Windows vista

poruka: 56
|
čitano: 12.691
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows vista

Ahahahaha lol

Onda zasto ju tako malo ljudi koristi??

A sta se tice orginalne teme, ja koristim Win.Server 2008, jer je brzi i nema svih oni sminkerskih aero gluposti...

Tako da je to jedina verzija viste koju ja mogu preporucit...

I da... toliko je svetlosnim godinama napred, da kad ju instaliram ljudima salju mi prijetece SMS-ove da kakvo sam im to sr**** instalirao :D lol

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows vista

Najbolje je zaobić Vistu i sve Microsoftovo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows vista
Ammon kaže...

Najbolje je zaobić Vistu i sve Microsoftovo...

U tebi 8 dana i 9 poruka,ova 9ta je bila presudna da mi prosiri vidike.
Budi ljubazan da mi preporucis na koji OS da predzem a (naravno) da ne bude iz Microsofta 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
Lightning kaže...

I da... toliko je svetlosnim godinama napred, da kad ju instaliram ljudima salju mi prijetece SMS-ove da kakvo sam im to sr**** instalirao :D lol

Možda zato jer si ju instalirao a nisi podesio i optimizirao za računalo na koje si ju instalirao?

Uz to ljudi su ovce, pa dok im nešto promjeniš odma je to sranje i nevalja, jer zašto bi se oni morali priviknu na nešto novo.
Uz to od 2000 ljudi jedan će samo ići na net, ili nedaj Bože u knjizi, pogledati kako što u Visti radi, ostali su naravno najpamentniji na svijetu, pa to njima netreba. :)
17 godina
GODSKILLER kaže...

nakon ponovnog uključenja internjeta kući,wi-fi...ima xp,spojia se i nakon njekoliko sati nakupilo se virusčića da morao napraviti format,nako tog inst vistu ultimate 64 i evo dosad bez ikakvih problema(nemam nikakve antiviruse na pc-u)

to si ti samo misliš da nemaš virusa :DDDD

i btw s lijepim se hvališ da nema antivirusnih programa :P
17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
Možda zato jer si ju instalirao a nisi podesio i optimizirao za računalo na koje si ju instalirao?

Uz to ljudi su ovce, pa dok im nešto promjeniš odma je to sranje i nevalja, jer zašto bi se oni morali priviknu na nešto novo.
Uz to od 2000 ljudi jedan će samo ići na net, ili nedaj Bože u knjizi, pogledati kako što u Visti radi, ostali su naravno najpamentniji na svijetu, pa to njima netreba. :)
Da, imam 12 godina i nikad nisam prije instalirao windoze :rolleyes

Pa naravno da ne valja, jer svako vrijeme koje poras potrosit da iznova ucis cjeli OS je beskorisno baceno vrijeme koje si mogao provest radeći bilo što drugo...

A u biti ovo najbolje opisuje dosadašnji Vista expirience: 

17 godina
neaktivan
Windows vista

daj ajde ne serite... kad sam prešao sa xp na vistu sve je bilo isto. ok malo drugačiji control panel ali sva sreća nisam ćorav i znam engleski pa vidim šta mi piše i tu kliknem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Da, imam 12 godina i nikad nisam prije instalirao windoze :rolleyes

Pa naravno da ne valja, jer svako vrijeme koje poras potrosit da iznova ucis cjeli OS je beskorisno baceno vrijeme koje si mogao provest radeći bilo što drugo...

A u biti ovo najbolje opisuje dosadašnji Vista expirience: 

Ne bi baš rekao da je tolika razlika, a i naučiti nešto novo nije nikad beskorisno bačeno vrijeme.
17 godina
neaktivan

Osobno imam instaliranu i Vistu i XP, ali više radim u Visti nego u XP-u. Ponaša mi se sasvim normalno, i sve mi radi u njoj. Konačno da se ubila monotonija XP-a. Je istina da Vista ponekad zna ići na živce sa nekim svojim ispadima ali to se lijepo da podesiti i isključiti u servisima. Osobno sam jako zadovoljan sa njom, i misli da učenje novog OS-a nije gubljenje vremena.

17 godina
Windows vista

Helpful Hints Windows Vista Ultimate 

Mali priručnik o korištenju Viste u izdanju Microsofta. U PDf formatu, besplatan je i velik 9 MB.

Living well is the best revenge.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Mali priručnik o korištenju Viste u izdanju Microsofta. U PDf formatu, besplatan je i velik 9 MB.

Zaboravi prijatelju pola ljudi ne želi čitati knjige. Ja ih imam mnogo i jako su poučne. Dosta se iz njih može naučiti i savladati.
16 godina
neaktivan

Ultimate (neka je nakrcato ima h.d.d-a)

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
neaktivan
kruška kaže...
klimama kaže...

Zaboravi prijatelju pola ljudi ne želi čitati knjige. Ja ih imam mnogo i jako su poučne. Dosta se iz njih može naučiti i savladati.
Pa naravno da ne zelim citat knjige o operativnom sustavu!!!

u je**mu, kako ovdje neki ne razumiju da meni OS ne sluzi da izgleda lijepo, i da sve bude "prozirno i 3D", i da moram ucit nanovo di su mi svi settingsi, i da moram cekat 2 godine da mi naprave aplikacije za njega, i da se rusi kad mu driver od graficke ne pase...

OS bi trebao bit takav da ga instaliras, sve radi, znas di je što, i onda si instaliras svoje programe na kojima obavljas posao. A ne najprije mjesec dan konfiguriras OS da uopce sve radi bez da ti svakih 10 sec. ponudi poruku "You clicked a button on your mouse, are you sure you want to do that, Block or Allow?"

Jasno mi je da ovdje ima sminkercica koji uzivaju cim vide Aero, i jednostavno umisljaju da je "novije bolje", ali ne mora uvijek bit tako.
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

u je**mu, kako ovdje neki ne razumiju da meni OS ne sluzi da izgleda lijepo, i da sve bude "prozirno i 3D", i da moram ucit nanovo di su mi svi settingsi, i da moram cekat 2 godine da mi naprave aplikacije za njega, i da se rusi kad mu driver od graficke ne pase...

OS bi trebao bit takav da ga instaliras, sve radi, znas di je što, i onda si instaliras svoje programe na kojima obavljas posao. A ne najprije mjesec dan konfiguriras OS da uopce sve radi bez da ti svakih 10 sec. ponudi poruku "You clicked a button on your mouse, are you sure you want to do that, Block or Allow?"

Jasno mi je da ovdje ima sminkercica koji uzivaju cim vide Aero, i jednostavno umisljaju da je "novije bolje", ali ne mora uvijek bit tako.
 Kako ćeš znati di je što ako ne pročitaš upute ili te neko ko je pročitao upute ne uputi prije.
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

.

Zavisi kome instaliraš. Ja bih te recimo,pohvalio.
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Iz ovoga je vidljivo da Vistu nisi probao. Aero,UAC i SuperFetch možeš isključiti (5 min posla). Nije stvar umišljanja da je "novije bolje" nego su se neki ljudi udostojili isprobati i uvidjeli da se većina promjena nalazi "ispod hube".
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
protjeran
Windows vista

Vista je super i sve to. Ali zbog čega ne pamti korisničke postavke. U mojem slučaju, kada želim sa Windows Vista Basic appearenca prebaciti na Aero, to napravi. Ali prilikom sljedećeg restarta ponovo prebaci na basic appearance. Ima još jedan glitch, nije nešto strašno. Npr. u taskbaru ukoliko nije lockan, na prvi klik miša ne želi pomicati onaj lijevi slider (ne onaj kod logoa nego onaj drugi) i ostane kursor sa lijevo-desno strelicama.

Riječ je o Visti Home Premium. A koristim "Standard user" account za svakodnevnu upotrebu.

U vezi teme.

Sa Home premium ti neće ništa faliti.

BitLocker ti ne treba, imaš programa za takve stvari.

PC Backup and Restore - za to imaš Norton Ghost, Drive image XML i slične programe.

Remote Desktop connection - dostupan u Ultimate i Business verziji. Ne trebaš, imaš UltraVNC i Team Viewer.

Lightning kaže...

Ahahahaha lol

Onda zasto ju tako malo ljudi koristi??

A sta se tice orginalne teme, ja koristim Win.Server 2008, jer je brzi i nema svih oni sminkerskih aero gluposti...

Tako da je to jedina verzija viste koju ja mogu preporucit...

Svaka ti čast. Kupiti Windows Server 2008 OS za kućnu upotrebu i za to dati 2700 kn. 1500 kn više od Ultimatea.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2008 19:28 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
Iz ovoga je vidljivo da Vistu nisi probao. Aero,UAC i SuperFetch možeš isključiti (5 min posla). Nije stvar umišljanja da je "novije bolje" nego su se neki ljudi udostojili isprobati i uvidjeli da se većina promjena nalazi "ispod hube".
Da, to se nekako ponavlja, kad netko pljuje po visti, onda je svaki komentar "vidljivo je da vistu nisi ni probao". Zar je tako tesko povjerovat da jesam i da ju ne mogu smislit? Ili se ti jedan od onih kojima je sve sto izadje iz m$-a savrseno?

Aha, znaci jedna od tih "promjena ispod haube" je to sto mi treba 30% vise vremena da kopiram fajlove?
 Ili mozda to sto mi sve podatke iz mreze doma cita sporije?  Ili mozda cinjenica da mi posiše 15Gb prostora na disku iz tkoznakojih razloga (vjerojatno texture za aero).
Jesi mislio na to da ne mogu instalirat nijedan driver ako nije "digitally signed"? Znaci mogu zaboravit da cu instalirat onaj malo stariji hardware koji imam doma.

A moj No.1 razlog zasto Vista Sucka big time, jer cinjenica da jako puno mojih kolega sa posla, koji su pljuvali po linuxu naveliko sada umjesto viste instalirali neke verzije Linuxa, i sad vrte windoze u virtual machine-u...

Ja osobno moram imat i XP instaliran, jer kad sortiram fajlove, u Visti mi je to nemoguce, ne mogu se snac u onom njihovom novom exploreru... jadno, ne mozes ni selektirat "folder path"

the_tux kaže...
  Svaka ti čast. Kupiti Windows Server 2008 OS za kućnu upotrebu i za to dati 2700 kn. 1500 kn više od Ultimatea.
Jesam negdje napisao da sam ga kupio?  za pocetak pretpostavi da vecina ljudi ovdje ima piratske windoze, jer nisu glupi da plaćaju nešto što ne radi kako bi trebalo. Ja sam vise puta napisao da OS od M$-a necu nikad placat svojom lovom. Ovo mi je firma kupila, a ne ja :)

17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
PROTECTOR kaže...
Da, to se nekako ponavlja, kad netko pljuje po visti, onda je svaki komentar "vidljivo je da vistu nisi ni probao". Zar je tako tesko povjerovat da jesam i da ju ne mogu smislit? Ili se ti jedan od onih kojima je sve sto izadje iz m$-a savrseno?

Aha, znaci jedna od tih "promjena ispod haube" je to sto mi treba 30% vise vremena da kopiram fajlove?
 Ili mozda to sto mi sve podatke iz mreze doma cita sporije?  Ili mozda cinjenica da mi posiše 15Gb prostora na disku iz tkoznakojih razloga (vjerojatno texture za aero).
Jesi mislio na to da ne mogu instalirat nijedan driver ako nije "digitally signed"? Znaci mogu zaboravit da cu instalirat onaj malo stariji hardware koji imam doma.

A moj No.1 razlog zasto Vista Sucka big time, jer cinjenica da jako puno mojih kolega sa posla, koji su pljuvali po linuxu naveliko sada umjesto viste instalirali neke verzije Linuxa, i sad vrte windoze u virtual machine-u...

Ja osobno moram imat i XP instaliran, jer kad sortiram fajlove, u Visti mi je to nemoguce, ne mogu se snac u onom njihovom novom exploreru... jadno, ne mozes ni selektirat "folder path"

Nemoj se sekirati, te ostani na XP-u.  A autora ovog posta pusti da odluči koju će vistu izabrati, jer ti mu očito nebreš pomoći.
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

U međuvremenu sam editirao post da bih izbjegao svađu i prepucavanje koje niti ima smisla, niti bi na ikoji način pomoglo autoru topica. Zbog nekih komentara u prijašnjim postovima te jednostavno ne shvaćam ozbiljno. Nisam MS ljubitelj,ne ograničavam se takvim stvarima, Linux ili Win meni je svejedno znam oba OS-a. Autoru topica savjetujem da razmisli  šta će raditi na računalu. Preporučam Ultimate x86 ili 64 bitnu (ovisno o hardware-u).
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 4:49 (PROTECTOR).
17 godina
protjeran
Lightning kaže...

Jesam negdje napisao da sam ga kupio?  za pocetak pretpostavi da vecina ljudi ovdje ima piratske windoze, jer nisu glupi da plaćaju nešto što ne radi kako bi trebalo. Ja sam vise puta napisao da OS od M$-a necu nikad placat svojom lovom. Ovo mi je firma kupila, a ne ja :)

Sve 5. Nisu glupi da plaćaju nešto što ne radi kako bi trebalo, ali ipak koriste pa makar u piratskoj verziji.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Windows vista

Tema je o usporedbi verzija Viste, a vi ste prepirete o Vistinoj kvaliteti... Dal' da obrišem offtopic postove, dam kartone, ništa ne napravim..? Huh, treba razmislit, al' preporučam da se vratite na temu.

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 8:18 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Moram ti pomoći:

- driveri ne moraju biti digitally signed ako isključiš taj zahtjev koji postoji isključivo na 64-bitnoj verziji. Isključi se korištenjem jednostavne naredbe: bcdedit –set nointegritychecks ON

- folder path se može selektirati vrlo jednostavnim klikom na početak putanje

Dakle, izjave ti ne stoje. Ukoliko zatrebaš još neku informaciju, rado ću ti pomoći, ali otvori novu temu o tome jer je ovo, kao što sam gore rekao, offtopic.
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 8:30 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Windows vista

Ja sam svoje rekao, Vistu ne podnosim, ali sam ju recimo prisiljen koristit...

Ako uzmemo to u obzir moja preporuka autoru topica je Win.Server 2008, koja se meni (i svima nama u firmi) pokazala kao pouzdanija, stabilnija i brza od svih ostalih verzija i to bez ikakvih vecih prckanja po samom OS-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ja sam svoje rekao, Vistu ne podnosim, ali sam ju recimo prisiljen koristit...

Ako uzmemo to u obzir moja preporuka autoru topica je Win.Server 2008, koja se meni (i svima nama u firmi) pokazala kao pouzdanija, stabilnija i brza od svih ostalih verzija i to bez ikakvih vecih prckanja po samom OS-u.

Jesu li ti pomogle upute iz gornjeg posta?

- Jesi li uspio Server 2008 natjerati da koristi Aero (treba mi hardversko ubrzanje desktopa zbog ogromne rezolucije i iscrtavanja u prozorima.
- Koji AntiVirus koristiš?
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

- Jesi li uspio Server 2008 natjerati da koristi Aero (treba mi hardversko ubrzanje desktopa zbog ogromne rezolucije i iscrtavanja u prozorima.
- Koji AntiVirus koristiš?
Nisam ni pokusavao, jer mi pase sto je ugasen po defaultu. Ne trebaju mi fency-schmency efekti. Ali koliko cujem ovi neki sa posla su upalili bez problema, barem tako kazu.

Koristim BitDefender 2008, samo ne instaliram firewall, nego moram koristi onaj od windoza jer ako stavim onaj od BitDefendera nece mi se spojit na net.

Sad sam bas nabavio BitDefender 2009, i za sad radi kako treba sa svim instaliranim, ali jos testiram.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice