Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.369.286
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Windows 7 - dojmovi
woodgamesfx kaže...

Pošto si mogu priuštiti jedino verziju professional ( Windows 7 ) te sam istu i instalirao . Moram reći da sam jako zadovoljan sa radom Windowsa 7. Strah od podrške prema aplikacijama koje koristim je bio bespotreban, sve sam uspio instalirati i pokrenuti ( popis nekih aplikacija : Blender, Open Office, KLite Codeck , AVAST , VS2008  ).

Naravno imao sam problem jedino sa instalacijom grafičke kartice, naime imam ATi X1600 pa mi istu nije prepoznao, naknadno sam skinuo drivere sa MSI - ve stranice i stvar je proradila.

Eo i mene na Win7 uskoro!!!Cool Ja sad apgrejdam sa Viste Home Premium pa sam si zarad toga uzo Win7 Home Premium. Jedina preostala opcija su mi Win7 Ultimate koji su mi preskupi. Ima li ko kakvo mišljenje o ovom mom apgrejdu? Jesu li ti Win7 Home Premium dovoljno jaki i dobri? Ja komp koristim pretežno za gejming, internet, outlook, prženje DVD/CD-a u Nero 8 i neš malo za skidanje i slušanje muzike/videa? tnx svima za mišljenjeSramim se

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Bit će ti dovoljan Win7 Home Premium

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ipak ne, sad sam opet probao no ovaj puta je bio sat vremena i vise pod sleepom i opet zeza na isti nacin...mozda je cak i random no vise nisam pametan sto bi moglo biti.

Mozda dio : "USB Settings - USB Selective suspend setting" ili nesto, nisam više ni sam pametan :D

Što znači uopće ova opcija vezana uz USB?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 16:17 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
TomoR kaže...

Bit će ti dovoljan Win7 Home Premium

tnxOsmijeh Ma mislio sam na neke otključane tj. dodane features u verziji Ultimate samo nisam bio siguran. Jer mi apgrejd ide na Vistu Home Premium samo na te dvije verzije sedmice! Pa ne želim sad formatirat C particiju i brisat sve programe-ovak ide direktno samo Winz7 na Vistu pa onda preko jedni na druge. OK! Hvala na javljanju!Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 16:19 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Da li se ikako na Professional verziju stavit igre koje su na Ultimate verziji. Prvenstveno mislim na sah.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Da li se ikako na Professional verziju stavit igre koje su na Ultimate verziji. Prvenstveno mislim na sah.

Control Panel>Programs>Turn Windows features on and off (pod Programs and Features)>Games (označi naravno)>Ok

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 16:27 (Paolo2612).
17 godina
Paolo2612 kaže...
F1-IVO kaže...

Control Panel>Programs>Turn Windows features on and off (pod Programs and Features)>Games (označi naravno)>Ok

Iako Off-Topic, ista stvar vrijedi i za Vistu Professional...

16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Ipak ne, sad sam opet probao no ovaj puta je bio sat vremena i vise pod sleepom i opet zeza na isti nacin...mozda je cak i random no vise nisam pametan sto bi moglo biti.

Mozda dio : "USB Settings - USB Selective suspend setting" ili nesto, nisam više ni sam pametan :D

Pošto na dvije teme postavljaš ista pitanja za koja očito nema rješenja ,možda je vrijeme da probaš drugi hard?!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina

Ja imam isti problem, kad stavim laptop u sleep i kad ga probudim pojavi mi se blue screen...  uspio sam procitiat da mi se srusio zato sto se nisu uspjeli probudit driveri od graficke... neam pojma zasto,sve ostalo mi savrseno radi samo u sleep nesmijem....  valjda ce bit bolje kad izadu novi driveri meni su jos beta s ati-eve stranice imam HD 2600....

16 godina
neaktivan

Prvo ,zbog čega još uvijek imaš beta drivere kad je puna verzija izašla kad i Sedmica?!

Skini ovdje i instaliraj!

Same drivere možešm naći i na Microsoft Katalogu ,iako mi nije jasno zakaj ti ih sam Windows Upadate nije skinul (normalno ,ako ti je Windows Update uključen).

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 17:48 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Imam problema pri instaliranju Deamon toolsa na 7, jel mi moze neko dat link za deamon tools za 7 i ak ne, preporuciti neki zamjenski program.

16 godina
neaktivan

Probaj ovo!! KLIK

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 17:52 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ReiKo kaže...

Pošto na dvije teme postavljaš ista pitanja za koja očito nema rješenja ,možda je vrijeme da probaš drugi hard?!

Kakve točno veze ima sad hard sa ovim problemom?

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo i ja sam instalirao Win 7 mogu reći da je super, ima par zgodinh novosti, dosta je brz i ugodan je oku.

Who sent all these Babies to fight?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sutra dobijem pa javim dojmove. Win7 Home Premium!Osmijeh

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Na stolnoj kanti imam instaliran win 7 ultimate i radi odlicno!  Izlanuo se

Sad sam na laptop (s kojeg i pisem) instalirao win 7 professional i isto sve radi bez problema...  Izlanuo se

U cemu je razlika između ultimate-a i professional-a? Osim sto primjecujem da je za ultimate potrebna veca particija...

TrustNo1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

U cemu je razlika između ultimate-a i professional-a? Osim sto primjecujem da je za ultimate potrebna veca particija...

klik

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Evo Winzi tekBelji se sutra u mene pa se javim kako u mene... Samo me interesira kada pravim Windows upgrade sa Viste na Windows7 dali trebam što dodatnoga znati ili samo pratiti čarobnjak za instalaciju? Do sada sam samo čiste instalacije imao. Znači ne upgrade. Hmm Zanima me jer imam sve drivere za Vistu pa sad da li treba i drivere mijenjati ili ne i da li trebam instaliravati također i drivere od matične na friške Winze7 kada upgrade znači ne čista instalacija? ae zz i thxNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Evo Winzi tekBelji se sutra u mene pa se javim kako u mene... Samo me interesira kada pravim Windows upgrade sa Viste na Windows7 dali trebam što dodatnoga znati ili samo pratiti čarobnjak za instalaciju? Do sada sam samo čiste instalacije imao. Znači ne upgrade. Hmm Zanima me jer imam sve drivere za Vistu pa sad da li treba i drivere mijenjati ili ne i da li trebam instaliravati također i drivere od matične na friške Winze7 kada upgrade znači ne čista instalacija? ae zz i thxNeodlučan

Sve ti je lijepo objašnjeno, ali svejdno bi ti preporučio backup viste - zlu ne trebalo.

Win 7 će ti lijepo napisati kada bude proces upgradea što ti je nekompatibilno s win 7. To makni i stavi nove drivere/programe

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 19:10 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Moj dojam:

Instalirao sam Windows 7 više iz neke znatiželje nego potrebe. Već pri samoj instalaciji sam se prisječao raznih problema sa Vistom i mislio sam si da se u Windows 7 neću dugo zadržati. Kad se sve lijepo instaliralo, ostao sam šokiran. Već pri prvom pokretanju Windowsi su samostalno instalirali sve upravljačke programe (čak i za neke dijelove hardwera za koje nema pisanog drivera iznad Win XP). Prvenstveno me to oduševilo jer se nisam morao gnjavit sa nekakvim alternativnim "tjeranjima" da mi prorade svi dijelovi hardwera. Osim toga, cjelokupan rad na računalu mi se ubrzao (kako u igrama tako i u alatima za posao). Sviđa mi se i cijeli "Aero" sistem i njegove značajke. Za kraj mogu reći da koristim Win 7 već dobrih mjesec dana i nisam imao niti jedan problem, nadam se da će se i drugima svidjeti. Živjela sedmica Osmijeh

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

1 0 hvala 1
17 godina
Instaliral 7 i sad imam quad boot lol. XP Vista OS X i 7. Izgleda ko Vista sa nekim sitnim finesama, ništ kaj se nije moglo prek SP dodat u Vistu.
Tak dugo dok XP i Vista rade nemam namjeru radit u sedmici jer sve isti .....
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Jedina zamjerka je (za sada) što imam ispikselitziranu reprodukciju videa u VLC media player-u (kojeg koristim samo zbog jako dobrog upravljanja titlovima), pa sad gledam stvari u WMP-u dok ne stigne novije verzija Neodlučan

E da, možda i zumiranje slika u picture view-eru nije najsretnije riješeno (nema automatskog ditheringa pa se povečavaju pixeli bez zaglađivanja).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Jedina zamjerka je (za sada) što imam ispikselitziranu reprodukciju videa u VLC media player-u (kojeg koristim samo zbog jako dobrog upravljanja titlovima), pa sad gledam stvari u WMP-u dok ne stigne novije verzija Neodlučan

E da, možda i zumiranje slika u picture view-eru nije najsretnije riješeno (nema automatskog ditheringa pa se povečavaju pixeli bez zaglađivanja).

Jep, imao isti problem pa prešao na:

Media Player Classic - Home Cinema (ja na 64-bitnu, što VLC nema)

http://mpc-hc.sourceforge.net/

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Koliko vama troši windows 7 rama. Meni zauzima 1,3 GB rama od 4, i mislim da je to previše. Imam Win 7 64 bita verziju, jeli možda zbog toga toliko troši ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan_99 kaže...

Koliko vama troši windows 7 rama. Meni zauzima 1,3 GB rama od 4, i mislim da je to previše. Imam Win 7 64 bita verziju, jeli možda zbog toga toliko troši ili?

A ti si ram kupio da zvrlji prazan? Pa osnovna prednost Viste i Win7 pred XPom je u tome da znaju šta će sa memorijom... ako neki program zataži memoriju onda je oslobode, ali ovako dok je slobodno iskorištavaju slobodan prostor. A sad, formula je takva da se Vista raširi na pol memorije, a kod Win7 su malo promjenili formulu pa se širi na cca 1/3 memorije da ispadne kakti da je sistem bolje optimiziran za one koji vole praznu memoriju. Recimo, kod mene je dok sam imo 1GB Vista koristila oko pol gigabajta, kad sam ubacio još jedan gigabajt, Vista se mrtvo hladno raširila na nešto malo više od 1GB... kod frenda koji ima 4GB se 32Bit vista širila na 1,7Gb što je malo više od pola od onih 3.2Gb što 32-bitni sistem vidi od tig 4Gb... Win7 zauzme cca 1/3 - kod mene nešto preko 700MB, a tebi 1,3GB (1,3*3=3,9~4) Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 12:49 (Gnjavator).
17 godina
protjeran
Gnjavator kaže...
Ivan_99 kaže...

A ti si ram kupio da zvrlji prazan? Pa osnovna prednost Viste i Win7 pred XPom je u tome da znaju šta će sa memorijom... ako neki program zataži memoriju onda je oslobode, ali ovako dok je slobodno iskorištavaju slobodan prostor. A sad, formula je takva da se Vista raširi na pol memorije, a kod Win7 su malo promjenili formulu pa se širi na cca 1/3 memorije da ispadne kakti da je sistem bolje optimiziran za one koji vole praznu memoriju.

Vista se širi na pol memorije?

loool

da ak imaš 1 gb ...

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Danas kad svi imaju 4 a bome i vise gb rama neznam zasto je puno kada kazete da trosi 1,5gb. Pa nek trosi! Nije ram za ukras ili pojedincima sluzi kao nadomjestak za onu stvar.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 12:45 (F1-IVO).

2 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...
Gnjavator kaže...
Ivan_99 kaže...

A ti si ram kupio da zvrlji prazan? Pa osnovna prednost Viste i Win7 pred XPom je u tome da znaju šta će sa memorijom... ako neki program zataži memoriju onda je oslobode, ali ovako dok je slobodno iskorištavaju slobodan prostor. A sad, formula je takva da se Vista raširi na pol memorije, a kod Win7 su malo promjenili formulu pa se širi na cca 1/3 memorije da ispadne kakti da je sistem bolje optimiziran za one koji vole praznu memoriju.

Vista se širi na pol memorije?

loool

da ak imaš 1 gb ...

Paa, kad sam imo 1GB onda je zauzimala oko pol gige, kad sam raširio na 2GB onda je zauzela cijeli gigabajt, kod frenda koji ima 4Gb je nakon 2-3 dana korištenja mrtva ladno zauzela 32-bitna opet pola "viđene" memorije tako da formula opstaje ;) druga stvar što se to koristi za ubrzavanje rada, a oslobađa se ako nekom programu zatreba. Druga stvar što ljudi žive u pretpovijesnim vremenima kada je memorija koju OS zauzme bila "izgubljena za programe" pa je frka i panika ako memorija nije prazna.

17 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

nikad mi vista niej stvarala takve probleme...lol

isto zauzeće ko i na sedmici (imam 4gb)

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Kako napraviti upgrade? Ja sam normalno bootao CD iz BIOSa i onda me vrati da izvadim disk i restartam. Ako podignem Windowse Vistu ponovo onda mi ne učitava novi disk Win7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice