Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.364.967
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ipak nije sve idealno (ali win nisu krivi ovdje).

Imam jedan uređaj koji ima drivere za Vistu, ali... Win7 inzistiraju da driver treba imati digital signature - što trenutni driver, očito, nema. Rezultat je da ne mogu instalirati drivere iako win7 kažu da to JESU odgovarajući driveri za uređaj samo bez 'potpisa'. Proizvođač još nema nikakvu podršku za win7, niti u najavi. Postoji li mogućnost da se provjera potpisa zaobiđe na win7?

Inače, sve se bolje osjećam u win7 nakon, evo tek, dva dana. Sve radi. Brzo i bez štekanja (indeks PC-a je 5,9 ma šta to značilo). Navikavam se na sučelje - puno je mi je prihvatljivije nego u Viste. Ne znam točno zašto, ali ovdje nekako sve brže napravim i brže dođem do onoga šta me zanima (u sustavu). Very nice! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 17:47 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

@kajmak: ali ništa od toga nije problem Windowsa 7, nego tvog Linuxa i GRUB-a.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

GRUB radi, Linux radi - samo Win7 ne... probao sam i suprotno, da koristim bootloader od Win7 i takodjer 0. Chainloader pristup bi trebao raditi kao sto je i prije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kajmak kaže...

GRUB radi, Linux radi - samo Win7 ne... probao sam i suprotno, da koristim bootloader od Win7 i takodjer 0. Chainloader pristup bi trebao raditi kao sto je i prije.

Postoji jedan program ,zove se EasyBCD ,možda da probaš?! Navodno je puno ljudi pomogel kod sličnih problema!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan

Probao ... taj program je razlog cirka 3 reinstalla ... i njihov NeoGrub i sve ostale metode. No mozda bi mogao probati GRUB 2.0, no mislim da je jednostavno problem to sto MS uvijek zakuha neku juhu :-/

No sve bi bilo jos i OK da mi se particija "Data" (NTFS filesystem koju sam napravio jos u Linuxu da bi neki dan bila "middle-man" izmedju Win-a i Lin-a), nije zblesirala. U Win7 je sve vise-manje normalno no od instalacije mi u Debian Squeeze/Sid pokazuje error tipa "superblock missing" / "NTFS signature error" ovisno koju metodu koristim, a sve sam probao...

I da je NTFS verzija drugacija - updateao sam sve package i kernel do zadnje, nedavne, verzije. Google je pokazao da ljudi s laptopima imaju te probleme s Resuce particijama no to kod mene nije slucaj niti izbliza.

EDIT: Vjerujem da kada bootam s live CDa da mogu browsat i korisiti Data particiju ... ne znam sto to tocno znaci no sve cu kopirati i reformatat. Nadam se da cu se tako rijesiti tog problema te ako ne nadjem rjesenje formatat i Win7!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 21:48 (kajmak).
17 godina
neaktivan
kajmak kaže...

Dojmovi: Ne bas najbolji... U rangu s Vistom IMHO.

Objasnjenje: Dok je u VMware-u bio super u praksi se pokazao drugaciji. Posto sam Linuxas isao sam na opciju dualboota s Linuxom no kao i Vistin bootloader dodaje sebe na MBR tako da mi se GRUB izgubio. Onda sam pak preko Ubuntu Live CDa instalirao opet GRUB kako bi negdje 6 puta reinstallirao Win7 jer nakon 2-3 restarta dobivam boot probleme (koristeci GRUB 1.5 sam napravio opciju za Win7 te bi njegov bootloader prikazao greske na C:\ particiji) koje nazalost nista online sto sam nasao ne moze rijesiti, niti Win7 Rescue Tools (i to uvijek nakon sto sam na njemu instalirao DX9, drivere, FF, FW, AV, defragmentirao  - sve pripreme za pocetak koristenja i uzivanja u plodu svog rada). Takodjer Win7 mi je izmjenio NTFS signature u particiji s podatcima pa sada moram formatat i tak. Nista osim problema te nakon toga cu deletat Win7... I rijeseno.

Previse zivciranja a opet nije nista tako posebno kako svi dizu prasinu. Verzija o kojoj pricam je Ultimate x64 RTM. Ovo su moji dojmovi, razmisljanja i iskustvo.

isto se meni desilo, samo sa 32-bitnom verzijom WIN7...tri dana sam vraćal podatke jer nikak nisam uspio vratiti particije kak su bile na diskovima...srećom postoji filescavenger i imam dva vanjska diska na kaj sam vraćal podatke... u pitanju je bilo 1,5TB podataka(nekompresirani .avi snimki benda i obiteljske snimke, tek skinute s miniDV traka....duže bi trajalo da sam ih opet vraćao s traka)..još su mi oči krvaveNeodlučan

prvi dojmovi WIN7 su OK, ali kod mene će malo pričekati, s obzirom da Pinnacle 12 na sedmici ne radi...a nova verzija još nije izašla

sasvim sam zadovoljan i sa Vistom...svi programi koje trebam, na njoj rade, ništ se ne kolje s drugim softverima i (za sada), čemu WIN7???..je da lijepo izgledaju,ali...

http://www.youtube.com/user/hoggar001
16 godina
hogar strašni kaže...

s obzirom da Pinnacle 12 na sedmici ne radi...

Pinnacle Studio 12?

Every hole is a goal!
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Kakvi su dojmovi na slabijem hardwareu? Ispod 1GB mem i 1GHz CPU. Da li uopće da instalirati ako imaš manje od 1GB?

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa, teoretski bi trebalo ovako biti isto?

4 particije:

1 EXT3 -  Linux

1 Swap od 4 GB za svaki slucaj

1 NTFS - Data (stvoreno u GPartedu jos prije Win7)

1 NFS - Windows 7

Te nakon Win7 sam bootao Live CD i grub, root(hx,x), setup(hx,x)... Frend mi je rekao (a relativan je strucnjak sto se Win-a tice) da Windows smatra da je moj HDD lose particioniran sto ima smisla i takodjer savjetuje prvo Win7 pa onda Linux instalaciju.

Znam da bi to _trebao_ uciniti no vec sam nedavno reinstalirao Linux a 7 puta Win7 u jednom danu tako da sam trenutno ne motiviran blago receno. Sam trazim neke "lazy man" rijesenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kowach kaže...

Kakvi su dojmovi na slabijem hardwareu? Ispod 1GB mem i 1GHz CPU. Da li uopće da instalirati ako imaš manje od 1GB?

Ja kod kuće imam MSI Wind Nettop 120, sa Atomom na 1,6GHz i 1 GB RAM-a, radi perfektno. Zauzeće memorije je circa 550MB RAM-a, s tim da imam u pozadini Avast, Orb, Dynamic DNS i Flashget koji nešto uvijek skida.

Čak sam uspio pokrenuti i HD video 720p kompresovani video na ovoj konfiguraciji i šljaka kako treba ;)

Windows 7 Professional 32-bitni mi je tu instaliran.

Na laptopu mi je Windows 7 Professional x64 - konfiguracija sa 4GB RAM-a i 1,6 GHz Core 2 Due procesorom. Zauzeće memorije oko 1,3 GB RAM-a, s tim da su u pozadini OneNote (24MB), RadioSure, Outlook (82MB), Avast (77MB), razni Lenovo procesi (oko 20MB). Uglavnom, laptop leti i kad ima par instanci Visual Studia, SQL Managera, Worda, Excela, Visio-a, dvadesetak Firefox tabova i par poslovnih aplikacija.

Performanse 7-ce i Viste se ne mogu porediti... definitivno bolji menadžment memorije, pri samom statanju Windowsa sve se pokreće u roku od par sekundi... nema delay-a, nema brljanja po disku i drugih gluposti ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 7:32 (scissors).
17 godina
kajmak kaže...

Pa, teoretski bi trebalo ovako biti isto?

4 particije:

1 EXT3 -  Linux

1 Swap od 4 GB za svaki slucaj

1 NTFS - Data (stvoreno u GPartedu jos prije Win7)

1 NFS - Windows 7

Te nakon Win7 sam bootao Live CD i grub, root(hx,x), setup(hx,x)... Frend mi je rekao (a relativan je strucnjak sto se Win-a tice) da Windows smatra da je moj HDD lose particioniran sto ima smisla i takodjer savjetuje prvo Win7 pa onda Linux instalaciju.

Znam da bi to _trebao_ uciniti no vec sam nedavno reinstalirao Linux a 7 puta Win7 u jednom danu tako da sam trenutno ne motiviran blago receno. Sam trazim neke "lazy man" rijesenja.

Puno kompliciranja (particioniranja) za malo gušta...
Evo ti moje rješenje za testiranje OS-ova, programa, sumnjive dowloade i općenito prčkanje po kompjuterima.

Imam u kompjuteru 2 hard diska, jedan za radit (linux+xp dual boot - tu nema problema, kao što znaš), a drugi za probu (win7 32 bit danas, prije dva-tri dana win7 64 bit, a prije toga vista). I dalje je sve vrlo jednostavno: stvari mijenjaš u BIOS-u. Dakle, preko tjedna kad radim namjestim bootabilni disk sa linux/xp, a kad ne radim i imam više vremena (vikendom) bootam u 'probni' disk i zezam se par dana.

Neki polovni sata disk manjeg kapaciteta (jer veliki ti ni ne treba u ovu svrhu) možeš uvijek naći jeftino i on može poslužiti za probe.

Naravno, ovo rješenje otpada ako baš želiš isprobavati suživot više OS-ova na jednom hdd-u i/ili ako želiš/trebaš više puta dnevno koristiti različite OS-ove. U protivnom, nikad nemaš problema - provjerene stvari držiš/instaliraš na 'radni' disk, a na 'probnom' praviš kaos - instaliraš, deinstaliraš, maltretiraš OS i programe dok se sve ne satare. Kad sustav krepa, onda ga za tren reinstaliraš i nemaš problema s tim hoće li reinstalacija windowsa prebrisati GRUB (što je defaultna situacija).

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Radi HOMM3. Radi Panzer General 1!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Radi HOMM3. Radi Panzer General 1!!!!!

LOLčina! Osmijeh

Dobra ta sedmica... Stavi je na ultimativni test - instaliraj Manic Miner - ako ta mega-igra proradi, onda je stvarno vrijedilo truda nabaviti i instalirati Windows 7...

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
16 godina
neaktivan
shkval kaže...
kajmak kaže...

<Tipican post razmazenog klinca>

Puno kompliciranja (particioniranja) za malo gušta...
Evo ti moje rješenje za testiranje OS-ova, programa, sumnjive dowloade i općenito prčkanje po kompjuterima.

Imam u kompjuteru 2 hard diska, jedan za radit (linux+xp dual boot - tu nema problema, kao što znaš), a drugi za probu (win7 32 bit danas, prije dva-tri dana win7 64 bit, a prije toga vista). I dalje je sve vrlo jednostavno: stvari mijenjaš u BIOS-u. Dakle, preko tjedna kad radim namjestim bootabilni disk sa linux/xp, a kad ne radim i imam više vremena (vikendom) bootam u 'probni' disk i zezam se par dana.

Neki polovni sata disk manjeg kapaciteta (jer veliki ti ni ne treba u ovu svrhu) možeš uvijek naći jeftino i on može poslužiti za probe.

Naravno, ovo rješenje otpada ako baš želiš isprobavati suživot više OS-ova na jednom hdd-u i/ili ako želiš/trebaš više puta dnevno koristiti različite OS-ove. U protivnom, nikad nemaš problema - provjerene stvari držiš/instaliraš na 'radni' disk, a na 'probnom' praviš kaos - instaliraš, deinstaliraš, maltretiraš OS i programe dok se sve ne satare. Kad sustav krepa, onda ga za tren reinstaliraš i nemaš problema s tim hoće li reinstalacija windowsa prebrisati GRUB (što je defaultna situacija).

Jos sam klinjo maleni i nema se $ :-) Ionako mi Win tehnicki ne treba jer ne zelim igrati igre a ni ne koristim nesto posebno za slusanje glazbe, download, nesto torrenta i tak... Sve sto Linux moze (a mozda i bolje heh).

Inace siguran sam da nakon "chdsk /f" i dva (2) reboota bi mogao popraviti "NTFS signature" no nisam se zezao s popravljanjima! Sve sam formatirao i stavio 3 particije -> 1 linux ext3, 1 swap, 1 ext3 backup... i to je to. Nema Win7 vise.

Hvala svima na pomoci!

16 godina
odjavljen
kajmak kaže...

Jos sam klinjo maleni i nema se $ :-) Ionako mi Win tehnicki ne treba jer ne zelim igrati igre a ni ne koristim nesto posebno za slusanje glazbe, download, nesto torrenta i tak... Sve sto Linux moze (a mozda i bolje heh).

Inace siguran sam da nakon "chdsk /f" i dva (2) reboota bi mogao popraviti "NTFS signature" no nisam se zezao s popravljanjima! Sve sam formatirao i stavio 3 particije -> 1 linux ext3, 1 swap, 1 ext3 backup... i to je to. Nema Win7 vise.

Hvala svima na pomoci!

neki su kadri odreć se igranja novih hit naslova samo jer im je teško malo kopat po configu.... your choice. kako je meni na drugom stroju za probu profunkicionirao win7 + Ubuntu, nije mi jasno... Cool

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Kako promijent font sistema? Da mi recimo my computer ne piše defaultin fontom nego onim koji ja odaberem. Koliko se siječam to je bilo moguče na xp-u, ali nemogu pronači tu opciju u sedmici.

Dobio sam puno novaca na lotu, sad mi više ne trebaš u životu. Bolje da sam cijeli život čavle jeo nego da sam tebe sreo-Lauš; Gamereport

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

istalirao sam Windows 7 Ultimate OEM  i mogu vam reci da sam pree pree prezadovoljan , svaka čast Microsoftu ovog puta ... Izlanuo se 

vozdrucaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo sve radi ko urica osim sky star 2, al nema veze 7600*32 rtm ide bez problema

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

jel se može negdje skinuti directx 10 ili 10.1 za windows 7 (može link) jer imam samo 9.0c

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne jer je Windowsima 7 već predinstaliran DX11. Tako je i Vista imala DX10, a sa service packom 1 dobila je DX10.1

Four Thirds
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

znači kada instaliram tu (nadam se da je final verzija jer tako kažu na yuwabits.net-u) ne moram više directx inst. tj. imam 11? onda sam se sje... jer sam inst. nakon win7 zadnji službeni directx sa microsoftove stranice. ili on ipak nema utjecaja? zna li netko šta ja sad od dir.x imam? ili mi ne gine opet format

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

odi start > pa u search upiši > dxdiag

Tu će ti ispisati koji DX imaš

Four Thirds
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2009 1:44 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

znači kada instaliram tu (nadam se da je final verzija jer tako kažu na yuwabits.net-u) ne moram više directx inst. tj. imam 11? onda sam se sje... jer sam inst. nakon win7 zadnji službeni directx sa microsoftove stranice. ili on ipak nema utjecaja? zna li netko šta ja sad od dir.x imam? ili mi ne gine opet format

Nikakav format ne dolazi u obzir, naime dobro si uradio sto si instalirao zadnji dostupni DX 9.0c jer u protivnom ako nisi primjetio na clean install Win7 nemozes pokrenuti igru ( tipa Call of Juarez II ) ako prethodno ne konsolidiras zadnji directX, odnsno ne updata-as directX .dll file-ove potrebne za pokretanje igre ( u ovom slucaju directX 9.0c ). Naravno da imas instaliran DirectX 11 i on ce se koristiti za nadolazece igre!

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Imam ga već nekih mesec dana i sasvim sam zadovoljan.Smijeh

Build 7600.

Radi perfektno na starijoj konfiguraciji: AMD Sempron 1.41GHz, 1GB RAM, Ati Radeon 9600 256 MB. (aero uključen)

Programi pri podizanju sistema se brzo pokreću (čak brže i od XP-a) .

Prezadovoljan.Cool

Radi i kod devojke na AMD Athlon 1.8GHz, 512MB RAM, Ati Radeon 9550 128 (aero uključen)

I uopšte joj ne koči.

Pre sam koristio XP (Vista preskačem) a Windows 7 je sledeći operativni sistem koji ću koristiti (tj. već koristim) .

Mada opet kada pogledate sada 1GB rama i nije nešto, jer vidim da se mnogi žale kako traži puno rama. (tj. više nego XP)

Mislim kako neće, pogledajte kada je XP izašao ( i šta je onda bilo 512 rama a šta je sada) .

No dobro, važno da Windows 7 lepo radi.

Ima još vremena da se sve sredi, ipak doće tu i Service Pack, ihaaa.Namigiva

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

moze li netko opet kopirat razlike izmedu svih paketa Win7?

hvala

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

hvala

mislis ovo???(slika dole)

ivan_1995_ _ _
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
Hacker-ri kaže...

hvala

mislis ovo???(slika dole)

koliko je potreban ovaj WINXP mode?

potpis :D
16 godina
odjavljen
Hacker-ri kaže...

koliko je potreban ovaj WINXP mode?

Baš ti i ne treba. Jedino ako imaš neke stare, stare programe koji su ti nužno potrebni a jedva rade i pod XP. Clipper i slični. Prosječnom useru to je potpuno nepotrebna stvar jer nije namjenjen za igre (to je neš kao M$ VPC ili Wmvare direktno ugrađen u same Windowse) nego za te poslovne aplikacije (knjigovodstveni programi, programi za skladište i blagajnu...)

Stick to the shadows....
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

jel uspio tko pokrenut autocad 2009 ili 2010 na win 7 64 bit-a, na 32 bitnoj sam uspio ali na 64 nikako ne mogu, dajte ljudi neko rijesenje jer mi je hitno

0 0 hvala 0
17 godina
intel freak kaže...

jel uspio tko pokrenut autocad 2009 ili 2010 na win 7 64 bit-a, na 32 bitnoj sam uspio ali na 64 nikako ne mogu, dajte ljudi neko rijesenje jer mi je hitno

Na 64-bitnim Windowsima trebaš instalirati 64-bitnu verziju Autocada.

Meni se 32-bitni Autocad 2010 nije htio niti instalirati na 64-bitnu Vistu i Sedmicu, dok je 64-bitni radio bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2009 19:19 (klimama).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice