Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.266
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam asus k551LN koji je došao s hibridnih 750 GB HDD + 24GB SSD. može li se natjerati da taj SSD posluži kao page file, ili produžetak RAM-a (kao da ubacim USB)?
http://www.ehow.com/how_8562496_use-ssd-ram.html
imam asus k551LN koji je došao s hibridnih 750 GB HDD + 24GB SSD. može li se natjerati da taj SSD posluži kao page file, ili produžetak RAM-a (kao da ubacim USB)?
http://www.ehow.com/how_8562496_use-ssd-ram.html
hibridnih 750 GB HDD + 24GB SSD - jedan disk u kojem 24GB SSD služi kao cache i nije vidljiv iz windows explorera, niti iz navedenih postavki, vidi se samo u task manageru
-jedino ako zaposliš sekretaricu... (jer PC inače ne zna dali si pročitao, dali uopće sjediš pred ekranom... zato se defaultno koristi npr lock-neaktivnost.. kako se ponaša pojedina app kao viber, moraš ipak tražiti u njegovim postavkama jer to OS ne može tako 'logički' kontrolirati).
Dobro krivo sam se izrazio mislio sam dok ne zatvorim sam ne moraš odmah biti ciničan , baš si mi pomogao.
Što bi ovo moglo biti???
Dogodi mi se bar jednom mjesečno i to većinom kada igram Battlefield 4 i to mi dovede do neigrivosti pa kada ga resetiram, ponovno sve u redu! U task manageru ne vidim što bi mi moglo uzimati toliko RAMa.
Poznati AMD Memory leak u BF4. Biti će navodno popravljeno idućim AMD driverom (za 10ak dana).
A znači to je ipak to.... Tako sam si nešto i mislio ali nisam bio siguran. Hvala!
Što bi ovo moglo biti???
Dogodi mi se bar jednom mjesečno i to većinom kada igram Battlefield 4 i to mi dovede do neigrivosti pa kada ga resetiram, ponovno sve u redu! U task manageru ne vidim što bi mi moglo uzimati toliko RAMa.
meni je bilo ovo,mrežna mi je punila ram.
The Windows Network Data Usage Monitoring Driver service is a kernel mode driver. If the Windows Network Data Usage Monitoring Driver fails to start, the error is logged. Windows 8 startup proceeds, but a message box is displayed informing you that the Ndu service has failed to start.
To Fix Memory Leaks on Non-Paged-Pool:
Changed the registry value instead of using Autoruns:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu
Change the Start value to 4 (for disable).
Natjerao sam se na prelazak na win 8.1 i za sada je sve OK osim texta. Ili je premali ili je preveliki. Pokušavam s raznoraznim opcijama pod Personalize - Display - Change only the text size, ali mi nikako ne uspjeva narihtati. Da li ima neka dobra duša da pripomogne odnosno objasni kako povećati text size na priloženoj slici ovaj najsitniji. Ako njega nekako narihtam onda su drugi preveliki, i obratno.
evo da ne otvaram novu temu bezveze, al nebi je bas ni svrstao u win 8 probleme.
ovako zanima me sto je ovo, tj kako funkcionira- manage your file encryption certificates. sto kad napravim taj certifikat, kako radi itd.
pravo mi je zelja bila napraviti pass zastitu na neke foldere na kompu (i ako sam dobro skuzio sa microsoftove stranive windowsi nemaju ugradenu tu mogucnost), a zelim to napraviti bez nekih drugih softvera. jedino ja koristim komp i admin sam i imam postavljen pass (pin) prilikom prijavljivanja. al eto zanima me kako zastititi neke foldere
znam da se moze staviti preko propertisa recimo da samo admin moze prostupiti nekim datotekama, al dal je moguce da ja iako sam admin da me trazit lozinku prilikom otvaranja nekih filova.
jos jedna stvar a to je kako zakljucati hard disk, i dal ako mi netko hacka komp moze li onda uzimati podatke s istog
ps ne radim nista ilegalno:D saamo me eto zanima takve stvari jer studiram informatiku
..
jos jedna stvar a to je kako zakljucati hard disk, i dal ako mi netko hacka komp moze li onda uzimati podatke s istog
ps ne radim nista ilegalno:D saamo me eto zanima takve stvari jer studiram informatiku
kreni od pravih zaštita, hdd/bios pass. Ovo što propitkuješ je za malog Pericu i njegovog tatu.. (previše offtopic a ni na ostatku foruma nećeš naći bolje upute, to nije tema za narodne mase, ako trebaš sigurnost, tad to znaš). Istovremeno, sigurnost/enkripcija.. nije stvar koja se uči klikanjem/probavanjem. Ostat ćeš bez ičega...
da kuzim sto oces reci. najbolje bi bilo da se onda igram s tim u virtualci
i slazem se da treba ucit malo po malo..
.. nije ni VM za to, ali na nivou filea može (bitlocker i sl.. razni utilsi..) ali nije to to.. Kad je nešto zaštićeno tad to ne vidiš niti bootaš.. npr s nekog livea. Tad je takav disk nedostupan bez passa. To je jedina zaštita ali nije za igranje/isprobavanje. To ne možeš s VMom. (inače bi VM preporučio...).
sad mozda malo glupo pitanje, imas kakvu literaturu da preporucis jer nebi bas sa nekih foruma il yt gledao kako neko na svoj nacin to radi
-nema literature (za korištenje zaštite tj odgovarajuće zaštite ovisno o specifikacijama koje neki nivo sigurnosti može zahtijevati), tj koristiš dostupan HW-SW, pa tako svaki biz-class notebook ima u BIOSu opciju za pass HDDa (dok desktop za home-vulgarisa nema).
-enkripcija (ako gledaš kao student) je stvar permutacija i mljevenja brojeva, superračunala itd. -nema tu nekog učenja, više implementacija ili svaku dekadu promjena npr s 128bitnog ključa na 512bitni.. jer su računala jača...
npr na wiki pročitaj PGP/povijest.. smisli (pa zaključi) zašto ćeš bruteforcanjem prije probiti šifru npr 12345 nego hD4/$ itd. Sve su samo nijanse, wifi, mobitel, router-firewall, pass za win, SSL-TSL.. itd itd. (a sigurnosti nema, tj tek kad si godinama insider počinješ otkrivati rupe koje su tu od dinosaura.. ili snowdenovi likovi). Za studenta je npr Cisco akademija ako gledamo mrežu..
nikako YT, nije to tipkanje u wordu ili prolazak levela igre. (nema kvalitetnih stvari.. ali možda se varam). Dovoljno je s wikija npr enkripcija (definicija) pa kreneš kud te linkovu odnesu...
npr pod ISO standardima je to 27000. Implementacija je stvar (procjenjenih) potreba.
hvala na objasnjenju
Pozdrav! Eto upravo pokušavam instalirat Windowse 8.1 na laptopu na kojem trenutno imam instaliran Ubuntu... Znači bootao sam sa >DVDa i uredno radi sve do trenutka kad me pita na koju particiju želim instalirati Windowse...
Znači meni su na ekranu prikazane 4 particije:
Name Total Size Free Space Type
Drive 0 Partition 1 1000.0 MB 995.0 MB System
Drive 0 Partirion 2 925.6 GB 0.0 MB Logical
Drive 0 Partition 3 3.9 GB 0.0 MB Logical
Drive 0 Partition 4 1000.0 MB 458.0 MB Primary
Refreh Delete Format New
Load Driver Extend Extend
I sad je problem kad izaberem bilo koju od ovih partiocija iskoči mi upozorenje koje kaže:
Windows can't be installed to this hard disk space. It must be installed to partition as NTFS.
The partiton is of an unrecognized type.
Ljudi molim vas pomagajte!
Pozdrav! Eto upravo pokušavam instalirat Windowse 8.1 na laptopu na kojem trenutno imam instaliran Ubuntu... Znači bootao sam sa >DVDa i uredno radi sve do trenutka kad me pita na koju particiju želim instalirati Windowse...
I sad je problem kad izaberem bilo koju od ovih partiocija iskoči mi upozorenje koje kaže:
Windows can't be installed to this hard disk space. It must be installed to partition as NTFS.
Ovo pitanjw postavi u linux temi, pošto ti je disk formatiran za linux a ne za windows, nemaš tu NTFS particiju koja je slobodna da možeš instalirati Win, imaš EXT3/4.
http://www.bug.hr/forum/topic/linux/linux-pitanja-odgovori/57979.aspx?page=423&jumpto=4585028&sort=asc&view=flat
Ti trebaš u linuxu da smanjiš postojeće particije da bi dobio prostora da napraviš novu NTFS particiju za win i da imaš DulaBoot ako to hoćeš ili da brišeš sve particije sa delete i praviš sam sebi nov particije C i D za Win.
..
..
-upali linux, gparted, resizaj/oslobodi željeni prostor.. predpostavka da je UEFI-GPT mod, dalje nastaviš kroz install, taj prostor formatira installer/OS u svoj nativni FS, kao NTFS.
Na početnom ekranu instalacije,
klik na Shift i F10 - pokreće se Command Prompt. Sada ukucaj diskpart. Kad se pokrene diskpart ukucaj Clean.Sada ukucaj još exit i opet exit i nastavi s instalacijom. Gotovo.
[naravno, nakon svake komande, klikneš Enter ]
-upali linux, gparted, resizaj/oslobodi željeni prostor.. predpostavka da je UEFI-GPT mod, dalje nastaviš kroz install, taj prostor formatira installer/OS u svoj nativni FS, kao NTFS.
Čini mi se da uopće neće Linux, prema tome, čemu gparted?
A ja sam mislio da je pretpostavka?
Sada ukucaj još exit i opet exit i nastavi s instalacijom. Gotovo.
-još malo pa će install biti čisto terminalsko kuckanje iz doba linuxovih geekova..
-kaže, ima ubuntu, ne kaže da ne želi ubuntu/linux/dualboot.. (ali to kaže u drugoj temi). Klasika.. posmisliš da korisnik tipka ono što misli/želi.
da je naveo takvu želju (brisanje linuxa), može i u installer-GUIu, delete particija...
-još malo pa će install biti čisto terminalsko kuckanje iz doba linuxovih geekova..
-kaže, ima ubuntu, ne kaže da ne želi ubuntu/linux/dualboot.. (ali to kaže u drugoj temi). Klasika.. posmisliš da korisnik tipka ono što misli/želi.
da je naveo takvu želju (brisanje linuxa), može i u installer-GUIu, delete particija...
-nema niš lošeg u tome - možda samo manje posla za razne ''PC hitne službe'' i forumske gurue.
A vidi, pratim obadvije teme pa znam.
Može, ali je ovo puuuuno brže.
A nakon završetka instalacije može se u Disk Managementu smanjiti sistemska particija i dodati još jednu, dvije.
(ili deset, ako je disk GPT inicijaliziran)
evo ovako: krenuo sam instalirati win8.1 sa usba, kao sto sam vec nekolicinu puta napravio, imam dvije particije c i e, te na c su windowsi samo a na e filmovi igrice itd.. Formatiro sam c particiju, a zelio bi e particiju ostaviti kako je da mi ostanu sve stvari.. I sada mi se instalacija prekine na 90% i izbaci mi “Windows installation encountered an unexpected error. Verify that the installation sources are accessible, and restart the installation.
Error Code: 0xC0000005″... Kako da napravim ovakvu instalaciju kao sto sam htio bez diranja e particije, ili kako da izvadim barem dio datoteka sa te particije pa je mogu formatirati..?

I jel bi mi mogao poslije ovog krasnog objašnjenja što sam krivo radio opisati rješenje mog problema? 😊 kako da provjerim izvor i sredim to, nisam to shvatio

Sorry na offtopic, ali brzo mi treba pomoc, ne mogu naci drugi kabel iz napajanja za drugi hard disk, jel postoji negdje neka druga komponenta sa istim prikljuckom koji mogu idkljuciti i prikljuciti hard?

- ovisi o kompletu koji se obično dobije uz MBO, uobičajeno 2 ili više sata data kabla. Power kabel se ne dobija tj vidi na power suplayu koliko ima konektora sata power, uobičajeno barem 3. Ako nema slobodnih, postoji adapter molex-sata(power) desetak kn.
- hdd-ssd-optical (ako su sata) imaju isti konektor, npr odspojiš DVD..
btw, umjesto pitanja, pogledaš u kućište i (trenutno) vidiš/znaš odgovor, jer 'sve to je isto'...
Pardon, ali nisam nikad ovo radio i nov sam ako se to uopce moze reci.. ali eto nisam provjerio svoj komp koji je novije generacije te on ima vise sata konektora koji idu iz jednog kabela. Thx svejedno :)

evo ovako: krenuo sam instalirati win8.1 sa usba, kao sto sam vec nekolicinu puta napravio, imam dvije particije c i e, te na c su windowsi samo a na e filmovi igrice itd.. Formatiro sam c particiju, a zelio bi e particiju ostaviti kako je da mi ostanu sve stvari.. I sada mi se instalacija prekine na 90% i izbaci mi “Windows installation encountered an unexpected error. Verify that the installation sources are accessible, and restart the installation.
Error Code: 0xC0000005″... Kako da napravim ovakvu instalaciju kao sto sam htio bez diranja e particije, ili kako da izvadim barem dio datoteka sa te particije pa je mogu formatirati..?
dal bi mogao on ovdje npr. preko LinuxLive USB Creator napraviti linux usb i uc na komp, poskidat sve sta mu treba s e particije i onda cijeli hard formatirat?
dal bi mogao on ovdje npr. preko LinuxLive USB Creator napraviti linux usb i uc na komp, poskidat sve sta mu treba s e particije i onda cijeli hard formatirat?
Mozes tako, a mozes i preko Hirens Boot CD-a.
Imam problem s misem na win 8.1 pro. Neki dan sam ga instalirao sa usba i sve je radilo perfektno do zadnjeg updatea. Sad je mis uzasno spor , 5 puta ga moram prevaljat preko stola da predem ekran (blago receno) , a ako ga ne diram krece se sam polako. Probao sam onaj fix sa njihove stranice , 0 bodova... Prebacim mis na drugi komp i radi bez problema. Stavim drugi mis na ovaj komp ista stvar. Probao sam i sa recoveryem , ni to ne sljaka.