Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.362
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Windows 7 - dojmovi
dv14 kaže...
..

Sada imam samo c disk. Preko čega mogu podijeliti na 2 manja tj. na npr. c i d.

- u windowsovom disk manageru, resize-shrink i od ostatka napraviš particiju (u sedmici, XP nema). Naravno, to u slučaju da imaš dovoljno (puno) slobodnog mjesta. Može i programom kao easeus home=free, ako ti je to lakše.

edit: i uvjek može biti problema. Ovisi koliko su ti važni podatci, ako su važni, backup je obavezan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 0:13 (ihush).
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...
CM weitE! kaže...
dv14 kaže...

Trenutno imam instaliran win xp pa bi sada želio instalirat win 7.

Zanima me mogu li nekako instalirat win 7 preko xp ,ali da ostanu datoteke. Sada imam dosta igara i sličnih stvai na kompu pa mi je glupo sve ponovno skidat.

Ako se to može, hoće li igre normalno raditi?

Ako imas C i D stavis sve sta zelis sacuvat na D i onda samo isntaliras win 7 na C  i sve bi trebalo ostat

Sada imam samo c disk. Preko čega mogu podijeliti na 2 manja tj. na npr. c i d.

ovaj tutorial prati ako imas xp

15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

ja sam jako zadovoljan stabilnošću windowsa, u mom mjestu često struja nestaje pa dok sam imao XP često sam morao mijenjati winse, a evo sedmica dobro trpi nestanke struje.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ljudi, zna li tko kako rijesit ovaj problem.

Imam u kucnoj mrezi 2x kompa, oba su Win7 Ultimate x64. Homegroup radi, ali sa jednog kompa vidim drugi, dok u obrnutom smjeru ne vidim ... Neznam sta napravim =)

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina

Bez obzira na Homegroup ,oba moraju biti u istoj Workgroupi.

Pogledaj jesu li!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina

A jesu mamicu im njihovu =) 

Oba su u workgroupi WORKGROUP 

ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
neaktivan

Pročita sam da WIN732bit podržava samo do 3.5 gb RAM-a. Prijatelj mi ima 4gb RAM-a (32bit), a ja ću kupit 6 gb pa me zanima oćeli mi WIN7 32 bit to izdržat.

----------------toni---------------------
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 12:18 (ToniCizmic).
16 godina

Naravno da će ''izdržat''!! Samo će isto tako očitati samo 3,5 GB!

Hoćeš li da ti očitava i koristi sve ,prebaci se na 64 bita! Naravno ,to podrazumijeva clean install Windowsa!

16 godina
ToniCizmic kaže...

Pročita sam da WIN732bit podržava samo do 3.5 gb RAM-a. Prijatelj mi ima 4gb RAM-a (32bit), a ja ću kupit 6 gb pa me zanima oćeli mi WIN7 32 bit to izdržat.

- to prije svega ovisi o računalu. Najkonkretnije o chipsetu (CPU je zanemarivo u zadnjih 10 god.).

- za svaku MBO postoji podatak Max-RAM. Ako MBO podržava više od 4GB (prva granica je 8, novije MBO podržavaju 16-32GB) tek tad možeš iskoristiti više RAMa bez tog ne može ni 64bitni OS iskoristiti više RAMa.

Drugi ograničavajuči faktor je odluka MSa za koju postoji i alternativna mogućnost, Win-64 ili patch za 32bit... (tema).

17 godina
ihush kaže...
ToniCizmic kaže...

- to prije svega ovisi o računalu. Najkonkretnije o chipsetu (CPU je zanemarivo u zadnjih 10 god.).

- za svaku MBO postoji podatak Max-RAM. Ako MBO podržava više od 4GB (prva granica je 8, novije MBO podržavaju 16-32GB) tek tad možeš iskoristiti više RAMa bez tog ne može ni 64bitni OS iskoristiti više RAMa.

Drugi ograničavajuči faktor je odluka MSa za koju postoji i alternativna mogućnost, Win-64 ili patch za 32bit... (tema).

patch radi poso, ali... meni je puko MS virtual PC kada sam to probao, inače ono što sam probao programa se ne buni kada je patch aktivan. Ali bolje staviti x64 ako se ima više memorije, osim ako se ima jaaaako dobar razlog za x86 windoze.

16 godina
Gnjavator kaže...
..

patch radi poso, ali... meni je puko MS virtual PC kada sam to probao, inače ono što sam probao programa se ne buni kada je patch aktivan. Ali bolje staviti x64 ako se ima više memorije, osim ako se ima jaaaako dobar razlog za x86 windoze.

- što? patchirati VM ili je VM bio na patchiranom hostu? VM se ne patchira jer je stari chipset, BX (u VPCu), njegova ograničenja... klik. sve radi.

- ako mu chipset dozvoljava više od 4GB, tad ima izbor. Pitanje je samo dali su svi driveri i aplikacije kompatibilni s 64. Tako se upravo za posao češće koristi patch. (to sve gore piše..).

Bez obzira na 32-64 OS, npr sad su dosta česte konfiguracije s 4GB, patch zapravo bolje iskorištava RAM, ostaje rezervirano 2MB, naspram MSovih nekoliko stotina, pa i na 64...

.. kao i sitnica, da je potrebna nova instalacija ili samo restart. Još ako govorimo o licenci za novi OS (što bi bio poželjan način rasprave).

- Ako korist-treba 64bitne aplikacije tad nema izbora, mora na 64bit OS. Ako koristi 32bit aplikacije, nema nikakve koristi od 64bitnog OSa (osim da patch ne postoji ili da je problematičan).

-32bit app. (preciznije proces) je ograničena na 2GB (1.7-2 ili 3/PAE) bez obzira na OS.

Da se ne shvati ko navijanje za 32bitni OS, ... odgovor.

Tko god instalira novi OS, može instalirati 64bitni, sve je OK, radi manje-više jednako dobro s 32btinim aplikacijama (na WoWu). Jedino ograničenje može biti specifični software, driveri tj hardware.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 20:07 (ihush).
17 godina
ihush kaže...
Gnjavator kaže...
..

- što? patchirati VM ili je VM bio na patchiranom hostu? VM se ne patchira jer je stari chipset, BX (u VPCu), njegova ograničenja... klik. sve radi.

Ajoj, sad sa odmakom vidim da sam nepregledno napiso :)

patchiran je host, svi programi koje sam probao osim MS Virtual PC rade kako treba. MS Virtual PC je kao krenuo pa zeznio i cijeli VHD image, sva sreća pa sam imo rezervnu kopiju tako da kad digneš patchirani OS ne pokretati Virtual PC nego prvo restartati na nepatchiranu varijantu.

16 godina
Gnjavator kaže...
...

patchiran je host, svi programi koje sam probao osim MS Virtual PC rade kako treba...

-VPC je (namjerno) ograničen... HyperV, vmWare, Vbox.. nisu. To nema veze s patchem. klikni ka gornji ''klik'' pa vidi. :)

17 godina
ihush kaže...
Gnjavator kaže...
...

patchiran je host, svi programi koje sam probao osim MS Virtual PC rade kako treba...

-VPC je (namjerno) ograničen... HyperV, vmWare, Vbox.. nisu. To nema veze s patchem. klikni ka gornji ''klik'' pa vidi. :)

kada hosta dignem bez patcha VPC radi, kada ga dignem sa patchem onda VPC umre i usput uništi VHD image, ništa ne patcham po VPCu ni po gostujućem sistemu. A vjerovatno ima još koji program, ali od onoga što koristim nisam ništa drugo našao da ne radi. BTW, vmWare, Vbox i ostalo nisam probao kako se ponaša.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Koliko košta sedmica za "obične" korisnike?

Gojee - recepti, slike, mmmm fino
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 20:12 (Teerex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 7 - dojmovi

Imam jedno pitanje. nisam znao gdje bih postavio pa ga postavljam ovdje. Znači, stavim laptop preko noći u stand by, odnosno sleep i sad mi se dogodi da se ujutro dignem i laptop se sam upali preko noći iz sleep mode-a. Gdje to namijestiti da mi se ne pali?

I da, znam tu i tamo spojiti laptop sa linijom i zvučnicima i zvuk je dosta čudan kad puštam pjesme, dakle kao da se jačina zvuka pojačava ili smanjuje, a ništa ne radim već slušam pjesmu. S druge strane, kada slušam pjesme preko laptopa, inda zvuči normalno. Probao sam ponovno iskopčati zvučnike iz linije pa ih ukopčati, iskopčati kablove i ništa.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imama Windows 7 Home Premium, a problem je taj sto sve ikone imaju slicicu dokumenta notepada i ekstenziju .lnk. Također se niti jedan program nece pokrenuti osim ako je na nekom precacu( g tipke ili ctrl+alt+del i slicno). Stavio bih i slike ali ne mogu pokrenuti nista cime bih spremio sliku.

Aventador
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imam 2gb ram-a.. ocemi dobro radit sedmica na time??

nekuzim se bas ja oko toga pa pitam..jer ga imam namjeru stavit,i oće mi slabije podržavat igre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows 7 - općenito
DuMe kaže...

Imam 2gb ram-a.. ocemi dobro radit sedmica na time??

nekuzim se bas ja oko toga pa pitam..jer ga imam namjeru stavit,i oće mi slabije podržavat igre?

ja imam 2gb i radi bez problema...samo instaliraj =)

Aventador
12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

imam win 7 pro (orginal) i planiram skoro upgrejdat ram s 3 gb na 6gb, jel će zahtjevati ponovnu aktivaciju?

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - općenito

Neće

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

ali ce biti beskorisno ukoliko je windovs koji ima 32-bitni , ako misli na 6 gb onda ce trebat prijeci na 64 bitni sustav da bi imao koristi od tih 3 gb rama vise 

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može li prekinuti windows update proći bez većih problema i reinstalla windowsa ??

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Dobro mi radi sedmica i na 2 gb ram-a,igre idu glatko..zadovoljan :)

Sad ću imat i malo problema dok ja to se skužin sve... kao npr. zašto su mi slova malo zamućena??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dadododo kaže...

ali ce biti beskorisno ukoliko je windovs koji ima 32-bitni , ako misli na 6 gb onda ce trebat prijeci na 64 bitni sustav da bi imao koristi od tih 3 gb rama vise 

-nije problem OS (može ovisno o hardwareu, do 192GB RAMa), patch +4GB (ima tama), tako da se ne mora zbog tog dizati novi OS. Problem ostaje kod aplikacija jer su 32bitne i dalje ograničene na 2GB po procesu. Hardware mora podržavati više od 4GB (podrazumijeva se 8), sve ostalo je rješivo.

goranbm kaže...

Može li prekinuti windows update proći bez većih problema i reinstalla windowsa ??

-ovisi koliko imaš sreće (moraš bit baksuz da bi reinstall bio potreban). Najčešće je dovoljno reastartati i win sam pokrpa, ponekad napraviti korak nazad recoveryjem..

DuMe kaže...

Sad ću imat i malo problema dok ja to se skužin sve... kao npr. zašto su mi slova malo zamućena??

-podesi rezoluciju (LCD ima nativnu rez i 60Hz sve ostalo je lošije) i uključi ili isključi cleartype. Problem je možda sam monitor, kabel, VGA... i to treba provjeriti jer se sve mora ponekad pokvariti..

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

jesi li stavio drivere od graficke , dali ti je rezolucija i refresh rate dobro podesen za tvoj monitor ....  mozda i da si podesis clear type .... sve od ovoga ukoliko neznas , proguglaj , to su jednostavnija rjesenja , ako to ne pomogne onda mozemo razmisljati o necem malo ozbiljnijem 

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

60hz,1280-1024,drivere imam...

evo slike..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Windowse 7 kad instaliram ako sad imam 32 bit-ne za 64bit-ne trebam imat drugi cd ? imam od win 7 ultimate 32 bit dali se moze izabrat di 64 bit il mora drugi cd?

0 0 hvala 0
16 godina
Lewa kaže...

Windowse 7 kad instaliram ako sad imam 32 bit-ne za 64bit-ne trebam imat drugi cd ? imam od win 7 ultimate 32 bit dali se moze izabrat di 64 bit il mora drugi cd?

Drugi dvd ,ipak je instalacija 3 i nešto GB. Ako nemaš ,skini i sprži odgovarajući (ako imaš ključ) ,a ako nemaš ,skini koji hoćeš ,a za ključ

(ili Loader) - Google. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 20:13 (kizo2703).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice