Windows 7-problem s grafičkom (valjda)

poruka: 11
|
čitano: 4.338
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao prvo vidim da ovdje ima brdo tema o problemima sa windows 7, ali ne mogu naći ono što mene zanima, a nemam ni vremena čitati baš sve-tako da sori ako postavljam pitanje koje je netko već postavio.

Dakle ovako:

Imam AMD Athlon 64bit 2800 1,8GB ; Gigabyte Ati Radeon 9600 128MB; Pc Chip matičnu ; 1.5GB ram...valjda je to sve što je potrebno da napišem (ako nije nadopisat ću šta još će trebati). Sve skupa staro 5 godina. Neki dan sam instalirao Windows 7 64 bitnu verziju i aktivirao sam sve i uplodao kako treba. I sve bi kao trebalo dobro raditi ali ne radi. Nemam strelicu od miša (???) osim ako joj ne dodam onu opciju da ostavlja trag-ali to i nije neki problem. Najveći je problem što ne mogu dobiti sliku niti na jednom playeru-samo zvuk. Iako sam instalirao sve žive codece i dodatke. A također se i sve ponekad smrzne. Naravno to sve skupa smrdi na drivere za grafičku-tako da sam ih probao ponovno dodatno instalirati ali windows kažu da grafička radi dobro i da koristi driver iz 4. mjeseca koji je zadnji izašao za tu grafičku i tu ne mogu ništa napraviti...Čuo sam da je možda problem u 64bitnim Windowsima pa sam instalirao 32 bitne ali isti problemi su i dalje tu. Znam da mi je komp star i da sve skupa za današnje vrijeme i nije neka konfiguracija ali para za novi nemam, a i vidio sam na par mjesta da bi windows 7 trebali normalno raditi sa ovime što ja imam (čak bi i slabiji kompovi od mojeg trebali podnijeti windows 7).

Uglavnom-molim pomoć-ako netko ima neku ideju...ne vraća mi se baš na XP-godinama gledam u njih a sedmica mi baš dobro izgleda. Ako ništa drugo morat ću ponovno instalirati XP i staviti temu sedmice...

Hvala u naprijed!

nivox

0 0 hvala 0
16 godina

imam jedan stari pc sa slicnom konfiguracijom i istom grafom.Win7 na njemu radi normal.

Pokusaj deinstalirati drajver za grafu,resetirat,zatim sa ovim programom (DriverSweeper ) izbrisati ostatke drajvera.

u device menageru napravi update na grafi-tako da win 7 sam instalira drajver za ati 9600

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7-problem s grafičkom (valjda)

Evo nekoliko puta sam pokušao napraviti to što si napisao ali učinka nema. Ne vjerujem ni sam. Satima pokušavam nešto napraviti i sada sam nakon instaliranja novih codeca uspio dobiti sliku na divx 7 playeru, ali na WIN media playeru, BS playeru i VLC playeru slike i dalje nema tako da me to ne zadovoljava. Hvala ti svejedno.

Lagano mi je dosta zaj... no ako netko ima još neke ideje šta i kako da napravim neka se javi-pokušavat ću još neko vrijeme.

Hvala.

nivox
16 godina
neaktivan

sad sam instalirao winamp i radi super...sad mi tek nije jasno zašto BS i neki drugi plejeri ne žele prikazati sliku...mislim da mora postojati način da se to riješi-ali ja ga ne znam...

i dalje trebam pomoć...

nivox
15 godina
neaktivan

I ja imam slicnu konfiguraciju ali jos slabiju grafiku i windows 7 64 mi radi jako lose dok 32 bitna verzija radi odlicno. Nisu mi bas dobro radili hd filmovi 720p u mkv formatu pa sam clocknuo procesor sa 1.8 na 2.25 ghz i sad mi sve odlicno radi. 64 bitna verzija mi je lose radila i na laptopu koji je ima 2gb rama 1.7ghz dual core i hd 2600 grafiku, a 32 bitna radi perfektno. Probaj instalirat 32 bitnu verziju, a za filmove instaliraj samo k-lite codek pack i trebalo bi ti sve dobro raditi jer mislim da tu nije problem s driverima graficke jer windows 7 ima najnovije drivere svih grafickih kartica pa i onih starih 5-6 god. kao sto je moja.

15 godina
neaktivan

Zaboravi sam ti napisat da je minimalna radna memorija za 64 bitnu verziju windowsa 7, 2GB. Pogledaj u task menageru koliko ti memorije uzima.

15 godina

Slažem se s kolegom. Probaj 32-bitni, morao bi radit bolje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 0:42 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

instalirao sam 32 bitnu verziju...u prvom postu sam napisao da sam instalirao 64 bitnu sedmicu a nakon par dana 32 bitnu-tako da se sve ovo što me sada mući događa na 32 bitnoj verziji win 7...

i po svemu što vidim sve bi trebalo ok raditi ali kao što sam rekao ne radi...vidjet ću još...

nivox
15 godina
neaktivan

instalirao sam windows7 X64 utimate radi dobro ali problem imam što su mi slova mutna u svemu

probao draver promjeniti isto  na samom monitoru podešavanja štimao ništa

ima li neko nekakvo rješenje baš mi smeta za oči

dual core 1.6

radon x1550

1G ram

monitor LG 1440x900

HVALA NA ODGOVORIMA

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 18:42 (krema).

0 0 hvala 0
16 godina

desni klik misem na desktop

prsonalize

display

calibrete color

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemomaže nemogu dobiti slova da budu čista mutna još uvjek i to me jako muči smeta

na xp sam imao mogućnost biranja digital ili analog za displej a ovdje jednostavno na kabal onaj plavi ništa neradi

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 20:34 (krema).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice