Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.364.992
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
moras skinut......
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
Window 7 instaliran, moja misljenja

Bas citam po netu i vidim da se spominje da Windows 7 nece biti izdan ove godine... WTF

________ ________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da hoce,,,ako i ne do tad je dobra i beta verzija ili rc

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

instalirao sam 7-icu (7057) meni je super osim jednog problema a to je onaj notepad koji se otvori?

kak ga se riješit gledao sam u temi, znam da je netko spomenio ali nisam nasao kako ukloniti, znam da bih u C-u trebo u stratup izbrisati i u user pa opet startup izbrisati file-ove, ali kad ne mogu naci u c uopce Program Data/Microsoft, itd.

ima li tko ideju?

La lucha continuada...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...

instalirao sam 7-icu (7057) meni je super osim jednog problema a to je onaj notepad koji se otvori?

kak ga se riješit gledao sam u temi, znam da je netko spomenio ali nisam nasao kako ukloniti, znam da bih u C-u trebo u stratup izbrisati i u user pa opet startup izbrisati file-ove, ali kad ne mogu naci u c uopce Program Data/Microsoft, itd.

ima li tko ideju?

piše da moraš dva obrisat. jesi li obrisao prvi? ako jesi drugi ne moraš, taj ne postoji, sve će ti radit.
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...
eterna luchar kaže...

ima li tko ideju?

piše da moraš dva obrisat. jesi li obrisao prvi? ako jesi drugi ne moraš, taj ne postoji, sve će ti radit.
 kao sto vidis u C uopce nema taj folder - prog.data/microsoft...
EDIT: e da nisam se snasao bas pa kontam da trebam ono hidden files and folders, al brijem da je to ucontrol panelu jer nisam nasao na alatnoj traci tools u 7ici...probam
La lucha continuada...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 11:59 (eterna luchar).
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
djdomi kaže...
eterna luchar kaže...

ima li tko ideju?

kao sto vidis u C uopce nema taj folder - prog.data/microsoft...
 a jesi li ovdje gledao:
C:\Users\TVOJEIME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
16 godina
neaktivan

iznad je odgovor, sorry...

La lucha continuada...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ali ovo je drugi folder.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
 jep! ovo funkcionira...hvala care!
La lucha continuada...
16 godina
neaktivan

evo ovak, danas sam malo cistio kuciste od prasine

pa sam usliko sliku maticnu,gdje trebam stavit kabel od hdd da mi pri instalaciji windowsa 7 ili viste prikaze particije.

http://rapidshare.com/files/214896869/Dok1.docx.html

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li se moze nes namjestiti da ne bude trial?

0 0 hvala 0
16 godina
Sathya kaže...

aktiviraj u roku 30 dana nakon instalacije. ako na to misliš Neodlučan
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Sathya kaže...

kako?
17 godina
neaktivan

pogledaj na p2p stranicama...za build 7057 ti vrijede kljucevi od builda 7000

CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD

0 0 hvala 0
16 godina
Sathya kaže...
jurluk kaže...
Sathya kaže...

kako?
 ne znam sad točno jer sam na xp-u, a ne na sedmici. ali probaj u search upisat activate windows 7 pa tu malo pogledaj rezultate.
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

pa sam usliko sliku maticnu,gdje trebam stavit kabel od hdd da mi pri instalaciji windowsa 7 ili viste prikaze particije.

auu starri moj.. pa mogao si jos i zazippat pa razbit u 10 dijelova taj doc fajl i stavit svaki na drugi upload servis.. iskreno meni se ovo ne da dohvacat. zasto nisi atačao sliku u post?
imaš "dodaj sliku sa računala".
bitno je da nisu na istom kanalu. znači ako imaš samo dve komponente dvd i hdd najbolje rade ako su svaki na svom kanalu, ako ih ima više stavi disk na kojem treba biti OS na poseban kanal. kanali su portovi u koje upikavaš kablove u matičnu. jedan pokraj drugog su i redovito su označeni s 0 (prvi) i 1 (drugi). prije nego ih poštekaš stavi jumpere na CS odnosno cable select. i to je to. ostalo se radi iz biosa.. pogledaj (moje) postove od prije pa pokušaj to.
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 22:48 (bubbach).
16 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

Kad si ti lijen uploadat svoju sliku evo ja cu za tebe.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
bubbach kaže...
auu starri moj.. pa mogao si jos i zazippat pa razbit u 10 dijelova taj doc fajl i stavit svaki na drugi upload servis.. iskreno meni se ovo ne da dohvacat. zasto nisi atačao sliku u post?
bitno je da nisu na istom kanalu. znači ako imaš samo dve komponente dvd i hdd najbolje rade ako su svaki na svom kanalu, ako ih ima više stavi disk na kojem treba biti OS na poseban kanal. kanali su portovi u koje upikavaš kablove u matičnu. jedan pokraj drugog su i redovito su označeni s 0 (prvi) i 1 (drugi). prije nego ih poštekaš stavi jumpere na CS odnosno cable select. i to je to. ostalo se radi iz biosa.. pogledaj (moje) postove od prije pa pokušaj to.
 Da si skinuo sliku vidio bi da su poslikani SATA portovi,tako da nema ni kanala,ni jumpera,ni CS-a,ni...
Negdje se spominjalo nesto kao da hard treba staviti na SATA2 port jer ponekad instalacije sedmice ne vidi sve  particije/diskove.
Ne znam,samo prenosim sto sam procitao,nisam imao tih problema.
17 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
Da si skinuo sliku vidio bi da su poslikani SATA portovi,tako da nema ni kanala,ni jumpera,ni CS-a,ni...
whattever. tim lakše. neka napravi samo ono što može. dakle OS disk na svoj kanal, port, utor, kako već hoćeš. nisam znao da sata sučelje zahtjeva i novu terminologiju...Neodlučan
ionako svi ti hardwareski zahvati ne pomažu u 99,99...% slučajeva- jedino šta je moguće je da mu se baš konektor otpojio, a tu mu neće pomoć ako promijeni poredak kablova.

ako je matična kupljena unatrag zadnjih 5 godina, a je, jer inače teško da bi izgledala kako smo vidjeli da izgleda; bios joj je dovoljno pametan da se ne dogode tako neki glupi problemi s ne prepoznavanjem osnovne opreme. ista je stvar i s win7. teško da setup neće vidjeti harddisk jer je na drugom kanalu.
radi se o tome da dečko treba drivere za sata controller ugrađen na njegovoj matičnoj ploči (jednako kao što su trebali i prije za windows xp).
ti se driveri slipstreamaju u text mode instalaciju (ona koja se izvršava prije pokretanja setup wizzarda). proces ugradnje tih drivera za windows xp detaljno je objašnjen ovdje. prepoznaješ se u situaciji na linku? ako da, rekao bih da jednostavno nemaš sreće s dotičnom matičnom pločom, jer za windows 7 princip ugradnje kao ni sami driveri još nisu izašli. simple as that.
a ti sad nemoj vjerovat pa kopaj kompu po crevima do jutra. obriši prašinu bar temeljito da pred jutro možeš reć da si bar nešto napravio. Smijeh

added after 10 minutes:

mogao si baciti oko i na ovaj post.. već sam tu napisao u čem pretpostavljam da je problem, daleko prije bilo kakvih pipkanja po matičnoj...
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 22:37 (bubbach).
16 godina

pozdrav

nedavno sam instalirao windowse 7 , sve programe koje koristim također i sve to lijepo radi ali imam jedan problem sa ffdshow, tj.  koristim ffdshow za prikaz titlova u windows media playeru.

kod windowsa 7 ffdshow mi neće da starta kada pokrenem film tako da ništa od titlova.

ima li netko sličnih problema te postoji li neka dobra alternativa za ffdshow koja radi provjereno na win 7.

inače win 7 je build 7057.

0 0 hvala 0
16 godina
Sathya kaže...
jurluk kaže...
Sathya kaže...

kako?
 Ideš na Activate Windows ,ukucaš ključ (vrijede oni od bete 7000) i to je to! Ako hoćeš maknut watermark dole desno trebaš patch! Jel ti treba?!
17 godina
neaktivan
edifice kaže...
ima li netko sličnih problema te postoji li neka dobra alternativa za ffdshow koja radi provjereno na win 7.
prvo uninstaliraj taj ffdshow i sve druge divx codece filtere i ostalo.
instaliraj codece s divx.com. klik na free downloads; kad se skine stavi custom installation, zatim samo najgornja kvačica: divx codecs.
player, homepage ili search bar ti apsolutno ne trebaju.
nakon tog odi na vlc.com i skini si njihov player. svi titlovi i svi formati i svi njihovi kartezijevi produkti Cool će ti radit kao urica.. provjereno na windows 7.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 2:12 (bubbach).
17 godina

Da, to ili gom player... besplatan, ima vec sve kodeke i radi besprijekorno...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
edifice kaže...

pozdrav

nedavno sam instalirao windowse 7 , sve programe koje koristim također i sve to lijepo radi ali imam jedan problem sa ffdshow, tj.  koristim ffdshow za prikaz titlova u windows media playeru.

kod windowsa 7 ffdshow mi neće da starta kada pokrenem film tako da ništa od titlova.

inače win 7 je build 7057.

Da bi dobio titlove u WMP 12 na Windowsima 7 trebaš napraviti slijedeće, nakon instalacije ffdshowa, VobSuba ili što već koristiš za prikazivanje podnaslova:
1) Pokreni naredbeni redak u administratorskom načinu rada (Start->All Programs->Accessories i desni klik mišem na Command Prompt i odaberi Run as administrator)
2) Upiši "takeown /f C:\Windows\System32\mfpmp.exe" (bez navodnika) i pritisni Enter
3) Upiši "Icacls C:\Windows\System32\mfpmp.exe /grant korisnik:F" (bez navodnika), umjesto "korisnik" upiši svoje korisničko ime na računalu i pritisni Enter.
4) otvori folder C:\Windows\System32, pronađi datoteku  mfpmp.exe i preimenuj je kako god želiš.

Nakon toga bi trebao dobiti podnaslove u WMP12, barem ja jesam.

Ukoliko želiš imati podnaslove u 32-bitnom WMP na 64-bitnoj Sedmici tada upisuješ:
takeown /f C:\Windows\ SysWOW64\mfpmp.exe
Icacls C:\Windows\ SysWOW64\mfpmp.exe /grant korisnik:F 
i preimenuješ   mfpmp.exe u folderu   C:\Windows\ SysWOW64
16 godina
neaktivan
bubbach kaže...
ivan_1995 kaže...

ovako , da sam mogao stavit sliku na post stavio bi je,hmm pardon to nije bila slika nego word dokument....i da sam stavim sliku ovak na post,nebi ju htijelo ucitat jer comp sprema u obliku bitmap slike, neznam zast, tak da mi je najjednostavnije bilo stavit ju na rapidshare i dat vama link.......joj....mozd bi bilo bolje preko torrenta
Ivan
17 godina
neaktivan

Uff!! Ti si sliku i objavu zakomplicirao neviđeno. Imaš besplatne alate (vrhunske) kojima konvertiraš i smanjiš sliku u JPEG i fino je zalijepiš ovdje u post. Kakav vražji torrent za sliku... to je kao da Herculesom C-130 putuješ u školu.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Da bi dobio titlove u WMP 12 na Windowsima 7 trebaš napraviti slijedeće, nakon instalacije ffdshowa, VobSuba ili što već koristiš za prikazivanje podnaslova:

1) Pokreni naredbeni redak u administratorskom načinu rada (Start->All Programs->Accessories i desni klik mišem na Command Prompt i odaberi Run as administrator)
2) Upiši "takeown /f C:\Windows\System32\mfpmp.exe" (bez navodnika) i pritisni Enter
3) Upiši "Icacls C:\Windows\System32\mfpmp.exe /grant korisnik:F" (bez navodnika), umjesto "korisnik" upiši svoje korisničko ime na računalu i pritisni Enter.
4) otvori folder C:\Windows\System32, pronađi datoteku  mfpmp.exe i preimenuj je kako god želiš.
 Tnx, ovo je i meni trebalo. Radi bez greške.
17 godina
neaktivan

ja sam se vratio na vistu, ali cu opet probat 7068build, ali imo problema sa media centerom uglavnom kao da zaboravi kanale od programa pa nemam slike vise i moram sve ponovo scan-at kanale??

intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice