Windows 7 čišćenje

poruka: 11
|
čitano: 11.278
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7 čišćenje

Dakle, prije 2 mjeseca sam odnio da mi instaliraju legalne windowse. I bili su sasvim oke windowsi, pičio je komp. Ali sada mi je jako usporio... Kako da ga očistim od virusa i te stvari i kako da ga i dalje održavam? Molim vas nabrojite programe (nemoraju biti free, nije problem kupiti) i ako možete nadodat koji za šta služi da znam šta radim kada pokrenem taj program.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 čišćenje

Skini avast! Free - Antivirus, Malware Bytes - Za čišćenje od virusa,CCleaner - Za brisanje povjesti pregledavanja interneta,cookies,cache..

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Windows 7 čišćenje
Marko :D kaže...

Skini avast! Free - Antivirus, Malware Bytes - Za čišćenje od virusa,CCleaner - Za brisanje povjesti pregledavanja interneta,cookies,cache..

Rekao sam da nemora biti free :-) Btw. imam kaspersky 2011 (legalno - kupljen). Jel ima još šta osim toga dvoje da napravim?

16 godina

Advanced System Care ili Glary Utillties, SuperAntiSpyware, Kaspersky je dobar  nemoj ga minjat {#}

EDIT : Ccleaner obavezno!

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 20:43 (jukiii).
15 godina
neaktivan
jukiii kaže...

Advanced System Care ili Glary Utillties, SuperAntiSpyware, Kaspersky je dobar  nemoj ga minjat {#}

EDIT : Ccleaner obavezno!

Aha, a jel mi možeš još samo reći za šta koji služi :-)

15 godina
neaktivan
LogiStech24 kaže...

Dakle, prije 2 mjeseca sam odnio da mi instaliraju legalne windowse. I bili su sasvim oke windowsi, pičio je komp. Ali sada mi je jako usporio... Kako da ga očistim od virusa i te stvari i kako da ga i dalje održavam? Molim vas nabrojite programe (nemoraju biti free, nije problem kupiti) i ako možete nadodat koji za šta služi da znam šta radim kada pokrenem taj program.

Za skeniranje od "gamadi" virusa mozes koristiti:

-Malwarebytes' Anti-Malware Free

-SuperAntiSpyware

-Hitman Pro

Za Odrzavanje PC-a tj. ciscenje itd. imas:

-CCleaner

-Glary Utilities

-TuneUp utilities 2010/2011

Za defragmentaciju Diska imas:

-Auslogics Disc Defragmenter

-IObit Smart Defrag

-Puran Defrag

-itd.

Uglavnom to bi bilo to... {#}

15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
LogiStech24 kaže...

Za skeniranje od "gamadi" virusa mozes koristiti:

-Malwarebytes' Anti-Malware Free

-SuperAntiSpyware

-Hitman Pro

Za Odrzavanje PC-a tj. ciscenje itd. imas:

-CCleaner

-Glary Utilities

-TuneUp utilities 2010/2011

Za defragmentaciju Diska imas:

-Auslogics Disc Defragmenter

-IObit Smart Defrag

-Puran Defrag

-itd.

Uglavnom to bi bilo to... {#}

Najljepša hvala :) Jel bi mi mogao samo reći šta radi Glary Utilities i TuneUp utilities ? Da nebi radio, a ne znam šta radim :) I šta je to defregmentacija diska? o.O

16 godina
protjeran
glary je zakon za čišćenje registrija i defragmentaciju istog.

auslogics je najbolji disk defrag

ccleaner najbolje čisti junk files

kaspersky je odličan antivirus

mbam je ok čistač malwarea

revo uninstaller čisti fileove koje ccleaner nekad ne nađe.

to bi bilo manje više sve, možeš jedino skinut hitmanpro i deinstalirat crackirane programe za svaku sigurnost. ja imam sve free ili s licencom.
May justice be done though the heavens fall
15 godina
neaktivan
Windows 7 čišćenje

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tune up se plaća, a tebi je sila da sad očistiš mašinu i ubrzaš je.

dakle instaliraj sve ove programe koje sam naveo. to će biti sasvim dosta. i sve počistiš i ubrzaš do 23 h.
May justice be done though the heavens fall
15 godina
Windows 7 čišćenje

Moja preporuka je da NE instaliras nikakve dodatne programe za ciscenje i gluposti kao Tuneup razni registry cleaneri i sl..

Posto imas Kaspersky pc ti je 99% cist od virusa.

Eventualno od dodatni alata mozes korisiti

CCleaner za pocistiti tempove i razne privremene datoteke, takodjer CCleaner ima opciju brisanja i gasenja startup programa(Tools->startup) Unutra pogledaj i makni sve nepotrebne programe koji ti se startaju sa racunalom, ako nisi siguran daj print screen pa cu ti dati savjet.

Spybot za čišćenje nekih dosadni toolbarova, i spyware programa i glupost pokupljenih preko raznih programa ili demo igrica..i. (samo proskeniraj tu i tamo racunalo s njime, nemoj ga podesiti kao aktivni skener)

I naravno, disk cleanup i na kraju defragmentacija i pc bi ti trebao opet  letiti, naravno ako nemas nekih trecih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice