Windows 7-problemi s USB-om

poruka: 7
|
čitano: 3.380
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam problem sa usb stikom i prijenosnim hard diskom, kada ga stavim u računalo u doljnjem lijevom kutu mi piše "USB device not recognized" i stik odnosno hard disk mi ne radi. Jel zna neko kako to srediti??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima netko bar neku ideju??plese {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Windows 7-problemi s USB-om
probaj u device manageru izbrisati usb kontrolere, rebootaj komp i pusti neka se kontroleri opet instaliraju. pogledaj da li će raditi...
jesi probao napraviti update inf drivera i ostalih drivera za matičnu ploču? zna pomoći
bad_ri
13 godina
neaktivan

Probao, ne radi {#}

0 0 hvala 0
16 godina

-kad su stvari ispravne, rade, kad ne rade mogu biti neispravne.

-tad kreneš s eliminacijom..

-probaj neki drugi USB priključak (stražnji..), ako imaš bilo što drugo npr USB miša, dali radi, možeš li probati?

-drugi način je probati te uređaje na drugom računalu. Ako tad ne radi, vjerojatno su crkli.

USB-Flash disk nema puno pomoći, za HDD ovisi što je kvar, recimo konektor-kontroler.. možeš izvaditi HDD i direktno ga spojiti na ploču. Ponekad je samo kabel problematičan.

Ponekad je USB na ploči 'slab', nedaje dovoljno struje za HDD. Ako imaš Y-USB kabel probaj.

itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-kad su stvari ispravne, rade, kad ne rade mogu biti neispravne.

-tad kreneš s eliminacijom..

-probaj neki drugi USB priključak (stražnji..), ako imaš bilo što drugo npr USB miša, dali radi, možeš li probati?

-drugi način je probati te uređaje na drugom računalu. Ako tad ne radi, vjerojatno su crkli.

USB-Flash disk nema puno pomoći, za HDD ovisi što je kvar, recimo konektor-kontroler.. možeš izvaditi HDD i direktno ga spojiti na ploču. Ponekad je samo kabel problematičan.

Ponekad je USB na ploči 'slab', nedaje dovoljno struje za HDD. Ako imaš Y-USB kabel probaj.

itd.

USB priključci su ispravni jer na svima radi miš, HDD mi radi kod frenda i imam 3 stika od kojih ni jedan ne radi na mom računalu

16 godina
Marko1248 kaže...
..

USB priključci su ispravni jer na svima radi miš, HDD mi radi kod frenda i imam 3 stika od kojih ni jedan ne radi na mom računalu

-miš i HDD nisu ista stvar, problem je u struji. (pošto radi na drugom..) Rješenje Y-kabel ili noviji kontroler. Može pomoći i neka opcija u BIOSu npr legacy-Auto, ili Power-Green. Poigraj se time.

-stickove nisi probao na drugom računalu?

-kontakti za USB su 'portošna roba', nisu trajni.

-uređaje treba isključivati 'safe remove' opcijom tj 'gasiti' ih.

Pa do tog da imaš sys.problema s OSom. - Zato, vidi dali BIOS vidi uređaje. To je važno. Ako ih nema u BIOSu, nema veze s OSom, driverima itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice