Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.332
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
mario1990 kaže...

u vezi toga update-a, u mene je ukljucen automatic update i windows 7 skida sam. a ja ne znam jesu li moji windows 7 origigi.. tj. kad odem na computer properties dolje pise: windows is activated product ID: i onda ima sifra. da iskljucim automatic update ili ne?

pa kako neznas jesu original?

jesi ih kupio ili nisi?

potpis :D
15 godina
neaktivan

dobio sam ih od rodjaka. pise da su activirani i sve normalno radi i windows update i sve ostalo.  

16 godina
Hacker-ri kaže...
.

pa kako neznas jesu original?

jesi ih kupio ili nisi?

-može kupac platiti windowse, ali to ne znači da su legalni. Recimo nema račun, naljepnicu i sl.

-može korisnik imati legalne, kupljene windowse .. i ne aktivirati (jer nezna?) ili netko 'slučjno' ima isti key.

itd, itd...

Original, nema veze s legalnošću. Samo je čist od piratskih nametnika.

Neki korisnici neznaju da su kupili windowse, ''oni su kupili notebook'', došli doma i upalili...

To je samo nekoliko (istina karikiranih) primjera, koje treba uzeti u obzir kad se govori o tom.

Uz mogućnost da student/akademik ima originalnu, legalnu verziju, koju naravno nije platio..

-Upetljao sam se samo da btw pitam forumaše, dali su se ovih dana sreli s inspektorom?

Počelo je utjerivanja reketa. Pa tko nije sredio papirologiju, nek' požuri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Kakvi inspektori? BSA puni blagajnu ili drzavni inspektorat puni blagajnu.

Znam da HAKOM puni blagajnu :))))))

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

cek malo znaci ako su ovi moji windowsi aktivirani i pise:

windows is activated

product ID: 0*****-***-*******-*****0

da nemam razloga za brigu i probleme sa update-om

ili?

0 0 hvala 0
16 godina
mario1990 kaže...

windows is activated

ili?

-odkud ti ideja, ''da nema razloga za brigu''?

-tebi su winsi, samo aktivirani. A briga uvijek mora postojati, kako za psa, auto, ... tako i za PC pa i software.

-naravno, BSA, MS, država... svi oni žele samo jednu sitnicu -novac. Dok naprotiv, dobroćudni pirat iz čistog altruizma pomaže pučanima dijeleći keyeve za popularni OS.

-razmisli. Namigiva

17 godina
Windows 7 - dojmovi

De mi recite jel istina da se u Win 7 u grupu najvise moze spojiti 10 racunala?

Danas sam spajao 15 racunala u jednu grupu, jedan mi nesto opcenito steka, a 4 ne vide grupu.

Jel to do toga, ako je uopce istinito. Tako sam nesto negdje procitao.

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

De mi recite jel istina da se u Win 7 u grupu najvise moze spojiti 10 racunala?

Danas sam spajao 15 racunala u jednu grupu, jedan mi nesto opcenito steka, a 4 ne vide grupu.

Jel to do toga, ako je uopce istinito. Tako sam nesto negdje procitao.

U grupu ili workgroup ako si to mislio može se spojiti i sto računala. Stvar je u tome ako dijeliš na jednom računalu neki folder samo 10 njih može istovremeno njemu pristupiti.

16 godina
mario1990 kaže...

windows is activated

ili?

ako ti imaš aktivirane windowse ne znači da su original...danas fala bogu ima toliko verzija aktivacije pa po tome i moji windowsi su original.

i ja sam svoju instalaciju dao puno ljudi (baš kao i tebi rođak) i oni sada isto imaju kao i svi oni koji su windowse stvarno i kupili.

ali ako skinu onaj update koji otkriva WAT, windowsi će im se deaktivirati i onda će biti zicer da nije original :)

ne kažem da je pirastvo ok al jbg...neću davat soma i nešt kuna.neće m$ biti siromašniji zbog mene ;)

pitaj ti rođaka rađe dal to fakat je original a i onda nisi siguran jer sam prilično siguran da jednu licencu ne možeš imat aktivnu na više računala i bez brige update-ati do kad hoćeš.

tooo, imam original win! ili?!? :P tooo, imam original win! ili?!? :P
http://www.youtube.com/user/zgd2006
17 godina
Perica kaže...

U grupu ili workgroup ako si to mislio može se spojiti i sto računala. Stvar je u tome ako dijeliš na jednom računalu neki folder samo 10 njih može istovremeno njemu pristupiti.

Da, bas sam na to mislio, da na jednom (glavnom) racunalu dijelim jedan folder. Znaci samo 10?

Hm, a ja imam 15. A dobro, nista onda, radit cu ovako s 10.

TrustNo1
17 godina
Miki77 kaže...
Perica kaže...

Da, bas sam na to mislio, da na jednom (glavnom) racunalu dijelim jedan folder. Znaci samo 10?

Hm, a ja imam 15. A dobro, nista onda, radit cu ovako s 10.

Za XP Pro je limit 10 računala, za Windows 7 limit je 20 računala.

Izvor

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 23:02 (Kristyans).
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Da, limit je 20 istovremenih connectiona na isti shareani disk/folder...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - dojmovi

-... osim na serverima, gdje imaš slobodu određivanja.

btw, ako malo po registriju 'popraviš' MSove limite, onda i XP može više od 10 konekcija.

Ili napraviš više foldera jer se share limit odnosi na pojedini folder.

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

U pravu si.

Evo me poslu od jutros i uspio sam pristupiti djeljenom folderu sa svih 15 racunala!

Odlicno!

TrustNo1
17 godina
Miki77 kaže...
tnakir kaže...

U pravu si.

Evo me poslu od jutros i uspio sam pristupiti djeljenom folderu sa svih 15 racunala!

Odlicno!

Ako ne zelis imati ovakav limit... jednostavno i jeftino rijesenje bi ti bilo kupnja mreznog diska. Na njemu nemas nikakav limit na broj konekcija.

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...

Ako ne zelis imati ovakav limit... jednostavno i jeftino rijesenje bi ti bilo kupnja mreznog diska. Na njemu nemas nikakav limit na broj konekcija.

Da, dobro zboris.

Za sada mi ne treba, dobro je i ovako, ali svakako si mi bacio bubu u uho...

Tnx!

TrustNo1
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Mislim da windows 7 ne treba još instalirat  jer nema service pack i nema dosta drivera a i sa nekim igrama sam imao poteškoća

DANAŠNJA DJECA SLUŠAJU CAJKE PRIČE O VUKOVARU NJIMA SU BAJKE!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 10:39 (caky).

0 9 hvala 0
17 godina
caky kaže...

Mislim da windows 7 ne treba još instalirat  jer nema service pack i nema dosta drivera

Reci dva uređaja proizvedena unutar dvije godine za koje nema drivera?

Ako ima drivere za Vistu ima i za Windows 7, uostalom možeš online provjeriti za sav hardver (ne)postojanje drivera.

16 godina
caky kaže...

Mislim da windows 7 ne treba još instalirat  jer nema service pack i nema dosta drivera

Sustav ne znači da je dobar onaj dan kad izađe prvi SP za njega...po meni je bolje da sp što kasnije izađe (ukoliko sve dobro radi) jer to znači da je originalna instalacija super...što je po meni ovdje slučaj sa 7icom.

Dok je za Vistu sp1 trebo izać kad i sam sustav ;)

XP je mrtav, suočite se s tim...ja sam s njim radio od kad je izašao sve do izlaska 7ice i sve je bilo odlično (manje više) ali to je sad prošla priča i ne pada mi na pamet da se vraćam na njega ili da ga nekom preporučim. Svi možemo skupit 100-200 kuna za 1GB Rama i stavit sedmicu :)

http://www.youtube.com/user/zgd2006
16 godina
caky kaže...

drivera ima da sve, a i ako za nešto slučajno nema službenih drivera, ima onih neslužbenih.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ljudi ajde mi recite jeli se isplati umjesto orginal Vise staviti pirat 7?

Ako ne gori zeleno ne znaci da nisam tu______Ako ti je netko pomogao stisni HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gman kaže...

Ljudi ajde mi recite jeli se isplati umjesto orginal Vise staviti pirat 7?

Da... ako ti treba pomoc na PM

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

rijec je o laptopu,a u zadnje vrijeme me stalno nesto zahebaje nece Avira da skanira komp izbaci mi 10 errora i ugasi se laptop,presporo se pali oko 5 minuta itd.

Ako ne gori zeleno ne znaci da nisam tu______Ako ti je netko pomogao stisni HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gman kaže...

rijec je o laptopu,a u zadnje vrijeme me stalno nesto zahebaje nece Avira da skanira komp izbaci mi 10 errora i ugasi se laptop,presporo se pali oko 5 minuta itd.

Ja bi prije rekao da ti je ili riknula memorija, ili što je vjerojatnije da ti se pregrijava procesor jer mu je ventilator preprljav, ili je pasta već malo otkazala.

Pogledaj si temperature procesora, te također navedi koliko ti je star laptop.

Naravno, ovo s Avirom bi moglo upućivati i na tešku infekciju virusima...

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

a svaki drugi Antivirus ga prepozna,znam da imam virus a nemogu ga ukolinit.Laptop je star oko 8 mjeseci,imate ga pod Moj PC.A temparature su uredu njih vec odavno provjeravam.

EDIT : Gubim li garanciju ako instaliram novi windows?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 11:24 (Gman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gman kaže...

EDIT : Gubim li garanciju ako instaliram novi windows?

Pod garanciju spada hardware ,koji je gore OS nije bitno! Iako ,preporučljivo je da se informiraš kod prodavača ,za svaki slučaj!

Ipak smo mi Hrvatska ,a ovdje je svašta moguće ,pa i to da diler odbije primiti PC na servis ako nije sve ''original'' ,uključujući i OS!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
Gman kaže...

...znam da imam virus a nemogu ga ukolinit...

Probaj nabaciti ovaj standalone checker (skineš s drugog kompa, staviš ga na USB, ako ga možeš zaključati, zaključaj ga i onda pokreni na kompu). Trebao bi očisititi hrpu standardnih virusa:

http://vil.nai.com/vil/stinger/

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

A sta sa Bluetoothom,WiFi-em kamerom hoce li trebati instalirati posebne drivere ili ce ih 7-ica imati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gman kaže...

A sta sa Bluetoothom,WiFi-em kamerom hoce li trebati instalirati posebne drivere ili ce ih 7-ica imati?

Ako si online kod instalacije, 7-ica uglavnom sama povuče sve drivere (pod uvjetom da je prepoznala mrežu). Kod mene je recimo prepoznalo Wi-Fi bez problema, trebao sam ukucati ključ i sve je proradilo iz prve. Za zvuk mi je povuklo i aplikacije, a ne samo driver (SB Audigy SE).

16 godina

Obično Sedmica poskida sve drivere tijekom instalacije ,ali su to većinom generički. Tak da slobodno možeš potražiti na netu drivere na stranicama proizvođača i nakon instalacije napraviti ručni update svih koji su stariji (ili samo generički).

Naravno ,drivere za grafičku obavezno skini i pripremi najnoviju verziju i instaliraj po završetku instalacije Sedmice!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice