato im je bolje da budu naklonjeniji prema opensource zajednici kao IBM ili Sun pa da ponude .NET 2.0 framework. Neće biti na gubitku ili se boje IBM iskustva iz prošlosti. Na ovaj način neće moći konkurirati Javi. Ili misle da će svi razvijati aplikacije u Visual studiu i windowsima.

>Kažu i za Solaris da je najbolji OS na svijetu. Pitam se samo kako onda nije zastupljen kao Windows ili Linux. Nemoj mi samo reći da Sun nema love za marketing

Solaris kao i svaki OS ima svoju primjenu u nekom području. Solaris niti nije zamišljen kao desktop sistem.Sun ne radi miševe i periferiju kai M$, ali radi procesore od kojih najnoviji UltraSPARC T2 "Niagara2" ima 8 jezgri a zasad najbolje funkcionira na Solarisu. Mene smeta da se M$ ako negdje nije broj jedan svojski trudi osvojiti tržište (ili kupi konkurenciju,yahoo, yadan potez), nakon uspjeha dolazi stagnacija u razvoju i zimski san. Postao je dinosaur koji je trom i ne prilagođava se novim uvjetima na tržištu. Bolje mu je da se probudi. FUD i "get the facts" kampanje mu ne idu u prilog. To je njihov problem, tržište će odlučiti što mu treba; na bolje ili lošije, korisnički problem.
Linux:
1997: Its not a threat
1999: Its not very powerful
2001: Its not very nice
2002: Its not Legal 1.0
2006: Its not Legal 2.0
FSF pokret napokon ubire plodove svojeg rada.

>Moraš mi samo reći što je WPS.
Workplace Shell iz OS/2

Otišao sam  u  offtopic,  ali  neka  se  neke  stvati  razjasne.  Za  dodatne  rasprave  se  moše  otvoriti  novi  topic.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
 A da prestanemo o igrama? Moj laptop ima integriranu intel grafiku, pa ja baš ne uživam u tim blagodatima.
Što se tiče .NETa ne smatram ga uradi-se-sam frameworkom, dapaće, al je činjenica da za rad .NET aplikacija, moramo imat .NET framework, koji se slobodno mogao zvat i .NET virtual machine, jer to u biti je. Njegovo korištenje automatski rasipa resurse, ali nam omogućava univerzalnost bez obzira na platformu (koje nema jer MS nešto baš neće da podijeli s ostatkom svijeta). Što se tiče rada u .NETu on je svakako ugodniji programeru, ma šta god mi sad pričali, zbog jednostavne sabotaže sa strane MSa (u VS2008 praktički ne radi Inteli sense za Win32 API). Istina, kompliciranu radnju će biti komplicirano napraviti u bilo kojem okruženju. .NET gledano sa strane mogućnosti koje pruža zbilja je veliki korak naprijed za programera, ali savršen nikako nije. A kao potvrdu o rasipu, evo primjer aplikacije ProgDVB, postoji u verziji pisanoj u Win32 APIu, i .NETu, prva troši 46MB RAMa, dok druga troši 204 MB, a sam programer održava paralelno obje verzije, i pružaju isti set mogućnosti.
Igre te diraju u bolnu točku? :) Ja igre volim osim kao zabava, dobar su primjer high-performance aplikacija.

E, sad. Kako da ja tebi odgovorim na ovo, a da to ne ispadne agresivno ili tko zna kako? Ne zato što ja želim biti agresivan, već samo zato što si u svom nepreciznom komentaru sklon pogrešno interpretirati problem.
Naime, .NET nije VM u smislu u kojem je to JVM. CLR ima JIT kompajler i kompajliranje se vrši po one-time principu. Iz tog razloga .NET je dosta brži od Jave, a i jednako brz kao nativne aplikacije.
Lažem? - Pokreni jedan DirectX primjer (SDK) u C++-u i C#-u (.NET) i reci mi koliko je C++ brži o C#-a? :)
Razloga za ProgDVB razlike može biti stotine. To nije relevantan primjer. Ono što jest je primjer za koji imaš source kôd i koji direktno možeš pregledati i usporediti. Zauzeće RAM-a vjerojatno jest veće kod .NET-a, ali mislim da razlika od +300% sigurno nema veze s .NET-om kao takvim.
Koliko se sjećam, Win32API nikada i nije imao IS.

17 godina
neaktivan

"čudan način za podizanje team debuilding atmosfere"

Meni je bilo neugodno i gledati to. Kao "developer" osjećao sam se posramljeno. Taj performans mu definitivno nije na čast. :D

Ali pogledaj one 'svoje' linuxaše.:) Ne znam kako se onaj luđak sad zove, ali dovoljno je da ga pogledaš i jasno ti je da s tim tipom nešto definitivno nije u redu. Ballmer barem oblači u čistu odjeću.

Što se FSF-a tiče i Linuxa, neću previše pričati, ali moram li ja ili ćeš ti citirati Linusove riječi od prije koju godinu?

P.S. Warp nisam koristio dulje od par sati, a u njegovo vrijeme nije me previše ni zanimao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 1:31 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Igre te diraju u bolnu točku? :) Ja igre volim osim kao zabava, dobar su primjer high-performance aplikacija.

E, sad. Kako da ja tebi odgovorim na ovo, a da to ne ispadne agresivno ili tko zna kako? Ne zato što ja želim biti agresivan, već samo zato što si u svom nepreciznom komentaru sklon pogrešno interpretirati problem.
Naime, .NET nije VM u smislu u kojem je to JVM. CLR ima JIT kompajler i kompajliranje se vrši po one-time principu. Iz tog razloga .NET je dosta brži od Jave, a i jednako brz kao nativne aplikacije.
Lažem? - Pokreni jedan DirectX primjer (SDK) u C++-u i C#-u (.NET) i reci mi koliko je C++ brži o C#-a? :)
Razloga za ProgDVB razlike može biti stotine. To nije relevantan primjer. Ono što jest je primjer za koji imaš source kôd i koji direktno možeš pregledati i usporediti. Zauzeće RAM-a vjerojatno jest veće kod .NET-a, ali mislim da razlika od +300% sigurno nema veze s .NET-om kao takvim.
Koliko se sjećam, Win32API nikada i nije imao IS.

Rade brzo kao i nativne aplikacije?? Ovo je ko da ja tebe uvjeravam da Microsoft word radi na Winu jednako dobro kao i na windosima.
DirectX primjer neću ni komentirat (to je kao da raspravljamo kojim jezikom je najbolje poslat paket 10 MB mrežom, a da najprije stigne)
A što se tiče 300% zauzeća, prva vježba koja se na nama očito zajedničkom fakultetu radi u .NETu ide ovako: upali Win32 projekt, otvori task manager, zapiši potrošnju memorije. Otvori .NET 2.0 projekt, otvori task manager, zapiši potrošnju. Zaključi.

Ajde da se složimo da se ne slažemo? Ovo već predugo traje, 1:40 je, i zbilja više nebi bilo zdravo. Time to go. Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 1:42 (Cika Jova Zmaj).
17 godina
neaktivan

Ima istine i u tome, međutim ako i rade sporije radi se o neznatnom usporavanju (a ponekad je .NET i brži!). Rez na troškovima razvoja uvelike opravdava gubitak na performansama. FBW sustav za Airbus ionako nećeš pisati u .NET-u niti Win32API-ju.

Zauzeće memorije je apsolutno nebitna stavka. Memoriju tu ne uzima tvoj program nego .NET tj. CLR i .NET biblioteke.

Moram li ti reći kako bi izgledala vježba da otvorim 3D igru pisanu u asembleru i 3D igru pisanu u Win32API-ju? Prva stane u 64KB; u koliko stane druga? :) Zaključi.

P.S. pogledaj ove linkove:)

(http://farbrausch.com/productions.php, http://mobilitydubaiforums.com/eve/forums/a/tpc/f/314609464/m/912107069 )

Ajde da se složimo da se ne slažemo? Ovo već predugo traje, 1:40 je, i zbilja više nebi bilo zdravo. Time to go.

Hehe. :) Ma ne mislim ja da se ne slažemo, samo malo drugačije gledamo na ekonomiju i projektni menadžment.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 1:48 (naxeem).
17 godina
XP vs Vista

Vi ste svi bolesni u glavu. Koristi sto zelis i sto mozes i na stroju koji to moze. Ja nemam neke prefernece, za neke stvari Linux neke Vista i XP kako mi se da i ovisno sto mi se radi. Samo ne koristim MackOS nazalost ali razmisljam da i njega pribavim. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AlterA kaže...

Vi ste svi bolesni u glavu.

Moram priznat da se slazem. U temi o XP vs Vista mi smo raspravljali na preko 200 stranica uglavnom o Macu, Linuxu, programiranju, virtualizaciji, konfiguracijama racunala  korisnika, i jos svacemu al malo je kasno pa se ne mogu sjetit :)

What fruit is named after a computer? Apple.
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Nisam pratio sve poruke ove teme, ali ono sto me iznenadjuje je to da je vecina ko fol IT-ovaca za Vistu. Bavim se IT-om, imam instaliran XP SP2, i izgleda mi kao Win 95, znaci, meni za rad ne trebaju nikakve teme, Wallpaperi, aero sucelja, i slicna sr...(osobno mrzim kad je nesto sareno, npr. moze Zone Alarm biti najbolji firewall na svijetu, ali ga necu nikad koristiti zato sto izgleda kao djecja bojanka). Glavno pitanje ove cijele teme bi trebalo biti: "Sto se to moze napraviti i raditi u Visti, a da se ne moze napraviti i izvesti u XP-u ?".

'Lo, there do I see my father. 'Lo, there do I see...My mother, and my sisters, and my brothers. 'Lo, there do I see... The line of my people...Back to the beginning. 'Lo, they do call to me. They bid me take my place among them. In the halls of Valhalla...Where the brave...May live...forever.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moram i ja priznati da se slažem s AlterAom. Cool

I mali komentar na estetiku: XP je odvratno šaren po difoltu, Vista nije, nego je lijep OS. Ali tko ti brani da i Vistu namjestiš da izgleda kao Windows 95. :)

Nego, gReMLiNe, a što možeš na XP-u, a ne možeš na Windowsima 98?

17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Radio sam na Visti nekih 2 mjeseca i ne vidim neke posebnosti u odnosu na xp. Novi start izbornik mi se sviđa i onaj search.

Na 1GB vista sasvim uredno radi, potrošnja memorije je 400MB sa antivirusom i uopće nije toliko zahtjevna (o kakvim vi 600MB pričate)!

Uglavnom imam pozitivna iskustva.

Vista je puno stabilnija ovako "gola" bez ikakvih sp-ova nego što je to bio xp kad je izašao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

http://www.bug.hr/vijesti/?id=85335

jos  je  vista  puna  djecijih  bolesti..kojih  izgleda  ovi  microsftovi  programeri  ne  znaju  rijesiti..

damn..mrzim  sporo  kopiranje  podataka..damn

u wanna peace of me....

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XP vs Vista

http://en.wikipedia.org/wiki/Features_new_to_Windows_Vista

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ovaj link je bio već preporučen,ali dobro:)
SP1-usporava kopiranje na vanjski hard disk.
17 godina
protjeran
Dobro da si priznao ovo za Balmera :) To je tako. Developeri crnče a oni na položajima se dure.
Valjda misliš na Stallmana :D(ima i gorih luđaka od njega,npr. Raymond). Bori se istim pravnim sredstvima. Neće moći MS ni bilo tko drugi više samo tako krasti kodove free softwarea kako je mogao kod BSD licence. Da nije bilo ljudi poput Stallmana, tko zna bi li i MS ponudio nešto kao Visual studio express, a stalno se ima osjećaj da si hendikepiran nekim EULAima i sličnim. Ni BSD ekipa ne razmišlja blagonaklono prema GNUima. :)
17 godina
neaktivan

Ma pogledaj GPL3 pa mi reci jel to ne sliči sve više MS-u? - Pa nisu programeri budale; od čega bi živjeli kad bi se bavili samo humanitarnim radom, a rade posao koji niti je lagan niti ga svatko može raditi.

17 godina
neaktivan
XP vs Vista

A evo doslo je jucer vrijeme za format pa sam nabacio Vistu. Zasad se spojio na net, zvuk radi (Audigy2), winamp instaliran, kad dodjem s posla onda slijedi ostalo, nero, office, codeci itd, nadam se da ce radit donekle sve kak treba. Da nema onog compatibility wizarda...ufff.

...:::Anime Phreak:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aral kaže...

A evo doslo je jucer vrijeme za format pa sam nabacio Vistu. Zasad se spojio na net, zvuk radi (Audigy2), winamp instaliran, kad dodjem s posla onda slijedi ostalo, nero, office, codeci itd, nadam se da ce radit donekle sve kak treba. Da nema onog compatibility wizarda...ufff.

Velika je vjerojatnost da će sve radit kako treba. No pitanje je koliko  će tebi biti ugodan rad na visti. Ima ljudi koji se dosta žale na usporenje rada računala. No, to opet ovisi o hardware-u.

...code your life...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ljudi često zbog svoje neinformiranosti pišu smiješne stvari.

To 'mazanje očiju' je tu da se pridošlicama i laicima olakša sve moguće radnje, a DirectX 10 na XP-u nije se pojavio iz daleko ozbiljnijih razloga.

P.S. "itd." nije nikakav argument ;)

Yeah right .... pa što ih ne kažeš kad si informiran...
... osim toga samo "umu" s poremečenom logikom može to bit jednostavnije... LoOoL

I još nešto ... :
"pita me gazda što bi trebali da pređemo na vistu u firmi. Ja mu kažem, ma ništa, samo prominiti svih 45 računala i natjerat ekipu programera iz firme koja nas softverski podržava, da sve poslovne programe preurede za vistu.
On me gleda i ozbiljno pita, a šta dobivamo s tim? Ja mu odgovaram, pa vjerojatno ljepši izgled operativnih sustava i nešto sporiju mrežu Izlanuo se, no kažu klinci iz kvarta da vista izgleda "mraaaak" Belji se .
Zaboravi kaže on, okrene se i ode ..."

(to me pitao jer je na SONY VAIO 11inch-nom dual core ljepotanu s 2 giga RAMa dobio vistu i svidila mu se.
Zbilja je lijepo ušminkan OS no na sreću nisu radili poslovni programi. Kad sam mu napravio downgrade na XP, e ljudi, SONY je prodisao i radi ko' avion .... za razliku od prije Cool )

Problem je u tome što mi kao firma već plačamo microsoftu tu VISTU na svih 45 licenci + server 2003, ali nam je microsoft VELIKODUŠNO dozvolio downgrade na XP kako bi ipak, "normalno radili ..."

Eto pa sad ti razmišljaj o tome ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 9:06 (cyborg).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice