Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.368.291
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

Driveri za Vistu x64?

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ako nema za Vistu x64, pokreni setup u Windows XP compatibility modu

What is the purpose of life? -It ends.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ma kenonovi driveri su brljavi... mi smo u firmi imali problema sa 64bit driverima isto za lasera u boji :( uzas!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Ako nema za Vistu x64, pokreni setup u Windows XP compatibility modu

nece ni ova metoda

17 godina
neaktivan
labrovic kaže...

dali neko zna kako instalirati drivere za canon isensitive lpb2900 printer

na njihovim stranicama nema drajveri za 64x windows 7

proba san priko xp moda ali mi nece virtual xp da ocita printer

Iskopao sam nesto pa isprobaj:

Link 1 , link 2

Ovo je c/p iz setup.ini fajla:

[SupportOS]

Win95=0

Win98=0

WinME=0

WinNT4=0

Win2K=0

WinXP=0

Win2003=0

WinXP_x64=1

Win2003_x64=1

WinVista=0

WinVista_x64=1

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 19:56 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo, ja sam konačno dobio kopiju da isprobam da li mi odgovaraju ovi novi windowsi... nisam do sad instalirao niti jednu betu ni RTM ili whatever zbog poprilično loših iskustava sa Vistom pa sam htio pričekat koliko je moguće da se barem driveri rješe kako treba.

Moji dojmovi su sljedeći (usporedba sa Vista SP1):

- Prvo što sam napravio je maknuo vLite-om sve nepotrebne gluposti tipa firewall, defender, hrpu servisa...  smanjio image za kakvih 30-ak %

- Instalacija je jednostavnija na mojem "workstation-u" nego vista, a i nekih 20-ak minuta kraća.

- Svi driveri su bili u samom OS-u osim za SAS kontroler, što je u odnosu na Vistu veliko poboljšanje

- Sama brzina u startu i boot-up je isto reda veličine bolji od viste, za sada sve super

- Mreža, u startu 10 puta zaje**nija za podesit kako treba. Opet mi nije jasno zašto svaku verziju sve više kompliciraju, a u biti pokušavaju olakšat tako da je kompatibilno sa retardiranim ljudima... sve u svemu barem mi više mreža ne radi sporo čim upalim notepad kao u visti. I ovdje poprilično poboljšanje (naravno nakon 2-3 sata zaje**vanja po google-u i rješevanja problema sa umrežavanjem cca 8 računala doma)

- Taskbar je čak pozitivno poboljšanje u odnosu na Vistu... brzo se shvati, a i poprilično je praktično

A sad ono što mi smeta:

- Zašto nisu ostavili opciju klasičnog start menu-a?? Ovaj novi je za mene smeće... i sad moram po netu tražit programe koji će mi nekako to vratit.

- Action Center?  zašto ne postoji neki servis ili slično da se to kompletno ugasi? apsolutno me iritira jer mi je bespotreban... a M$ je morao mislit da postoji skupina korisnika koji će to željet ugasit...

- I moja najveća zamjerka, hrpetina programa koje koristim za posao jednostavno ne rade. Ima dosta problema sa aplikacijama koji oni koriste kao "licence server", onaj famozni Flexlm itd... ali ako mi 70% programa ne radi onda mi je OS beskoristan.

U svakom slučaju sačekat ću update-ove programa koji će valjda izać do početka sljedeće godine, pa ću onda dat konačnu odluku... ali za sad, mislim da je Win7 dostojan nasljednik WindowsaXP.

Opet, možda je to onaj dojam da je nakon smeća zvanog vista svaka promjena, pozitivna promjena :D :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Evo, ja sam konačno dobio kopiju da isprobam da li mi odgovaraju ovi novi windowsi... nisam do sad instalirao niti jednu betu ni RTM ili whatever zbog poprilično loših iskustava sa Vistom pa sam htio pričekat koliko je moguće da se barem driveri rješe kako treba.

Moji dojmovi su sljedeći (usporedba sa Vista SP1):

- Prvo što sam napravio je maknuo vLite-om sve nepotrebne gluposti tipa firewall, defender, hrpu servisa...  smanjio image za kakvih 30-ak %

- Instalacija je jednostavnija na mojem "workstation-u" nego vista, a i nekih 20-ak minuta kraća.

- Svi driveri su bili u samom OS-u osim za SAS kontroler, što je u odnosu na Vistu veliko poboljšanje

- Sama brzina u startu i boot-up je isto reda veličine bolji od viste, za sada sve super

- Mreža, u startu 10 puta zaje**nija za podesit kako treba. Opet mi nije jasno zašto svaku verziju sve više kompliciraju, a u biti pokušavaju olakšat tako da je kompatibilno sa retardiranim ljudima... sve u svemu barem mi više mreža ne radi sporo čim upalim notepad kao u visti. I ovdje poprilično poboljšanje (naravno nakon 2-3 sata zaje**vanja po google-u i rješevanja problema sa umrežavanjem cca 8 računala doma)

- Taskbar je čak pozitivno poboljšanje u odnosu na Vistu... brzo se shvati, a i poprilično je praktično

A sad ono što mi smeta:

- Zašto nisu ostavili opciju klasičnog start menu-a?? Ovaj novi je za mene smeće... i sad moram po netu tražit programe koji će mi nekako to vratit.

- Action Center?  zašto ne postoji neki servis ili slično da se to kompletno ugasi? apsolutno me iritira jer mi je bespotreban... a M$ je morao mislit da postoji skupina korisnika koji će to željet ugasit...

- I moja najveća zamjerka, hrpetina programa koje koristim za posao jednostavno ne rade. Ima dosta problema sa aplikacijama koji oni koriste kao "licence server", onaj famozni Flexlm itd... ali ako mi 70% programa ne radi onda mi je OS beskoristan.

U svakom slučaju sačekat ću update-ove programa koji će valjda izać do početka sljedeće godine, pa ću onda dat konačnu odluku... ali za sad, mislim da je Win7 dostojan nasljednik WindowsaXP.

Opet, možda je to onaj dojam da je nakon smeća zvanog vista svaka promjena, pozitivna promjena :D :D

Mreža je podešena tako da mozes umrezit vise racunala koja imaju Windows 7 za samo 10 minuta. Znaci ako u istoj prostoriji imas 10 racunala na kojima je OS Win 7 onda ti umrezavanje traje 10 minuta. Umrezavanje Win 7 i Win XP je gotovo nemoguce, a Win 7 i Win Vistu nisam imao prilike isprobati.

Action center- start > control panel > Action center > Change Action center settings i samo unchek na sve kucice > Back > Change user account control settings i povuces slider na never notify. I iskljucio si sve sto bi ti moglo smetati.

Za programe kao sto kazes moras pricekat update da budu kompatibilni sa win 7 ali to je sasvim normalno i prihvatljivo i nije do windowsa

17 godina
neaktivan
Nido989 kaže...

Mreža je podešena tako da mozes umrezit vise racunala koja imaju Windows 7 za samo 10 minuta. Znaci ako u istoj prostoriji imas 10 racunala na kojima je OS Win 7 onda ti umrezavanje traje 10 minuta. Umrezavanje Win 7 i Win XP je gotovo nemoguce, a Win 7 i Win Vistu nisam imao prilike isprobati.

Action center- start > control panel > Action center > Change Action center settings i samo unchek na sve kucice > Back > Change user account control settings i povuces slider na never notify. I iskljucio si sve sto bi ti moglo smetati.

Za programe kao sto kazes moras pricekat update da budu kompatibilni sa win 7 ali to je sasvim normalno i prihvatljivo i nije do windowsa

E pa to me i smeta, napravljeno je za debile, a ako želim malo više opcija, e nebude išlo... tu moraš kopat pola sata da nešto podesiš. na kraju sam uspio sve spojit... ima toga hrpu u mom kućanstvu, XP, Server2003, Vista, par Unix-a... više manje sve proradilo.

Za Action center, to sam sve napravio, samo mi to predstavlja još jedno bespotrebno gutanje resursa, makar trošilo 1Mb RAM-a ne treba mi i želim opciju da ga kompletno ugasim. A to se moglo u visti sa onim Security Center-om (kojeg sam mislim maknuo u vLite-u)

Ma za programe mi je čudno, obzirom da je Win7 praktički Vista SP3... a i za tako poprilično važne programe su morali oni iz M$-a barem malo surađivat sa tim firmama da to osposobe, a ne da ja sam moram čekat sljedeću reviziju Pro-E a i Ansys-a (barem za one verzije koje su meni dostupne)

17 godina
neaktivan
Nido989 kaže...
Lightning kaže...
<CUT>

Ako misliš na homegroup, nažalost, ništa od toga. Ali klasična mreža WIn7/Vista/XP radi normalno i nije nimalo problematično za podesiti. Jedino isključi IPv6, nije da ćeš trebat u neko skorije vrijeme.

Meni je Action Centre čisto u redu dodatak (fićr), pogotovo za manje iskusne korisnike.

15 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...
Nido989 kaže...
Lightning kaže...
<CUT>

Ako misliš na homegroup, nažalost, ništa od toga. Ali klasična mreža WIn7/Vista/XP radi normalno i nije nimalo problematično za podesiti. Jedino isključi IPv6, nije da ćeš trebat u neko skorije vrijeme.

Meni je Action Centre čisto u redu dodatak (fićr), pogotovo za manje iskusne korisnike.

E to nisam znao sto se tice mreze i action center je meni u potpunosti iskljucen, ali slazem se da je jako dobra stvar za manje iskusne. I odlicno je ako imas vise korisnika na jednom racunalu, nijedan korisnik koji nije administrator ne moze instalirat ni jedan program bez administratorske lozinke.

16 godina
Lightning kaže...

- Prvo što sam napravio je maknuo vLite-om sve nepotrebne gluposti tipa ..

A sad ono što mi smeta:

-uh, poweruser. Dakle imaš i WAIK..., (potrošio si par sati na pripremu-customizaciju, dok ja to vrijeme potrošim na skupljanje usreovskih fileova -nebi vjerovao gdje ih sve ima..Namigiva) 1:1

-da? Što to? btw. I meni smetaju izmjene menija, wizardi, UAC itd.. ali nisu windoze rađene za mene, po mojim željama.. . (+par sati na zaje**.., opet vrijeme koje ja potrošim sa software i sve što je potrebno za rad uz vraćanje backupa)  - 2:2

-ubaci BUG-DVD i klikaj (CSMenu...) -ne utječe kvalitativno-vremenski na rezultat, pa ostaje 2:2 ili 3:3

-Što sam htio reči (a nisam..) -da je rezultat opet isti, kako god okreneš ode jedan radni dan, za dva radnika, licenca itd... uz pitanje dali je bilo potrebno. Naravno, jer 'sutra' će stari OS biti mrtav, klijenti traže novo, bolje prije nego kasnije itd. -i pozitivna stvar je što uz to da rade OK, izgledaju dobro, svi odmah imaju lijepe slikice na ekranu, kalendar, vremensku prognozu itd... dakle, nema veze s poslom ili menagersko-programskim razlozima koji su bili razlog promjeni. I da, naviknut ćeš se.. (na menue i ostalo).

)
Nido989 kaže...

? Šutim? ... pa moguće je umrežiti frižider, zašto ne neki, (bilo koji) OS?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Nido989 kaže...

E to nisam znao sto se tice mreze i action center je meni u potpunosti iskljucen, ali slazem se da je jako dobra stvar za manje iskusne. I odlicno je ako imas vise korisnika na jednom racunalu, nijedan korisnik koji nije administrator ne moze instalirat ni jedan program bez administratorske lozinke.

E, to bi se trebalo češće prakticirati, manje problema sa samom kompom/OS-om...

Valjda sam jedini kojem UAC u stvari ne smeta, bolje neg on pita svoje nego da se sve instalirava bez nekog nadzora (pogotovo kad se nakote buraz i njegovi frendovi na komp, a ja nisam u blizini) Namigiva

15 godina
neaktivan
Nisam rekao da je nemoguce, nego da je gotovo nemoguce, ja ih nisam umrezio jer mi je manje vremena trebalo da izvadim HDD iz jednog kompa u drugi i prebacio sto mi je trebalo :D
16 godina
neaktivan

Trebalo mi je deset minuta da umrežim dva PC-a sa Sedmicom i dva sa XP-om! Ne znam u čemu je problem kod vas? Jedina je šteta kaj se u MS-u ne želi napraviti patch za XP i Vistu za Homegroup ,jel to je onda samo unošenje jedne lozinke i stavljanje foldera koje hoćeš na shared i gotovo!!

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Nekak sumnjam za XP, ali za Vistu bi se moglo očekivati

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Šta ja imam problema sa umrežavanjem lapa i compa...

Umrežim ih pa nemože lap pristupit compu, a comp može lapu, pa onda neće slat piše error, ili šalje,ali fiksnom brzinom od 1MB/sec.

Sutradan spojim sve radi kako treba, a nisam ni pipno ništa.

Moram si ja nabavit switch i zahebi ti ovo direktno spajanje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

a danas svi ADSL routeri imaju switching portove, iskoristi ih (ako možeš) Osmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Šta ja imam problema sa umrežavanjem lapa i compa...

Umrežim ih pa nemože lap pristupit compu, a comp može lapu, pa onda neće slat piše error, ili šalje,ali fiksnom brzinom od 1MB/sec.

Sutradan spojim sve radi kako treba, a nisam ni pipno ništa.

Moram si ja nabavit switch i zahebi ti ovo direktno spajanje.

Takav problem sam ja imao, sa jednog kompa mozes, a sa drugog ne..

17 godina
Nido989 kaže...
Lightning kaže...
Umrezavanje Win 7 i Win XP je gotovo nemoguce

?? Po cemu? Ja sam to rijesavao u minuti... Di je problem?

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Koga zanima personalizacija Winsa može pogledati ovdje ili ako vam se ne da ručno podešavati skinite si Ultimate Windows Tweaker (u biti Tweak UI za sedmicu).

0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
The_Goc kaže...

Koga zanima personalizacija Winsa može pogledati ovdje ili ako vam se ne da ručno podešavati skinite si Ultimate Windows Tweaker (u biti Tweak UI za sedmicu).

mogu to i sa originalom?

potpis :D
16 godina
neaktivan

Ako misliš na ovaj Tweaker ne vidim zašto ne, ja sam još na RC-u pa sam već više-manje sve ručno podesio, ali mislim da radi na svim verzijama.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Nido989 kaže...
Lightning kaže...

Problem je vjerojatno u tome kaj se zaboravlja da na svakom PC-u ,svaki account mora imat postavljenu lozinku!! Vjerojatno nisu imali svi i zato je nekom bilo nemoguće umrežit PC-e!!

17 godina
Windows 7 - dojmovi

dvije ultimativne.

makina stolna, vista sp2  32bit.  radi skoro godinu dana savršeno.

nikad nisam shvatio što to ljudima nevalja na njoj.

laptop, sedmica 32 bita.

lijepo figura, tečno sve klizi, zeza 50% programčića koji su mi pod kožom

i nervira me ako ih nemam. zato sam i ostavio vistu na stolnom,

jer nemam drivere winfast tv kartice za sedmicu i ne želim

gledat na svako drugom programu nepodržanost.

čak me zeza i vipov stick na laptopu sa sedmicom,jer mi nekad treba na terenu mobilni net.

sve u svemu, ne vidim ništa revolucionarno za mene papka,

možda vi experti vidite toga dosta više.

btw ostavite vistu na miru , curka je sasvim ok :-)

nema potpisa
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-uh, poweruser. Dakle imaš i WAIK..., (potrošio si par sati na pripremu-customizaciju, dok ja to vrijeme potrošim na skupljanje usreovskih fileova -nebi vjerovao gdje ih sve ima..Namigiva) 1:1

-da? Što to? btw. I meni smetaju izmjene menija, wizardi, UAC itd.. ali nisu windoze rađene za mene, po mojim željama.. . (+par sati na zaje**.., opet vrijeme koje ja potrošim sa software i sve što je potrebno za rad uz vraćanje backupa)  - 2:2

-ubaci BUG-DVD i klikaj (CSMenu...) -ne utječe kvalitativno-vremenski na rezultat, pa ostaje 2:2 ili 3:3

-

Ma kojih par sati?  skinuo sam to još kad sam radio za Vistu, a sam postupak uklanjanja stvari je trajao mozda 5 minuta (dobro ne racunam jos onih 10-ak koliko treba programu da sve izreze i napravi image).

Vidio sam taj CSMenu na netu, i vjerojatno ću isprobat... sa sad pokušavam preć na to da mi start menu uopće ne treba... pa ako ne upali.

Da, koliko ja vidim oni toliko kompromisa naprave u izradi tih windowsa, da na kraju nisu napravljeni po ničijim željama :D  ali nema veze, bitno da je sam OS brži od viste, za sada am zadovoljan, a našao sam i patcheve za Pro-E :)  a sljedeci tjedan cu isprobat novi Ansys da vidim ako radi kako treba, i ako funkcionira ostajem na Win7 :)

tnakir kaže...
Nido989 kaže...
Lightning kaže...

Mislim da si me ti pogrešno citirao... pogledaj malo unazad, i vidjet ćeš da ja to nisam nigdje napisao.

kizo2703 kaže...

Problem je vjerojatno u tome kaj se zaboravlja da na svakom PC-u ,svaki account mora imat postavljenu lozinku!! Vjerojatno nisu imali svi i zato je nekom bilo nemoguće umrežit PC-e!!

Nije potreban pass na svakom PC-u, od kompova koji mi koriste ostali u kućanstvu niti jedan nema pass (a ni username-ovi nisu ni blizu) i svejedno radi perfektno... naravno bez one homegroup bezveznoće.

16 godina
neaktivan

Evo moja situacija:

Od tamo negdje, krajem 5. mjeseca skinuo sam si Windowse 7 RC (7100) 64 bitnu i instalirao sam ju. Prije toga sam bio na Visti Ultimate 32 bit. Fino instalacija je prošla instalirao sam sve drivere, programe koji mi trebaju, par igara i tako je to sve glatko radilo bez problema kao na Visti. Početkom 12. mjeseca počeo sam razmišljati da se vratim na Vistu, jer Windowse 7 vjerojatno neću kupiti, i tako sam učinio. Stavio sam Vistu, instalirao update koje je odmah poslije instalacije povukla (jedno 200-250 njih). Gotovo da nisam osjetio razlike u performansama između ta dva OS-a (iako koriste različiti memorijski registar, tj. Vista je 32 bitna, a Win 7 je bio 64 bitni). Jedina stvar koja mi malo fali je dosta funkcionalan taskbar Windowsa 7, ostalo je sve više manje isto.

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Da više manje vista i 7 su isti os.

Čak razmišljam da se vratim na vistu x64 no još ću vidjet.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja ih imam sve origigi od XP Home, Vista Home Premium i Seven Home Premium. Svi 32 bit. Niti jedna zamjerka. XP 4 god, Vista 2, a Sedmica se vrti mjes dana jedino prilikom jednog clean instala Sedmica je malo zaribala sa igrama, ali sam napravio downgrade na Vistu pa opet upgrade ne Sedmicu i sad sve radi!Smijeh

sell the kids for food weather changes moods
16 godina
neaktivan

Zanima me jedna stvar. Sviđaju mi se postavke pod DPI na medium dakle 125%, ali ikone na desktopu mi izgledaju prevelike pod tim postavkama, više mi se sviđaju pod smaller, default 100%. Je li moguće napraviti da ikonice izgledaju manje, pod 100%, a sve ostalo na 125%.

17 godina
Windows 7 - dojmovi

drži ctrl i skrolaj mišem prema dolje. Smijeh

nema potpisa
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice