Želim znati hoće li mi se instalirati 64 ili 32- bitna sedmica.
X86 ili x64
- poruka: 44
- |
- čitano: 66.713
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
A instaliraj pa budeš vidil, ako nije ona koja ti treba skineš tu i instairaš ponovo, puno brže gotovo nego čekat tu da neko odgovori.
Znam da se na instalacionom DVDu može vidjeti, i to najjednostavniji način je da u glavnom folderu pogledaš postoji li datoteka naziva "Bootmgr.efi" (ako postoji, u pitanju je x64 Windows). Na DVDu se također može provjeriti i otvaranjem datoteke "autorun.inf" u kojoj za x64 verziju stoji ovo "x64" - ne znam sad gdje točno ali to nije ni bitno, ta datoteka sadrži tek par linija teksta.
Onda možeš recimo provjeriti po veličini samog instalacionog medija (64-bitne verzije su veće od 32-bitnih). 32-bitni Windows 7 uzima oko 2,5 GB prostora na disku dok 64-bitni zauzima oko 3 GB.
Sori na dizanju teme,i mene zanima na cega da ja idem sada tocno ? 32 bitni ili 64 bitni ?
Laptop ce biti Toshiba Satellite L850-131 6 giga rama,i5 2450 2.5 ghz,1tb hdd i 7670m 2gb i koristiti cu za gaming i naravno office program/multimedija/malo image editing programi.
Citam i vidim nema uopce problema,a tek sada u 2012. ne vjeruje,svi programi imaju podrsku za 64 bitne Windowse i imaju cak bolje izvodenje pod 64 bitnim Windowsima.
Planiram jos kasnije dodati jednu plocicu od 1x4 GB rama tako da bi bilo 8GB rama pa jel onda najbolje na 64 bitne ?
Pozz
...6 giga rama...
64 bitna verzija bez ikakve filozofije:)
imao bi jedno pitanje koje je vezano za moj notebook toshiba c870 13p. instalirao sam win 7 x64 verziju i ona mi je dosta sporija od x86 verzije koju sada koristim ali zbog toga sto imam 4 gb rama zelio bi korisiti x64 verziju. jel neko mozda zna sto mi je sporija x64 verzija, jer kako sam skuzio, iz ostalih postova na ovoj temi, trebala bi biti brza x64 verzija.
hvala unaprijed
imao bi jedno pitanje koje je vezano za moj notebook toshiba c870 13p. instalirao sam win 7 x64 verziju i ona mi je dosta sporija od x86 verzije koju sada koristim ali zbog toga sto imam 4 gb rama zelio bi korisiti x64 verziju. jel neko mozda zna sto mi je sporija x64 verzija, jer kako sam skuzio, iz ostalih postova na ovoj temi, trebala bi biti brza x64 verzija.
hvala unaprijed
To je dobar laptop, nema razloga za sporost windowsa, možda je problem u Windows DVDu, skini instalaciju (linkovi dolje), snimi na maloj brzini (4x) na DVD pa onda instaliraj ponovo windowse, snimi najnovije drivere sa stranice proizvođača, snimi najnoviji BIOS osim ako već nije najnoviji, optimiziraj HDD sa auslogic disk defrag i moralo bi radit brzo.
Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)
- Windows 7 Home Premium x86 SP1 –X17-24208.iso (bootable)
- Windows 7 Home Premium x64 SP1 –X17-24209.iso (bootable)
- Windows 7 Professional x86 SP1 –X17-24280.iso (bootable)
- Windows 7 Professional x64 SP1 –X17-24281.iso (bootable)
- Windows 7 Ultimate x86 SP1 –X17-24394.iso (bootable)
- Windows 7 Ultimate x64 SP1 –X17-24395.iso (bootable)
Možda je problem u nekom od drivera. Pogledaj jesu li svi instalirani i da li svi uređaji rade. Nema nekog razloga zbog kojeg bi ti 64-bitni winsi bili sporiji.
32 ili 64 nema utjecaja na brzinu računala. Loši driveri, utilsi ili install.
-teoretski u poslovima koje jednako mogu obaviti obje verzije prednost (teoretsku) ima 32bit, dok u poslovima koji zahtijevaju takav tip podataka ima prednost 64. To ne ovisi o OSu, on je samo preduvijet za aplikacije koje to trebaju obaviti. Direktno je povezano s količinom RAMa, usporedivo kao kamion 32 ili 64 tone, koji je brži? Manji je brži ako je teret manji, ako je teret veći od njegovog kapaciteta, tad manji mora više puta prebacivati teret-podatke.. RAM je teretni prostor. Aplikacija je kamion, hardware je motror-CPU, MBO je cesta-autoput.. dok su utilsi, virusi i slična smetala kao policajci i pješaci na cesti (smetala).
Pošto 64bitni OS preko WoWa izvršava 32bitne app, (teoretski) je tad sporiji. Praktično je to neprimjetno, nemjerljivo osim sintetika.
Zaključak, ako koristiš 32bitne app, svejedno, ako koristiš 64bitne tad je preduvjet odgovarajući OS. Sve ostalo je neki 'kvar' koji trebaš otkloniti.
Može preporuka za moje računalo? (Kliknite na MojPC)
Može preporuka za moje računalo? (Kliknite na MojPC)
Pogledaj post iznad svoga ihush je sve napisao.
hvala unaprijed
To je dobar laptop, nema razloga za sporost windowsa, možda je problem u Windows DVDu, skini instalaciju (linkovi dolje), snimi na maloj brzini (4x) na DVD pa onda instaliraj ponovo windowse, snimi najnovije drivere sa stranice proizvođača, snimi najnoviji BIOS osim ako već nije najnoviji, optimiziraj HDD sa auslogic disk defrag i moralo bi radit brzo.
jesu li ovo aktivirane verzije windowsa?
product type: notebook
family : satalite
product serija : C serija
model : c870
short model no: PSC8GE
oper.sis: win 7 x64
i sada driver type stvarno ih ima puno ne znam sta da skinem sve.
ako iko moze pomoci bio bih zahvalan
hvala unaprijed
hvala unaprijed
jesu li ovo aktivirane verzije windowsa?
Normalno da nisu, treba ti key za aktivaciju.