Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.364.896
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Windows 7 - dojmovi
patch123 kaže...
naxeem kaže...

Einstein je umro, dakle, nije Einstein.

možda mu je neki daljnji rod

uglavnom,win7 je mnogo bolji od viste,barem za većinu korisnika

ali svatko brani svoje,možda je i meni bolji moj dualac sa 2,80 GHz nego Inel i7 Bogataš LOL

Onda će mu i Gates biti kakav rođak ako "brani svoje" Namigiva. Ja bogami ne dobivam od nikog pare da branim VISTU, SEDMICU, XP, NVIDIU... zato koristim šta mi bolje paše, a da nekom neprestano pokušavam utupit da je VISTA bolja zatražio bi od Microsofta malo financijske podrše u mojim namjerama...

ššššš - možda su u šumi
17 godina

"Falio si temu..."

Ma nisam Izlanuo se  

win 7 je za sada OK, no vidjećemo za mjesec, dva, pola godine, kako se nosi sa raznim procesima, koliko ostaje smeća poslije deinstalacije, itd.  Iskustvo mi govori da win os što je duže instaliran na kompu, to radi sporije.. 

Usporedbe radi, opensuse 11.2/kde 4.4 vs win 7, brzina dizanja sistema sa istim startup procesima (lamp/wamp, skype, messenger, internet konekcija,..)  je na strani opensuse-a iako je smjesten na drugoj particiji..

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 10:13 (Nix).
17 godina
Nix kaže...

"Falio si temu..."

Ma nisam Izlanuo se  

win 7 je za sada OK, no vidjećemo za mjesec, dva, pola godine, kako se nosi sa raznim procesima, koliko ostaje smeća poslije deinstalacije, itd.  Iskustvo mi govori da win os što je duže instaliran na kompu, to radi sporije.. 

Usporedbe radi, opensuse 11.2/kde 4.4 vs win 7, brzina dizanja sistema sa istim startup procesima (lamp/wamp, skype, messenger, internet konekcija,..)  je na strani opensuse-a iako je smjesten na drugoj particiji..

Falio si temu... ne trollaj...

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
patch123 kaže...
naxeem kaže...

Einstein je umro, dakle, nije Einstein.

možda mu je neki daljnji rod

uglavnom,win7 je mnogo bolji od viste,barem za većinu korisnika

ali svatko brani svoje,možda je i meni bolji moj dualac sa 2,80 GHz nego Inel i7 Bogataš LOL

Onda će mu i Gates biti kakav rođak ako "brani svoje" Namigiva. Ja bogami ne dobivam od nikog pare da branim VISTU, SEDMICU, XP, NVIDIU... zato koristim šta mi bolje paše, a da nekom neprestano pokušavam utupit da je VISTA bolja zatražio bi od Microsofta malo financijske podrše u mojim namjerama...

slažem se

ja koristim ono što je bolje,i ne branim ga jer ga koristim nego jer je stvarno bolje

kad sam prvi dobio win7 u mjestu,svi ostali su imali xp i govorili da je ovo sranje,da ne valja za igrice,da se ne može ništa instalirati...

očito su bili ljubomorni,jer vidim da se i oni planiraju prebaciti na sedmicu

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
16 godina
odjavljen
Windows 7 - dojmovi

Ma to je sve kako kome odgovara i tko kako voli...

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Win 7 je nedvojbeno bolji od viste.
tu su pametniji uac,manja hardverska glad,ugladeni driveri i nesto bolji izgled.
@onaj koji je rekao da je w7 djetinjast,postoje na tisuce tema za win 7 pa ga ti ustimaj kako tebi odgovara.
preporucam da stavis crni wallpaper i temu 'win 98'pa vise nece biti djetinjast.
16 godina
protjeran
doktor1 kaže...
l)oolvl kaže...

moj zaključak je :   Vista   djeluje kao daleko profesionalniji OS od 7.     nekako mi je taj 7 sav dječji,   ne mogu ga shvaćat ozbiljno uz svo to šarenilo i druge gluposti.   osjećao sam se pomalo ograničeno koristeći ga.

Šta je na ovim slikama šareno (o pardona bubamara od Bug DVD-a malo šareni sliku, da) i dječije? Kako to izgleda na VISTI? Po čemu je VISTA profesionalnija (daj neke argumente)? Uz točno pet klikova (jedan desni i četri ljeva) prozori postaju neprozirni jer si prije naveo da te ubija "veća prozirnost skina", bla, bla

A i primjetio sam da je tebi Dragon Age jako loša igra koju je prodao marketing, Batman odvratna igra koja ima užasnu grafiku na Unreal Enginu i ne zaslužuje hvalospjev koji joj je dao čitav svijet, Crysis je neoptimizirano smeće, Torchlight je niskobuđetna igra koja je dobila previsoke ocjene (šta niskobuđetna igra nesmije dobit dobre ocjene), pa i Witcher je dosadan u onim močvarama (stvarno daleko dogurano)....

Svatko ima svoje ukuse, ali ovo mi djeluje kao bezvezno pljuvanje po ovim svim naslovima ("LEGO Batman je bolji od ovoga"), kao i sedmici (jer VISTA djeluje profesinalnije) ili imaš 10 godina...

Meni se čini da ti samo trollaš i ništa više

neda mi se previše objašnjavat, reći ću samo da svatko ima svoj ukus.  Ove sve moje komentare koje si naveo, i dalje stojim iza njih, a i ne vidim zašto ne bih.  

Zašto bi se meni trebalo sviđat ono što se sviđa 80% drugih ljudi ??   Većina nije uvijek u pravu.  Većina je i Hitlera izabrala jer su mislili da je najbolji izbor.  

Objektivno gledano, mislim da jednostavno ne postoji dovoljno razloga uopće za izlazak Windowsa 7 tako rano, osim toliko loše prihvaćenosti Viste na tržištu.  Onda su napravili novi skin i rekli evo vidite novog revolucionarnog OS-a, a raja navalila, normalno, jer ne mogu promašit 2 OS-a zaredom.    

Ovo je forum otvoren za sve i ne vidim zašto ja ne bih rekao ono što mislim o bilo čemu ?  možda zato da se ne bi naljutio neki  XY  korisnik koji misli drugačije ?   Ti  ako se ne slažeš sa mnom onda imaš puno pravo argumentirati svoje mišljenje. A ja sve što kažem obično i argumentiram, za razliku od tebe koji si samo naveo moje izjave i rekao da trollam. 

Hedonism Is My LifeStyle
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Objektivno ,naravno da svatko ima pravo na različito mišljenje ,ali ovo je sad već trollanje!! Otvori temu ,izrazi mišljenje i onda raspravljaj!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

ova tema se zove "Windows 7 - dojmovi".

ja sam izrazio svoje dojmove o Windows 7.   ne vidim u čemu je problem.

Hedonism Is My LifeStyle

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

dovoljno razloga uopće za izlazak Windowsa 7 tako rano, osim toliko loše prihvaćenosti Viste na tržištu.   

Ova ti je dobra! Nije ni sama Vista toliko loša kolko je bila na zlom glasu zbog ama baš niš drugog nego raznoraznih glasina o njoj. Ja sam se ugodno iznenadio kad sam ju prvim puta instalirao. 5 puta reinstall Viste Home premium jer nije radilo toliko puta više raznoraznih smeća i sitnica koje nisu oku ugodne kako sama Windows Vista jest! Meni smetalo inače ju ne bih ni reinstalirao svaki put. Ma nije ni trebaloNamigiva Windows 7 su bolji kao i svaki noviji OS, naprednije razmišljanje, a Microsoft ostaje Microsoft

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 13:50 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

bio sam vrlo skeptican naspram win7 posebno zbog smeca koji se zove windows vista, verziju koju sam lagano prakticki u potpunosti preskocio..

imao sam (imam) jednu fantasticnu verziju win xp i bio sam kada sam prije 2 mjeseca kupovao kompjuter ne instalirati win7, ali kako su mi ga svi koje znam da su probali hvalili na sav glas odlucih se novi komp - novi windowsi..

osim nekih sitnih detalja na pocetku, zajebancija sa nekim starijim verzijama nekih softwera koje sam koristio godinama i nekog starog modema s kojima je imao problema u komunikaciji.. ostalo je sve savrseno..

i sada mogu reci da sam te djecije bolesti odavno prebolio.. windowsi su najbolji ikad, krcas komp a oni nisu usporili niti malo.. brutalno se brzo dizu i gase..

i jos jedan podatak, od kad sam ih instalirao niti jedanput mi komp nije zablokirao, niti jedanput, ALO LJUDI pa to su windowsi to je nestabilno smece, ali cuda se ocito desavaju, ovi nisu zastekali nikad...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 1:36 (gigi_cro).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
gigi_cro kaže...

bio sam vrlo skeptican naspram win7 posebno zbog smeca koji se zove windows vista, verziju koju sam lagano prakticki u potpunosti preskocio..

Jasno ti je doduše da je Win 7 samo minimalno različit od Win Viste sada nakon SP-a?

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 8:33 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan

i nije bas...

jasno m je samo koliko je win vista spora i problematicna cim je se malo optereti... kod 7ice jos ne osjetim takav problem.. a kao sto rekoh win7 mi nikad nije zastekao.. sto je pravo cudo.. ne vjerujem da je takva pouzdanost moguca kod viste, ma kakav sp ubacili...

17 godina
neaktivan
Gore si rekao da si Vistu preskočio...

Kako onda znaš?

Po komentarima ostalih koji nisu probali ili?

Jer ja sam Vistu koristio malo manje od 3 godine, bez ikakvih problema, bez ijednoh BSOD-a i pazi sad, bez reinstaliravanja sistema ni potrebe za istim.
7 sad isto koristim, na laptopu i stolnom, i ne vidim bitnije razlike u stabilnosti ili funkcionalnosti.
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Gore si rekao da si Vistu preskočio...

Kako onda znaš?

Po komentarima ostalih koji nisu probali ili?

Jer ja sam Vistu koristio malo manje od 3 godine, bez ikakvih problema, bez ijednoh BSOD-a i pazi sad, bez reinstaliravanja sistema ni potrebe za istim.
7 sad isto koristim, na laptopu i stolnom, i ne vidim bitnije razlike u stabilnosti ili funkcionalnosti.

Sve to ovisi o osobnom načinu korištenja, hardware-u itd. Ti možda nisi imao problema, ali to ne znači da drugi nisu imali. Kao što rekoh to ovisi o osobnoj uporabi i hardware-u.

Zasad nemam problema sa win7 (osim što mi disk buči ko lud kad sam na win), osim dva BSOD-a kad sam ga probudio iz sleep-a. Ostalo radi bez problema.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Mislim da zapravo nema razlike između Viste SP2 i Win7 osim u grafičkom izgledu i taskbaru.

ako natrpaš komp smećem štekat će i jedno i drugo, to je zasigurno.

Hedonism Is My LifeStyle

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Sedmicu imam od prvih trenutaka kad je izašla cijela komercijalna verzija (dobio iz inozemstva na poklon). Po meni (srednjem korisniku, više se bavim IT-em i dizajnom (na Macu) nego igrama, tu čujem da ima nekih problema) radi super, brz jednostavan, oku ugodan, lakši za koristiti od prethodnih verzija i s nešto više opcija namještanja samog OS i drugog, čini se super stabilan (po meni!)... Iskreno, mnogi još oklijevaju prijeći na 7icu sa XPa (ne govorim o onima koji zbog hardwera ne mogu) jer su se udomaćili na XPu i smatraju ga najboljim MS OSom do sad. Ipak, prijeći na sedmicu je vrlo glatko i jednostavno i ne treba je miješati sa Vistom (koju sam koristio god. dana) i koja je totalni bullshit...

Don't be mean to me.

0 1 hvala 0
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo mali tweak za sve kojima fali memorije ,a USB koji imaju nije pogodan za Ready Boost.

Uz malo prčkanja po registru SVAKI USB  stick ili vanjski disk može raditi u ''Boost'' modu. Evo kako :

Prvo otvorite Registry Editor - najbrže je -> Start -> Run -> regedit

''Adresa'' u registru je :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\EMDMgmt]

Tu treba naći svoj uređaj (slika 1) i onda na desnoj strani ''Device Status''(slika 2).

U Device Statusu ,broj 6 treba zamijeniti sa brojem 2 (slika 3).

Sad se regedit može zatvoriti ,i ići na Properties ,Ready Boost tab i tu odrediti koliko memorije želite koristiti (slika 4).

Apply ,OK i to je to!!

Da se razumijemo ,ne očekujte čuda i fantastična ubrzanja sistema ,ipak to nije ram ,ali može biti prva pomoć dok se ne skupi više para i kupi još rama!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 20:00 (kizo2703).
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Danas sam stavio Vistu   na netbook jer sam imao puuno virusa na njemu pa mi je sedmica radila sporo.

Kada sam instalirao vistu morao sam sve drivere instalirati (-.-) i nakon sto sam instalirao drivere za grafu pokusao sam upaliti Aero ali ga uopce nije bilo, dok na sedmici sam bez problema upalio.

U cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dodge_167 kaže...

Danas sam stavio Vistu   na netbook jer sam imao puuno virusa na njemu pa mi je sedmica radila sporo.

Kada sam instalirao vistu morao sam sve drivere instalirati (-.-) i nakon sto sam instalirao drivere za grafu pokusao sam upaliti Aero ali ga uopce nije bilo, dok na sedmici sam bez problema upalio.

U cemu je problem?

Vista traži jaču grafičku da se na njoj uključi Aero.

17 godina
neaktivan
TomoR kaže...
Dodge_167 kaže...

U cemu je problem?

Vista traži jaču grafičku da se na njoj uključi Aero.

Aero radi i na integriranim grafičkim karticama, tako da ne traži jaču grafičku.

Ako si stavio Vistu home basic, ona nema Aero.

Ažuriraj performance score, ako si naknadno instalirao drivere od grafičke. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 8:40 (Perica).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

E ljudi, imam jedno pitanje. Dakle, koliko treba sekundi da vam se komp boota? Od početnog ekrana( starting windows) pa dok se ne pojavi desktop.

Imam C2Q 9400 4*3 GHz, 3GB DDR2, HD4870 pa s takvom koffiguracijom bootanje traje 30-35 sek pa imam osjećaj da nešta nije u redu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootanje ti ovisi o startup programima, o kolčini aplikacija i tako...

Teško je reći šta je normalno jer svi imaju različito.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Bootanje ti ovisi o startup programima, o kolčini aplikacija i tako...

Teško je reći šta je normalno jer svi imaju različito.

naravno...no recimo, koliko tebi treba da ti se komp boota? jer ja isključim sve nepotrebne programe...stvarno ne znam :L

17 godina
neaktivan
Nikad to ne gledam, pa ne znam, sorry.
Ja ga u pravilu upalim kad dođem doma s posla, utipkam pass, pa onda dok se skinem, izujem i obučem nešto udobnije on je na desku. :)
15 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...

E ljudi, imam jedno pitanje. Dakle, koliko treba sekundi da vam se komp boota? Od početnog ekrana( starting windows) pa dok se ne pojavi desktop.

Imam C2Q 9400 4*3 GHz, 3GB DDR2, HD4870 pa s takvom koffiguracijom bootanje traje 30-35 sek pa imam osjećaj da nešta nije u redu...

15-ak sekundi,sigurno ni blizu 35

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Ivanplesh kaže...

sad sam očajan...kako tako kratko ? znači 15 sek od ekrana "starting windows" do pojave desktopa?? aaaaaaw...daj reci kako ? Plač

16 godina
patch123 kaže...

Sanjaj ... jedino ako imaš Raptor ili SSD ... Mršti se

Ivanplesh kaže...

sad sam očajan...kako tako kratko ? znači 15 sek od ekrana "starting windows" do pojave desktopa?? aaaaaaw...daj reci kako ? Plač

Imaš sasvim normalno vrijeme boota ,a iskreno rečeno ,to je i najmanje bitno na PC-u.

Ja iskreno blagog pojma nemam koliko treba mojem ,sa c2q 6600 i 8 GB rama ,ali tu je negdje isto ko i kod tebe.

Ali ,ja sistem gasim samo kod update-a ,inače ga stavljam ili u standby ili u hibernaciju.

I imam jedno 60+ procesa koji se moraju dići.

Uglavnom ,ne opterećuj se s tim ,ako PC radi kak treba!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 18:54 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
patch123 kaže...

Sanjaj ... jedino ako imaš Raptor ili SSD ... Mršti se

Ivanplesh kaže...

Imaš sasvim normalno vrijeme boota ,a iskreno rečeno ,to je i najmanje bitno na PC-u.

Ja iskreno blagog pojma nemam koliko treba mojem ,sa c2q 6600 i 8 GB rama ,ali tu je negdje isto ko i kod tebe.

Ali ,ja sistem gasim samo kod update-a ,inače ga stavljam ili u standby ili u hibernaciju.

I imam jedno 60+ procesa koji se moraju dići.

Uglavnom ,ne opterećuj se s tim ,ako PC radi kak treba!!

ah, znam...potpuno si u pravu. Kad ja uvijek zapnem za neke gluposti. Ali, bitno da brzo radi i da je sve 5 :)

Ultima Cumaei venit iam carminis aetas; Magnus ab integro saeclorum nascitur ordo; Iam redit et Virgo, redeunt Saturnia regna, iam nova progenies caelo demittitur alto
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Meni se windowsi dižu za 10 sekundi. Ali samo zahvaljujući Asrock instant boot-u

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice