Moje pitanje je dali se sa widowsa viste ultimat moze vratiti na windows xp bez formatiranja diska i tih stvari
Unaprijed hvala
Moje pitanje je dali se sa widowsa viste ultimat moze vratiti na windows xp bez formatiranja diska i tih stvari
Unaprijed hvala
Koliko ja znam na Visti je moguće napraviti samo Upgrade OS ili čistu instalaciju Windowsa- dakle, nemoguć je prelazak na "niži" ili raniji OS bez potpunog formatiranja HDD-a. Nakon toga treba: boot from CD i instalirati Windowse XP (ili Windows 2000, NT, ...).
Jedno pitanje, Offtopic, ali mislim da je nadovezano na temu: da li je moguće i kako formatirati primarni disk, dakle u mome slučaju C particiju na kojoj su ujedno instalirani moji Windows Vista Home Premium? Dakle, ako je moguće to ujedno i napraviti iz samih Windowsa. thx
to je nemoguće (kolko ja znam)
i sam si to napiso, fino cd i boot
Mislim da se to nemoze jer kako ces formatirati iz windowsa a koristio bi formatiranje iz njih.mozes formatirati ostale particije ali windows particiju ne iz windowsa jer je sistemska.
To je kvaka koju je u osnovi najpametnije riješiti s dva fizička (primjerice, SATA) harda (ne s dvije particije na jednom), što dugoročno osigurava miran san, a nije skupo. Na sistemskom disku deri-peri, a onaj drugi samo formatiraj kao NTFS, kao sladište podataka. Na taj ćeš način imati zapravo i više diskovnog prostora, a i sustav će imati dovoljno za "disanje".
Slažem se i ja. Super ideja- Btw instaliram novi hard disk ovih dana, sutra-prekosutra. Imam osnovni 320Gb i kupio sam, da ne fali još jedan, ali 640Gb. Samsung-i sa 16Mb Cache oba...