XP vs VISTA vs 7 zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 14.998
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: XP vs VISTA vs 7
karakteran kaže...
abt kaže...

vista je bolji windows od xp-a, većina stvari radi jednako brzo, i izgleda mnogo ljepše, a sedmica je odlično dograđena vista koja je brža i od xp-a i od viste

tako da je mene sedmica nema konkurencije, koristiti xp na novom računalo je isto kao i točiti lož ulje u najnovijeg mercedesa, jednostavno nema smisla

bez ljutnje prijatelju, ali moj lap je glanc nov. rabim xp i smatram da pristaje na ovo računalo kao rukavica. nema mane.

nisam ja rekao da xp ne radi kako treba, ali zašto koristiti nešto čije je vrijeme prošlo, a i microsoft pomalo ukida zakrpe za windows xp tako da će se problemi počet pojavljivati, a ako ništa drugo sedmica izgleda 1000 puta bolje

15 godina
neaktivan
XP vs VISTA vs 7

Flame War previshe izazivash, tema će otići u svađu što je bolje a što ne...

Windows XP - do sad je imao najbolju titulu a kad je izašao 7 svi pljuju po XP

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

mjerio sam znaci do potpuno dignutih win, ista konfa, možda nije sto posto precizno,

win 7 - 52 sek

vista - 68 sek

istina nisu nu svi programi koji se dižu s win isti

win xp nemam instaliran

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 11:50 (igy).
16 godina
protjeran
XP vs VISTA vs 7

dobar stari Xp na kojem če se još dugo radit i nemojte mislit da če on tako lako u penziju ja ga još uvjek imam a imam i sdmicu koja je nešto brža ali nije to sad neka bitna stvar meni je važnije da na 7 radu svi programi koji radu na XP ali nerade možda se to popravi sa izlaskom full verzije i servis pakova za 7 inače zanimljiv OC s pregršt noviteta ali ipak če mo sačekat full verziju pa da vidimo očemo XP poslat u ladicu

vista totalni kaos od programa ma radi ona i sve to ali ja je ne mogu priporučit

eto i moj glas ide 7 činimi se da bi to moglo bit to

I Jadantisi
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
giga kaže...

dobar stari Xp na kojem če se još dugo radit i nemojte mislit da če on tako lako u penziju ja ga još uvjek imam a imam i sdmicu koja je nešto brža ali nije to sad neka bitna stvar meni je važnije da na 7 radu svi programi koji radu na XP ali nerade možda se to popravi sa izlaskom full verzije i servis pakova za 7 inače zanimljiv OC s pregršt noviteta ali ipak če mo sačekat full verziju pa da vidimo očemo XP poslat u ladicu

vista totalni kaos od programa ma radi ona i sve to ali ja je ne mogu priporučit

XP koristim otkad je izažao i plače mi se što su ga ljudi samo iskoristili :(

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
16 godina
protjeran
BannedOnThisForum kaže...
giga kaže...

Iskoristili ????????

pa ne očekivaš valjda da bi mu tribali dignit spomenik pa OC su napravljeni da se iskoriste do maksimuma program za mase a i onaj koji ga je proizveja za to je dobija golemu svotu love

I Jadantisi
15 godina
neaktivan
giga kaže...
giga kaže...

Iskoristili ????????

pa ne očekivaš valjda da bi mu tribali dignit spomenik pa OC su napravljeni da se iskoriste do maksimuma program za mase a i onaj koji ga je proizveja za to je dobija golemu svotu love

ja sam preosjećajan ;)

15 godina
protjeran
XP vs VISTA vs 7

Nikad nisam kupio windows (piratstvo...), ali kada izadje 64-bitna Sedmica moja je, dosadilo mi je vise da pratim koje update instairam, hocu da imam pravi software.

Nevjerovatno dobro sam se osjecao kad sam poceo igrati preko steama, a ne piratski.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
XP vs VISTA vs 7

Ja sam radio jedno testiranje. Malo bezveze ali išlo je ovako...

Testirao sam kako utječe glavni OS na virtualni stroj; Virtualnu Vistu iz Virtual PC testirao na Windows XP pro sp3, Visti Ultimate SP1 i Windows 7 RC 7100.

Najbolje rezultate u virtualnoj Visti pokazala je kombinacija Win7+virtualna Vista. I to puno bolje rezultate. XP+virtualna vista i vista + virtualba vista bili su podjednaki.

Iz toga slijedi da Windows 7 imaju najbolje baratanje resursima od ta 3 OS-a.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
abt kaže...
karakteran kaže...
abt kaže...

vista je bolji windows od xp-a, većina stvari radi jednako brzo, i izgleda mnogo ljepše, a sedmica je odlično dograđena vista koja je brža i od xp-a i od viste

tako da je mene sedmica nema konkurencije, koristiti xp na novom računalo je isto kao i točiti lož ulje u najnovijeg mercedesa, jednostavno nema smisla

bez ljutnje prijatelju, ali moj lap je glanc nov. rabim xp i smatram da pristaje na ovo računalo kao rukavica. nema mane.

nisam ja rekao da xp ne radi kako treba, ali zašto koristiti nešto čije je vrijeme prošlo, a i microsoft pomalo ukida zakrpe za windows xp tako da će se problemi počet pojavljivati, a ako ništa drugo sedmica izgleda 1000 puta bolje

nije mi jasno kako ijedan OS može izgledat bolje od xp-a? moj ukus je što jednostavnije to bolje (i ljepše). a xp je tu nenadmašan, preljep, i PREGLEDAN. vista? nisam vidio ružniji OS (što se tiče preglednosti). ziher im je moto bio što kompliciranije to bolje.

karma slijepom daje vid
15 godina
protjeran
igy kaže...

mjerio sam znaci do potpuno dignutih win, ista konfa, možda nije sto posto precizno,

win 7 - 52 sek

vista - 68 sek

win xp nemam instaliran

evo meni se xp digne duplo brže od bilo kojeg od tvojih os-ova, radi brzinom svjetlosti, prelijep je, jednostavan, i daleko pregledniji od viste za 7 ne znam jer ga nisam nikad instalirao. sumnajm da ću ikad išta drugo stavit na moj novi hp. xp je najbolji izum microsofta ikad. a bojim se da bi tako moglo i ostat. svi u mojoj sredini i šire nitko nema vistu. svi xp.

karma slijepom daje vid
16 godina
neaktivan
XP vs VISTA vs 7

vista trenutno,  win7 cu isprobat kad cu morat formatirat disk

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a kamo se mogu još kupit windowsi xp a da su legalni? odmah bi ih kupio. ako zna ko neku web stranicu iz Hrvatske gdje se mogu kupiti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 12:41 (mihael86).
16 godina
protjeran
karakteran kaže...
igy kaže...

win 7 - 52 sek

vista - 68 sek

win xp nemam instaliran

evo meni se xp digne duplo brže od bilo kojeg od tvojih os-ova, radi brzinom svjetlosti, prelijep je, jednostavan, i daleko pregledniji od viste za 7 ne znam jer ga nisam nikad instalirao. sumnajm da ću ikad išta drugo stavit na moj novi hp. xp je najbolji izum microsofta ikad. a bojim se da bi tako moglo i ostat. svi u mojoj sredini i šire nitko nema vistu. svi xp.

čini mi se da u tvojoj sredini svi nakako idu prema nazad a naprid nikako

I Jadantisi
15 godina
protjeran
XP vs VISTA vs 7

dobio sam opomenu na pp, a pošto ne mogu odgovoriti jer ovaj forum ima neka jadna pravila da kad pošalješ 3, 4 pp-a zabranjuje ti se slanje istih odgovaram modu ili kome god da mi objasni gdje je to tipka edit kad postam, a sve s njegovom opomenom tzv. bijelim kartonom da ne postam novim porukama nego koristim tipku edit. hvala.

karma slijepom daje vid
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

dobio sam opomenu na pp, a pošto ne mogu odgovoriti jer ovaj forum ima neka jadna pravila da kad pošalješ 3, 4 pp-a zabranjuje ti se slanje istih odgovaram modu ili kome god da mi objasni gdje je to tipka edit kad postam, a sve s njegovom opomenom tzv. bijelim kartonom da ne postam novim porukama nego koristim tipku edit. hvala.

imaš tipku edit skroz na desnoj strani bilo kojeg tvog posta

17 godina

:) haha pa ok ima razlike ali dizanje os-a je vrijeme kada nisam za racunalom pa ni ne osjetim tih 14 sekundi... uglavnom nisam od onih kojii tvrde da xp ne valja... niti sam od onih koji tvrde da je 20 sekundi razlike bitno - mozda bi bilo da trebam svojim računalom deaktivirati bombu za koju imam recimo vremena 19 sekundi LOL :)

15 godina
neaktivan
XP vs VISTA vs 7

ja ne znam koju sedmicu instalirati.,32 bitnu ili 64 bitnu?imam 12 gb ram memorije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

imam niti tri mjeseca star lap, dao sam za njega 3.999 kn i kupio ga naravno bez OS-a. prije njega imao sam neku super staru kramu PC 2.00 GHz AMD, 500, pa kasnije nadogradio 750 MB RAM, 15 GB HDD... sa XP SP3 i mogu reći da sam bio vrlo zadovoljan. no PC je bio spor, pa sam riješio kupit lap i dugo sam tražio da bi se napokon odlučio za Toshibu Satelite A300-1MM zbog cijene (4.300) i ugrađenih Windowsa (Vista Home Premium). I požalio dan kad sam se rodio.

Pri pokretanju Toshibe trebalo mi je oko 3 sata da se Vista instalira, naravno uz moju pmoć i da mi pojede oko 300 MB DSL prometa. Nakon svega toga sigurnosni sustav mi se palio svakih 15 minuta i tražio autorizaciju da li može dopustiti neki ulaz ili instalaciju svakog softwera...izludio sam a vrhunac je bio da mi Toshiba nije mogla prepoznati bežični router koji je bio na 4-5 metara dalje! Kada sam probao u manulau naći kako da ga podesim Vista nije podržavala manual tj. nije u svojim postavkama imala te opcije iz manuala. A da dodam da je Vista bila super spora (Intel T3200 2.00 GHz, 3 GB RAM) i nepregledna, nisam mogao naći gdje sam spasio jednu instalaciju koju sam sekundu ranije spasio s neta! Vista se pokazala totalno nepregledna, spora, troma, komplicirana i što je najgore ja sam za nju iskrcao 4.300 kn i nije radila (wireless)!

Što je najgore u svemu tome, nitko mi nije mogao pomoći jer svi ljudi koji imaju laptope i bave se kompjuterima nisu imali Vistu na svom računalu i nisu mi mogli pomoći da se kvar otkloni! Morao sam slat laptop nazad u ZG, tražit povrat novca i ipak se nakon dva tjedna neizvjesnosti sve dobro završilo. Novac sam dobio nazad, kupio mog ljubljenog HP-a instalirao krakirane XP SP3, skinuo desktop themes za Vistu i pri prvom paljenju kompa wireless router je prepoznat! Lap radi kao san, brz je kao munja, čini mi se da XP radi toliko dobro da mi čita misli. Imam osjećaj da nemoram ništa taknuti on je već tamo gje ja želim. Brz, izuzetno PREGLEDAN (što je najbitnije), a od paljenja lapa do završetka dizanja Windowsa prođe oko 30 sec. Za koliko se sekundi diže vaša Vista? 

samo dragi bog zna, što si radio...majstore...

susreo sam se sa gomilom predinstaliranih vista...i niti jedna jedina nije imala "probleme" koje navodiš...jer po defaultu...sve je već podešeno i namješteno...i trebaš samo dodati usera...tko zna što si "majstorisao"...

meni se vista na lapu diže...za cca 20-25 sec...

jedino što me stvarno živcira...su driveri od grafike...a to nema nikakve veze niti sa vistom niti sa microsoftom...nego sa nvidiom...i njihovoj inertnosti...

u stvari...sve više sam nezadovoljan nvidiom...previše fuša...i života na staroj slavi...ispada...da gdje god su korejci došli za ceo...sve ode u mp3...

do something while necrknes
15 godina
protjeran
giga kaže...
karakteran kaže...
igy kaže...

win 7 - 52 sek

vista - 68 sek

win xp nemam instaliran

čini mi se da u tvojoj sredini svi nakako idu prema nazad a naprid nikako

čuj ne znam što da ti kažem osim možda da novije nije nužno i bolje. da sam više slušao ljude oko sebe a među njima i kompjuterske stručnjake nikad ne bih kupio lap s vistom, uzo mi je 10 godina života: toshiba + vista = zločin prema čovječnosti.

svi su odreda pljuvali po visti kad sam im rekao što kupujem,a  ja ih nisam slušao...

karma slijepom daje vid
15 godina
protjeran
karakteran kaže...

nemam.

karma slijepom daje vid
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...
karakteran kaže...

nemam.

sorry, tipka "uredi" inače visim na stranim forumima

pa mi ostalo

15 godina
XP vs VISTA vs 7

Još da se osvrnem na preglednost. Po meni je tu XP u velikoj prednosti pred Vistom ( npr. Breadcrumbs ??? ).

Inace, zanima me je li u 7ici omogućeno prebacivanje User foldera na drugu particiju tako da se uvijek moze reinstalirat ili treba kopat po registryu? Govorim o User folderu, ne subfolderima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abt kaže...
karakteran kaže...
abt kaže...

kako ne kužiš...da onima što su se zakopali u xp i krenuli u rovovsku obranu istog...vista samo šminkersko smeće...i da nema dovoljno uvjerljivog argumenta...koji će ih uvjeriti u suprotno...

poznam tipa...koji je  je na linux-u...i poslije jedne neuspješne prezentacije (problemi sa driverima)...odlučio staviti win7...i bila mu je na lap-u ravno 2 sata...

vratio se je na linux...jer nije mogao (ili znao)...mapirati netvork drive...preko http-a...i naravno...za sve je kriv microsoft i njihovi poluproizvodi...

a u pitanju je samo...obična...ljudska...površnost...i egoizam...ništa više...

(ili da ne govorim...o mome šefu...laptopi su nam identični...stolne konfiguracije...u dlaku iste...kod njega na lapu...pod vistom ništa ne radi...kod mene radi...sve...2 sata je visio na korisničkoj podršci za vodafone mobile connect...kod mene je proradio...iz prve...)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 12:51 (baaab).
17 godina

instalirao sam puno predinstaliranih i nepredinstaliranih vista i također nisam imao nikakvih problema (neki su bili i toshiba) zato ne razumijem kada nekog kad prica da vista ne valja jer ima problemima. kupovina tvog laptopa je problem toshibinih drivera a ne viste. (najveci problem koji sam imao s vistom je bila dugotrajnija instalacija nvidijnog drivera za graficku karticu).

prijatelj mi je kleo vistu da ne može ništa igrati, a ja onda uzmem tu njegovu igru i instaliram je kod sebe i nema nikakvih problema. isti driveri isti čipseti... kako to objasniti? jedina razlika bila je ta sto je moja vista bila orginal a njegova neka gaming edition...

16 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

Još da se osvrnem na preglednost. Po meni je tu XP u velikoj prednosti pred Vistom ( npr. Breadcrumbs ??? ).

Inace, zanima me je li u 7ici omogućeno prebacivanje User foldera na drugu particiju tako da se uvijek moze reinstalirat ili treba kopat po registryu? Govorim o User folderu, ne subfolderima.

mislio sa na folder my documents...skupa sa user folderom?

moguće je...i bez kopanja po registryu...ne znam napamet kako se zove programčić...pokreneš ga iz komandnog promta...sačekaš malo i to je to...

napravio sam to kod sebe..za nedaj bože......jer sam "c disk" stavio u raid 0...a "d disk" mi je u raidu 5...

16 godina
neaktivan
igy kaže...

prijatelj mi je kleo vistu da ne može ništa igrati, a ja onda uzmem tu njegovu igru i instaliram je kod sebe i nema nikakvih problema. isti driveri isti čipseti... kako to objasniti? jedina razlika bila je ta sto je moja vista bila orginal a njegova neka gaming edition...

naravno...a tebi je radilo...samo iz čiste zlobe...jer on ima jače windowse...

ipak su to posebne verzije rađene samo za korisnike...sa posebnim potrebamaNamigiva

15 godina
protjeran
baaab kaže...
karakteran kaže...

imam niti tri mjeseca star lap, dao sam za njega 3.999 kn i kupio ga naravno bez OS-a. prije njega imao sam neku super staru kramu PC 2.00 GHz AMD, 500, pa kasnije nadogradio 750 MB RAM, 15 GB HDD... sa XP SP3 i mogu reći da sam bio vrlo zadovoljan. no PC je bio spor, pa sam riješio kupit lap i dugo sam tražio da bi se napokon odlučio za Toshibu Satelite A300-1MM zbog cijene (4.300) i ugrađenih Windowsa (Vista Home Premium). I požalio dan kad sam se rodio.

Pri pokretanju Toshibe trebalo mi je oko 3 sata da se Vista instalira, naravno uz moju pmoć i da mi pojede oko 300 MB DSL prometa. Nakon svega toga sigurnosni sustav mi se palio svakih 15 minuta i tražio autorizaciju da li može dopustiti neki ulaz ili instalaciju svakog softwera...izludio sam a vrhunac je bio da mi Toshiba nije mogla prepoznati bežični router koji je bio na 4-5 metara dalje! Kada sam probao u manulau naći kako da ga podesim Vista nije podržavala manual tj. nije u svojim postavkama imala te opcije iz manuala. A da dodam da je Vista bila super spora (Intel T3200 2.00 GHz, 3 GB RAM) i nepregledna, nisam mogao naći gdje sam spasio jednu instalaciju koju sam sekundu ranije spasio s neta! Vista se pokazala totalno nepregledna, spora, troma, komplicirana i što je najgore ja sam za nju iskrcao 4.300 kn i nije radila (wireless)!

Što je najgore u svemu tome, nitko mi nije mogao pomoći jer svi ljudi koji imaju laptope i bave se kompjuterima nisu imali Vistu na svom računalu i nisu mi mogli pomoći da se kvar otkloni! Morao sam slat laptop nazad u ZG, tražit povrat novca i ipak se nakon dva tjedna neizvjesnosti sve dobro završilo. Novac sam dobio nazad, kupio mog ljubljenog HP-a instalirao krakirane XP SP3, skinuo desktop themes za Vistu i pri prvom paljenju kompa wireless router je prepoznat! Lap radi kao san, brz je kao munja, čini mi se da XP radi toliko dobro da mi čita misli. Imam osjećaj da nemoram ništa taknuti on je već tamo gje ja želim. Brz, izuzetno PREGLEDAN (što je najbitnije), a od paljenja lapa do završetka dizanja Windowsa prođe oko 30 sec. Za koliko se sekundi diže vaša Vista? 

samo dragi bog zna, što si radio...majstore...

susreo sam se sa gomilom predinstaliranih vista...i niti jedna jedina nije imala "probleme" koje navodiš...jer po defaultu...sve je već podešeno i namješteno...i trebaš samo dodati usera...tko zna što si "majstorisao"...

meni se vista na lapu diže...za cca 20-25 sec...

jedino što me stvarno živcira...su driveri od grafike...a to nema nikakve veze niti sa vistom niti sa microsoftom...nego sa nvidiom...i njihovoj inertnosti...

u stvari...sve više sam nezadovoljan nvidiom...previše fuša...i života na staroj slavi...ispada...da gdje god su korejci došli za ceo...sve ode u mp3...

nisam ja prika ništa majstoriso. radio sam po propisu. reci mi i jednu prednost viste pred xp-om! ja tvrdim da je nema osim što ima mane, spora, nepregledna, komplicirana...

karma slijepom daje vid
15 godina
protjeran
baaab kaže...
abt kaže...
karakteran kaže...
abt kaže...

vista je samo šminkersko smeće...i da nema dovoljno uvjerljivog argumenta...koji će ih uvjeriti u suprotno... 

to ti je jedino pametno što si rekao. ajd molim te daj mi ijedan dokaz da je vista na bilo koji način ili po ičemu bolja od xp-a? brža? preglednija? zauzima manje prostora? brže se diže? okretnija? ljepša? NIŠTA OD NAVEDENOG! daj mi dokaz molim te kad je već toliko smatraš boljom od xp-a!!!

karma slijepom daje vid
16 godina
neaktivan
XP vs VISTA vs 7

Vistu koristim od 2007g.Navikao sam se na njen rad i sigurnost,nacitao se lazi o njoj,a ja nikad nisam imao potrebe prelaziti na drugi OS pa ni u 2009-oj.

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice