Obriši onda samo ono za što si siguran da si uninstalirao.
Možda postoji kakav alat za to.
Obriši onda samo ono za što si siguran da si uninstalirao.
Možda postoji kakav alat za to.
Evo jedno pitanje, onaj folder ProgramData sta sadrzi i moze li se obrisati???
To ti je sistemski folder kao što je My Documents itd.
Nisam probao ali nema potrebe brisati.
Brisanjem samo povečavaš rizik od nekog errora ili slično.
a tih 6GB bi mi dobro doslo, a vidim da ima tu dosta stvari koje sam uninstalla -.-'
pa pobriši onda samo direktorije od programa koje više nemaš instalirane, a ostale ti ne bi bilo preporučljivo dirati ako neznaššta točno sadrže, iako, za većinu stvari ako i pobrišeššta ne treba može se popraviti reinstalacijom programa kojem je pobrisan njegov data direktorij.
Kao što znamo ,bilo je samo pitanje vremena kad će izaći ''WGA'' za Sedmicu!!
Taj ''WGA'' se sad zove WAT ,ili Windows Activation Technologies Update for Windows 7.
Iako se mnogo toga još ne zna o principu rada ,vjerojatno kad se instalira ,pronalazi i onesposobljava sve crackove s kojima su dosad bili aktivirani Windowsi 7!! (navodno ima preko 70 raznih aktivatora i crackova ,od kojih su mnogi virusi i trojanci)
Zna se da će se provjera ponavljati svakih 90 dana.
Sada se zna i KB WAT-a ,a to je KB971033 ,pa se čak može već i skinuti (tko želi) ,i provjeriti imate li original Sedmice (tko još uvijek ne zna)
Do daljnjega ,skidanje i nstalacija će biti voluntary ,znači dobrovoljno!! Dokad će tak i ostati ,vidjet ćemo. Vjerojatno do prvog SP-a ,kad će ga integrirati.
Ovdje možete naći opširniji tekst!! KLIK
(tekst je u informativne svrhe ,i zato se ograđujem ako netko krene skidati neke ''programčiće'' s linkova na datoj stranici)
Imam original al svejedno necu skidat taj update, da se nebi program zajeb** pa mi zakljuca windowse
Taj ''WGA'' se sad zove WAT ,ili Windows Activation Technologies Update for Windows 7.
Iako se mnogo toga još ne zna o principu rada ,vjerojatno kad se instalira ,pronalazi i onesposobljava sve crackove s kojima su dosad bili aktivirani Windowsi 7!! (navodno ima preko 70 raznih aktivatora i crackova ,od kojih su mnogi virusi i trojanci)
Sada se zna i KB WAT-a ,a to je KB971033 ,pa se čak može već i skinuti (tko želi) : x86 i x64 ,i provjeriti imate li original Sedmice (tko još uvijek ne zna)
Do daljnjega ,skidanje i nstalacija će biti voluntary ,znači dobrovoljno!! Dokad će tak i ostati ,vidjet ćemo. Vjerojatno do prvog SP-a ,kad će ga integrirati.
(tekst je u informativne svrhe ,i zato se ograđujem ako netko krene skidati neke ''programčiće'' s linkova na datoj stranici)
To bi moglo biti nezgodno..
Sada se zna i KB WAT-a ,a to je KB971033 ,pa se čak može već i skinuti (tko želi) : x86 i x64 ,i provjeriti imate li original Sedmice (tko još uvijek ne zna)
To bi moglo biti nezgodno..
ma nac ce se neko rjesenje
Pa kaj se imaš bojat? Ako hoćeš probat ,napravi system restore point ,probaj i onda vrati sistem.
S tim da bi ja ove linkove uzel s rezervom ,jel nisu s MS-ovih servera!! Na njima će biti od utorka!!
Upozorenje svima koji su me citirali : brišite linkove za direktno skidanje ,jel ovi update-i se odmah počinju instalirati ,bez pitanja!!
Svima ostalima upozorenje :ako imate original i žellite provjeriti ,činite to na vlastitu odgovornost!!
Napokon - i ja stavio Windows 7. Bilo je i krajnje vrijeme za format C.
Bio sam ga prije neki dan stavljao kod frenda na laptop i onak, nije mi se činio baš nešt na prvi pogled, ali nisam obraćao previše pozornost jer nije bio na mojem kompu.
Ali sad se baš pitam - što ljudi zapravo vide toliko dobrog u ovome OS-u ? Čemu toliki hvalospjevi ?? Pa ovo je Vista sa drugačijim skinom !!! koji je zapravo meni osobno lošiji nego u Visti.
Ovaj plavi taskbar mi je odvratan i cijeli mi desktop zbog njega izgleda šareno. Ako bilo tko zna način na koji se mijenja boja taskbara molim neka mi kaže.
Nadalje , Windows 7 ne podržava Aviru..... KRASNO. sad bih još se trebao zezati oko krekiranja AV-a. Control Panel je dosta nepregledan, kao i općenito svi prozori koji djeluju dosta konfuzno.
Uopće ne primijetim apsolutno nikakvih razlika u performansama, tako da vjerujem da su o tome pričali samo ljudi sa manje od 4GB RAM-a koji nisu mogli vrtiti Vistu kako spada. Što mi vrijedi manja potrošnja RAM-a ako svejedno nikako ne iskorištavam maksimalnih 4GB ?!?!
Po meni najveća mana je taj taskbar koji je doživio izgleda najžešće promjene, ali na GORE. Uglavnom, pokušat ću mu dati priliku još sat-dva, da vidim hoće li mi se nekako taj Windows 7 uvući pod kožu kao nevjerojatnoj masi drugih korisnika, iako ne vidim zašto (?!?), a ako ne uspije, ponovo format C i povratak na Vistu x64. Unatoč svim svojim mušicama (kojih zapravo i nema toliko puno koliko su ljudi izdramatizirali), mišljenja sam da je to ipak najviše evoluirani OS "stare škole". Ovo novo smeće ne liči ni na što. Kao da su ga pravili za djecu ili ljude s poteškoćama u razvoju. To mi je mirisalo već od same instalacije koju bi sad valjda i najveći noobtard znao sam obaviti.
Nadalje , Windows 7 ne podržava Aviru..... KRASNO. sad bih još se trebao zezati oko krekiranja AV-a.
Neobično, a ja baš koristim Aviru... Valjda je moj Win 7 specijalan.
Ovo novo smeće ne liči ni na što. Kao da su ga pravili za djecu ili ljude s poteškoćama u razvoju. To mi je mirisalo već od same instalacije koju bi sad valjda i najveći noobtard znao sam obaviti.
A to je loše zato što...?
Nadalje , Windows 7 ne podržava Aviru..... KRASNO. sad bih još se trebao zezati oko krekiranja AV-a.
Neobično, a ja baš koristim Aviru... Valjda je moj Win 7 specijalan.
Ovo novo smeće ne liči ni na što. Kao da su ga pravili za djecu ili ljude s poteškoćama u razvoju. To mi je mirisalo već od same instalacije koju bi sad valjda i najveći noobtard znao sam obaviti.
A to je loše zato što...?
ma cini mi se da taj ni ne zna sta govori, taskbar boja se mijenja kao na visti, sve je dosta bolje razradeno nego na visti...
ispravka, uspio sam instalirati Aviru, ali mi nije prihvaćalo nekoliko puta kad sam maloprije pokušavao pa sam mislio da je to radi OS-a.
neka mi onda netko pametan tko se razumije kaže kako se to mijenja boja taskbara, osim mijenjanja putem odabira teme ?
još jedna mana mi je još veća prozirnost skina nego prije...... ubija me ovo šarenilo
probao sam to već.
problem je u tome što koristim zadnju boju (Frost) za prozore, što mi zapravo ne može promijeniti boju taskbara u onu koju ja želim (crna, 16% prozirna).
najbolje što mogu dobiti sa Windows 7 jeste odabir landscapes teme i izabir neke tamne pozadine tako da bi se kroz prozirnost iskazala ta crna boja koja je opet preprozirna. još jedna stvar što me živcira jesu obojane aktivnosti u taskbaru kad se preko njih pređe mišem......
pa tako trenutno imam zelenu (D disk), svjetlo plavu (documents), limun žutu (otvoren folder) , crvenu (opera), narančastu (FF) i ljubičastu (personalization). Osjećam se kao u vrtiću
mogao bih isključiti prozirnost, naravno, ali onda mi opet izgleda preneatraktivno. Vista je imala taj idealan omjer prozirnosti i gdje ju staviti.
pogledaj malo na slici gore, imaš color intensity, tu si možeš namjestiti prozirnost
Ali sad se baš pitam - što ljudi zapravo vide toliko dobrog u ovome OS-u ? Čemu toliki hvalospjevi ?? Pa ovo je Vista sa drugačijim skinom !!! koji je zapravo meni osobno lošiji nego u Visti.
Ovaj plavi taskbar mi je odvratan i cijeli mi desktop zbog njega izgleda šareno. Ako bilo tko zna način na koji se mijenja boja taskbara molim neka mi kaže.
Pola sata i već sve znaš?!
Taskbar je onakve boje kakvi su i prozori ,pa se probaj malo poigrat ,možda skužiš!!
Nadalje , Windows 7 ne podržava Aviru..... KRASNO. sad bih još se trebao zezati oko krekiranja AV-a. Control Panel je dosta nepregledan, kao i općenito svi prozori koji djeluju dosta konfuzno.
Control Panel je 99% isti ko i u Visti!
Po meni najveća mana je taj taskbar koji je doživio izgleda najžešće promjene, ali na GORE. Uglavnom, pokušat ću mu dati priliku još sat-dva, da vidim hoće li mi se nekako taj Windows 7 uvući pod kožu kao nevjerojatnoj masi drugih korisnika, iako ne vidim zašto (?!?), a ako ne uspije, ponovo format C i povratak na Vistu x64. Unatoč svim svojim mušicama (kojih zapravo i nema toliko puno koliko su ljudi izdramatizirali), mišljenja sam da je to ipak najviše evoluirani OS "stare škole". Ovo novo smeće ne liči ni na što. Kao da su ga pravili za djecu ili ljude s poteškoćama u razvoju. To mi je mirisalo već od same instalacije koju bi sad valjda i najveći noobtard znao sam obaviti.
Očito još blagog pojma nemaš čemu sve uopće služi taj taskbar i kaj sve može ,ali znaš prosipat pamet!! Najpametnije ,vrati se ti odmah na svoju Vistu ,a pusti ovo novo smeće i nas koji smo njim zadovoljni na miru!!
Ta instalacija za noobtarde i je onaj naveći napredak i veeelika razlika od Viste. Tijekom nje sistem nađe i instalira gotovo sve drivere i update-e ,i oslobađa nam sat ili dva ,koliko na Visti i ostalim OS-ima stare škole treba samo za instalaciju i poštelavanje drivera!!
Tema za Sedmicu ima milijardu ,pa i baš onakva kakvu ti tražiš (slika) ,samo treba potražit po netu!!
pokušavao sam sve opcije........ ne dobijem ono što želim. propast od OS-a. Vista rulez
ne dobijem ono što želim. propast od OS-a.
Nisi uspio namjestiti razinu prozirnosti taskbara i zato je OS "propast".
What is this I don't even
ma ne, ne radi se tu samo o prozirnosti..... nego u sveukupnom dojmu koji mi je jako loš.
situacija kakvu sam imao u visti namješteno mi je savršeno odgovarala; prema tome zašto bih se prilagođavao na nešto što mi je lošije nego prije
Pa što onda radiš na Windowsima 7 još uvijek... Koristio sam Windowse 7 od RC verzije pa sve do početka 12. mjeseca kada sam se opet vratio na Vistu (a vistu sam koristio od dana kada je došla na police dučana), ali kako mi je Vista djelovala bezveze pored Win 7, brzo sam kupio Windowse 7 i rekao: "zbogom Vista, nećeš mi faliti!"
vratih se na Vistu
moj zaključak je : Vista djeluje kao daleko profesionalniji OS od 7. nekako mi je taj 7 sav dječji, ne mogu ga shvaćat ozbiljno uz svo to šarenilo i druge gluposti. osjećao sam se pomalo ograničeno koristeći ga.
vratih se na Vistu
moj zaključak je : Vista djeluje kao daleko profesionalniji OS od 7. nekako mi je taj 7 sav dječji, ne mogu ga shvaćat ozbiljno uz svo to šarenilo i druge gluposti. osjećao sam se pomalo ograničeno koristeći ga.
LOL... odi spavat...
Evo, ja bi se u velikoj mjeri slozio s l)oolvl-om...
Ja jos uvijek pokusavam naci razloge za ovako veliku famu koja se digla oko Win7.
Instalirao sam ih vise puta i to svim mogucim kombinacijama (Pro, Ultimate, x86, x64) u nadi da cu vidjet isto sto veliki broj ljudi, ali..
Moram priznati da se nije dogodilo nista spektakularno, cak postoje i problemi od kojih su neki i u ovoj temi navedeni, a kojih sa Vistom nema..
Netko je naveo da je sada instalacija gotovo potpuno automatizirana-mozda u odnosu na Win98 ili Xp, ali u odnosu na vistu ne vidim da je ista automatiziranija..
Sto se tice izgleda sucelja to je stvar ukusa i navike tako da o tom ne treba previse raspravljati, al sto se tice brzine sucelja tj. 'fluidnosti' rekao bi da je Vista u prednosti- to je iskustvo sa 5-6 kompova koje sam vidio na djelu sa Win7.
Sto se tice hardverskih zahtjeva, koji se uglavnom ocituju u smanjenoj potrosnji rama- za desktop racunala kupljena unazad 1-2 god. to i nije tolika prednost u korist Win7, pogotovo jer se tada ram kupovao 'na lopate'..
U Win7 ima par korisnih novina na koje se covjek lako navikne, al mislim da to nije nesto sto se nije moglo ubaciti i u vistu sa nekim od service packova.
Vista je po izlasku bila prilicno musicav OS, ali mislim da su se stvari bitno popravile nakon izlaska SP2 i da je i dalje, neopravdano, prati los glas. Win 7 je dobar Os i mislim da ce s vremenom kao i Vista postati jos bolji, al trenutno ne vidim da je Win7 nesto radikalno bolji.
Inace, Win7 Pro i Vistu Buss posjedujem originalne..
Šta je na ovim slikama šareno (o pardona bubamara od Bug DVD-a malo šareni sliku, da) i dječije? Kako to izgleda na VISTI? Po čemu je VISTA profesionalnija (daj neke argumente)? Uz točno pet klikova (jedan desni i četri ljeva) prozori postaju neprozirni jer si prije naveo da te ubija "veća prozirnost skina", bla, bla
A i primjetio sam da je tebi Dragon Age jako loša igra koju je prodao marketing, Batman odvratna igra koja ima užasnu grafiku na Unreal Enginu i ne zaslužuje hvalospjev koji joj je dao čitav svijet, Crysis je neoptimizirano smeće, Torchlight je niskobuđetna igra koja je dobila previsoke ocjene (šta niskobuđetna igra nesmije dobit dobre ocjene), pa i Witcher je dosadan u onim močvarama (stvarno daleko dogurano)....
Svatko ima svoje ukuse, ali ovo mi djeluje kao bezvezno pljuvanje po ovim svim naslovima ("LEGO Batman je bolji od ovoga"), kao i sedmici (jer VISTA djeluje profesinalnije) ili imaš 10 godina...
Meni se čini da ti samo trollaš i ništa više
Win 7 je dobar Os i mislim da ce s vremenom kao i Vista postati jos bolji, al trenutno ne vidim da je Win7 nesto radikalno bolji.
Mislim da si ti jedini koji tako misli :)
vratih se na Vistu
od 3 operativna sustava ti odabereš najgori i nama govoriš da su oni za koje 99 % ljudi smatra da su bolji zapravo gori
i još nam to govoriš na temelju pola sata iskustva
ili si Einstein ili pričaš gluposti
Einstein je umro, dakle, nije Einstein.
Instaliraj sebi neku linux distribuciju, opensuse 11.2, (k)ubuntu, mandriva,... i namjesti izgled kakav zelis :)
Taskbar se da promijeniti da izgleda kao na visti i ona skoro pa da i nema neke razlike između viste i sedmice. Ja se na servisu često puta zabunim u prepoznavanju os-a dali je vista ili sedmica jer djeluju skroz isto. Naravno taskbar ih oda i uvodna animacija.
Instaliraj sebi neku linux distribuciju, opensuse 11.2, (k)ubuntu, mandriva,... i namjesti izgled kakav zelis :)
Falio si temu...
Einstein je umro, dakle, nije Einstein.
možda mu je neki daljnji rod
uglavnom,win7 je mnogo bolji od viste,barem za većinu korisnika
ali svatko brani svoje,možda je i meni bolji moj dualac sa 2,80 GHz nego Inel i7 LOL