Sa Windows Vista Ultimat na Windows XP

poruka: 7
|
čitano: 1.486
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Moje pitanje je dali se sa widowsa viste ultimat moze vratiti na windows xp bez formatiranja diska i tih stvari

Unaprijed hvala

KeepItRock'n'Roll

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Sa Windows Vista Ultimat na Windows XP

Koliko ja znam na Visti je moguće napraviti samo Upgrade OS ili čistu instalaciju Windowsa- dakle, nemoguć je prelazak na "niži" ili raniji OS bez potpunog formatiranja HDD-a. Nakon toga treba: boot from CD i instalirati Windowse XP (ili Windows 2000, NT, ...).

Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
17 godina
protjeran

Jedno pitanje, Offtopic, ali mislim da je nadovezano na temu: da li je moguće i kako formatirati primarni disk, dakle u mome slučaju C particiju na kojoj su ujedno instalirani moji Windows Vista Home Premium? Dakle, ako je moguće to ujedno i napraviti iz samih Windowsa. thx

Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

to je nemoguće (kolko ja znam)

i sam si to napiso, fino cd i boot

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 18:47 (Val).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da se to nemoze jer kako ces formatirati iz windowsa a koristio bi formatiranje iz njih.mozes formatirati ostale particije ali windows particiju ne iz windowsa jer je sistemska.

Svi smo mi dr.Šimić!!!
16 godina
neaktivan

To je kvaka koju je u osnovi najpametnije riješiti s dva fizička (primjerice, SATA) harda (ne s dvije particije na jednom), što dugoročno osigurava miran san, a nije skupo. Na sistemskom disku deri-peri, a onaj drugi samo formatiraj kao NTFS, kao sladište podataka. Na taj ćeš način imati zapravo i više diskovnog prostora, a i sustav će imati dovoljno za "disanje".

17 godina
protjeran

Slažem se i ja. Super ideja- Btw instaliram novi hard disk ovih dana, sutra-prekosutra. Imam osnovni 320Gb i kupio sam, da ne fali još jedan, ali 640Gb. Samsung-i sa 16Mb Cache oba...

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice