Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 579.199
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Vec sam probao i ne postoje driveri na AMDovoj stranici, mozda znate neke beta drivere koji nisu jos sluzbeni
SLika ti sve objasnjava.
Vec sam probao i ne postoje driveri na AMDovoj stranici, mozda znate neke beta drivere koji nisu jos sluzbeni
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx
I to sam probao, ali opet nista. Trenutno nisam na prijenosniku pa ne mogu screenshotat, budem ujutro.
@zzz Tako sam nasao drivere za svoju HD 6770, jer AMD tada jos nije izdao drivere, vec je ekipa slozila sama drivere za Windows 8, tako da, ako ne mislis pomakat, ne budi bezveze offtopic. Hvala puno!
Ako se radi o Mobility driverima za graficku karticu onda pogledaj u download sekciji za svoj prijenosnik (moguce je da posto je Windows 8 novi operativni sistem da jos nisu izdali mobility drivere). Mozes probati i sa driverima za Windows 7.
Instalirao sam classicshell i nakog toga ako otovrim neki app, on ga odmah zatvori i baci me natrag na Metro sučelje. Ima tko kakvih sugestija?
I to sam probao, ali opet nista. Trenutno nisam na prijenosniku pa ne mogu screenshotat, budem ujutro.
@zzz Tako sam nasao drivere za svoju HD 6770, jer AMD tada jos nije izdao drivere, vec je ekipa slozila sama drivere za Windows 8, tako da, ako ne mislis pomakat, ne budi bezveze offtopic. Hvala puno!
Inače ,interesantna stvar nakon instalacije WMC-a. (Prije je i Catalyst radil bez problema)
Inače ,sve drugo radi normalno. I ista stvar i na desktopu i na laptopu.
Puna veličinaPrvo sam skinuo 12.10 sa AMD mobility ali me je znalo zezat u PES-u2013 pa sam išao na autodetected i sve radi kao podmazano,
WMC nisam instalirao a i ne budem ako me ne natjeraju,hehehe
inače da iskoristim priliku da ti zahvalim za najviše korisnih info u temi win8
Meni je na autodetectu unknown 32 bita os, instaler je prastari od 17.7 prošle godine ne prepoznaje mi osmicu, dobro jel ovi tulavi iz amd-a misle patchat ovaj problem sa legacy driverima za hd 4000, 3000, 2000? Nemam streama u metrou. :p
I meni je unknown na 64 bita,grafa 5470,važno mi je da nema probljem,hehehe
čudan dogadjaj danas , do jucer sve radi normalno , 8 aktivirana , sve 5 , danas idem upalit komp , krene se dizat , dodje do start screena trazi lozinku , sve uobicajeno ,utipkam ja lozinku , on izbaci velkam i to sad tu postaje misterija , ovo velkom traje duze no inace i onda kad napokon izbaci metro i da mogu raditi , na metrou neam ni jednu aplikaciju koju sam imao samo valjda 5 osnovnih , deskop internet i to ... instalirani programi rade kako spada , dok sve personalizacijske postavke su netragom nestale , i jos k tome mi izbaci dole da je to neki da najlakse objasnim kao safe mod za profil jer se org kao nije mogao ucitati te da probam sa log off i log on opet , probao i to i restart par puta ali neuspjesno .... ono wtf....
ima li netko rpoblema sa homegroupom? na laptopu sam preko wirelessa, na svom kompu sam preko etherneta i svaki put kad se pokusam joinat u homegroup kaze ovo sa slike. Inace probao sam napraviti homegroup na kompu pa join na laptopu i obrnuto, pokusao promijeniti SSID na ime homegrupe no nista, svaki put dobivam isto, zna li netko problem?
EDIT: rjeseno
Meni se u Storeu ne pojavljuju hrvatski appovi, npr trazio sam Coolinarku, i ne mogu je pronaci, dok ju je prijatelj normalno nasao. Jeli problem mozda u tome sto on mene ne prepoznaje kao da sam iz Hrvatske?
neznam dali si rijesio problem , ali da bi ti prikazivalo aplikacije iz hrvatske , moras u control panelu otici na region i tamo sve postaviti na croatia , srednji tab ti je location i tu postavis croatia , onda bi trebao bez problema naci hrvatske aplikacije ......
Poludit cu :)
Na laptopu imam Win8PRO i sve radilo super, danas dodao jos jedan user account i sada ne mogu niti jednu Metro APP otvoriti na niti jednom useru.
Neznam sto napraviti.
Takodjer, htio sam REFRESH WINDOWS napraviti i sve nanovo instalirati, ali kako sam izbrisao Windows fileove (instalacijske), sada ni to ne mogu.
Moze pomoc? :) Hvala.
Pa imaš opciju u windowsima da ti oni sve vrate kak je bilo onda kad si instalirao,to je kao neka zamjena umjesto reinstala
Ma kita :) Sve sam probao, brisao usere, sve tutoriale s neta prošao i čak na kraju REFRESH napravio, ali BEZ USPJEHA.
U ovom trenutku ih nanovo instaliram, čiste, pa da vidimo.
ali kako sam izbrisao Windows fileove (instalacijske), sada ni to ne mogu.
daj mi samo smisleni razlog zašto???
edit: očito nije bilo dovoljno jasno
imam nekakav problem ali ne znam do čega je;
u zadnje vrijeme često mi zablokira pc,mijenjao sam kablove od hdd do matične već nekoliko puta
i nakon toga radi 4-5 dana i ponovo blokira
palim pc nakon toga desetak puta i onda nekako proradi
blokira i kad igram ets2 , ne mogu ga niti restirati niti ugasiti,
ugasiti ga mogu samo kad isključim iz struje
probao sam sa hdd regeneratorom i evo slike
Jel možda netko našao rješenje za spajanje na net putem carneta. Zapravo, nema nikakvog problema sa spajanjem na carnet VPN nego je problem što neke metro aplikacije kažu da nisam spojen na internet, a sa ostalima mogu bez problema. Još jedna od stvari je kad shortcut za tu vpn konekciju stavim u startup, neće se automatski povezat nego mi otvori onaj sidebar za povezivanje.
Ako je možda netko imao sličan problem i našao riješenje, slobodno neka podijeli.
Jel možda netko našao rješenje za spajanje na net putem carneta. Zapravo, nema nikakvog problema sa spajanjem na carnet VPN nego je problem što neke metro aplikacije kažu da nisam spojen na internet, a sa ostalima mogu bez problema. Još jedna od stvari je kad shortcut za tu vpn konekciju stavim u startup, neće se automatski povezat nego mi otvori onaj sidebar za povezivanje.
Ako je možda netko imao sličan problem i našao riješenje, slobodno neka podijeli.
Ovo prvo i mene zanima, do sada nisam nigdje našao nikakvo rješenje. Isto tako ne radi mi Internet connection sharing preko carnet, čim upalim zgubim vez na internet. Na 7-ici je radilo.
Pokusavam napravit system restore ali kad trebam odabrat restore point, neda mi odabrat kucicu, zasivljena je...jel ima netko ideju kako dalje...
Pozdrav, imam jedan problem sa Osmicom i wallpaperima. Naime sa neta sam skinuo 1920x1080 sliku, znači Full HD (i monitor mi je Full HD). Kad stavim tu sliku za pozadinu onda mi je loše kvalitete. Rubovi su onako nekvalitetni, neoštri. Probao sam i više slika ali bez uspjeha. Probao sam i slike dosta veče rezolucije kao npr. ovo ali i dalje je jako loše kvalitete. Koristim Windows 8 Pro 64-bit. Pa ako je netko imao ovakav problem ili možda zna u čemu kvaka molim neka mi javi.
Instalirao sam driver za kameru. ali kada odem u korisnike promijeniti sliku,uslikati je sa kamerom kaze da nemoze pronaci kameru... ??
Imam problem sa windows 8,a to je da se sve uredno instalira i radi super i nakon nekog vremena cijeli se "zamrzne" (zašteka) i nista ne radi!
E sad prvo sam mislio da je laptop preslab za te windowse (64-bit) pa sam stavio 32 bit i opet isti problem!
Komponente laptopa:
Intel Pentium Dual Core 2.30 ghz
4 gb ram-a
Grafička ATI Radeon HD 4330 512 mb!
Komponente su solidne naspram zahtjevima windows 8,i di je problem onda?
U nekom driveru....
Moj lap je slabiji od tvoga pa gura osmicu bez bada...
Turion x2 rm-74 2.20
2GB 800Mhz ram-a
hd3200 256MB
Hitachi 320GB 5400rpm
hmm,sve sam instalirao,ne znam onda koji driver još fali!