Imam problem sa usb stikom i prijenosnim hard diskom, kada ga stavim u računalo u doljnjem lijevom kutu mi piše "USB device not recognized" i stik odnosno hard disk mi ne radi. Jel zna neko kako to srediti??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima netko bar neku ideju??plese
jesi probao napraviti update inf drivera i ostalih drivera za matičnu ploču? zna pomoći
Probao, ne radi
-kad su stvari ispravne, rade, kad ne rade mogu biti neispravne.
-tad kreneš s eliminacijom..
-probaj neki drugi USB priključak (stražnji..), ako imaš bilo što drugo npr USB miša, dali radi, možeš li probati?
-drugi način je probati te uređaje na drugom računalu. Ako tad ne radi, vjerojatno su crkli.
USB-Flash disk nema puno pomoći, za HDD ovisi što je kvar, recimo konektor-kontroler.. možeš izvaditi HDD i direktno ga spojiti na ploču. Ponekad je samo kabel problematičan.
Ponekad je USB na ploči 'slab', nedaje dovoljno struje za HDD. Ako imaš Y-USB kabel probaj.
itd.
-kad su stvari ispravne, rade, kad ne rade mogu biti neispravne.
-tad kreneš s eliminacijom..
-probaj neki drugi USB priključak (stražnji..), ako imaš bilo što drugo npr USB miša, dali radi, možeš li probati?
-drugi način je probati te uređaje na drugom računalu. Ako tad ne radi, vjerojatno su crkli.
USB-Flash disk nema puno pomoći, za HDD ovisi što je kvar, recimo konektor-kontroler.. možeš izvaditi HDD i direktno ga spojiti na ploču. Ponekad je samo kabel problematičan.
Ponekad je USB na ploči 'slab', nedaje dovoljno struje za HDD. Ako imaš Y-USB kabel probaj.
itd.
USB priključci su ispravni jer na svima radi miš, HDD mi radi kod frenda i imam 3 stika od kojih ni jedan ne radi na mom računalu
USB priključci su ispravni jer na svima radi miš, HDD mi radi kod frenda i imam 3 stika od kojih ni jedan ne radi na mom računalu
-miš i HDD nisu ista stvar, problem je u struji. (pošto radi na drugom..) Rješenje Y-kabel ili noviji kontroler. Može pomoći i neka opcija u BIOSu npr legacy-Auto, ili Power-Green. Poigraj se time.
-stickove nisi probao na drugom računalu?
-kontakti za USB su 'portošna roba', nisu trajni.
-uređaje treba isključivati 'safe remove' opcijom tj 'gasiti' ih.
Pa do tog da imaš sys.problema s OSom. - Zato, vidi dali BIOS vidi uređaje. To je važno. Ako ih nema u BIOSu, nema veze s OSom, driverima itd.