I eto nas..
od sutra Win7 službeno vani!
Brzo je došao i taj dan.
I eto nas..
Brzo je došao i taj dan.
I eto nas..
Brzo je došao i taj dan.
al će bit opasan za nas pirate
sad kreće masovno izdavanje updateova koji će zeznut naš "legalan" windows 7.
jednostavno nemoj radit update i sve ok...
Eh ja u nabavku na Win 7 idem u drugom (veljači) mjesecu... Nek RC radi dok radi...
jednostavno nemoj radit update i sve ok...
ma neka je updateova, nešto se treba kroz vrijeme i popravit. naći ćemo još activatora.
@kizo, evo upravo sam isprobao na W7-64b, ACAD2005, radi u comp.m./XP/SP2 uz potvrdu kod paljenja da dozvoljavam izmjene.. bla-bla.. (UAC).
Update-ovi se mogu selektivno instalirati i skidati.
Uz svaki se nalazi opis o čemu se radi (barem je do sada tako bilo).
Dakle samo ne skidati (dapače 'sakriti') određene update-ove i sve bi trebalo raditi ok.
Naravno, vjerojatno bez određenih update-ova više neće raditi nikakav update, ali vidjet će se još.. ne može se napraviti savršena zaštita od piratskih kopija (osim da se svatko pri ulasku u Windowse prijavi na M$ server za autentikaciju kao kod MMO-ova recimo).
Može li mi netko reći sada kada je i službeno izašao Windows 7, koja je to verzija odnosno build? Što točno piše? Dali je ostala od prije dva mjesca ona za RTM 6.1 (build 7600.16385.090713-1255) ?
Hvala.
Dakle, jedno blesavo pitanje u vezi OEM verziije. Da li je moguće instalirati OEM verziju na neko drugo računalo nakon što se ta ista verzija deinstalira sa prvotnog računal? Pitam ovo zato jer bih kupio sedmicu, ali budući da me računalo za sad dobro služi ne mislim kupovati nove komponente (CPU, matičnu, memoriju, hard). Novo računalo bi moglo uletiti iduće godine ali čisto zbog video igara. Programi za rad na ovom kompu odlično rade, tako da jednostavno nema potrebe za novim računalom.
Pored toga, pitam ovo zato, jer sam majci dao OEM verziju XP-a i na njenom laptopu radi bez problema.
Dakle, jedno blesavo pitanje u vezi OEM verziije. Da li je moguće instalirati OEM verziju na neko drugo računalo nakon što se ta ista verzija deinstalira sa prvotnog računal? Pitam ovo zato jer bih kupio sedmicu, ali budući da me računalo za sad dobro služi ne mislim kupovati nove komponente (CPU, matičnu, memoriju, hard). Novo računalo bi moglo uletiti iduće godine ali čisto zbog video igara. Programi za rad na ovom kompu odlično rade, tako da jednostavno nema potrebe za novim računalom.
Pored toga, pitam ovo zato, jer sam majci dao OEM verziju XP-a i na njenom laptopu radi bez problema.
Nije problem verzija, nego licenca tj, aktivacija. Može, ali OEM verzija se kupuje uz računalo, zapravo mora biti predinstalirana od strane distributera/proizvođača... kao dokaz o kupnji/legalnosti služi račun na kojem je kupljen PC s OSom... Dakle, može, ali nije legalno (samu aktivaciju možda prođeš uz poziv MS-Hrvatska...
Retail verzija se kupuje 's police', nije sponzorirana i zato dosta skuplja. Glavna razlika je da retail može biti kao nadogradnja ili clean instal, dok OEM je samo clean (sama instalacija).
Neće ništa napraviti matičnoj
Mislim da smiješ, samo matičnu ne! Ali ako kojim slučajem u neko doba kupiš novi komp, nazovi MS-Hrvatska i oni ti mogu aktivirati na novom kompu (ovisi o njima, ali mom frendu su aktivirali tako vistu)
al će bit opasan za nas pirate
uz dužno poštovanje kolega, al mislim da je to masovno uništavanje pirata još jedna M$-ova glupost koja (osim što neće uspjet) će ih proć dok kažeš Microsoft Bob!
Neznam koliko vas je uocilo da na Windows 7 Professional verziji nije moguce dodati language pack kao na verziji ultimate.
U Ultimate verziji se to jednostavno rjesavalo i dodavalo putem control panela. U verziji Professional je malo kompliciranije ali ne i nemoguce. Objasnit cu kako:
Mene na ultimate verziji zeza onaj update za win 7...non stop updejta i moram 2 puta restartat komp to jest sam se restarta da bi radio normalno,nakon sveg tog kaze jos da nie uspio updejtat windows
Kod update-ova samo treba sakriti(hide) updateove koji imaju u sebi zloglasnu riječ "genuine". To je bio prvi update za win 7 kada sam ja išao na prvi puta na update.
Mene na ultimate verziji zeza onaj update za win 7...non stop updejta i moram 2 puta restartat komp to jest sam se restarta da bi radio normalno,nakon sveg tog kaze jos da nie uspio updejtat windows
Pa isključi ga!
Meni je Enterprise i previše, mada naspram WinVista Ultimate, Win7 Ultimate je mnogo isplativiji za one koji imaju dubok džep, a takvih je nažalost tako malo.
Svima je mislim dovoljna (i previše) Win7 Home Premium.
BTW. Netko je napomenuo da mu je prijatelj kazao da je Win7 nestabilan, to su samo PUSTE PRIČE! Oni da znaju imalo u informatiku ne bi to izjavili!
Ja sutra prelazim na Win 7 pa me bas zanima sto me novo ocekuje u odnosu na XP
Iskreno se veselim...
Iskreno se veselim...
Hmm...
Stabilniji, brži, ljepši, drivere može povući od XPa(ako ga već imaš instaliranog), mali milijun toga...
Iskreno se veselim...
Mijenjaj tog raptoxxa!!!
Clean install napravi i dual boot ti netreba. Nemoj nikakve povrate drivera (šta ovaj 4fucker kaže iako za to nisam čuo), ni upgradeove radit(ok xp-> 7 nemožeš napravit upgrade).
Iskreno se veselim...
Mijenjaj tog raptoxxa!!!
Clean install napravi i dual boot ti netreba. Nemoj nikakve povrate drivera (šta ovaj 4fucker kaže iako za to nisam čuo), ni upgradeove radit(ok xp-> 7 nemožeš napravit upgrade).
Sta fali raptoxxu?
Iskreno se veselim...
Mijenjaj tog raptoxxa!!!
Ako ubaciš CD sa driverima "Universal XP drivers" tako se kod mene zove, sve odmah prepozna, grafičku, mrežu, sve, ali da, NIPOŠTO UPGRADE NE RADI ! ! ! Razlog: Zli duh zvani genuine...
Sta fali raptoxxu?
Raspitaj se...
Neznam cemu ova panika odjednom.
Evo sto ciljam uciniti.
Sve tri particije formatirati na C stavim windowse i tako dalje.
instaliram drivere za zvuk i grafiku i kraj.
jesam u necem pogrijesio??
Evo,tu vidim da je vecina zadovoljna raptoxxom
Daj objasni svoj stav prema raptoxxu molim te...
Evo sto ciljam uciniti.
Raptoxx imaš? Hmmmm...
Skupi 500 kn i kupi VX550 ili VX450 nezz ni ja više...
Evo sto ciljam uciniti.
Raptoxx imaš? Hmmmm...
Pa daj objasni zasto
Evo sto ciljam uciniti.
Raptoxx imaš? Hmmmm...
Pa daj objasni zasto
Znaš što? Ti ako sa njim dosad nisi imao problema ostavi, super je ono, ali znam 2 čovjeka kojima dok je komp pod opterećenjem bruji, mada ovisi jel polovni itd... Ako dosad nisi imao problema onda sve 5
Evo sto ciljam uciniti.
staviš windowse i kraj. - jer ce oni u većini slučajeva odraditi sve potrebno, jedino je moguć problem s ABitom... zato pribavi barem mrežni driver prije.