Windows 7 tutorijali i trikovi izdvojena tema

poruka: 263
|
čitano: 187.493
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 tutorijali i trikovi

E hvala ti :)

To sam i sam mogao naci na netu, ali ipak ovakve stvari najvise volim raditi po uputstvima sa foruma, a ne sa bilo kakvih sajtova.. ipak ovaj mi se cini ok (pogotovo kad je na vasu preporuku) i bit ce mi od koristi.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo trik kako da se win 7 (i ostali)upale brže.

slijedite ovo.

start>run>msconfig>boot>8na desnij strani će pisati "Timeout" i ispod 30.umjesto 30 upišite 3,stisnite "Apply" i onda ok.

da se promjene prime restartujte komp

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
eeeee imam 2 pitanja
1. jel izaso service pack 3 za 64 bitni windows 7???
2.jer trebam izvaditi 4gb rama iz kompa i osatviti samo ona druga 2 ( iamm inace 6 ) prilikom instalacije 64 bitnog windowsa 7 ultimate
?????
hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 7 tutorijali i trikovi
mojsije1234 kaže...
eeeee imam 2 pitanja
2.jer trebam izvaditi 4gb rama iz kompa i osatviti samo ona druga 2 ( iamm inace 6 ) prilikom instalacije 64 bitnog windowsa 7 ultimate
?????
hvala!

1. Tek je nedavno izisao sp 1

2. Ne moras

15 godina
protjeran
mojsije1234 kaže...
eeeee imam 2 pitanja

MS izdaje SP istovremeno, nevezano za x32 ili x64-bit verziju.

SP2 za 7 izlazi na ljeto naredne godine, najvjerojatnije lipanj.

na kraju krajeva, provjerit dostupnost bilo kojeg SP za 7 možeš vrlo jednostavno provjerit ako klikneš na windows update u svom control panelu.

btw, 8 beta izlazi u rujnu ove godine, a RTM verzija pred narednu novu godinu na računalima.

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 10:37 (karakteran).
14 godina
neaktivan

Imam jedan problem, evo danas mi je stigao novi komp i u adm-u su mi instalirali windowse. Skinuo sam lol sa net-a i sad kad pokušavam pobrisat mi ovo izbacuje:

Što moram promjeniti i kako pomagajte plz!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 17:25 (Spaceni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

instaliro windows 7 ultiamte 64 bit 

:)

mogu samo reci da dost brze radi od 32 bitnog xpa naravno kad iam 6 Gb rama... l0l -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spaceni kaže...

Imam jedan problem, evo danas mi je stigao novi komp i u adm-u su mi instalirali windowse. Skinuo sam lol sa net-a i sad kad pokušavam pobrisat mi ovo izbacuje:

treas napraviti administatora na kompu ak vec nisi ( naravno sa sifrom ) i right clik- run as an administator 

to bi trealo sredi stvar 

:d

ugl samo napravi administatora.... [ start - klik na slicicu ili start - control panel - user accounts- create user account ]

:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 17:52 (mojsije1234).
14 godina
Spaceni kaže...

Instaliraj unlocker http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=68439&t=4&i=1 , desni klik na folder, unlocker, odaberi delete i io je to.

16 godina
neaktivan
Spaceni kaže...

Kod instalacije ako si LOL mountao sa Daemon Tools-om ili nekim drugim programom zapatio je putanju do te mape i ne mozes ju obrisati jer program to "koristi". Samo u programu promijeni putanju ili restartaj komp i trebalo bi ti se dati obrisati.

15 godina
neaktivan

Oblikovanje teksta u Sticky Notes:

Ctrl + B = Bold 

Ctrl + I = Italic 

Ctrl + U  = Underline

Ctrl + T: Strikethrough 

Ctrl + Shift + L (jednom) = Grafičke oznake (Bulleted list)

Ctrl + Shift + L (2x) = Numerirane oznake (Numbered list)

Ctrl + Shift + > = Povećanje veličine teksta

Ctrl + Shift + < = Smanjenje veličine teksta

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 19:02 (GigaGirl).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jedan moj tutrial u kojemu pokazujem kako se mjenja boot slika kada se pokrece racunalo

VIDEO:

PS: nezz kako da ovdje stavim video pa sam stavio link

Tko je to tamo
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 11:25 (pero1111).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Oblikovanje teksta u Sticky Notes:

KLIK{#}

Al nije loše podsjetiti se.

World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 11:30 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Evo jedna zgodna stvar kako na laptopima možete dobiti izračun učinkovitosti baterije, tj. na što se sve troši struja kao i savjete kako to malo ekonomizirati:

Otvorite command prompt kao admin, ukucajte ''powercfg-energy'' bez navodnika i lupite enter.

Windoze će skenirati sustav i izbaciti log kao HTML datoteku, i smjestiti je negdje u System32 folder (pratite path).

Meni vrlo korisno, nisam recimo ni znao da održavanje pojedinih servisa koji se uopće ne koriste toliko ždere bateriju....

Prodajem zjake...povoljno!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 13:50 (CrnaBitanga).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
CrnaBitanga kaže...

Evo jedna zgodna stvar kako na laptopima možete dobiti izračun učinkovitosti baterije, tj. na što se sve troši struja kao i savjete kako to malo ekonomizirati:

Otvorite command prompt kao admin, ukucajte ''powercfg-energy'' bez navodnika i lupite enter.

Windoze će skenirati sustav i izbaciti log kao HTML datoteku, i smjestiti je negdje u System32 folder (pratite path).

Meni vrlo korisno, nisam recimo ni znao da održavanje pojedinih servisa koji se uopće ne koriste toliko ždere bateriju....

Meni radi ako upisem: powercfg -energy (napaviti razmak izmedju powercfg i -).

U slucaju da ne mozete otvoriti energy-report.html datoteku, kopirajte je van System32 direktorija te otvorite.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 15:16 (Virty).
15 godina
neaktivan

Evo link do objašnjenja kako omogućiti aero na Windows 7 Starter/HomeBasic verzijama.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 23:46 (GigaGirl).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Prvi put instaliram sedmicu i molila bih pomoc vezanu za korisnicki racun.

Kreirala sam racun korisnika administratora u samom pocetku instalacije i kasnije ga prebacila na drugu particiju e: (novi admin, copy-paste usera, regedit....., brisanje usera na c:...)

Nakon toga sam otvorila jos jednog novog korisnika (standard usera), znaci ne administratora. Problem je u tome sto ce standard user biti djeca i ne zelim da vide i da spremaju-brisu-risu po mojim dokumentima, a to se u trenutnim postavkama moze. Postoji li nacin da moji podaci (cjelokupnog aministratorskog racuna) budu zasticeni, da se ne vide tj. da se u njih ne moze ulaziti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem steps recorder

Capture dijagnostički alat čija je namjena ukazati na problem u Windowsima te ga zabilježiti u obliku mhtml dokumenta (vidljivog u Internet Exploreru) zapakiranog u .zip arhivu.

U start upišemo:

psr.exe

Power efficiency report

U start upišemo:

cmd

Desni klik > run as administrator

U command prompt upišemo:

powercfg - energy

Pritisnemo Enter i sačekamo 60 sekundi.

Detaljan izvještaj pronaći ćemo u c:\Windows\System32\energy-report.html

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav, , pomagajte ljudi...  Imam wind wos 7 ultimate na dvd-u. Imam laptop hp 620 ima bijeli bios neki s opcijama. I stavim cd-rom prvog, ubacim dvd-s windowsom i neće da se instalirava windwos. Samo se pokreće windows od lapa.  Taj dvd-s windwosom koji ja imam je ispravan jer je isproban na drugom lapu. Molim vas za pomoć. Hvala unaprijed  :

Jole
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 17:20 (jole111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jole111 kaže...

pozdrav, , pomagajte ljudi...  Imam wind wos 7 ultimate na dvd-u. Imam laptop hp 620 ima bijeli bios neki s opcijama. I stavim cd-rom prvog, ubacim dvd-s windowsom i neće da se instalirava windwos. Samo se pokreće windows od lapa.  Taj dvd-s windwosom koji ja imam je ispravan jer je isproban na drugom lapu. Molim vas za pomoć. Hvala unaprijed  :

Moraš u Biosu promjeniti boot postavke.

Ne znam kako je kod tvog HP-a ali obično su 2 načina:

Uđeš u bios (kad upališ Laptop pritišći tipku Delete ili F2 uzastopno dok ti se ne pojavi Bios). Nađeš Boot settings (Biosi su različiti pa ti ne mogu točno opisati). Pod First Boot staviš da ti se očitava sa DVD-a a pod Second Boot sa HDD-a. Kad izlaziš iz Biosa snimi promjene postavki- Save and exit (obično sa F10, imaš negdje napisane opcije).

Pripazi na prvih desetak sekundi bootanja nakon paljenja (DVD sa Windowsima mora biti ubačen). Imat ćeš ispisano: Press any key to boot from CD or DVD... i tada pritisneš bilo koju tipku pa će se pokrenuti boot sa DVD/CD-a.

ILI:

Pročitaj na samom startu kad upališ laptop (obično je neka Logo slika) što piše da trebaš pritisnuti za opcije Laptopa.

Kod mojeg Laptopa (IBM) postoji plava tipka Access IBM s kojom ulazim u opcije (isto je bijela podloga opcija, nije klasični Bios). Ja odaberem stavku Startup i samo prebacim da mi učitava prvo s CD/DVD-a.

Izađem iz opcija i ispiše mi: Press any key to boot from CD/DVD. Ako pritisnem bilo koju tipku pokreće mi setup Windowsa s DVD-a (DVD s windowsima mora biti u pogonu), a ako ne pritisnem ništa nastavlja mi se boot sa HDD-a.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan

Hvala, probat ću ;)

Jole
13 godina
neaktivan

pozdrav,novi sam u ovim vodama i dosta sam toga čitao na forumu al neke stvari su mi ostale nejasne pa ako neko ima volje nek pojasni.

Kazu mi da ako je Linux instaliran na laptopu treba nesto mijenjati u biosu prilikom instalacije-jel to točno i šta konkretno?

Da li svaka windows 7 nudi pravljenje particije i instaliranje- npr imam win 7 na kompu i zelim sad stavit nove-imam neke podatke koje želim

sačuvati na d disku -je li sad moguće formatirat stari disk s windowsima,stavit nove windowse a da mi ovo ostane sacuvano ili?

znam da su glupa pitanja al sta cu

0 0 hvala 0
16 godina
dune2000 kaže...

pozdrav,novi sam u ovim vodama i dosta sam toga čitao na forumu al neke stvari su mi ostale nejasne pa ako neko ima volje nek pojasni.

Kazu mi da ako je Linux instaliran na laptopu treba nesto mijenjati u biosu prilikom instalacije-jel to točno i šta konkretno?

Da li svaka windows 7 nudi pravljenje particije i instaliranje- npr imam win 7 na kompu i zelim sad stavit nove-imam neke podatke koje želim

sačuvati na d disku -je li sad moguće formatirat stari disk s windowsima,stavit nove windowse a da mi ovo ostane sacuvano ili?

- ništa se ne mijenja u BIOSu osim optimizacije (npr 32-64 bitni OS ima nekih razlika, tip HDDa i sl.), vjerojatno se misli na boot order, tj postavku da se boota s optičkog medija (ne s HDDa. Normalno bi redosljed trebao biti CD-HDD...

- instlacija (svakog OSa) ima potrebne alate, tako i za particioniranje. Ali (malo je nejasno) možda misliš iz windowsa, bez medija? -poreban je install CD/DVD.

-install medij (može biti i USB, floppy, CD, drugi disk, network-server ..) podrazumijevamo DVD za sedmicu, upaciš i upališ (rebootaš), ako se pojavi poruka press any key.. pritisni neku tipku i dalje klikaj next ili pročitaj pa klikaj next..

-ako je boot redosljed drugačiji (pa se upali postojeći OS) tad se može podesiti BIOS ili quick boot menu (neki od F9-F12..) i odabereš boot medij, ne-HDD).

Podatci! pošto spominješ sedmicu, disk D: .. moguće je svašta, pogotovo za početnika. Jer sedmica normalno napravi jednu skrivenu (boot) particiju 100MB, nemoj gledati 'slova' nego particije, možda prema veličini..  Ipak, najsigurnije je imati kopiju negdje drugdje, npr USB disk. Ovisi o važnosti. Formatiranje ili izrada particije (brisanje stare) bi ubili podatke na toj particiji. Druge particije su 'sigurne', ali nikad 100%.

.. i to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
dune2000 kaže...

- ništa se ne mijenja u BIOSu osim optimizacije (npr 32-64 bitni OS ima nekih razlika, tip HDDa i sl.), vjerojatno se misli na boot order, tj postavku da se boota s optičkog medija (ne s HDDa. Normalno bi redosljed trebao biti CD-HDD...

- instlacija (svakog OSa) ima potrebne alate, tako i za particioniranje. Ali (malo je nejasno) možda misliš iz windowsa, bez medija? -poreban je install CD/DVD.

-install medij (može biti i USB, floppy, CD, drugi disk, network-server ..) podrazumijevamo DVD za sedmicu, upaciš i upališ (rebootaš), ako se pojavi poruka press any key.. pritisni neku tipku i dalje klikaj next ili pročitaj pa klikaj next..

-ako je boot redosljed drugačiji (pa se upali postojeći OS) tad se može podesiti BIOS ili quick boot menu (neki od F9-F12..) i odabereš boot medij, ne-HDD).

Podatci! pošto spominješ sedmicu, disk D: .. moguće je svašta, pogotovo za početnika. Jer sedmica normalno napravi jednu skrivenu (boot) particiju 100MB, nemoj gledati 'slova' nego particije, možda prema veličini..  Ipak, najsigurnije je imati kopiju negdje drugdje, npr USB disk. Ovisi o važnosti. Formatiranje ili izrada particije (brisanje stare) bi ubili podatke na toj particiji. Druge particije su 'sigurne', ali nikad 100%.

.. i to je to.

ma rekli su mi da triba nesto hard disk sa sata maknit na nesto drugo znam za boot i to,a ovo san mislia konkretno imam windows 7 na disku c i neke podatke na d -jel mogu sad stavit nove wind. na c a da mi ovo na d ostane netaknuto

15 godina

Imam problem s spremanjem dokumenata na D disk. Piše da nemam dopuštenje za spremanje datoteke (to je kod spremanja Wprd datoteke). Kod kopiranja datoteka moram uvijek potvrditi spremanje. Mislim da je problem u dozvolama. Da li netko može pomoći?

Dolje je slika  (možda je u tome problem)

0 0 hvala 0
16 godina
dune2000 kaže...

ma rekli su mi da triba nesto hard disk sa sata maknit na nesto drugo znam za boot i to,a ovo san mislia konkretno imam windows 7 na disku c i neke podatke na d -jel mogu sad stavit nove wind. na c a da mi ovo na d ostane netaknuto

Možeš bez problema. Prije nove instalacije formatiraš particiju c: gdje ti je bio stari win 7. To napraviš kad krene instalacija s cd/dvd-a. Formatiraj c: da ti novi windowsi ne naprave dual boot ili sl. i za novu instalaciju odabereš c:.

Ne diraj particiju d: tom prilikom i podaci će ti tamo ostati netaknuti.

Usput, particijama možeš mijenjati veličinu ili stvoriti nove particije (i još mnogo toga) uz pomoć npr. Partition wizarda (free program, jedan od najboljih). Možeš mijenjati particije a da ti podaci ostanu na njima (osim kod formatiranja particije).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan

Nedavno sam si insatlirala windows 7 i odličan je, internet mi je brži i jednostavniji je od ovog starog windowsa {#}

[url=http://www.pticica.net]Pticica.net[/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 12:58 (anelahribar).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima, zanima me dali se može skinuti windows 7 ultimate 32 bit s interneta legalno. Ako da moze onda link na e-mail: n.jovetic@gmail.com . Hvala unaprijed ! {#}

Jole
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo ,legalni linkovi sa MS servera sa svim verzijama Windowsa 7 sa i bez SP1! KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 17:20 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Hvala  {#}

Jole
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice