Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.668
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
16 godina
Re: Windows 8 - Problemi
joker_cro kaže...

Pozdrav,

Windowse pokušavam instalirati na stariji laptop Asus PRO50N.

1) Napravio sam bootabilni USB stick, na njemu je prioritet u BIOSu. 

2) Kada restartam komp. i kada se usb boota upali mi se windows 8 logo koji izgleda ovako: http://bit.ly/1dJ23xW

3) Nakon loga pojavi se ovo: http://bit.ly/HXX8Ps

4) Niti moment nakon ovoga screena pojavi se mali tekst koji traje pola sekunde i onda se laptop restarta a tekst izgleda ovako: http://bit.ly/17e3Fig

Sve sam googlao, pokušao sam sve načine da pokrenem instalaciju ali ništa, bilo kakva pomoć bi dobrodošla!

Hvala unaprijed!

-star 6-7 godina? to je na nekoj 'granici' mogući problemi s bootanjem USBa, ... provjeri dali postoji noviji BIOS, podesi (mada većina notebooka nema puno opcija, NX, DEP i sl. je potrebno).

-veći problem, nV-force chipset, koji je smeće. Možda ako pronađeš driver (stari naziv DOS-F6 i sl.) barem za chipset, male šanse su da postoji za 64bit, logičnije je koristiti 32bitnu Osmicu.

-ako si siguran da je ISO ispravan, snimi ga na DVD, to je pouzdanije za starija računala (standardi-boot..).

-.. ili ponovo snimi USB. Naravno, preduvijet je pravi ISO, pravilan način snimanja, ispravan medij i snimač....

btw, moguć i neki kvar, npr RAM, treba testirati, bootati neki live medij (win-lin..) na ArtistX imaš sve.

-obavezno spojiti punjač, poželjno i mrežni kabel.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
protjeran
Windows 8 - Problemi

Veliki problem sa Windows 8.1, imam original verziju sa dreamsparka.. i sada sam isao svoj media center key(koji sam imao u mailu)  upisati u add features.. i odjednom mi sad izbacuje da moram activirati windows.. wtf ?!?

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav, kako mogu promijeniti u Windows Mailu da mi se ČŽĐŠ u naslovima mailova koji dođu ili imena osoba od kojih dobivam mail jasno vide a ne kao hjeroglifi?? Unutar maila, bilo kad čitam ili pišem, sve je ok. Inače su zadnji Win 8.1, original i na ENG jeziku je sve. Hvala.

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

jedno ovakvko sveopće pitanje

dakle prebacujem se na win 8 ali cu dual boot sa sedmicom raditi,dakle i dalje cu imati sedmicu,na njoj cu bit 90% vremena, osmicu cu probati primarno zato šta BF4 bolje radi na njoj (15-20% bolje performanse). niš me ne košta probat jel :))

znam kako instalirati windowse itd,mene zanima iduce.  Imam C particiju,to je disk od 80 gb ,na njemu su windows 7 trenutno (i nista drugo,osim nekih programa,codeca i tako,sitne stvari).

Na nju nebi htio instalirati win 8 ,ali zanima me jel bi mozda preporucili da ipak tu instaliram?. C particija je 74.5 gb a slobodno imam 44 GB (win 7x64 imam).

Zanima me jel pametno tu instalirat :)

Ako nije,imam drugu particiju,disk je od 300 gb,sluzi za muziku,igre i tako to. imam 60 gb slobodno.pa onda jel tu bolje napraviti novu particiju od cca 40ak gb( mislim da bi bilo dosta 40) i instalirati windowse?

Takodjer,jos jedno pitanje :D Origin imam na D particiji instaliran,na win 7 jel, na win 8 bi morao opet instalirati (u drugi folder),isto s BF4 ,jel moram opet instalirat il je dovoljno samo origin pa ''naciljat'' folder di je BF4?

eto,raspisite se malo. nemam puno mjesta na kompu inace,2 su diska, 80 gb i jedan od 320. nezuri mi se nikud sa instalacijom,mogu čekati ;) samo eto zanima me

14 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

jedno ovakvko sveopće pitanje

dakle prebacujem se na win 8 ali cu dual boot sa sedmicom raditi,dakle i dalje cu imati sedmicu,na njoj cu bit 90% vremena, osmicu cu probati primarno zato šta BF4 bolje radi na njoj (15-20% bolje performanse). niš me ne košta probat jel :))

znam kako instalirati windowse itd,mene zanima iduce.  Imam C particiju,to je disk od 80 gb ,na njemu su windows 7 trenutno (i nista drugo,osim nekih programa,codeca i tako,sitne stvari).

Na nju nebi htio instalirati win 8 ,ali zanima me jel bi mozda preporucili da ipak tu instaliram?. C particija je 74.5 gb a slobodno imam 44 GB (win 7x64 imam).

Zanima me jel pametno tu instalirat :)

Ako nije,imam drugu particiju,disk je od 300 gb,sluzi za muziku,igre i tako to. imam 60 gb slobodno.pa onda jel tu bolje napraviti novu particiju od cca 40ak gb( mislim da bi bilo dosta 40) i instalirati windowse?

Takodjer,jos jedno pitanje :D Origin imam na D particiji instaliran,na win 7 jel, na win 8 bi morao opet instalirati (u drugi folder),isto s BF4 ,jel moram opet instalirat il je dovoljno samo origin pa ''naciljat'' folder di je BF4?

eto,raspisite se malo. nemam puno mjesta na kompu inace,2 su diska, 80 gb i jedan od 320. nezuri mi se nikud sa instalacijom,mogu čekati ;) samo eto zanima me

Mislim da ti je to premalo prostora za dual boot. OK je ako samo imaš OS-eve instaliranea ali ako instaliraš još programa imati ćeš stalni problem s vrlo popunjenim diskom. Moguće je programe ne instalirati na C: već na neki drugi disk/particiju pa te to malo može izvući ipak moj ti je prijedlog da ne instaliraš na tako mali disk dual boot.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Pozdrav,

imam jedan problem koji me već jako dugo mući i nemogu ga nikako rješiti.Problem je sljedeći: u windowsima je po defaultu namješćeno da se monitor nakon 10 minuta iskjući i da bi ga upalili treba samo pomaknuti miš,a meni se događa sljedeće: kad se monitor nakon 10 minuta iskljući pomakom miša se ne želi upaliti. Da bi ga opet upalio trebam ili napraviti restart računala ili na tipkovnici pritisnuti tipku za sleep i onda upaliti računalo. Kako da rješim ovaj problem koji me već jako dugo muči?  Svi driveri su mi updejtani, čak sam probao i reinstalacijom windowsa rješiti problem ali nije pomoglo

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 - Problemi

Imam problem s Windows 8.1. naime, kada stavim računalo u stanje mirovanja on se jednostavno sam upali, nekad odmah, a nekad za nekoliko sekundi. S Win 8 nisam imao problema.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amazon637 kaže...

Imam problem s Windows 8.1. naime, kada stavim računalo u stanje mirovanja on se jednostavno sam upali, nekad odmah, a nekad za nekoliko sekundi. S Win 8 nisam imao problema.

Control Panel > Mouse > kartica Hardware > Properties > Change settings > kartica Power Management
tu odznačiš "Allow this device to wake computer". 

Ako ti opet bude tako, možeš isto napraviti i za mrežnu karticu...

ZOTAC: It's Time to Play.
16 godina
DmL kaže...
Amazon637 kaže...

Control Panel > Mouse > kartica Hardware > Properties > Change settings > kartica Power Management
tu odznačiš "Allow this device to wake computer". 

Ako ti opet bude tako, možeš isto napraviti i za mrežnu karticu...

mouse? .. LOL. btw, kako će povratak iz std.bya, buđenje?

@Amazon, svaki device može upaliti PC, vjerojatno je mreža. Preporuka, gasi ili ostavi upaljeno, za hyber-stnd.by svi driveri i perifeija moraju biti 100% OK. Novi win 8.1, vjerojatno nema sve certificirane drivere. Ako je boottime razlog, OK, tvoj kriterij/računalo/odluka...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 6:37 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

mouse? .. LOL. btw, kako će povratak iz std.bya, buđenje?

@Amazon, svaki device može upaliti PC, vjerojatno je mreža. Preporuka, gasi ili ostavi upapljeno, za hyber-stnd.by svi driveri i perifeija moraju biti 100% OK. Novi win 8.1, vjerojatno nema sve certificirane drivere. Ako je boottime razlog, OK, tvoj kriterij/računalo/odluka...

Pa možda sa tipkovnicom?!?

Imao sam isti problem i miš mi je na neravnoj podlozi, pa bi svaki put komp ostao u stand-byu par sekundi.

Što se tiče mrežne, ona mi ne stvara nikakve probleme...

I ne kužim tvoj post uopće...

ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 15:41 (DmL).
15 godina
Windows 8 - Problemi

Mislio sam da je tipkovnica ili mis. Posto su bezicni, pa sam ih iskljucio i ipak se palilo. Budem pogledao za mreznu pa javim

Da, problem u mrežnoj kartici

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 22:41 (Amazon637).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 - Problemi

Rješio sam problem s Low Memory upozorenjima i povremenim BSOD-om nakon što sam prešao s Win 8 na Win 8.1

Problem je bio u Intelovim driverima za grafiku za HD4000.

Instalacijom starije verzije drivera Version 9.17.10.2817 problem se rješio...

Driver se može skinut odavde: support.lenovo.com/de_DE/detail.page?DocID=DS031243

Iako je za neki Lenovo laptop, nije bitno jer se ne radi o nikakvom drugačijem driveru od onoga s Intelovih stranica {#}

Pa eto ako netko ima isti/sličan problem možda mu pomogne ovo rješenje (barem dok ne izbace novi driver koji radi)... {#}

edit. Vidim da je prije 4 dana izašla i nova verzija drivera za Intelovu grafiku, no nisam isprobao...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 14:34 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav,

Imam problem sa Win 8 Ent.

Primjer:

Imam sliku za koju mi kada odem na Properties pokazuje da je velika 2,7Gb, dok mi IrfanView pokazuje da je velika 20Mb.

Čak i kada maknem sliku na drugi disk windowsi mi pokazuju kao da kopiraju 2.7Gb.

Primjer Primjer

2.7gb nema šanse da je slika velika, a imam ih dosta takvih, pa bih volio riješiti taj problem.

Ima tko ideju kako to riješiti?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 13:36 (cRoNuS).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Pozdrav.

Nadogradio sam win8 u win 8.1 preko njeihovog store-a. I sada imam preoblem kada laptop stavim u sleep. Naime kada ga ugasim i upalim sve je noramalno, no kada ga stavim u sleep (uvijek mi je na sleepu) kada ga pokusam probudit iz sleep-a on se pokrece kao da sam ga ugasio. Ali jos se i ekran zacrni na pola min pa se tek krene palit. Svasta sam pokusao i neznam odgonetnuti u cemu je problem. Kada je bio na win 8 sve je noramlno radilo.

Imam orginal win koji sam dobio uz laptop. Laptop je kupljen cca prije 3 mj, model je Hp probook 4540s, onaj model sa i5 procesorom.

Pa ako netko zna u cemu je problem bilo bi super jer se patim s tim vec dosta..

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

markot

- Jesi sa stranice HPa skinuo i instalirao drivere za win 8.1?

- Jesi nadogradio na zadnji dostupni BIOS?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

markot

- Jesi sa stranice HPa skinuo i instalirao drivere za win 8.1?

- Jesi nadogradio na zadnji dostupni BIOS?

Jesam. Odnosno nisam sa njihove str. nego  imam neki hp support i on mi skida sa njihove str i sve drivere inst.

Tako i BIOS.

15 godina
Windows 8 - Problemi

Treba mi hitno pomoc xd. Koristim win 8.1 64 bit. Do prije 10 dana nisam imao apsolutno nikakvih problema međutim sada mi windowsi ne zele registrirat fotic ni printer. Pokusao sam brisati stare updejte, dizati nove, instalirati drivere iz device managera ali ništa. Reinstalirati drivere od maticne, nista. I device manageru stoji zuti usklicnik kraj fotica i printera (canon 600D, HP f4180) i windowsi kazu da nema instaliranih drivera. Za hp-a mi se instalacija nikako ne moze zavrsit a za fotic mi driveri ne tebaju. Njega bi trebao vidjeti kao najnormalniji usb i bez problema prebacivati slike. Tako je uvjek bilo. Hardverski je sve ispravno jer mi npr mobitel odmah registrira i mogu prebacivati podatke s njega/na njega.

EDIT: Probao sam i system restore međutim nemam dovoljno star restore point.

U međuvremenu nisam instalirao nista osim novog visualstudia. Što je mislim updejtalo i .net framework. Ali to nebi trebalo imati veze. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 12:09 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-problem je vjerojatno povezan s USB kontrolerom, ako je pc iz profila, instlairaj chipset drivere.. (i promijeni nick).

-kako zaključuješ da je HW ispravan? Bootaj neki live.. provjeri, ubodi neki usb uređaj.. itd.

-ako si OCao, postavi normalne postavke.

-bootaj u safe modu (npr msconfig), vidi kako se ponaša USB.

15 godina
ihush kaže...

-problem je vjerojatno povezan s USB kontrolerom, ako je pc iz profila, instlairaj chipset drivere.. (i promijeni nick).

-kako zaključuješ da je HW ispravan? Bootaj neki live.. provjeri, ubodi neki usb uređaj.. itd.

-ako si OCao, postavi normalne postavke.

-bootaj u safe modu (npr msconfig), vidi kako se ponaša USB.

A instalirani su chipset driveri, pokusao sam ih i reinstalirat...

Ma evo spojio sam eksterni disk preko usb-a i kopao po njemu. Sve radi najnormalnije. Problem je vezan za windowse i instalaciju deviceva. Ne shvacam gdje je problem.

Bios je na defaultu. Safemod,ista stvar...

16 godina

-eliminiraj dalje, drugi kabel, druga utičnica.. ili boot livea pa potvrdiš da je neki soft uzrok ili kvar. Ako je soft ponekad nema rješenja osim clean ili se na neki patch-driver može čekati... ako je HW uzrok, tad je jedino zamjena komponente rješenje, samo to treba provjeriti.

15 godina
ihush kaže...

-eliminiraj dalje, drugi kabel, druga utičnica.. ili boot livea pa potvrdiš da je neki soft uzrok ili kvar. Ako je soft ponekad nema rješenja osim clean ili se na neki patch-driver može čekati... ako je HW uzrok, tad je jedino zamjena komponente rješenje, samo to treba provjeriti.

To sam naravno sve vec napravio. Nije do kabela, nije do usb porta. Nemam sad usb sa live boot ali mora radit xd, sve ostalo se spaja bez problema. Cak i njih dvoje windowsi vide ali ne mogu instalirati drivere za njih (iako driveri za fotic nisu ni potrebni) 

11 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

kupio sam za božić lapto HP pavilion nisam dobio nikakve windowse ni nist odeo sam kod prijatelja on je to napravi prva 3 dana je sve funkcioniralo al nakon toga me je slika krenila stekat nezz zasto kad god upalim neki film ili nesta na youtubu steka slika l zvuk radi pomozite :(

zzz

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

kašpy

- Jel nešto u međuvremenu instalirano ili je sve kako je taj prijatelj postavio?

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 20:11 (Valentin17).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

INSTALIRO SAM ADOBE I TO JET TO

zzz
14 godina
Windows 8 - Problemi

kašpy

- Probaj sustav preko system restore vratit na restore point kad je sve bilo OK.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

jesam i to i vec se patim s tim 3 dana trazim odgovore po netu i naso ovaaj forum probo sam i skenirat radi virusa n9i toganema neznam vise sta da radim jaoo

a bas bi sad neki film mogo pogledat haha . :(

zzz
14 godina
neaktivan

Probaj na njega instalirati neki drugi OS (moj prijedlog ide za Linux Ubuntu/Mint) kako bi potvrdio/otklonio hrdverski kvar. Probaj ga koristiti cca tjedan dana da vidiš ima li kakvih problema u radu. Ako nema onda je problem u driverima ili je nešto pošlo po zlu nakon instalacije nekog od programa.

Ako je kvar hardverski, pravac na servis. Ako je softverski reinstaliraj windowse i pri tome koristi originalni iso.

13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Imam problem kojeg ne mogu rješit već neko vrijeme.

D disk na računalu sam greškom zaključao za full access, tako da ga ni na "super adminu" ni na mom accountu ne mogu otvoriti, čitati ni ništa.

Guest account, na kojem sam ga htio iskopčati je ostao u potpunoj uporabi i na njemu mogu čitati sve stvari sa diska, no kad bi htio vratit preko njega dopuštenje za kontrolu, traži me admin ili moj password. I nakon šta ja ukucam pass, on mi ne dozvoljava više kontrolu jer admin i ja nemamo prava za upravljanje diskom...

Ima li tko kakvo pametno rješenje, jer nema šta nisam probo da sam se sjetio...

Eh da, probao sam kopirati stvari sa diska preko guest accounta, ali ih mogu samo čitati, ne i kopirati na neki drugi disk..

Poruka koju dobivam je: You do not have permission to view this object's security properties, even as an administrative user

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 13:05 (EchoOne).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj dići Live Linux CD/USB (preporuka Ubuntu/Mint) te pokušaj da li možeš kopirati podatke. Ako možeš, kopiraj ono što ti treba i formatiraj disk (iz Linuxa koristeći Gparted), nakon čega bi preporučio da ga prebaciš na drugi SATA priključak prije dizanja Windowsa.

13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Probaj dići Live Linux CD/USB (preporuka Ubuntu/Mint) te pokušaj da li možeš kopirati podatke. Ako možeš, kopiraj ono što ti treba i formatiraj disk (iz Linuxa koristeći Gparted), nakon čega bi preporučio da ga prebaciš na drugi SATA priključak prije dizanja Windowsa.

Ma kakvi zaključan je i tu bio, Mint sam probao. Nakon cijelog dana mrdanja, nekako sam uspio osposobiti ga preko super admina, a ni sam ne znam kako. Na kraju formatirao disk i ne ponovio više takvo ključanje bilo čega..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice