da, najveća brzina koju mog dobit je 40kb/s.
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.362.872
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Opali speedtest ili neki file s rapidsharea i sličnih (makar bi bilo najboje T-comov test brzine). Možda je problem u toj stranici s driverima.
Opali speedtest ili neki file s rapidsharea i sličnih (makar bi bilo najboje T-comov test brzine). Možda je problem u toj stranici s driverima.
ostali su isto spori al ovaj je najsporiji, sad ću probat sa softpedie.
edit: na softpediji je brže al ipak ne dovoljno.
jel iko ima ideju koju, ne mogu ovako radit?
Evo, skino sam si win 7 ultimate x64, i zanima me jel ga se isplati instalirati. Jel dovoljno dorađen, pa da mogu igrati igrice na njemu i sve ostalo ili da imam neko vrijeme vistu ???
Koju konfu imas?
Evo, skino sam si win 7 ultimate x64, i zanima me jel ga se isplati instalirati. Jel dovoljno dorađen, pa da mogu igrati igrice na njemu i sve ostalo ili da imam neko vrijeme vistu ???
Ja ga koristim od RC1 verzije... sve mi radi, jako brzo i sam rad na njima je veoma ugodan. Igrice rade. Programi rade. Svakako bolje nego vista. Procitajte malo prijasnje postove, znam da ih ima puno ali za skoro svako vase pitanje odgovor se nalazi u prijasnjim postovima .
Sto koristite od sigurnosnog softwarea? Sto je uopce potrebno na sedmici, tj. je li onaj firewall necemu, ili?
Antivirus (primjerice free Avira) ti je sasvim dostatan...
Ja koristim integrirani Firewall i Vista/Win7 Firewall Control:
http://www.sphinx-soft.com/Vista/order.html
Antivirus, također Avira, free verziju:
http://www.free-av.de/en/trialpay_download/1/avira_antivir_personal__free_antivirus.html
Zasad, na Win7 64-bit, bez problema...
Eh, i Win Defender mi je uklučen...
Pozz svima, evo da se uključim u ovu temu.. Win7 mi je odličan ali ima mi nešto nejasno - smijem li izbrisati folder Windows.old koji mi na C zauzima više od 40 GB (slika) - na sedmicu sam prešao sa Xp i tu su mi postavke i dokumenti sa prijašnjeg OS (mada to već vjerovatno znate
). Interesuje me da li ću imati ikakvih problema ako to izbrišem? dokumente imam već sačuvane koji mi trebaju od tih 40 GB.
Windows.old su fileovi i folderi iz prethodnih Windowsa jel si očito instaliral nove preko starih bez formatiranja particije. Pregledaj ,kopiraj bitno (ako nisi) i možeš brisati.
Mislim da ti je to system restore ili backup folder... nisam siguran ali mislim da ga mozes pomocu Disk Cleanupa sigurno maknuti sa diska. Samo checkiraj "Old ili previous windows installations" da ti makne i to je to.
Windows.old su fileovi i folderi iz prethodnih Windowsa jel si očito instaliral nove preko starih bez formatiranja particije. Pregledaj ,kopiraj bitno (ako nisi) i možeš brisati.
Mislim da ti je to system restore ili backup folder... nisam siguran ali mislim da ga mozes pomocu Disk Cleanupa sigurno maknuti sa diska. Samo checkiraj "Old ili previous windows installations" da ti makne i to je to.
Znači, sigurno ništa ne mogu poremetiti na sadašnjem OS?
Ja sam isto izbrisao danas taj windows.old i nista mi nije sve normalno radi.
jel iko našao nekakvo riješenje za spor download? preko torrenta skida normalnom brzinom, ali firefox/xfire/ostali programi skidaju sporo.
isprobao sam sve s googlea i neće. jučer se povećala brzina za samo 10 kb/s što je ništa.
patchevi za cod4 koji bi se skinuli na brzinu sada se skidaju...fences koji ima samo 14mb se skidao ko file od 100mb.
ajde pomagajte pliz, ovo izluđuje. možda čak nije problem do win7, al bilo koji način da znate recite.
koristiš wlan?
nisam neki pro za mreže al evo ovo što ja znam: lan, nvidia nforce, motorola SBV5120E cable modem.
ak možeš neš izvuć od toga, probaj. updateao sam drivere za mrežnu tako da to ne treba sugestirat.
Znači, sigurno ništa ne mogu poremetiti na sadašnjem OS?
Ne ,nećeš ništa poremetiti jel to su sve podaci iz prethodnih Windowsa. Jedino ,ako nisi ,pregledaj i spremi si bitne podatke iz svojeg accounta.
nisam neki pro za mreže al evo ovo što ja znam: lan, nvidia nforce, motorola SBV5120E cable modem.
ak možeš neš izvuć od toga, probaj. updateao sam drivere za mrežnu tako da to ne treba sugestirat.
Ja sam imao slican problem kada sam preso sa XP na Vistu. U kojem modu ti radi router? Da li se svaki put kada hoces na internet moras rucno povezivati ili ne? Ako se moras povezivati rucno onda si podesi router da stalno bude povezan i problem je rijesen (barem je kod mene bilo tako).
pozz...
imam stari 7077 build...
i nakon formatiranja pred tjedan dana jednostavno se u toku rada resetirao i vise se ne dize...
prode bios i nista...
da ga ne formatiram opet, cekam neki pametan prijedlog XD
znam da je build stari, ali me zanima sta napravit
Cuj Ponovo instaliraj ako se vec ne zeli upaliti.Dali si nesto radio pa da se sustav srusio ili se srusio sam od sebe?
Naisao sam danas na problem s koristenjem integriranog modema i spajanjem na 3G mrezu koristeci podatkovne SIM kartice koje su dijelili Bug i VIP.
Naime, iako je na XP-u Vodafone Mobile Connect odlicno radio u kombinaciji s Thinkpad Access Connections (programom za upravljanje mreznim konekcijama), iz nekog razloga na Windows 7 je dolazilo do konflikta oko upravljanja modemom, te je Vodafone aplikacija uvijek ili bila u nemogucnosti naci modem, ili ga je uvijek vidjela kao ugasenog iako je stvar skroz upaljena bila.
Pokusajima deinstalacije i ponovne instalacije Vodafone softvera, i jos nekim blesavim prckanjem, (iako mi je vrlo jasno bilo da je neki konflikt u pitanju, htio sam zadrzati obje aplikacije) uspio sam dovesti do toga da se Windowsi bootaju u grafickom sucelju klasicnom za Windows XP safe mode (znaci totalno je sucelje otislo), te do potpune nemogucnosti da se ista deinstalira ili da se vrate Windowsi na odredenu tocku System Restora (koji je izbacivao neki opaki error).
Sytem restore uspio sam pokrenut nekom zanimljivom i meni novom opcijom, zvanom Repair Windows koju sam pokrenuo umjesto normalnog bootanja.
Nakon toga stvar sam uspjesno rjesio deinstalacijom Access Connectionsa, iako mi to kao krajnje rjesenje ne odgovara jer mi se bas svida ta aplikacija :D
S obzirom da su ti Lenovo programi/driveri i dalje nesluzbeni (mislim da sluzbeni izlaze isto 22.10. ili tu negdje), te sam ja instalirao vlastitim redoslijedom, vrlo moguce da je greska moja, medutim, ako se nekome dogodi isto da zna da nije jedini heh :D
Ostaje mi sacekati sluzbenu verziju programa, mozda je ipak stvar u nekom konfliktu unutar softvera
Ovo je gore od reklame za laptope gdje ih hvataju guzovima...
Fuj!
Zanima me da li trebam instalirati Gigabyte SATA Driver na Windows 7 pošto na Gigabyteovim stranicama postoju driveri za zvuk i lan za sedmicu, ali ne i za Gigabyte SATA Driver?
To je ploča sa X58 chipsetom, pa jednostavno skineš driver sa intelovih stranica (postoji verzija za Win7 RC). Vjerojatno će radit i bez drivera (Win7 sigurno ima driver)...
Neću ni instalirat. Kakve nuspojave mogu biti i gdje si ti na onom linku našao Gigabyte SATA Driver? Može li direktni link do toga?
Direktni link. To je intelov driver za čipset, a pošto je SATA kontoroler na čipsetu, to je to.
Zanima me da li trebam instalirati Gigabyte SATA Driver na Windows 7 pošto na Gigabyteovim stranicama postoju driveri za zvuk i lan za sedmicu, ali ne i za Gigabyte SATA Driver?
Ploča (Gigabyte EX58) uz Intelov ICH10 ima i "Gigabyte-ov" (točnije Jmicron) SATA kontroler. Ja sam se jebucko sa instalacijom Win 7 jer mi nikako nije naći prikladnu particiju za smještaj. Svaki put je javljalo grešku.
Uglavnom, bez obzira da li si u BIOS-u podesio SATA kontrolere da rade u ACPI ili IDE modu rada, ne trebaš prilikom instalacije učitati SATA driver sa pripadnog CD-a od matične. Na neku foru win 7 to već sve zna i treba samo izabrat particiju i kliknut "next". Ako ideš učitavati SATA driver, velika je šansa da ćeš zapeti na odabiru particije :)
Jedan savjet za one koji imaju Gigabyte ploču sa navedena 2 SATA kontrolera: Ako vam nije nužno potreban hot plug-in/NCQ za SATA uređaje spojene na drugi (Gigabyte-ov) SATA kontroler, postavite "onboard SATA kontroler" na IDE mod. Ja se zeznuo i stavio na ACPI, makar mi je tamo spojen samo stari IDE CD-RW (da, P-ATA konektor dijeli isti kontroler kao i dodatni SATA konektori) i sada čekam malo više od pola minute da mi BIOS završi detektiranje uređaja svaki put kad palim komp. :(
Sranje je u tome što kada prebacim kontroler na IDE mod (tada nema pol-minutne pauze), taj uređaj više ne postoji u Win 7.
TEch support od Gigabyte-a mi je odgovorio: sori dečec, tako radi kontroler u ACPI modu i nemožeš smanjiti vrijeme "detekcije" uređaja. Nepostojanje uređaja u Win7 kad prebacim na IDE još nisam prokljuvio.
Onaj "glavni" SATA kontroler može biti u ACPI modu i on ne uzrokuje nepotrebno čekanje.
Jednom kada instaliraš Win7, pikneš gigabyteov CD i instaliraš sve drivere uključujući i taj gigabyte-ov SATA.
Znaci, sedmica nije dobra za Netbook-ove?