Windows XP & Vista problem...

poruka: 12
|
čitano: 2.511
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ah dakle neki dan sam upalio PC i primjetio sam da je užasno spor, HDD lampica stalno svijetli, tj. uvijek u pogonu kao da nešto čita/piše na njega. Mislio sam da je neki spyware/virus, no ništa, pa sam vratio čisti image Viste no isti problem, tada sam vratio i image XP, no ništa isti problem. Tada sam formatirao HDD low lvl formatom (dakle sve sam uništio), pa sam ponovno instalirao XP, a onda kasnije i Vistu no problem je ostao... Šmrc... Šta da radim? Ah da provjerio sam HDD sa programom za provjeru da li radi sve dobro i on kaže da je status exelent (super). Inaće moja *kanta* je: Core 2 Duo E6550 2GB Ram, 8600GT grafićka, što se tiče matične nemam pojma ovaj tekst pišem iz net kluba pošto mi je računar umro (prespor, nemože ni pokrenuti internet konekciju). Ikakvih prijedloga (osim Linuxa)?

Hvala

nikolagrgic
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2008 19:19 (Neophyte).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows XP & Vista problem...

formatiraj sve ponovo ali ne low format vec onaj drugi i to cijeli dhh fromat a ne sam jednu particije ak problem ostaje onda je vjerojatno hardver.

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@832MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts 512MB
17 godina
neaktivan

Ah u međuvremenu nosio sam PC na servis, rekli su mi da mi je računar u redu ali da nije KOMPITIBILAN sa windows systemom i da pređem na Linux (njihova preporuka Ubuntu), a firma je inače KimTec u BiH (to nisam očekivao od takve firme?! WTF? ). Nažalost probao sam i jedan i drugi format no problem ostaje (ah da probao sam i taj Ubuntu verzija 7 neka, i NEMA problema?!?) Pa zaboga? Dakle problem je u Windowsima, ali taj se problem pojavio prije 1 tjedan a ja računar imam nekih 2.5 mjeseca. Ikakva preporuka???

nikolagrgic
17 godina
neaktivan

Hoćeš reći da si imal instalirane windowse ,a u servisu su ti rekli da nebreš imati instalirane windowse?Svašta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo tako...

nikolagrgic
17 godina
neaktivan

Rekli su ti da komp nije kompatibilan sa windows sistemom? Genijalno!

Ako uzmemo u obzir da su ti sve komponente ispravne, dakle matična ploča, procesor, memorija, hard,

napajanje, grafička kartica, zvuk i neki optički pogon - onda bi nova instalacija, XP-a recimo, morala završiti

bez problema.

Jesi baš to napravio i nakon toga ti odmah komp postane neupotrebljiv?

Ili problemi počnu dodavanjem drajvera i dalje nekog softvera i onda još dalje i tako dalje.

Drugim riječima - gdje zapne?

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost to se dešaje sa čistom instalacijom XP dakle bez ikakvih drajvera...

nikolagrgic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle kratak sažetak:

Radi se o računalu slijedećih komponenti C2Duo 6550, 2Gb RAM-a, GF 8600GT, nepoznate, ali ispravne matične ploče

i nepoznatog, ali ispravnog Harda.

Kad instaliraš windows XP - računalo se uspori, stalno gori lampica na HDD-u i postane potpuno neupotrebljivo tako

da niti ne možeš instalirati potrebne drajvere.

Onda mi pada na pamet da u BIOS-u učitaš "Load deafault settings" ili "Load Safe default settings" ili sllično tome.

Drugo što se nameće je kakva je to instalacija windowsa?

Potpuno dopuštam mogućnost kako nisam dovoljno informiran (pa nitko nije sveznajuć), ali zaista nisam čuo kako

se na potpuno ispravan komp instalira OS sa ispravnog CD-a / DVD-a i onda sve to skupa ne radi Iznenađen.

17 godina
neaktivan

Ah zaboravio sam HDD je WD od 160Gb, čak sam i brisao CMOS biosa no niš... Matična ploča je p5vd2-x/1333 (Vratio sam i default postavke, niš). Windowsi su: XP kupljen prije par godina za 200KM (BiH valuta), orginalni naravno... (a Vista (Ultimate), www.thepiratebay.org. nije orginal ima patch), win XP je sa integrisanim SP2 dodatno slipstreman  (org. cd XP nema nikakvog SP-a, i njega sam probao, niš...), a Vista SP1 sa BUG dvd, napominjem da računar imam kojih 2 mjeseca, no problem je krenuo prije nekih 2 tjedna... Ovo pišem sa P1i koji je na gprs-u... Odoše novci sa računa... (Naravno PC još ne radi... (stvarno za boga miloga imam pc još od 486 pa nadalje, imao sam milijarde problema i uvijek sam ih riješavao, no ovo stvarno ne znam, a još radim kao serviser kod privatnika, dakle znam/razumijem se u PC-ove... (naravno i on ne zna u čem je problem).

Help Please!

nikolagrgic
17 godina
neaktivan

A Linux (Ubuntu 7. x) radi bez problema....................

nikolagrgic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Predlažem da otvoriš novi topic: "Na PC kompatibilno računalo ne mogu instalirati windowse, ali mogu Linux".

Uglavnom što intrigantniji naslov kako bi što više ljudi sa foruma vidjelo, ovaj topic ti izgleda nema dovoljan

"promet", a tebi treba što više ljudi - možda je netko ipak vidio nešto slično.

Pozdrav

17 godina

Probaj flashat bios, sve isformatirat ponovo i onda instalirat sve ispocetka!

Ak ni to ne pomogne probaj negdje nabavit neki hard pa na njega instalirat da vidis kaj bude.

Znam da si prije napisao da si istestiral hard i da je sve u redu al meni to sve skupa ipak smrdi na hard disk!!

U informatici ima jako puno nelogicnosti i cudnih pojava, mozda je to jedna od njih!!Namigiva

PC RULES!!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice