Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.522.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
12 godina
Re: Windows 8

Sačekaš dok se pročuje koja zakrpa vrši provjeru validnosti i ne instaliraš je. Provučeš se na greškama drugih.

16 godina
abyssis kaže...

Sačekaš dok se pročuje koja zakrpa vrši provjeru validnosti i ne instaliraš je. Provučeš se na greškama drugih.

S obzirom da imam original ključ ,baš mi je svejedno.

Spomenul sam ''WGA'' samo zato jel mi je čudno ,s obzirom koliko su se hvalili u MS-u ,da još uvijek nema nikakve kontrole ,za razliku situacije od prije 3 godine i Windowsa 7.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 21:02 (kizo2703).
16 godina
Mitch kaže...
Jel itko uspio pristupiti americkom storeu?

Mi teoretski nemamo ni jednu Xbox igru od ovih free tipa Jetpack Joyride itd

sage kaže...

gdje i kako skinuti više aplikacija za windows 8 nego što ih ima u windows store aplikacija.

Ovako

16 godina
Hvala puno, vec sam mislio da cu morat neki VPN sredivat!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
Windows 8

Evo baš mislio nadograditi pir...{#} WIN 7 na legalni WIN 8 PRO za 40$, tko zna hoće sada ovo radit?

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
Pa radit ce, vec je bilo.

Ovo se ne odnosi na takvu vrstu upgradea, vec samo na one koji su stavljali WMC key.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
Windows 8

Mislim da retail još uvijek može upgradeati....

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 23:05 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina

Naravno da se može ,ali treba imati ključ za retail.

A ovdje je stvar u tome da su ljudi instalirali Osmicu sa generičkim ključem i aktivirali KMS ,a onda instalirali WMC na to i tak dobili trajno aktivirane ,genuine Windowse.

To je sad disebleano.

16 godina
Windows 8

To znam naravno to i kažem da nisu ni trebali pustiti od početka zna se valjda preko kojeg kanala ide.....

Ali sada ne znam da li je problem u tome da li sada znaju tko je upgradea-o preko kojeg kanala, da ne poskidaju licencu svima to bi bio show.....   Mislim da sada niti oni više ne znaju tko je upgrade-o preko KMS-a a tko preko retaila. Koji cirkus si naprave cccccc...

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da ne mogu znati jel kad instaliraš WMC ,on zamjenjuje prijašnji i postaje defaultni aktivacijski ključ u sistemu.

I takav sistem je genuine za MS servere.

Druga je priča kaj se takav sistem ne može reaktivirati (nakon reinstalacije) s tim ključem ,čak ni ako imaš backup aktivacije (jel WMC nije instaliran po defaultu).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 0:14 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...

Mislim da ne mogu znati jel kad instaliraš WMC ,on zamjenjuje prijašnji i postaje defaultni aktivacijski ključ u sistemu.

I takav sistem je genuine za MS servere.

Druga je priča kaj se takav sistem ne može reaktivirati (nakon reinstalacije) s tim ključem ,čak ni ako imaš backup aktivacije (jel WMC nije instaliran po defaultu).

A moželi se napraviti image instalacije i restorati na čisti disk?

16 godina
Windows 8

Ovi WMC ključevi ionako neće vrijediti za instalacije nakon 31. siječnja anyway..... Daklem gurati instalaciju čim duže tko si je uvalio i MC a da mu treba nema druge. osim ako ne misli kupovati MC nakon tog datuma to je druga priča.... ;)

0 0 hvala 0
16 godina
amater_2 kaže...

Normalno da može - instaliraj ,aktiviraj ,instaliraj WMC i napravi system image. Ali ,radit će samo na PC-u na kojem je napravljen image.

16 godina
kizo2703 kaže...
amater_2 kaže...

Normalno da može - instaliraj ,aktiviraj ,instaliraj WMC i napravi system image. Ali ,radit će samo na PC-u na kojem je napravljen image.

Više mi i ne treba. Za drugog imam licencu.

16 godina
Windows 8

Znači. Ko je jamio, jamio je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jack Sparrow kaže...

Znači. Ko je jamio, jamio je.

Da. Još je ostao samo jedan način ,dok još ima free ključeva za WMC.

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
amater_2 kaže...

Malo je problematično vraćanje imagea diska u odnosu na sedmicu,meni ga hoće vratiti samo ako pokrenem vraćanje iz windowsa-promjena postavki PC-općenito-napredno pokretanje i onda još slijedi upisivanje lozinke.

16 godina
kizo2703 kaže...

Da. Još je ostao samo jedan način ,dok još ima free ključeva za WMC.

A oni koji su napravili backup sadašnje aktivacije?

Ja primjerice, aktivirao sam ga sa WMC ključem i onda napravio backup. Dali ću kod sljedeće instalacije kad restoram backup opet biti aktivirani windowsi normalno ko sad ili će me skužiti pošto su to kao popravili?

16 godina
muhaqeri kaže...
Malo je problematično vraćanje imagea diska u odnosu na sedmicu,meni ga hoće vratiti samo ako pokrenem vraćanje iz windowsa-promjena postavki PC-općenito-napredno pokretanje i onda još slijedi upisivanje lozinke.

Vraćal sam image sa repair cd-a. Isti postupak kao i kod Sedmice. I nisam postavljal nikakvu lozinku. Ti si vjerojatno napravil image preko mreže ,na drugi PC (ili NAS).

Lijepa opcija ,ali reimaging je problematičan (i ne samo kod Windows backupa ,slične probleme kao i ti imal sam i kod Acronisa).

I jedino u tom slučaju se i traži lozinka.

Ja sam za vraćanje imagea spojil backup disk direktno na PC ,restore je pronašel system image i napravil restore bez problema.

Jack Sparrow kaže...

A oni koji su napravili backup sadašnje aktivacije?

Ja primjerice, aktivirao sam ga sa WMC ključem i onda napravio backup. Dali ću kod sljedeće instalacije kad restoram backup opet biti aktivirani windowsi normalno ko sad ili će me skužiti pošto su to kao popravili?

Već sam napisal: kod naknadno instaliranog WMC-a ,da bi mogel napraviti reaktivaciju sa ključem za WMC ,moraš Media Center imat instaliran u sistemu ,a za instalaciju ,Windows mora biti aktiviran.

Znači ,ta aktivacija ti ne vrijedi ništa. Osim ako imaš instalacijski medij sa već integriranim WMC-om.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 12:37 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

I ja sam spojil direktno backup disk na PC i dok sam imal win 8 pro funkcioniralo je normalno ali sam nadogradio na wmc pa je valjda zbog toga nastal mi problem kod restora.

16 godina
moderator
kizo2703 kaže...

Vedć sam napisal: kod naknadno instaliranog WMC-a ,da bi mogel napraviti reaktivaciju sa ključem za WMC ,moraš Media Center imat instaliran u sistemu ,a za instalaciju ,Windows mora biti aktiviran.

Znači ,ta aktivacija ti ne vrijedi ništa. Osim ako imaš instalacijski medij sa već integriranim WMC-om.

Ja sam instalirao windows s nekim retail ključem,nakon toga sam instalirao wmc s nekim wmc ljučem da bi nakon toga tek aktivirao windows s ključem koji sam dobio od M$.

Ubiti prije nego sam aktivirao s svojim ključem sam zamijenio data.dat u windowsima.(taj data.dat je od lika koji je aktivirao windowse s wmc)

Uglavnom ja sam wmc dodao na neaktivirane windowse s nekim retail wmc ključem.

سمندری ڈاکو
15 godina
neaktivan

jel zna netko jel mogu na W8 normalno radit switcable grafičke na laptopu? driver koji sam dobio s laptopom ne radi na W8, jel ima koje rješenje za to?

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

A s čim si točno radio vraćanje imagea?

Naime, danas mi stiže novi disk, ovaj trenutni je počeo prduckati, pa si gledam da bih umjesto reinstalacije rađe radio klon.

Pretpostavljam da je s Acronisom najboje, al postoji li neka idiot-proof aplikacija u kojoj bih stisnuo gumb i da mi on klonira sistem s diska na disk, pa da ovaj novi odmah bude butabilan i da nemam piz*arije s tim kasnije, a da stari samo bacim.

Il da idem na svježu instalaciju? (ne da mi se nikako)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
Danny_HR kaže...
..

Pretpostavljam da je s Acronisom najboje, ..

-pravilo prvo, predpostavke su put u ...

-pravilo drugo, ako ne moraš koristiti komercijalan soft (ili imaš želju kupiti ga, pa čak i besplatnu verziju ako imaš npr WD, ST.. ovisno s kim su sponzorski vezani, sitnica koja smeta je vezanost na marku), lakše je koristit free soft bez tih (nepotrebnih) petljana. Easus ili neka live distra (pa i wnidoze), svaki soft koji je za imaging može jednako iskopirati-klonirati. Acronics, Paragon, OO, Ghost.. svejedno. Ali ako ikad zatrebaš poželjnije ga je imati na livdCDu (Hirens, Geparted, miniPE..) gdje nađeš sve verzije takvog soft, ne moraš ga držati instalirano pod OSom i razmišljati o licencama...

-pravilo treće, KISS. Svi takvi softwarei su idiot proff-klik-next-end. Ali se prvo odluči, clean install ili migracija. (jer ima i interesantnijih načina korištenja osmice, live ili ovisno o keyu izrada .wim-a itd. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Zadnji put sam klonirao Acronisom na preporuku pa sam pretpostavio. :)
Ja volim pretpostavke, kul su.

Ajmo reć da ću klonirat, najmanje je zafrkancije i najbrže ću moći nastaviti sa svojim stvarima.
Što onda odabrati?

Dakle imam računalo, imam stari sistemski i imam novi disk.

Želim klonirati sistemski, maknuti ga van i koristiti novi.

Čime najjednostavnije to napraviti? ;)
Imam koji prazan DVD (mislim) pa mogu napraviti neki butabilni disk ako treba, al rađe bih nešto čime ću iz windowsa to sve napraviti, ugasiti komp, izvaditi stari disk i završiti priču.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 13:07 (Danny_HR).
16 godina
Danny_HR kaže...

Imam koji prazan DVD (mislim) pa mogu napraviti neki butabilni disk ako treba, al rađe bih nešto čime ću iz windowsa to sve napraviti, ugasiti komp, izvaditi stari disk i završiti priču.

MiniTool Partition Wizard Home Edition je free i radi ono kaj tebi treba - klonira diskove ,particije itd. I to dobro i (relativno) brzo - ali to najviše ovisi o veličini diska i količini ''materijala'' na disku.

I ima za skinuti i napraviti bootabilni cd s kojim možeš (skoro) sve raditi kao i u Windowsima.

Ali ,nijedan program ti neće napraviti klon sistemske particije iz samih Windowsa.

(ispravite me ,ako ipak ima)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 13:20 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

A s čim si točno radio vraćanje imagea?

Bootao sam windowse sa usb-a pa repair,probao sam i sa različitim verzijama x64,velim,valjda je problem sa mojom slikom diska koja je napravljena na problematičnoj upgrade verziji a tebi bude valjda sve radilo normalno.

17 godina
Windows 8

kad se deinstalira aplikacija downloadana sa windows storea, i dalje ostaje popis u windows store aplikaciji. ne mogu pronaći kako bi taj popis deinstaliranih aplikacija iz windows store liste pobrisao, da li netko zna nešto oko toga. hvala

evo ss

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 14:48 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
Danny_HR kaže...

..
 ..

-svejedno, npr Easeus PM (pročitaj opis: Copy Wizard to copy partition or migrate entire hard disk to another without Windows system reinstallation. Stavljam Easeusa jer je free ostali ugl nisu ali nude neke zgodne fičere, pa prolistaj i njihove infoe možda zatrebaš). Usporedivo sa softwareom za snimanje CDa, sve je to isto.

- Ipak je bolje imati live medij (koji ne služi samo ovoj konkretnoj migraciji nego kao swis nožić za sve probleme.. jer ova funkcija ti zatreba jednom u koliko godina, dok u slučaju kvara ili bilo kojeg problema.. ?).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
sage kaže...

kad se deinstalira aplikacija downloadana sa windows storea, i dalje ostaje popis u windows store aplikaciji. ne mogu pronaći kako bi taj popis deinstaliranih aplikacija iz windows store liste pobrisao, da li netko zna nešto oko toga. hvala

evo ss

To je samo popis appova koje si ''kupio'' ili stvarno kupio i koji se nalazi negdje u sistemu ,na nekom .xml fileu kojem sigurno nemaš pristup.

I taj popis je vezan za tvoj Microsoft account s kojim se prijavljuješ na Store.

Ali ,taj popis je tu zato ,jel svaki app sa Storea možeš instalirati na 5 PC-a.

Najbolje ,ignoriraj. Ili promjeni MS account.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 14:58 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice