Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.524.873
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
13 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
djigibao kaže...

Vjerojatno ti Windowsi izvode onu svoju optimizaciju zvanu - maintenance

Pogledaj, prije nego dotaknes misa, ako imas mali tajmer na zastavici pored sata

Nema tajmer-a...a ne vjerujem da bi svaki put kad pustim mis palio optimizaciju.

Sadmir K
10 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...
djigibao kaže...

Vjerojatno ti Windowsi izvode onu svoju optimizaciju zvanu - maintenance

Pogledaj, prije nego dotaknes misa, ako imas mali tajmer na zastavici pored sata

Nema tajmer-a...a ne vjerujem da bi svaki put kad pustim mis palio optimizaciju.

ne vas stignem pratiti... moze malo pojasnjenje

13 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

Ako mislis na password koji ti trazi dok se pali racunar onda kucaj u RUN 'netplwiz' i lupi enter.Zatim odstrikliraj 'Users must enter a user name and password to use this computer',kao na ovoj slici idi ok,trazit ce ti da kucas pasword 2 puta,kucaj onaj koji si stavio kad si pravio account,OK i to je to....

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 20:57 (Sadmir01).
16 godina
Windows 8 i 8.1

kakav je to Inventec lan driver za win 8.1 ?? na svom kompu nemam nista takvog od te firme danas mi se prikazalo to u windows updateu kao optional update (malo sam googlao i pronaso   samo ovo 

neki kazu da je malware neki da je sigurno no idea cini mi se sumnjivo

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
geek_boy kaže...

kakav je to Inventec lan driver za win 8.1 ?? na svom kompu nemam nista takvog od te firme danas mi se prikazalo to u windows updateu kao optional update (malo sam googlao i pronaso   samo ovo 

neki kazu da je malware neki da je sigurno no idea cini mi se sumnjivo

Jednostavno ako ti mrežna radi bez tog drivera čemu ga instalirati. Staviš da ga sakrije i gotovo.

''It's not broken, It's a game feature''
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 21:09 (Hummer).
16 godina
Windows 8 i 8.1

radi zasad sve ok tnx

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1

Imam jedan problem sa win.8.1 npr sto se dogodi ako sam u igri i uradim alt+tab vratim se u desktop nestane mi sa taskbara  ikona od igre.Ali kasnije ostane aktivan u task menageru proces.Pa me zanima jel jos netko ima slican problem i kako ga rijesiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Imam jedan problem sa win.8.1 npr sto se dogodi ako sam u igri i uradim alt+tab vratim se u desktop nestane mi sa taskbara  ikona od igre.Ali kasnije ostane aktivan u task menageru proces.Pa me zanima jel jos netko ima slican problem i kako ga rijesiti.

Ne zatvori ti potpuno igru,salje je u pozadinu...Da bi zatvorio uhvatis igru za vrh vuces do dna i sacekas da se kartica okrene,tad je aplikacija zatvorena.

Sadmir K
10 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...
smotaniveliki kaže...

Ako mislis na password koji ti trazi dok se pali racunar onda kucaj u RUN 'netplwiz' i lupi enter.Zatim odstrikliraj 'Users must enter a user name and password to use this computer',kao na ovoj slici idi ok,trazit ce ti da kucas pasword 2 puta,kucaj onaj koji si stavio kad si pravio account,OK i to je to....

e to te ja pitam, thxxxx :)

10 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - dojmovi

mogu li ja kako staviti ikonicu od pošta, koju sam napravio na g mail i koja mi je samo kad idem u start screen, dali je mogu staviti na deskop ili u taskbar pa da mi javi kad mi dođe mail?

13 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - dojmovi
smotaniveliki kaže...

mogu li ja kako staviti ikonicu od pošta, koju sam napravio na g mail i koja mi je samo kad idem u start screen, dali je mogu staviti na deskop ili u taskbar pa da mi javi kad mi dođe mail?

Mozes je stavit na taskbar,ides desni klik na aplikaciju pa pin to taskbar...

Sadmir K
14 godina
Windows 8 i 8.1

Sa Dreamsparka mogu skinuti samo "Windows  Embedded 8.1 Industry Pro with Update" (škola nema premium acc) pa ako mi možete reći razlike u odnosu na "obični" Win 8.1.

opis nejasan opis nejasan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To je za embedded sustave. Ta verzija ti je namijenjena "rastavljanju" (možeš maknuti sve živo iz nje, čak i explorer.exe) i instalaciji na razne uređaje tipa bankomati, industrijska elektronika, medicinska oprema (CT, MR...) i sl. Dakle, to su windowsi za sve osim za kućnu uporabu.

A opis je savršeno jasan.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 9:32 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Sadmir01 kaže...

Jel ima negdje opcija da se pogase sve vezano za metro,aplikacije,ili neki proces tamo u "services" koji kad ugasim pogasi sve za metro,aplikacije,store,update stor-a,metro...sve?Instalirao cistu instalaciju samo drivere bacio na sistem i dok stoji onako u mjestu nakon minutu pocne da se pali ona lampica od HDD-a i cujem kako hdd radi,dok ja pokrenem task manager on prestane,na sedmici kad stoji u mjestu ne znam jel laptop radi ili je ugasen kod ovog uvjek se nesto radi.Puno vise mi osmica optereti HDD od sedmice.Eto nakon 2 minute kod sedmice je disc 0% Active Time a kod osmice krece od 40% pa do 100%....I nece prestat dok ne pomjerim mis.

Odi na services i zaustavi BITS (Background Inteligent Transfer Services ) te ga pod propertiesima postavi na ručno pokretanja (pod startup type). Ima veze s Windows update sustavom pa možeš i njega postaviti na manualno.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

U Windows store, u my apps nema opcije za izbrisati apliakcije koje ste deinstalirali, već kad ih jednom skinete i instalirate, one zauvijek ostaju u my apps.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

U onedrive postavkama izbriši uređaj koji je povezan i sinhroniziran sa win trgovinom, i tako će se za par dana pogubiti zapis o kojem pričaš.

A kada se za par dana opet tvoj pc synca sa win trgovinom, u myaps će biti trenutno instalirani programi....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

Jel ima negdje opcija da se pogase sve vezano za metro,aplikacije,ili neki proces tamo u "services" koji kad ugasim pogasi sve za metro,aplikacije,store,update stor-a,metro...sve?Instalirao cistu instalaciju samo drivere bacio na sistem i dok stoji onako u mjestu nakon minutu pocne da se pali ona lampica od HDD-a i cujem kako hdd radi,dok ja pokrenem task manager on prestane,na sedmici kad stoji u mjestu ne znam jel laptop radi ili je ugasen kod ovog uvjek se nesto radi.Puno vise mi osmica optereti HDD od sedmice.Eto nakon 2 minute kod sedmice je disc 0% Active Time a kod osmice krece od 40% pa do 100%....I nece prestat dok ne pomjerim mis.

Kratko i jasno - NE.

Hdd radi zato što radi indeksiranje - ako ga hoćeš zaustaviti, stopiraj i disableaj Windows Search u servisima. Iako, želiš li kasnije brže naći i otvoriti neki file ili folder, korisno ga je ostaviti uključenog.

On tako i tako radi samo kada je ''najmanji promet'' na PC-u.

mario.L_hr kaže...

Odi na services i zaustavi BITS (Background Inteligent Transfer Services ) te ga pod propertiesima postavi na ručno pokretanja (pod startup type). Ima veze s Windows update sustavom pa možeš i njega postaviti na manualno.

''Metro'' aplikacije se ne instaliraju i ne updateaju preko Windows Updatea, nego kroz Store.

I naravno, nitko odgovoran neće isključiti Windows Update, osim ako je PC fizički odvojen od mreže (a čisto sumnjam da je to ovdje slučaj).

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
kizo2703 kaže...
 ''Metro'' aplikacije se ne instaliraju i ne updateaju preko Windows Updatea, nego kroz Store.

I naravno, nitko odgovoran neće isključiti Windows Update, osim ako je PC fizički odvojen od mreže (a čisto sumnjam da je to ovdje slučaj).

Pogledaj ovo. Mislim da je to njegov problem. Nisam mislio na isključivanje Windows updatea već na to da se iste ne instaliraju automatski već dobiješ notifikaciju a instlaciju sam odrađuješ.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Nisam našao u one drive postavkama za obrisati uređaj, nego ovo http://www.eightforums.com/tutorials/38042-onedrive-delete-your-synced-windows-8-personal-settings.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 13:20 (osvit).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

... prčkanjem po npr BITS će biti problema, uz update MS nekoliko međuovisnih servisa koristi npr za aktivaciju, antivirus itd.. (takvi savjeti se ne daju početnicima, bolje je prešutjeti zbog nepredvidljivih posljedica npr gubljenja licence).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Pogledaj ovo. Mislim da je to njegov problem. Nisam mislio na isključivanje Windows updatea već na to da se iste ne instaliraju automatski već dobiješ notifikaciju a instlaciju sam odrađuješ.

Link na Google?! Daj molim te! Za 100% rada diska može biti odgovorno svašta!

Ko što veli ihush, BITS koristi nekoliko desetaka najbitnijih programa u Windowsima!

ihush kaže...

... prčkanjem po npr BITS će biti problema, uz update MS nekoliko međuovisnih servisa koristi npr za aktivaciju, antivirus itd.. (takvi savjeti se ne daju početnicima, bolje je prešutjeti zbog nepredvidljivih posljedica npr gubljenja licence).

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 13:43 (kizo2703).
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@osvit

Brisanje uređaja odradi kroz browser...  Odes u svoj onedrive, klik na kotačić mogucnosti i onda najdonja ljevo opcija...

1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
osvit kaže...

1. Otvoriš systray, ideš na OneDrive.com

2. Nađi i izbriši željeni PC
To ne znači da gubiš bilo koju od kupljenih/free aplikacija - njih možeš ponovno instalirati u Storeu na ukupno 99 8/8.1/10 PC-a sa svojim Microsoft accountom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 13:44 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

@osvit

Brisanje uređaja odradi kroz browser...  Odes u svoj onedrive, klik na kotačić mogucnosti i onda najdonja ljevo opcija...

napravio sam to i pobrisao sad treba čekati znači.

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Tako je.

Sad na pc-u ugasiš pa upališ sinhronizaciju, utam di si stavio onu prvu sliku.  Ugasi pa upali prvu i zadnju opciju.  I onda ms serveri to refrešaju, nekad za tri dana a nekad prođe i koji tjedan..

3 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Ok hvala još jednom.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Imam Windowse s DreamSparka. Sad me zanima je li bolje skinuti instalacijski paket preko SecureDownloadManagera koji je ponuđen na DreamSparku ili mogu preko Media Creation Toola ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
SHELBY_09 kaže...

Imam Windowse s DreamSparka. Sad me zanima je li bolje skinuti instalacijski paket preko SecureDownloadManagera koji je ponuđen na DreamSparku ili mogu preko Media Creation Toola ?

Imaš višak koji? :D

16 godina
Dex.pwn kaže...
SHELBY_09 kaže...

Samo jedan smijem skinuti, ako skinem više riskiram da mi sve izbrišu, tako da nažalost nemam viška

14 godina
odjavljen
SHELBY_09 kaže...
Dex.pwn kaže...
SHELBY_09 kaže...

Samo jedan smijem skinuti, ako skinem više riskiram da mi sve izbrišu, tako da nažalost nemam viška

Kak si ti upecao taj wins?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice