Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.334
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Windows 7 - dojmovi
ja00022 kaže...

hej znam da odgovor na moje pitanje negdje postoji al ga ja ne mogu naci.....imam win 7 i xp zeluio bi obrisati sedmicu......kak da boot postavim tj da mi ostane citav

Link za postupak potpunog micanja boot loadera Viste ili Sedmice sa sistemske particije!

Krešo91 kaže...

Meni je predobar OS, ali imam problem.

Gdje da nađem DIRECTX 10 ZA SVOJU GRAFULJU (ASUS nVidia 8400 GS).

Tražim po cijelom Google-u i ništ.

Ak mi može neko stavit link bio bi mu/joj jako zahvalan.

Imaš Windows 7? Onda već imaš DirectX 10! Provjeri - Start -> Run -> ukucaj dxdiag i klik na OK!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Kako maknuti sa boot menua jedan Win 7?Formatirao sam jedan disk i Win-a nema.A boot je ostao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
TomoR kaže...
stoncin3 kaže...

Ajd probaj transkodirati s DVD Flick-om, možda je problem onda u Nero-u.

tnx upalilo je. Hvala najljepša za DVD Flick!!! Brat će biti zadovoljan sa snimljenim materijalom za DVD kasnovečernje filmiće. Problem je izgleda stvarno u Nero 8 i 9. Oba sam probao i oba se ruše.zz;)

a mulatto an albino a mosquito my libido yea
17 godina
neaktivan
Gman kaže...

Kako maknuti sa boot menua jedan Win 7?Formatirao sam jedan disk i Win-a nema.A boot je ostao.

Pogledaj ovdje!

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
16 godina
neaktivan
Gman kaže...

Desna tipka miša na Computer -> Properties

Zatim Advanced system settings -> Advanced

Isključi boot menu i nećeš morati birati windoze prije ulaska.

Ako baš želiš ukloniti redundantni entry u boot meniju, onda je malko kompliciranije:

Link na BCDEdit guide

ovo radi na svoju vlastitu odgovornost (ako već mrdaš po tome, barem prvo napravi neku kopiju boot menija za svaki slučaj)

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 11:23 (Zura).
16 godina
Alex55 kaže...

..

Nadam se da ste me donekle razumjeli.

.

-nismo, ali enivej.. :)

-netreba ništa mijenjati, nasuprot možda ti je do sad bio IDE, sad može (nemora) AHCI...

- jer sedmica podržava, podržava i XP.. -točnije driver koji je potreban za vrijeme instalacije, kojeg sedmica ima, a stari XP nema, osim friške-sp3 verzije ili nlite.

-samo 'pukni' format, ako neide probaj 'kill' ... i panic.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima mislim da u biosu neka caka da se postave postavke HDDa na SATA, odnosno SSD kako bi prijenos podataka bio brži, odnosno da radi u tom "mod-u", ali kako-što, nemam pojma :/

SilvioS, MSP Lead
17 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

Ima mislim da u biosu neka caka da se postave postavke HDDa na SATA, odnosno SSD kako bi prijenos podataka bio brži, odnosno da radi u tom "mod-u", ali kako-što, nemam pojma :/

pogledas BUGTV na cdu od buga...

pa malo procitas i to je to :D

potpis :D
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Moze li mi neko reci koja je razlika izmedju dx10 i dx10.1 i koje igre podrzavaju ovaj drugi

0 0 hvala 0
17 godina
luxman kaže...

Moze li mi neko reci koja je razlika izmedju dx10 i dx10.1 i koje igre podrzavaju ovaj drugi

U odnosu na DX10, DX10.1 donosi optimizacije za AA i AF, pa s istim uključenim igre imaju bolje performanse. Također je uključena neka prva varijanta teselacije koja se razlikuje u odnosu na ovu iz DX11.

"Čistih" DX10.1 igara ima jako malo, evo nekih (sve naravno rade i s DX10):

• Assassins Creed - bez patcha ili sa zadnjim patchem
  • Tom Clancy's HAWX
  • Battleforge (ima dodanu i DX11 podršku)
  • Far Cry 2
  • Just Cause 2
  • zadnja dva STALKER-a
  • Stormrise

Više ovdje:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_10_support

Evo malo testova:

http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2009/test_5_spiele_direct3d_101_test/3/

http://ad-infinitum.biz.hr/index.php Hrvatska Star Trek Online Flota
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pozdrav!

Vec nekoliko dana imam problem sa BlueScreen-om u Windowsima 7. 

Neki put BlueScreen se pojavi kada przim dvd, neki put kada surfam netom, a neki put kada uopce nista ne radim na kompu. Skidam torrent i odjedanput pojavi se BS i komp se restarta.

A danas sam upalio komp, otisao oprati zube i čuo zvuk od matične ploče da je sve u redu sa hardverom, pa sam skužio da se komp upalio, digli su se startup programi i pojavio se BS, a kada sam dosao pisalo je " Windows has recovered from a unexpected shutdown". 

Prije tjedan dana stavio sam frisku instalaciju 7-ice, ali na staroj nikada nije bilo BlueScreen-ova. U odnosu na staru sedmicu jedino sto sam promjenio je antivirusni program, prije sam imao Aviru 9 , a sada sam stavio Eset Smart Security i program MagicDisc zamijenio sam programom UltraISO.

NVIDIA: The Way It's Meant to Be Played :P
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 9:52 (gta_4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Potraži rješenje u ovoj temi prateći uputstva u prvom postu.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Potraži rješenje u ovoj temi prateći uputstva u prvom postu.

Evo otkrio sam da problem uzrokuje ntoskrnl.exe , ali nisam siguran dal' je WinDbg dobro obavio posao jer pise (slika1.) da ne moze ucitati simbole, iako sam ja skinuo (slika 2.) i instalirao simbole.

EDIT: Mozda je to zbog toga sto, dok sam skidao instalaciju simbola sa Microsoftove stranice, download dosao do 99 % i Windows mi se srusio, pa je installer ostećen. Vidjet cu sta jos mogu uciniti,ali ovo mi se nikada nije događalo...

Slika 1. Slika 1.
Slika 2. Slika 2.
NVIDIA: The Way It's Meant to Be Played :P
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 11:59 (gta_4).
16 godina
neaktivan
gta_4 kaže...

P

Prije tjedan dana stavio sam frisku instalaciju 7-ice, ali na staroj nikada nije bilo BlueScreen-ova. U odnosu na staru sedmicu jedino sto sam promjenio je antivirusni program, prije sam imao Aviru 9 , a sada sam stavio Eset Smart Security i program MagicDisc zamijenio sam programom UltraISO.

Zašto si uopće reinstalirao ako ti je sve radilo odlično?

Meni se čini da ćeš morati opet sve pregaziti jer ntoskrnl je ključan proces za rad s memorijom/cache/procesima unutar win OS-a.

Prije neke drastične mjere, provjeri da ti nije neko sr**e s memorijom (imaš test ugrađen u Win 7, ali nebi bilo zgorega da odvrtiš memtest).

Naravno, nadam se da nemaš nešto overklokano jer je to sad neki trend.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 13:19 (Zura).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo jedan način za ubrzavanje prikaza thumbnaila u taskbaru, činilo mi se nekako sporo - Win+R -> Navigiraj do HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse -> u desnom panelu dupli klik na MouseHoverTime -> U Edit String box-u napišite željeno vrijeme u milisekundama - čini mi se sve ispod 100 dobro i kliknite OK -> restart računala, ili ako želite sa slikama - link.

BTW, je li iz nekog posebnog razloga ova tema zaključana?

0 0 hvala 1
16 godina
Windows 7 - dojmovi

meni je najbitnije da mi ne izbaxuje stalno da mora zatvoriti windows explorer da se javim mikrošitu ajd i ljepša je od xp, ruku na srce

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Meni je danas sam od sebe miš prestal radit.... pisalo je da windowsi ne prepoznaju USB koji je uštekan u komp... jel to do windowsa? Mislim, ja sam samo prekopčal u drugi utor i dobro je, al dali ima nešto sa čim mogu skenirat cijeli komp protiv virusa/grešaka? 

The cake is a lie... //// www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Looka kaže...

Meni je danas sam od sebe miš prestal radit.... pisalo je da windowsi ne prepoznaju USB koji je uštekan u komp... jel to do windowsa? Mislim, ja sam samo prekopčal u drugi utor i dobro je, al dali ima nešto sa čim mogu skenirat cijeli komp protiv virusa/grešaka? 

jesi ga probao iskopčati i ukopčati (u isti utor). Ne moraš gasiti komp pri tome. Meni se to dešavalo na XP dok sam imao štakora vrijednog 30kn. S novim win (7ica) imam i novog štakora od 70kn i zasad mi nije radio problem.

Također, koliko (i koje) USB device-a imaš popikano na kompu odostraga (pretpostavljam da je miš spojen na stražnju stranu kompa)? Pri tome zbroji sve uređaje koji su direktno i indirektno (preko USB hub-a) spojeni na komp, jer je moguće da ih imaš previše a da ih USB može sve napajati.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
Looka kaže...

jesi ga probao iskopčati i ukopčati (u isti utor). Ne moraš gasiti komp pri tome. Meni se to dešavalo na XP dok sam imao štakora vrijednog 30kn. S novim win (7ica) imam i novog štakora od 70kn i zasad mi nije radio problem.

Također, koliko (i koje) USB device-a imaš popikano na kompu odostraga (pretpostavljam da je miš spojen na stražnju stranu kompa)? Pri tome zbroji sve uređaje koji su direktno i indirektno (preko USB hub-a) spojeni na komp, jer je moguće da ih imaš previše a da ih USB može sve napajati.

Otraga 4+ 1 naprijed (ovo naprijed je plavi kabal od rutera do kućišta, neznam dal uopće čemu služi) Ali moj štakor je samo 230 kn koštal ja mislim...

The cake is a lie... //// www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre.
16 godina
neaktivan
Looka kaže...

Otraga 4+ 1 naprijed

Možda te vodim u krivom smjeru, možda je samo miš neispravan, ali ako misliš da nije:

Probaj otići u device manager -> Universal serial bus controlers

i na svaki USB Root Hub odi na Properties -> Power i vidi koliko ti uzima struje u radu. Ako je blizu 500mA onda možda imaš problem u prevelikom broju uređaja.

Inače, najviše struje (koliko sam primjetio) cuclaju web kamere, vanjski diskovi i USB memorije.

Imaj spojeno samo ono nužno, a za ostalo nabavi USB hub sa vanjskim napajanjem.

Kod mene je spojeno: miš i tipkovnica odpozadi te USB Hub (ima vlastito napajanje), prednji USB port je "rezerviran" za externi HDD, sve ostalo je zakvačeno na prije spomenuti USB Hub.

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pozdrav,

imao bi jedno pitanje, ne znam da li je netko imao potrebe za instalacijom scitex vip2 drivera za printer (na file port). On mi treba za rađenje PS odnosno PRN fileova. Pri pokušaju instalacije na Win7 on ne prolazi, dok na Visti normalno radi. Koliko sam vidio na stranim forumima svi govore kako je to zastario način, i da se PDF-ovi sada rade drito iz raznih programa jer su u njih integrirani PDF Writeri i sl., ali iz mog iskustva, to je najbolji način za dobivanje OK PDF filea, koji će se bez problema otvarati na bilo kojem OS. Stoga, ako netko ima neko rješenje ili informaciju neka javi.

LP

Darius

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Darius1975 kaže...

Pozdrav,

... i da se PDF-ovi sada rade drito iz raznih programa jer su u njih integrirani PDF Writeri i sl., ali iz mog iskustva, to je najbolji način za dobivanje OK PDF filea, koji će se bez problema otvarati na bilo kojem OS. Stoga, ako netko ima neko rješenje ili informaciju neka javi.

LP

Darius

Da li ti treba baš PS fajl ili ti je dovoljno da kreiraš PDF?

Cijeli Office 2007 paket ima Save AS -> PDF

Ako ti treba nešto egzotičnije, morat ćeš se snalaziti sa odgovarajućim driverom/programom.

Google is your friend
15 godina
neaktivan

Radi se o "egzotici"...:) tj. grafička priprema, tako da mi office tu ništa ne pomaže. Da bi puštao na film mi trebaju ps ili prn fileovi. Što se tiče drivera, 99% osvjetljivača ili CTP-a radi sa Scitex driverima. Naravno da Adobeovi paketi s pdfovima rada najbolje, ali problem mi je Corel, i X4 i X5 verzija, jer pri rađenju pdfova iz njega Win7 puca, tj. prozor za odabir foldera se smrzne. I XP i Vista među svojim driverima nude Scitex, tako da ne znam zašto su ga izbacili iz Win7 ...:(

LP

17 godina

Pa probaj staviti Vistine drivere za Scitex (ako već nisi).

http://ad-infinitum.biz.hr/index.php Hrvatska Star Trek Online Flota
16 godina
Windows 7 - dojmovi

-jesi li instalirao neki PS driver? (HP-4000PS i sl.).

- Inače, Scitex je potrebno samo kad nosiš na konkretan osvjetljivač, ovako je nepotrebno/nespretno... Koristi PDF ili original file Adobe/Corel...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što je najbolje, ni ti driveri koji su prolazili na Visti više neće na Win7. Probali su i drugi to staviti ali ne radi...

Ne vrijedi mi svaki PS driver, jer tipa HP 4000PS može printati do A3, Scitex Vip2 do prošireni B2, Dolev800 B1 i tako dalje.

Scitexov driver prolazi na svim osvjetljivačima, bez obzira na proivođača. Još jedna stvar zbog koje bi mi bilo dobro imati mogućnost rađenja PS iz WIN7 je i ta, da mnoge stranke svoje prijelome šalju iz Worda, tj. naprave PDF, i ako takav PDF ubacim drito u program za elektronsku montažu dolazi do raspada sistema. Zato moram prvo ubaciti te PDFove u InDesign, napraviti PS i provući kroz Destiller i onda sam 100% siguran da sve bude OK. Problem rađenja PDF drito iz programa je ta, da 99% ljudi koja to radi nikad nije poštimala opcije za napraviti dobar PDF. To je OK za slati od jednog usera do drugog da si gleda na svom računalu, ali za napraviti od toga pripremu za tisak je pakao. No da se ne bi udaljio previše od teme, jel možda netko zna ima li neki sličan PS driver koji podržava veće format, tipa B2 (500x700 mm) ili B1 (700x1400 mm).

Hvala

LP

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo da i ja malo svratim u ovu temu.. Jucer sam instalirao Win7 Ultimate x86 i zadovoljan sam.. Btw, evo 1 screeenshot (Jos pol toga nije instalirano):

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Darius1975 kaže...

Što je najbolje, ni ti driveri koji su prolazili na Visti više neće na Win7. Probali su i drugi to staviti ali ne radi...

Ne vrijedi mi svaki PS driver, jer tipa HP 4000PS može printati do A3, Scitex Vip2 do prošireni B2, Dolev800 B1 i tako dalje.

Scitexov driver prolazi na svim osvjetljivačima, bez obzira na proivođača. Još jedna stvar zbog koje bi mi bilo dobro imati mogućnost rađenja PS iz WIN7 je i ta, da mnoge stranke svoje prijelome šalju iz Worda, tj. naprave PDF, i ako takav PDF ubacim drito u program za elektronsku montažu dolazi do raspada sistema. Zato moram prvo ubaciti te PDFove u InDesign, napraviti PS i provući kroz Destiller i onda sam 100% siguran da sve bude OK. Problem rađenja PDF drito iz programa je ta, da 99% ljudi koja to radi nikad nije poštimala opcije za napraviti dobar PDF. To je OK za slati od jednog usera do drugog da si gleda na svom računalu, ali za napraviti od toga pripremu za tisak je pakao. No da se ne bi udaljio previše od teme, jel možda netko zna ima li neki sličan PS driver koji podržava veće format, tipa B2 (500x700 mm) ili B1 (700x1400 mm).

Hvala

LP

A dali si probao možda preko MacOS-a to sve organizirati. Ja dok sam imao DOleva, u win sam pripremu radio te sa Win slao na Mac te preko Maca na Dolev-a...

15 godina
neaktivan

Hvala na prijedlogu, ali bi si s tim još više iskomplicirao život...:) ovako stoje stvari. Trenutno mi to radi problem doma kad si radim pripreme koje trebam poslati na posao za osvijetliti ili u neku drugu tiskaru, dok na poslu imam Vistu na kojoj radim pripreme, ali na njoj ne radi SignaStation za montažu, pa pripremljene pdfove moram slati na drugi komp na kojem je XP, a s njega na mašinu na kojoj mi se nalazi RIP, tako da ubacivanje još jedne mašine u lanac ne bi imalo smisla...:)

16 godina
neaktivan
Darius1975 kaže...

Hvala na prijedlogu, ali bi si s tim još više iskomplicirao život...:) ovako stoje stvari. Trenutno mi to radi problem doma kad si radim pripreme koje trebam poslati na posao za osvijetliti ili u neku drugu tiskaru, dok na poslu imam Vistu na kojoj radim pripreme, ali na njoj ne radi SignaStation za montažu, pa pripremljene pdfove moram slati na drugi komp na kojem je XP, a s njega na mašinu na kojoj mi se nalazi RIP, tako da ubacivanje još jedne mašine u lanac ne bi imalo smisla...:)

U pravu si, zaboravio sam da je u toj priči postojao i RIP! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice