XP uz Vistu

poruka: 8
|
čitano: 1.398
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
XP uz Vistu

Kupujem laptop uz kojeg dolazi predinstalirana Vista Ultimate, dali imam pravo tražiti da mi daju i XP ???

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP uz Vistu

Misliš, kupio si Vistu i želiš da ti uz njega gratis daju originalni XP?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP uz Vistu

Valjda nemaš

Ja kupujem novu konfiguraciju...Imam li pravo na dodatnih 8 gb rama,2 diska i Procesor????

Potpisujem se kao dr. ali možete me zvati i"Gospodine"
17 godina
neaktivan
XP uz Vistu

Gledaj, nitko ti neće pokloniti operativni sustav čija je vrijednost oko 1.000 kn. Ali naravno, možeš u određenim slučajevima tražiti 'downgrade'. To znači da se odričeš Vista licence i radije uzmeš XP. To je moguća opcija uz Business i Ultimate verziju.

0 0 hvala 0
17 godina
XP uz Vistu

Ma to pitam, za downgrade. Odreko bi se Viste jer mi neradi program za posao.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupnjom Viste imaš pravo na korištenje bilo koje starije verzije OS-a kao što si imao i kupnjom XP-a.

Btw o kojem se programu radi?

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 15:42 (naxeem).
17 godina
neaktivan
XP uz Vistu

Ja sam za posao nabavljao PC, nije laptop, i uz Vistu Bussines dobio sam i XP Professional cd-ove za instalaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Kupujem laptop uz kojeg dolazi predinstalirana Vista Ultimate, dali imam pravo tražiti da mi daju i XP ???

Ovdje je pitanje malo pogrešno postavljeno. Ako ti dobavljač prijenosnika nije dao XP u smislu downgradea onda vjerojatno nema takvu politiku prodaje. No, ti onda imaš pravo tražiti da ti isti taj od koga si kupio prijenosnik napravi downgrade naknadno. Moraš tada računati na određene troškove (vjerojatno će ti računati najmanje 2 sata rada a moraju skinuti sve potrebne drivere za tvoj laptop). Ukoliko proizvođač laptopa nije izdao sve potrebne drivere za WinXP nećeš moći napraviti downgrade.

Postoji još jedna varijanta (uvjetno rečena bez troškova) u kojoj možeš napraviti downgrade. Naime, uzmi odnosno posudi od bilo koga (prijatelja, rođaka, brata, kolege, poznanika) LEGALNU verziju Windowsa XP (prethodno skini sam drivere sa weba proizvođača) i instaliraj si novi operativni sustav. Prilikom aktivacije, nazovi Microsoft Hrvatska i pošalji im kopiju svoje licence za Vistu i Microsoft će ti aktivirati windowse bez da si ih morao kupiti.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice