Malo off topic. Bez ljutnje. Jeste primjetili da firefox s updateom 3.5.3 neotvara neke stranice tj jako sporo otvara.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozilla Firefox mi je ovdje na sedmici puno brža nego na XP-u.
Puno brže se pokreće, otvara i učitava stranice. Nevjerojatno.
Sve mi se čini da se XP neće još dugo zadržati na kompu.
A ja sam primijetio da se na Win 7 CoD2 pokreće za 2 sekude, a na Xp mu treba 20-tak.
I danas ću opet da probam Win 7 pa da vidim ove savjete koje sam pokupio.
gdje mogu vidjeti dali mi je win 7 32 ili 64 bita ????
Desni klik na Computer, odabereš Properties, i dalje ce ti slika reci:
EDIT: A što se Mozille tiče ja ne mogu vjerovati, kao da sam instalirao neku novu verziju. Radi tri puta brže nego na XP-u. Munjevito brzo učitava i otvara stranice, a isto tako se i puno brže pokreće, a ne ono da moram malo duže čekati na XP-u kad prvi puta pokrenem Mozillu.
i još me zanim gdje mogu promjeniti izgled taskbar tak da mi bude isto kao na visti ???
puno hvala...
imam pitanje dali je bolje imati win 7 32x ili 64x bita koja je bolja ???
Ako imaš 4GB RAM-a i više onda uzmi 64-bitni.
Ako imaš ispod 4GB RAM-a uzmi 32-bitni.
To bi bilo najjednostavnije, da ne kompliciram puno.
Ja preporučujem x64 u bilokojem slučaju, nema više smisla biti na x86 kada se svi x86 programi bez ikakvog problema pokreću na x64 sustavu.
Ultimate is the best.
Još nešto što sam primjetio - Photoshop CS4 se pokreće šesto puta brže nego na XP-u. Pa ja nemogu vjerovati koja ugodna iznenađenja, dva programa s kojima najčešće radim pokreću se puno brže nego na XP-u (Photoshop i Mozilla).
Sad mi se čisto više neda vraćat na XP. Skoro sve se puno brže pokreće.
Samo šteta što nemam prostora da instaliram neku igru, da vidim jeli isti slučaj i kod njih.
Stvarno ovaj Windows 7 pun pogodak.
Zasada jedini problem na koji sam naisao je kod Winampa. Doduse nije neki dramatican problem, nego nesto sitno. Kad odem ondje u desnom stupcu na History, ovdje gdje treba biti popis pjesama koje su puštene nema ništa, evo slika će sve pojasniti. Probao sam reinstall, bude dobro prvih nekoliko pokretanja, onda se opet vrati tako kao na slici, ali nema veze, preživjet cu. :)
Jel se moze RC skinut jos uvijek?
Jel se moze RC skinut jos uvijek?
Šta će ti RC? Skini ultimate final
imam pitanje dali ja mogu instalirati win 7 x64 iinstalirati nadogradnju
da mi bude x86 ???
imam pitanje dali ja mogu instalirati win 7 x64 iinstalirati nadogradnju
da mi bude x32 ???
Stvarno trebaš naučit pisati!
x32 nepostoji, postoji x86 i x64 ili x86 i x86-64
a jel mogu prebaciti iz x64 na x86 ???
Upravo sam instalirao ultimate i puno brže radi od xp-a samo što mi i jede više rama od xp no dobro,nema veze
Moze pomoc,ima neka fora da se moze kod inst win 7 izabrati koji oces,PRO,ULTIMATE....jel to ta fora da moram prije przenja izbrisati file ei.cfg i onda sprzim i to sljaka,negdje sam to vec vidio u nekoj temi al nemogu naci,pa molim pomoć
ja na svojima windowsim imam taj fajl i pri instalaciji me je pitao koji
win hoču starter,home,profesional ili ultimate.
Moze pomoc,ima neka fora da se moze kod inst win 7 izabrati koji oces,PRO,ULTIMATE....jel to ta fora da moram prije przenja izbrisati file ei.cfg i onda sprzim i to sljaka,negdje sam to vec vidio u nekoj temi al nemogu naci,pa molim pomoć
Ne?
Kada skineš win7.iso samo spržiš sa imgburn na dvd, u biosu postaviš da boota sa prže. Uglavnom svaka verzija koju skineš sa neta ponudi opcije basic,home,ultimate,business..ž
Naravno da ćeš instalirat ultimate... Ako hoće netko link odakle sam ja skinuo i aktivator samo neka javi na pm.
Evo se na Win7 ne može namistit da radi bnet-ova xcarnet veza. A dok sam namještao shvatio sam da su win7 teško smeće, jer su masu opcijae opet ispremješali u ondosu na Vistu. Ma, neće me više vidit...
Pa xp se s ovim nemože uspoređivati :D. Neki su spominjali da tune up nema koristi na ovom os-u. Jel to istina i radi li tune up na sedmici?
Pa xp se s ovim nemože uspoređivati :D. Neki su spominjali da tune up nema koristi na ovom os-u. Jel to istina i radi li tune up na sedmici?
meni tune up 09 radi sasvim ok
Pa xp se s ovim nemože uspoređivati :D.
Ako ćemo pravo, XP se ne može uspoređivati niti sa Vistom (pogotovo 64 bitnom SP2)
Dajte ljudi već jednom shvatite da su WinXP stvar PROŠLOSTI (i slabih starijih konfiguracija) i sasvim je normalno da se ne mogu uspoređivati sa novijim i naprednijim OS-ima.
Mi moze netko pomoc...
1 x HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm
1 x Gigabyte P55-UD3, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/1066 1 x Procesor Intel i5 750, 2.66GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156 1 x Napajanje CORSAIR 620W, HX Series CMPSU-620HXEU, 12cm vent., ATX 1 x XFX HD4890 1GB DDR5 HAWX XXX Dual DVI, HDTV , 900MHz 1 x
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A
U ovu konfu sam instalirao win7 stariji 7077 build jer drugog trenutno nemam, i stalno imam crash memory dupm...
sta god radio, komp je upaljen svega 5 minuta i rusi se...
nemogu downloadat nista niti instalirat
zna li netko u cemu je problem?
Imam i ja jedno pitanje. Svi mi govore da je 7ca puno puno brža od XP-a i tako... Ali ja imam dosta stari laptop (1,5GHz, 1.2GB RAM, ATI 9600 64MB), pa me zanima kako bi to radilo kod mene i jel bi uopće radilo brže od XP-a kojeg imam sada? Ja ne vjerujem ali opet...
Ma brže nebi radilo sigurno od XPa. Ipak je Win7 za novu generaciju PCa napravljen. Ali isto tako, ja sam ga instalirao na laptop Centrino 1.8GHz, 2GB DDR2 i Intel onboard GPU i mogu reći da nema ni najmanjeg štekanja u radu, jako sam zadovoljan.
Tako da, ako nemaš pametnijeg posla u životu, pukni Win7 gore za probu pa vidi kako funkcionira. Možda i nekim čudom bude radio OK.
Skinuo sam s interneta windows 7 RC (build 7100), spiržio sam ga dvd na najmanju moguću brzinu (4x) ali kada idem formatirati disk neće mi ga bootati (ne piše press any key to boot from cd) nego normalno ide dalje u windowse.
Imam i ja jedno pitanje. Svi mi govore da je 7ca puno puno brža od XP-a i tako... Ali ja imam dosta stari laptop (1,5GHz, 1.2GB RAM, ATI 9600 64MB), pa me zanima kako bi to radilo kod mene i jel bi uopće radilo brže od XP-a kojeg imam sada? Ja ne vjerujem ali opet...
Prema System Requirements za Win 7 potrebno je LINK
Stoga instaliraj pa isprobaj.
Sto se tice performansi jedan od mnogih testova Win 7 ( 64bita ) naspram Win Xp i Win Vista , Win 7 vs Win Vista vs Win XP
Misljenja sam da ce Win 7 raditi bez problema!
Skinuo sam s interneta windows 7 RC (build 7100), spiržio sam ga dvd na najmanju moguću brzinu (4x) ali kada idem formatirati disk neće mi ga bootati (ne piše press any key to boot from cd) nego normalno ide dalje u windowse.
odi u bios --- tipka delete na pocetku paljenja kompa
i nadi opciju FIRST BOOT i stavi cd drive ili tako nesto