Windows boot problem - MBR sektor

poruka: 3
|
čitano: 1.566
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Windows boot problem - MBR sektor

Dragi svi, molim Vas za pomoć s jednim problemom koji sam si prouzročio:

 

Naime, pokušao sam s wintohdd programom instalirati windowse na drugi hard ali sam greškom odabrao radni disk i prebrisao s njega podatke jer sam odabrao GTP for UEFI boot - slika / LINK https://www.easyuefi.com/wintohdd/faq/en-US/How-to-use-WinToHDD-new-Windows-installation.html :

 

 

Sada mi windowsi više ne bootaju, bios ne prepoznaje ssd i windows repair ne može popraviti start-up.

 

Ima li neka mogućnost popravka podataka s diska i mogu li reinstalirati windowse?

 

Bonus pitanje:

ovo sam radio jer sam nisam uspio instalirati win7 s USBa na ASUS K53sv laptop jer mi svaki puta zapne na loadanju instalacije na "točkicama" - ima li neko riješenje za to, odnosno kako da instaliram windowse na stariji laptop.

 

Hvala za svaku pomoć!

 

 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Windows boot problem - MBR sektor

Disk ti ne prepoznaje jer si ga formatirao kao GPT. Najjednostavnije bi ga bilo izvaditi van i očistiti ga na drugom računalu.

 

Drugi način instalacije windowsa bi ti bio preko mreže (naravno moraš imati još jedno računalo). Nisam to dugo radio no program koji sam koristio je bio Serva.


Ako ne ide sa usb-a, mislim da ti je najjednostavnije rješenje dvd.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows boot problem - MBR sektor

-obrisao-preformatirao si disk.. brže-lakše je clean install, ponekad moguće vratiti (alati za popravak-spašavanje diska-particija, ali dok to nabaviš i vidiš kako što radi.. s druge strane ako uspije bilo bi zgodno, no treba predznanja jer ovako vidiš posljedice).

-svaki alat radi isto, isti boot-install medij (koji je jednak neovisno kojim alatom ga napraviš, jer je cilj jednak..) npr rufus, može i win7-dvd-to-usb (bolji za početnike jer nemaš što pogriješiti, ali radi samo s originalnim isoima-nemodificiranim..).

-instaliraj w10. (svako računalo i os u posljednjem desetljeću traže iste resurese.. ako radi w7 radit će i w10 a w7 je mrtav.. ili linux alternativa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice