Pogledaj u Device manager jel su svi driveri na mjestu.
Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.243
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledaj u Device manager jel su svi driveri na mjestu.
Jutros komp do 9 sati radio OK (pogledao par videa na YT), onda sam ga restartao i samo je stajao na pocetnom ekranu s Windows logom i vrtio one tockice i ne ide dalje???
Ovo sad pisem iz SAFE MODE.
Pogledao sam s MiniToolBox programom error-e i evo sto pise:
Application errors:
==================
Error: (07/16/2014 09:44:12 AM) (Source: Microsoft-Windows-LoadPerf) (User: NT AUTHORITY)
Description: Unloading the performance counter strings for service WmiApRpl (WmiApRpl) failed. The first DWORD in the Data section contains the error code.
Error: (07/16/2014 09:44:12 AM) (Source: Microsoft-Windows-LoadPerf) (User: NT AUTHORITY)
Description: The performance strings in the Performance registry value is corrupted when process Performance extension counter provider. The BaseIndex value from the Performance registry is the first DWORD in the Data section, LastCounter value is the second DWORD in the Data section, and LastHelp value is the third DWORD in the Data section.
System errors:
=============
Error: (07/16/2014 09:44:03 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Description: 1084ShellHWDetectionUnavailable{DD522ACC-F821-461A-A407-50B198B896DC}
Error: (07/16/2014 09:43:57 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Description: 1084ShellHWDetectionUnavailable{DD522ACC-F821-461A-A407-50B198B896DC}
Error: (07/16/2014 09:43:48 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Error: (07/16/2014 09:43:48 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Description: {1B1F472E-3221-4826-97DB-2C2324D389AE}
Error: (07/16/2014 09:43:35 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Error: (07/16/2014 09:43:21 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Error: (07/16/2014 09:43:15 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Error: (07/16/2014 09:43:08 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Error: (07/16/2014 09:43:03 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
Error: (07/16/2014 09:42:25 AM) (Source: DCOM) (User: HOME)
-----------------------------------------------------------------------------------
Ima netko neku ideju sta bi moglo biti?
Nije neka frka za napravit reinstalaciju Windowsa (ionako sam to imao u planu duze vrijeme ali sam bio lijen) samo me interesira sta bi moglo biti.
Ako treba jos neke dodatne informacije napisite.
imaš nešto Nortonovog? (smeće...) ili neki agresivan AV..
ili u posljednje vrijeme problemi s autoupdateom vga drivera, možda povezano s wdm 1.1 i sl. prođi Exp.Index.
kao najgori uzrok je raspad reg.filea (razlozi: malware, hdd, ram, cpu-temp/chipset.. bilo što što izaziva 'promašaje')
imaš nešto Nortonovog? (smeće...) ili neki agresivan AV..
ili u posljednje vrijeme problemi s autoupdateom vga drivera, možda povezano s wdm 1.1 i sl. prođi Exp.Index.
kao najgori uzrok je raspad reg.filea (razlozi: malware, hdd, ram, cpu-temp/chipset.. bilo što što izaziva 'promašaje')
Ili konstantno ''ćišćenje'' registrya ,barem jedamput tjedno ,kao što preporučaju ''stručnjaci''.
Ili konstantno ''ćišćenje'' registrya ,barem jedamput tjedno ,kao što preporučaju ''stručnjaci''.
-vidiš, zaboravio na stručnjake i CC/Reg.Cleanere/Ubrzivače.. (uz DT i ostale divote koje svaki stručnjak HitnePC službe ima u arsenalu).

Jedina nova promjena (a na nju i najvise sumnjam) je ta da sam prije 5 dana stavio Kaspersky IS 2015 BETA.
Jedino mi nije jasno, ako je do njega, zasto nije odmah nakon dan-dva napravio sranje?

Jedina nova promjena (a na nju i najvise sumnjam) je ta da sam prije 5 dana stavio Kaspersky IS 2015 BETA.
Jedino mi nije jasno, ako je do njega, zasto nije odmah nakon dan-dva napravio sranje?
Onda nebi bilo interesantno. Očito je ihush u pravu: agresivni AV. Samo još fali da počne gristi ,preko tipkovnice ili miša.
Ako imaš system image backup (prije promjene AV-a) ,vraćaj. Ako nemaš backup .... čemu uopće i AV?
Kazao sam vec da sam imao u planu stavit novi ali nisam jos.
Interesira me da li se iz onih log-ova moze nesto saznati u cemu je problem?
Najlakse je reci AV je kriv ali sta je napravio?
Nije bitno kakva je verzija ,ali ako ti obožavaš instalirat Windowse jedamput tjedno ,dobro.
Ja za takve probe imam virtualne mašine.
Da ,jel očito je AV kriv.
Ako hoćeš saznat gdje je problem ,imaš Event Viewer. E sad ,gdje u Event vieweru ,ne znam.
Vjerojatno negdje u Windows logs.
U uredu koristimo Kaspersk Endpoint Security i nikad nismo imali ovakvih problema. Pročeprkaj malo po postavkama da pogledaš kakve si restrikcije postavio (ti ili auinstlacija automatski).
Jedine izmjene koje sam napravio su bile:
- Stavljanje zastite na light
- gasenje mail i im zastite
? - zar ne vidiš što je napravio.
btw, čist OS radi, 'sređen' ne radi ili ponekad radi.. što je tu nejasno? Dok je onaj dio bio za NIS (veće sranje, koje nitko ne želi, ali se uvaljuje, ni KIS nije daleko), i ostale sys.utilse koji možda rade pod nekim OSom, na nekoj konfiguraciji, možda ne.
U uredu koristimo Kaspersk Endpoint Security i nikad nismo imali ovakvih problema..
- prvo, jel ti čačkaš ili podesiš (i znaš) i pustiš da radi... (ovo je kategorija 'čačkaša')
- drugo, beta 2015.. naravno licenciran. Sad se ti čudiš ko pura ... (glisti). Zapravo zanemari sad neki konkretan soft, usporedi 'svoje u firmi' i teme koje se ovdje pojavljuju (problemi), podsjetnik, nema piratskih windoza, samo aktivatora i smeća, što je tad uzrok problema ako tvoji PCji u firmi nisu ništa vanserijskog ili software koji ti imaš nije ručno kompajlirao B.Gates (ili cowboy).. ako je isti HW+SW kod mene, tebe, .. i par miliona juzera, radi, zašto bi sad isti taj HW+SW bio sumnjiv osim rrazlike, user i (power)juzer.

Sve radi OK.
Ali ce ipak ici re-instal Windowsa...
Nije bitno kakva je verzija ,ali ako ti obožavaš instalirat Windowse jedamput tjedno ,dobro.
Ja za takve probe imam virtualne mašine.
Da ,jel očito je AV kriv.
Ako hoćeš saznat gdje je problem ,imaš Event Viewer. E sad ,gdje u Event vieweru ,ne znam.
Vjerojatno negdje u Windows logs.
Evo nekoliko slika iz Event Viewer-a.
Cini se da je bilo nekih problema i s VirtualBox-om, ne znam sta je ono GP Client i ono ostalo? Ima neko neku ideju?
Vidi se da mi se Kaspersky tokom jutra rusio nekoliko puta...
Evo nekoliko slika iz Event Viewer-a.
Cini se da je bilo nekih problema i s VirtualBox-om, ne znam sta je ono GP Client i ono ostalo? Ima neko neku ideju?
Vidi se da mi se Kaspersky tokom jutra rusio nekoliko puta...
GPClient je Group policy. Ovdje ništa bitno ,pošto je samo ''Warning'' - nije error.
Traži te reinstalaciju Virtual Box-a. Zašto ,to bi ti trebal znat. Radi li?
A sve to je možda (vjerojatno?) zbog Kaspersky-a.
Interesiralo me sve skupa, sta se iz ovog moze saznati/nauciti radi nekih buducih problema.
Nikad ne znas kad ce se nekom nesto slicno desiti...
Interesiralo me sve skupa, sta se iz ovog moze saznati/nauciti radi nekih buducih problema.
U Event Vieweru ćeš uvijek imat upozorenja i grešaka ,čak i na friško instaliranim Windowsima. Tak da se s tim ne treba opterećivati.
Problem je kad se počinju događati BSOD-ovi ili kad se (kao tebi danas) sistem neće podići. Zato je uvijek dobro imati backup image (pa i nekoliko njih) ,umjesto reinstalirati sistem svaki čas.
- tako se ne uči (osim poslovice koja kaže da s ena greškama uči..). Uči se tako da napraviš nešto što radi, ako ne radi otkloniš problem ako možeš, install nije otklanjanje, jednako kao što metak u čelo gladnog afrikanca ne rješava problem gladne afrike... odnosno, moguće je i tako učiti, ali tad u sljedećoj reinkarnaciji OSa ne koristiš isti SW s jednakom postavkama, nešto u formuli moraš mijenjati da bi (sistemom ćorave koke) možda pogodio dobru formulu, više sreća nego znanje (dakle nije stvar učenja..).
-btw, jedino zbog učenja 'toleriram' iživljavanje nad OSom, ali ne pretjeruj s betama sys.softa, AV (i ostali sys.utilsi) moraju biti 100% (i više) OK, nema tu tople vode.. Igre s crackovima mogu na takav način, ne sys.soft.
Pozdrav!
Imam problem s zvukom na laptopom na kojem je instaliran win8 pro..svaki put kad laptop zatvorim, tj stavim u sleep mode, i nakon toga ga otvorim na njemu prestane raditi zvuk. Npr. pokrenem pjesmu na youtubeu, glasnoću stavim na max, ali se ništa ne čuje. Taj problem se pojavljuje i kod sestre koja ima isti laptop, a i počeo se je pojavljivati kod cimera koji na svom laptopu ima instaliran win7. Taj problem se je počeo javljati krajem prošlog tjedna i od onda se svaki put pojavi nakon što stavim laptop u sleep mode.
ak znate kak riješiti to, javite:D hvala
Mozda je bilo pitanje u vezi toga ali neznam ni koji bi keyword upotrijebio da probam naci, znaci w8.1 radi normalno ali nekad kao da mi se "locka" windows button(dolje lijevo na ekranu) i traka desno ( koja bi se trebala pokazati kada strijelicu misa postavim u desni gornji kut) znaci moj problem je sto nekada , neznam zasto se traka desno ne pokazuje i nemogu kliknuti na start, ( restart racunala pomogne )
Također imam isti problem.
I problem kako se pojavi, tako i nestane - iznenada.
Možda to neka MS nadogradnja jednog dana popravi.
Da se nadovežem ako netko zna, zašto se isto nekada pojavi (rijetko možda 1 u mjesec-dva) delay kad zelim pokrenuti neki program ili pojačati volume (dolje desno) znači napravim dvoklik na .exe i treba mu 30sec-1min da pokrene ( nema virusa , ista stvar se događa na stolnom i prijenosnom računalu sa svježim windowsima) opet , restart računala pomaže
Narode, kako u win 8.1 dobiti opciju aktivacija putem telefona?
Nikako da otkrijem tu mogucnost...
Narode, kako u win 8.1 dobiti opciju aktivacija putem telefona?
Nikako da otkrijem tu mogucnost...
Google is down?