Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.306.464
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
I Vista radi slično dobro. Kako ne kužite da je to sve marketing... nešto slično redovima za iPhone...
Ja sam Vistu (ponešto izmijenjenu i naštimanu) instalirao na računalo sa 768MB RAM-a i radi sasvim fino.
znaci dosta ovisi o tome kolko imas rama jer se tako i win prilagodavaju. naravno da tamo di je manje rama zauzeto da ce win biti nesto malo sporiji.
Evo i ja instalira beta 7-icu. Svaka pohvala novim Windowsima.
No imam jedno pitanje: kako ću staviti novi taskbar kao što je u benka? U mene je još "stari" taskbar od Viste a verzija bete je 6801 kao kod benka
ne znam samo kako se usuđuju u microsoftu ovo zvati novim windowsima. Ovo nije ništa drugo nego Vista SP3.
ja i dalje moram objašnjavati -da imam xp zato što sam PROBAO VISTU ORIGINALNU,stavio ju u oglas jer mi od deset poslovnih programa sedam ne radi u visti !!!!!!!! a izdani su u 2007 ili 2008 godini ! nije problem u hardveru nego u softveru. i nešto dobro-na win 7 mi rade 2 programa koji na visti nisu htjeli ;)
Naxeem, najbolje da nam ti napišeš jedan OS. Mislim da ćemo svi biti zadovoljni. Ti si neki ultimativni pljuvač i skeptik. Preseli se na Tibet i meditiraj, ali prije nam da Naxeem OS, možeš i Naxeem OS iPhone. Uostalom, odakle ti dovraga ideja da jedini barataš ispravnim informacijama na forumu uopće? Sve što ljudi kažu da su čuli, pročitali,znaju, pobiješ. A još imaš nekoliko tisuća postova, na kojima se isto događa. ???
P.S. naxeem, tko je ubio Kennedy-a?
Naxeem, najbolje da nam ti napišeš jedan OS. Mislim da ćemo svi biti zadovoljni. Ti si neki ultimativni pljuvač i skeptik. Preseli se na Tibet i meditiraj, ali prije nam da Naxeem OS, možeš i Naxeem OS iPhone. Uostalom, odakle ti dovraga ideja da jedini barataš ispravnim informacijama na forumu uopće? Sve što ljudi kažu da su čuli, pročitali,znaju, pobiješ. A još imaš nekoliko tisuća postova, na kojima se isto događa. ???
P.S. naxeem, tko je ubio Kennedy-a?
Nisam ništa pobio, zaboga niti tvrdio da sam baš ja u pravu li da samo ja imam određene informacije. Svatko može saznati sve što i ja tako da pogleda Rusinovicheve snimke, intervjue, instalira Server 2008 i Windows 7 i usporedi ih, prouči kako rade oba sustava, usporedi s Vistom... Sve su to svima dostupne informacije.
Inače, sve što napišem, a ne kažem da sam baš i isključivo ja u pravu, je samo moje mišljenje. :)
P.S. Lee Harvey Oswald.
Za one koji žele novi taskbar za build 6801: Blue Badge Patch for Windows 7.
Vista sa integriranim service packom se jedva vukla na mom kompjuteru. Čak sam probao i "Vista lite" koja stane na jedan CD ali opet se gušila na mom kompjuteru. Sada isprobavam sedmicu i radi fantastično, jednako glatko kao Xp a izgleda predobro. Nemam ništa protiv Viste jer znam da mi je kompjuter loš a sa driverima nisam imao nikakvih problema. Windows 7 će biti gospođa Vista koja se malo našminkala, dosta smršavila i u puno boljoj kondiciji!
Sedmica mi radi jako dobro s obzirom da još nije ni beta. Ako je rađena od gotove Viste onda nije ni čudo da je več stabilna. Čak bi ju mogao koristiti kao glavni OS jer bi sve što radi na Visti trebalo raditi i na sedmici. Jedini problem mi je zvuk (ima ga ali zvuči čudno), može li netko potvrditi ili je to samo kod mene?
Ja isto imam problema sa zvukom malo. Novi taskbar je ovo (slika)?
Pozdrav,
Čisto da javim kao upozorenje da na ovoj beti Windows 7 ne rade driveri od Creative X-FI kartica. Odnosno rade, ali 5.1 surround se nemože dobro namjestiti pošto se control panel od kartice nonstop ruši.
Meni kad namjestim 5.1 sistem,centralni zvučnik jedva da radi, a zadnji su pre glasni. I nemože se to izlivelirati pošto se software od zvučne ruši.
Eto toliko....
znaci dosta ovisi o tome kolko imas rama jer se tako i win prilagodavaju. naravno da tamo di je manje rama zauzeto da ce win biti nesto malo sporiji.
Poštovani kolege na forumu,zna li možda netko kako ćemo preživjeti aktivaciju...skinuo sam s torrenta broj za aktivaciju i pokrenuo istu,nakon čega se vrijeme aktivacije smanjilo na samo tri dana koji i dalje padaju..bez te aktivnosti bi imao 30 dana(ali što onda...zar opet instalacija ispočetka?)??
Inače,oduševljen sam sedmicom
Vidim na jednom od prvih screen shootova da vrtis 32bit Vistu i da je prepoznala 4 GB memorije???
A svi se kunu da je nemoguce alocirati 4GB na 32 bit sistemu...
Ima neka kvaka kako natjerati 32-bitnu Vistu da prepoznaje 4 GB RAM-a, bilo je u nekom od prijašnjih Bugova (u kojima je bilo 100 trikova za Winze)
Windows 7 je za sada kako izgleda krenuo dobrim putem da konačno bude dostojna zamjena za XP-e. Bez obzira kaj neki kažu da se ne treba brinuti oko resursa kada imamo tako jake(?) strojeve, to nije točno. Optimizacija je u svakom pogledu više nego potrebna, a poznato je da su XP-i tek nakon SP2 vrijedili onoliko koliko koštaju. Vidjeti ćemo dali će tako i ostati, a microsoftu želim sve dobro u daljnjem peglanju koda i neka svoje testne ideje ne uvode u finalnu verziju. Neka ovaj puta stvarno bude kolko para tolko muzike, a improvizacija će biti dopuštena samo u ekstremnim slučajevima.
Dojmovi su OK, ali i sa prijašnjim betama nisu bili loši, dok ono vidi vraga finalna verzija nije ugledala svjetlo dana.
Vidim na jednom od prvih screen shootova da vrtis 32bit Vistu i da je prepoznala 4 GB memorije???
A nista, meni to sve izgleda kao malo bolja modifikacija Viste.Opet će bit problema sa driverima.