Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.364.929
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Mislim da nisam dirao BitLocker kako da provjerim da li je uključen.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 - općenito
loko_1 kaže...

Mislim da nisam dirao BitLocker kako da provjerim da li je uključen.

Pogledaj sliku - u Control Panelu imaš BitLocker Encryption.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Vidio sam sliku ali nemogu naći, ako se to treba posebno instalirat onda ga nemam. Nego sad sam vidio pod user accounts s lijeve strane da piše manage your file encryption certificates i tamo je nega licenca koja traje od 18.10.2012. do 2112 godine. Problem je u tome što ja nisam stavljao nikakve enkripcije i neznam kako to isključit. Sad sam stavio drugi usb i kad prebacim na njega piše da li želim prebacit bez enkripcije jer ta destinacija ne podržava enkripciju, a na onom prvom usb-u i na disku automatski napravi enkripciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 19:11 (loko_1).

0 0 hvala 0
16 godina
loko_1 kaže...

Vidio sam sliku ali nemogu naći, ako se to treba posebno instalirat onda ga nemam. Nego sad sam vidio pod user accounts s lijeve strane da piše manage your file encryption certificates i tamo je nega licenca koja traje od 18.10.2012. do 2112 godine. Problem je u tome što ja nisam stavljao nikakve enkripcije i neznam kako to isključit. Sad sam stavio drugi usb i kad prebacim na njega piše da li želim prebacit bez enkripcije jer ta destinacija ne podržava enkripciju, a na onom prvom usb-u i na disku automatski napravi enkripciju.

Ne treba se ništa instalirati nego isključiti BitLocker na istoj onoj stranici u Control Panelu.

Za ''običnu'' file i folder enkripciju ,disableaj Encrypting File System (EFS) servis. (Computer - desni klik - Manage - Services)

14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Problem je što nemogu naći Bitlocker odem u system and security i tamo ga nema

0 0 hvala 0
16 godina
loko_1 kaže...

Problem je što nemogu naći Bitlocker odem u system and security i tamo ga nema

Znači da imaš Home Premium verziju (za ovakve stvari služi ''Moj PC'' - popuniš koje komponente i OS imaš i onda mi naivci ,koji hoćemo pomoći ne moramo gledati u staklenu kuglu)

,otvori Servise kak sam ti u gornjem postu opisal i disableaj enkripciju - Encrypting File System (EFS).

14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Napravio sam disable Encrypting File System (EFS), ali i dalje imam problem kad negdje prebacim neku datoteku ona pozeleni. Neke datoteke su zelene a neke nisu. Mislim da su kriptirane neke novije datoteke i naprimjer nešto napišem u wordu spremim na desktop i zatim kopiram na d pariciju ili usb se kriptira. Sad neznam ni kako da vratim na staro one koje su već kriptirane.

Da li bi trebalo kad probam otvorit na drugom računalu tražit šifru jer meni izbaci da nemam dozvolu za otvorit.

Trebo bi to rješit jer imam neki seminar za poslat za nekoliko dana pa onaj drugi ga nebi mogao otvorit, imam jedan usb nakojem kaže da ne podržava kriptiranje pa me pita dal da prebacim i onda bude normalno crno napisan naziv tako da ću probt direktno s tog stika poslat mislim da bi onda mogao drugi otvorit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 22:29 (loko_1).

0 0 hvala 0
16 godina
loko_1 kaže...

Napravio sam disable Encrypting File System (EFS), ali i dalje imam problem kad negdje prebacim neku datoteku ona pozeleni. Neke datoteke su zelene a neke nisu. Mislim da su kriptirane neke novije datoteke i naprimjer nešto napišem u wordu spremim na desktop i zatim kopiram na d pariciju ili usb se kriptira. Sad neznam ni kako da vratim na staro one koje su već kriptirane.

Da li bi trebalo kad probam otvorit na drugom računalu tražit šifru jer meni izbaci da nemam dozvolu za otvorit.

Trebo bi to rješit jer imam neki seminar za poslat za nekoliko dana pa onaj drugi ga nebi mogao otvorit.

Na svim ''zelenim'' ,kriptiranim fileovima i folderima -> desni klik ,idi na Advanced i tu makni kvačicu sa ''Encrypt content ...'' ,Apply i OK.

Isto to napravi sa svim folderima u svojem User folderu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 22:34 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Hvala. Uspio sam maknut enkripciju s desnim klikom i micanjem kvačice. Trebalo mu je oko 15 min. da makne sa svih fileova i foldera. Nisam se još susreo s takvim problemom da mi se samo od sebe kriptira a nisam ni imao potrebu da nešto kriptiram pa nisam ni znao za to s kvačicom. I za ono pitanje windowsi nisu Home Premium nego Professional pa neznam da li oni imaju Bitlocker jer tamo gdje bi trebao biti ja ga nemam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 0:45 (loko_1).
16 godina
loko_1 kaže...

Hvala. Uspio sam maknut enkripciju s desnim klikom i micanjem kvačice. Trebalo mu je oko 15 min. da makne sa svih fileova i foldera. Nisam se još susreo s takvim problemom da mi se samo od sebe kriptira a nisam ni imao potrebu da nešto kriptiram pa nisam ni znao za to s kvačicom. I za ono pitanje windowsi nisu Home Premium nego Professional pa neznam da li oni imaju Bitlocker jer tamo gdje bi trebao biti ja ga nemam.

Samo od sebe se nije sigurno ,ali nije ni bitno.

Ne ,Pro verzija isto nema BitLocker - samo Ultimate i Enterprise ga imaju.

Tak da ne moraš ništa reinstalirati.

15 godina
Windows 7 - općenito

Imam pitanje stvorilo mi se samo od sebe a neznam od čega dali zna tko kako je došlo i kako maknuti 

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - općenito

Što bi ovo moglo biti? Novo instalirani original Windows 7 Home Premium x64. Nakon boota ovo se pojavi i nestane nakon 4-5 sec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Što bi ovo moglo biti? Novo instalirani original Windows 7 Home Premium x64. Nakon boota ovo se pojavi i nestane nakon 4-5 sec.

Napravi file repair Windowsa - sfc /scannow u Command Promptu (pokrenutom kao Administrator).

Upozorenje: ako imaš patchirani themeui (za custom teme) ili bilo koji drugi sistemski file ,to će biti ''popravljeno'' i morat ćeš opet patchirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 18:34 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
SHELBY_09 kaže...

Napravi file repair Windowsa - sfc /scannow u Command Promptu (pokrenutom kao Administrator).

Upozorenje: ako imaš patchirani themeui (za custom teme) ili bilo koji drugi sistemski file ,to će biti ''popravljeno'' i morat ćeš opet patchirati.

Windows Resource Protection did not find any inteigrity violations.

Tako pise nakon scan-a.

16 godina
SHELBY_09 kaže...

Windows Resource Protection did not find any inteigrity violations.

Tako pise nakon scan-a.

Svejedno restartaj PC i onda provjeri Event Viewer - Sistem.

Gledaj upozorenja i greške.

16 godina
kizo2703 kaže...

Svejedno restartaj PC i onda provjeri Event Viewer - Sistem. Gledaj upozorenja i greške.

Greška - The McAfee Application Installer Cleanup (0291781358681438) service terminated unexpectedly.  It has done this 1 time(s).

Upozorenje - Custom dynamic link libraries are being loaded for every application. The system administrator should review the list of libraries to ensure they are related to trusted applications.

Greška  - The Group Policy Client service failed to start due to the following error: The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.

Greška - A timeout was reached (30000 milliseconds) while waiting for the Group Policy Client service to connect.

Upozorenje - WLAN AutoConfig service has successfully stopped.

To je sve za vrijeme restarta. Ovo iz prve greske ,Mcafee sam deinstalirao njihovim toolom za deinstalaciju, pa ne kuzim...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 19:17 (SHELBY_09).
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Greška - The McAfee Application Installer Cleanup (0291781358681438) service terminated unexpectedly.  It has done this 1 time(s).

To je sve za vrijeme restarta. Ovo iz prve greske ,Mcafee sam deinstalirao njihovim toolom za deinstalaciju, pa ne kuzim...

Da ,McAfee - upravo sam htjel dodati dali ga imaš. Jesi ga deinstaliral ,ali očito još ima fileova koji rade i aktivnih entrya u registru.

Probaj počistiti sistem i registry - CCleaner bi tu dobro došao.

Ali ,svakako napravi backup registrya i image backup sistema prije toga ,just in case.

16 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Imam pitanje stvorilo mi se samo od sebe a neznam od čega dali zna tko kako je došlo i kako maknuti 

To  ti je instaliran neki program tipa HDD sentinel ili HDD Health tako nekako.

17 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

delete partition i ni problem

Cum sapienti viro libenter diserimus
15 godina
PlayMaker10 kaže...
ERROR1911 kaže...

To  ti je instaliran neki program tipa HDD sentinel ili HDD Health tako nekako.

Instalirano je bilo HDD Health deinstalirao sam to al ove ikonice su ostale.

14 godina

U dual bootu na laptopu imam XP i Win 7. Svaki dan sam koristio sedmicu, i danas palim laptop i on mi prode ono ''starting windows'' i crn ekran i mis u sredini.
Mis mogu micat a ostalo se nista ne prikazuje.
Upalio sam onaj system repair sto me pita prije ''staring windows screena'' to sam odvrtio, nasao je neku gresku u Root-u ako se ne varam. Ali opet ekran crn i samo strelica mis na njemu. I sad sam booto u XP i idem ocistit da vidim ima li kakvih virusa. 
Ima jos tko kakav prijedlog? 

14 godina
Windows 7 - općenito

Jel postoji kakav tweaker ili sl. da se u taskbaru ona ikona za mrežu promjeni iz onih crtica u postotak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 7 - općenito

Imam problem sa ikonama, izgubile su se i to ikona firefoxa i bittorrenta.Registry nisam čistio (znači nije to) nego su mi se izgubie pri instalaciji foxit pdf readera. I u start meniju ih nema,odnosno bijele su

http://www.avast.com/get/2udv4zIj

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Od jučer mi se poče dešavati čudna stvar sa Windowsima, sada nakon što ode u sleep i duže se ne koristi, ne može se probuditi mišem niti Esc tipkom također i kada otklopim (u pitanju je laptop) ne budi se nego moram kliknut tipku power i onda slijedi resuming windows pa onda tek traži pasword za log.

Nisam ništa dirao u vezi power opcija i sleepa, tek sada sam malo počačkao ali opet ništa. Znali netko kako da to popravim i do čega je?

ex Quilombo23

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Od jučer mi se poče dešavati čudna stvar sa Windowsima, sada nakon što ode u sleep i duže se ne koristi, ne može se probuditi mišem niti Esc tipkom također i kada otklopim (u pitanju je laptop) ne budi se nego moram kliknut tipku power i onda slijedi resuming windows pa onda tek traži pasword za log.

Nisam ništa dirao u vezi power opcija i sleepa, tek sada sam malo počačkao ali opet ništa. Znali netko kako da to popravim i do čega je?

Da li netko zna šta da uradim kak da uštimam ovo, malo je reći da me nervira

ex Quilombo23
12 godina
neaktivan

Koliko ja znam kad laptop "poklopis" on ode u sleep mode i kad ga zelis opet upaliti trebas pritisniti power tipku a ne ecs

13 godina
neaktivan
tCloud kaže...

Koliko ja znam kad laptop "poklopis" on ode u sleep mode i kad ga zelis opet upaliti trebas pritisniti power tipku a ne ecs

ovo za tipke i pomicanje miša govorim kada je laptop otvoren a ode u sleep ili šta već a kad se laptop poklopi ode u sleep i probudiš ga tako što ga otklopiš bez ikakvih diranja tipki.

Ova tema izgleda mrtva kako je izašla 8ica

ex Quilombo23
13 godina
neaktivan

Provjeri u Control Panelu imas pod Power Option, mozes ga stimat kad da ode u sleep mod i da cuva energiju. Mozda j etu nesto pobrkano. Probaj...

13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Čudan problem imam. Kad sam instalirao windowse nisam utipkavao nikakvu šifru na account. Kad se logiram samo odaberem svoj user i windows se učita, nema upisivanja šifre. Sad kad idem zaključat windowse pita me staru šifru da bi mogao stavit novu. Kako nikad nisam ukucavao šifru ostavim to prazno i upišem novu dvaput i kaže mi da je stari pw incorrect. Zatim sam se pokuša uvjerit da sam senilan i glupast pa sam ukucao par kombinacija koje uvijek koristim kao pw i ništa nije prošlo. Od ukućana nitko nije dirao niti zna promijenit pw, tako da, ne znam šta mi je činit. Any ideas? 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:26 (cecenac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Silom prilika moram dual boot install XP. Kroz maglu se sjećam da sam prije par godina isto htio na praznu particiju instalirat XP a W7 je već bio instaliran..imao sam finih problema koje sam nekako riješio s easyBCD. Ne sjećam se kako. Mislim da sam na kraju morao format sve pa install XP i poslije W7..tako mi je prošlo.
Danas sam pokušao s install XP kao da nema W7 i naravno, da nije bilo restore diska ne bi ovo sad mogao pisat. Prvo nije htio bootat dalje, onda kad sam ga poslao da boota s sys diska, proradio je al mi je brisao loaderW7.Onda nanovo instalXP jer je tražio neke dll za koje sam pomislio da nisu dobro učitani pri instalaciji..kakvi. Ista stvar, on je zbrisao te dll iz W7 loadera, ne iz XP, a neće da nastavi s XP install. Ponavljam: da nije bilo restore diska..
Sad sam nakon uru vremena prčkanja nekako vratio na staro.
Ljudi ima li šanse da zalijepim nekako XP a da W7 ne diram jer..ma nema šanse da brišem W7, prestrašno posla da vratim na ovo kako sada radi.
A XP mi treba..ma cacas..

Cum sapienti viro libenter diserimus
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice