Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.364.031
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

:)

16 godina

uvjek je bilo (i bit će) problema s raznim verzijama PDFa... Rješenja s PStill  ili Destilerom, su OK za neko vjerme, onda opet novi soft.

-Vrlo izgledno rješenje bi bilo korištenje XPmoda... u ovom slučaju čak na duži rok.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Ma sve je to OK, neka oni samo izbacuju koju god hoće verziju PDFova, jer ja kroz destiller provlačim PSove kao Acrobat 5.0 PDF 1.4 radi posla, ali mi ne ide u glavu zašto više ne dopuštaju instalaciju "file" printera, tj. Scitexa. Meni samo treba neki dobar driver koji podržava velike formate i koji radi u Win7....:) U corelu ima neki Independent PS File, ali ne znam koliko je pouzdan, dok u Indesignu treba ppd, ali oni ne šljakaju pod Win7.

16 godina

-možda sedmica-64bit? Driveri za dosta printera ne postoje... (jer se proizvođači ne trude).

edit: za post ispod, ne (baš suprotno) za 64 nedostaju driveri, dok na 32 bi trebali raditi svi stari driveri od npr win2000.

-tako da ni to nije rješenje... -ali nisam rješavao takve probleme već par godina, pa možda je baš suprotna situacuja s dolev-scitex driverima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 22:47 (ihush).
15 godina
neaktivan

Trenutno koristim Win7 Ultimate 32bitnu verziju i tu nema tog drivera. Misliš da bi u 64bitnoj moglo biti?

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo da se i ja javim, malo iskustva sa sedmicom na netbooku i stolnom.

Netbook:

- Od pocetka odkad sam kupio netbook imam WIN 7 ultimate 32bit, radilo je perfektno, ukljucen AERO, slusao muziku, otvoren word, opera i dalje je radilo kako treba, ali nakon sto sam pokupio trojana morao sam Uninstall napraviti, onda sam opet instalirao sedmicu i od tada pocinje, usporen komp za poluditi, sve usporeno otvara, i bez aera ne radi kako treba, video na youtubeu trza (sto prije nije radio) ma i na najosnovnije zadatke steka, neznam u cemu je problem...

Stolno:

Takodjer odlicno (konfa pod "moj PC") 2 monitora 19" prikljucena, ali imam jako puno problema sa igricama, npr, ja jedini nisam mogao igrati DiRT 2, samo se ugasio i to je bilo to, nikakvo objasnjenje i to me najvise iznerviralo, onda sam na drugom HDD-u instalirao Vistu i DiRT 2 i sve je normalno radilo...

Ali sada naravno ne mogu bez sedmice, bas zbog onih malih korisnih gluposti, npr. ako uzmes jedan prozor i "promuckas" ga svi drugi se ugase, ili   "sneak peek" i   takve male sitnice me odusevljavaju!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Evo da se i ja javim, malo iskustva sa sedmicom na netbooku i stolnom.

Netbook:

-...

Driveri?

Meštar od Hardvera :)
17 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

ali nakon sto sam pokupio trojana morao sam Uninstall napraviti, onda sam opet instalirao sedmicu i od tada pocinje, usporen komp za poluditi, sve usporeno otvara, i bez aera ne radi kako treba, 

slično..samo još luđe. Imao sam2 OS poslje napada na XP i W7 je pošeo štucat. Format XP..bez promjena..format XP i W7..bez promjena..onda sam s KillDiskom(random zero writing) formatirao obje particije gdje su bili OS-ovi (bogami po 2 sata particiju od 50GB), instalirao i NO PROBLEM.

Šta se dogodilo, nemam pojma..al od tada kad već idem formatirat disk zbrišem ga tako da nemam ni FAT ni NTFS ništa, totaly blank.

IBM ( I Blame Microsoft)
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 15:04 (micho0305).
17 godina

Da malo temu ozivim jedno pitanje; dole u Notification Area mi se pojavila ikona "Sync Center" , cemu to sluzi i gdje se to moze maknuti?

Mislim znam kako maknuti ikonu ali meni taj cijeli program ne treba jer vec SugarSync koristim za backup a ne nalazim kako ugasiti taj servis.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 12:18 (Kristyans).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo jedna korisna stvar, naime dolje na tray kad kliknete na ikonu tkz. explorera i otvara vam se Libraries, pomalo iritantno, svi želimo my computer stoga slijedeći koraci vode do prečaca my computer, desni klik na ikonu zatim pod windows explorer opet desni klik i na properties te pod target upisati %systemroot%\explorer.exe /n, /c, ::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

imam neki problem

instalirani su mi windowsi 7 vec neko vrijeme

danas sam iso frendu s laptopom i pod computer properties pise 4 days to activate wondows

kaj to znaci?

molim brzi odgovor

Golik
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 20:55 (Golik).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

To znači da imaš 4 dana da upišeš ključ za Windowse, inače češ početi dobivat upozorenja da ti nije aktiviran.

Probaj si produžiti taj rok ovako.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala ali nemogu nac to na compu

a kaj bu se desilo ak ne upisem kjuc?

Golik
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi
znaci da imas crack windowse, a nisi skinio pravu verziju koja se sama aktivira ^^

kad ti to vrijeme istece winsi ce ti raditi malo sporije, neces imati sliku na pozadini, neces imati gadget i tako

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

a kako rješiti problem sa aktivacijom

nedavno je preko updejta došao neki patch, i sada ko susjeda koji samo klika next next updejtalo se i piše.. ilegalni windowsi :D

ja malo bio pažljiviji pa taj update izostavio... what now???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Problem sa aktivacijom riješava se s aktivacijom. Druga riješenja ne možeš dobiti na ovom forumu, ali Internet ti je široko polje pa štihaj.

Druga opcija ti je da skineš novi Ubuntu i nećeš imati brige oko aktivacije, štoviše, moći ćeš nas tu zafrkavati kako tvoj operativni sistem može skoro sve što i naš, a ništa ne košta.

Early adopter
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

to je istina, ubuntu je dobar, isprobao na staroj kanti i gle radi :D

radi openoffice i firefox, to dovoljno :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odjednom mi se pojavila nova particija u kojoj piše system reserved, teži 100 mb, pokušao sam to deinstalirati, odnosno dignuti je, ali neće. što je to i čemu služi

16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

Odjednom mi se pojavila nova particija u kojoj pišesystem reserved, teži 100 mb, pokušao sam to deinstalirati, odnosno dignuti je, ali neće. što je to i čemu služi

Tomu služi. To ne diraj.

World championships: 7, GP started: 255, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,391
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
mikica1 kaže...

Odjednom mi se pojavila nova particija u kojoj pišesystem reserved, teži 100 mb, pokušao sam to deinstalirati, odnosno dignuti je, ali neće. što je to i čemu služi

Tomu služi. To ne diraj.

Ili probaj Triforce :-D

Working nine to five, half a life made you sick, upi might as well suck d***s, shake the hand of the man who forced you in split.... think about the choices you pick....
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
F1-IVO kaže...
mikica1 kaže...

Tomu služi. To ne diraj.

Ili probaj Triforce :-D

to smo kao duhoviti

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 20:16 (mikica1).
15 godina
neaktivan

kako uključit aero shake u windows 7,,

jeli zna tko,, nek objasni molim..

hvala

rappy
15 godina
neaktivan

Ne treba odgovor skužio sam i uključio sam ga

rappy
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Crysis 1 nije htjeo radit na windows 7 sa x64 launcherom i ja prešao na vistu x64 sp2 (opet), skoro ništa nisam izgubio.

Jedine primjedbe su search, kada stisnem search everywhere netraži po svim particijama i onda moram ručno postavit da traži sve diskove.

Nema onog da se prozor raširi kada se odvuče gore, ili prilagodi veličini točno pola ekrana kada se odvuče lijevo ili desno.

I to je zasada to.

Dojam je da je vista malo manje fency tj. malo manje ušminkana, ali sve ostalo je u 95% slučajeva isto. Također mi se čini da je malo ispoliranija.

BTW: Na win 7 kada spojim nokiu preko pc suite-a (način spajanja), windows je javljao mtp error. Vista mi nejavlja to nego instalira drivere (što svojih što sa update-a).

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 22:06 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Jedine primjedbe su search, kada stisnem search everywhere netraži po svim particijama i onda moram ručno postavit da traži sve diskove.

Prvo treba u Indexing options postaviti da se sve particije indeksiraju!

Hyperion kaže...

Nema onog da se prozor raširi kada se odvuče gore, ili prilagodi veličini točno pola ekrana kada se odvuče lijevo ili desno.

Trebaš ''lupiti'' prozorom po gornjem rubu desktopa da se raširi na full screen! Za pola ekrana ,jedan prozor ''lupi'' po desnom ,drugi po lijevom rubu i bez problema će radit!

Hyperion kaže...

Dojam je da je vista malo manje fency tj. malo manje ušminkana, ali sve ostalo je u 95% slučajeva isto. Također mi se čini da je malo ispoliranija.

Fancy su danas svi OS-ovi ,o tebi ovisi kak će izgledat i koje će sve vizualne efekte imat! Ko je ispoliraniji ,Vista?!

Hyperion kaže...

BTW: Na win 7 kada spojim nokiu preko pc suite-a (način spajanja), windows je javljao mtp error. Vista mi nejavlja to nego instalira drivere (što svojih što sa update-a).

To je problem na tvom PC-u ,još s nijednom Nokiom nisam imal problem ni na jednoj kanti na koju je instaliran PC suite!

Svi su uredno detektirali sve mobitele ,bili spojeni preko žice ili bluetootha.

Možda update Nokia PC suite-a ,neke verzije su u prošlosti imale očajne drivere!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 12:40 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

1. Ono sa indexingom sam rješio.

2. Tog nema u visti, to sam i rekao, a znao sam nerijetko koristiti u sedmici.

3. Manje problema ,koji su ionako minorni, imam sa vistom nego sa sedmicom.

4. Ali nekužiš bez instaliravanja pc suite-a želim da radi, kada je spojim u načinu spajanja "PC SUITE", s tim puno ljudi ima problema i ne samo ja na win 7 x64.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Hyperion kaže...

Manje?? Ha ,dobro ,ali činjenica je ,da je u 99% problema uzrok user ,bez obzira koji je sistem u pitanju!! Nevinašce

Meni recimo ,Vista nije nikad legla ,ni 32 ,ni 64 bitna ,ni na jednoj mašini ,i uvijek je bilo nekih problema ,a toga nema sa Sedmicom!

Hyperion kaže...

4. Ali nekužiš bez instaliravanja pc suite-a želim da radi, kada je spojim u načinu spajanja "PC SUITE", s tim puno ljudi ima problema i ne samo ja na win 7 x64.

E ,bez instalacije PC Suite-a neće radit jel mu trebaju driveri da bi PC našao telefon. Možda jedino naći i skinuti same drivere?

Jel bez drivera ,PC će naći samo SD karticu koju imaš (ako imaš) uštekanu u telefon! I tretirati ju kao bilo koju vanjsku memoriju.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
kizo2703 kaže...
Hyperion kaže...

Manje?? Ha ,dobro ,ali činjenica je ,da je u 99% problema uzrok user ,bez obzira koji je sistem u pitanju!! Nevinašce

Meni recimo ,Vista nije nikad legla ,ni 32 ,ni 64 bitna ,ni na jednoj mašini ,i uvijek je bilo nekih problema ,a toga nema sa Sedmicom!

Ko što si reko, za 99% problema je uzrok user :) Meni jednako dobro rade i Vista i Win7... ono, kod kuće vrtim Win7 jer mi je Hamachi zeznio mrežu na Visti krajem godine pa sam moro reinstalirat sistem pa sa stavio Won7, na poslu koristim Vistu i to je to... nema meni neke razlike ni u stabilnosti ni u radu.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ej. Na što preporucujete ic? Na 32 ili 64 bitnu verziju. Cujem da dosta programa ne radi na 64, isto tako i kopije igrica..

FAIL

0 0 hvala 0
16 godina
PoToKTM kaže...

Ej. Na što preporucujete ic? Na 32 ili 64 bitnu verziju. Cujem da dosta programa ne radi na 64, isto tako i kopije igrica..

To su gluposti, ako imaš hardver za 64 bitnu, stavi tu verziju i super, ja imam istu i sve radi bez problema, čak i igre iz 2000. godine itd....programi razni također sve bez greške.

Men aren't fat, only fat women are fat.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice