XP i sedmica na istom pc-u zaključana tema

poruka: 11
|
čitano: 3.236
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
XP i sedmica na istom pc-u

imam sedmicu na disku i htio bih ju instalirati na komp zajedno sa xp-om koji koristim već duuuuuuugo i imam postavljen internet, LAN, e-mail-ove za starce... pa me zanima kako mogu instalirati sedmicu na taj komp bez da poništim sve te postavke.

kada odem malo dublje u setup. ponudi mi upgrade na sedmicu i kaže da će mi sačuvati sve file-ove, settingse i programe, ali mene zanima hoću li opet morati podešavati opcije za printer, LAN, e-mail itd.

0 0 hvala 0
15 godina

Preporučujem ti dual boot. Znači imaš dva ili više instaliranih os-eva na kompjuteru. Naravno za to moraš imati dvije patricije. Zato napravi još jedu patriciju (min 20 GB) za win 7 i instaliraj na tu patriciju.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: XP i sedmica na istom pc-u

imam dvije particije i već sam razmišljao o instalaciji na tu drugu, ali neznam kako to funkcionira sa paljenjem računala i koji se os pokrene kao primarni

15 godina
neaktivan

Pri paljenju racunala dobijes bootloader s kojim odabires oce ici na xp ili 7-icu, nista lakse...............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

samo će mu tako neiskusnom u instalaciji biti malo teže instalirati XP nakon win 7 u dual boot.

prvo XP pa zatim Win 7 na drugu particiju ili disk. (preporuka).

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da al kako sam ga skuzio on vec ima xp instaliran............

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ja ga tek sad ništa ne kužim kad sam ponovo pročitao.

prva rečenica mu je da ima win 7 na disku ......??????????????

nemam pojma, nema ga ....)))))))))))))))))

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Valjda je mislio disk kao cd, a za xp je napisao da ga koristi "duuuuuuuuuuuuuuugo vremena".............

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovako. imao sam već xp instaliran ali sam htio i sedmicu. i instalirao sam ju na drugu particiju i upravo se javljam s nje. ali problem je u nodu 32. imam ga instaliranog na xp-u ali tu ne pa me zanima mogu li gore instalirati nod 32 bez da se on sukobljava sa starim. mislim da s tim nebi trebalo biti problema pošto xp nije bootan pa nije ni nod

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: XP i sedmica na istom pc-u
WooddieBone kaže...

ovako. imao sam već xp instaliran ali sam htio i sedmicu. i instalirao sam ju na drugu particiju i upravo se javljam s nje. ali problem je u nodu 32. imam ga instaliranog na xp-u ali tu ne pa me zanima mogu li gore instalirati nod 32 bez da se on sukobljava sa starim. mislim da s tim nebi trebalo biti problema pošto xp nije bootan pa nije ni nod

to ti nije bitno.dignuta je sedmica,znaci xp je ugasen,kao i svi njegovi procesi .antivirusi se mogu medusobno sukobljavat samo kad se procesi od oba antivirusa u isto vrijeme odvijaju u istoj jezgri

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 23:55 (robx).
17 godina
neaktivan
World championships: 7, GP started: 257, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice