Windows 7 (7057) zaključana tema

poruka: 176
|
čitano: 37.731
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Windows 7 rc
djdomi kaže...
e meni je najvažnije da se odviknem od xp-a i naučim na rad sa sedmicom.
gledam kako stoje stvari, čekam nove buildove...
 pa možeš samo namjestit da ti nakon nekog vremena boota sedmicu (npr 5 sekundi), a onda na xp ideš samo ako ti treba nešto što ti ne radi na sedmici. jer ne bih preporučio imati sedmicu kao glavni os. baš iz tog razloga što je još uvijek beta
17 godina
 ma nemoj to radit. bolje ostavi tako kako je. dual boot. jer još nije dobro da sedmica bude glavni os. ovako neka ti glavni bude xp, a sedmica da se malo privikavaš na nju

Meni je sedmica vec mjesec i po glavni OS. A kako stvari stoje i ostat ce. XP necu ni spominjati to je poodavno zaborav.
17 godina
Windows 7 rc

Win 7 je dobar i u beti, ali uvjek češ naiči na stvari koje ne rade kaka spada. Npr instalacija nečeg ne prepozna sustav i neče ni krenuti dalje.

Za glavni sustav Vista SP1 i skinuti sve update što ima. Ili Win xp. Samo Vista je bolja u multitaskingu, i za windows xp više nema podrške sa updatovima.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
16 godina
jurluk kaže...
djdomi kaže...
e meni je najvažnije da se odviknem od xp-a i naučim na rad sa sedmicom.
gledam kako stoje stvari, čekam nove buildove...
 pa možeš samo namjestit da ti nakon nekog vremena boota sedmicu (npr 5 sekundi), a onda na xp ideš samo ako ti treba nešto što ti ne radi na sedmici. jer ne bih preporučio imati sedmicu kao glavni os. baš iz tog razloga što je još uvijek beta
 Da istina sedmica je još uvjek beta i ne iplati je se imati kao glavni os, kao prvo jer nisu još svi programi napravljeni za sedmicu, a drugo trebaju izači i pošteni driveri za sedmicu. A dva operativna sistema nebi baš preporučio za imati jer samo zauzima disk bezveze, a i ionako se uvjek više koristi samo jedan a drugi trenutačno.
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

ja sam skino obje verzije "rc" verzije (build 7057),ali ni jednu jos nisam instaliro,planiram napravit dual boot sedmica i xp 

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

ja sam skino obje verzije "rc" verzije (build 7057),ali ni jednu jos nisam instaliro,planiram napravit dual boot sedmica i xp 

obje verzije rc-a? pa to je samo jedan build!
OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

aha,krivo sam reko mislio sam na 64 i 32 bit sustave

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

stigli prvi problemi: wmp ne radi, sidebar ne radi i nema gadgeta, dvd maker ne radi.

7000 je bio sporiji build ali bolji.

neću se još vraćat na 7000, još ću se mučit nekoliko mjeseci do finala.

uzmite 7000 ne 7057.

zaboravio dodati: restarta se sam od sebe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 13:03 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

pa ako je ovo rc kada bi onda trebala izaci finalna verzija

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

stigli prvi problemi: wmp ne radi, sidebar ne radi i nema gadgeta, dvd maker ne radi.

uzmite 7000 ne 7057.

A joj pa to je puno govana izgleda, izgleda da cemo se muciti do finalne verzije!!!
hehe
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

jel ima tko prijedlog sa koje stranice da skinem sedmicu build 7057 ,a da je pouzdano i da nema virusa?

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Windows 7

0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

uzmite 7000 ne 7057.

Kod mene WMP i DVD Maker rade bez problema.

Što se tiče Sidebara kao u Visti, koliko znam njega više nema u Sedmici.
Gadgeti rade najnormalnije i za njih nije potreban sidebar. Ako ih želiš, samo napravi desni klik na prazno mjesto na desktopu i odaberi Gadgets. Otvorit će ti se prozorčić s gadgetima, a one koje želiš samo odvučeš bilo gdje na desktop.
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
djdomi kaže...

uzmite 7000 ne 7057.

Gadgeti rade najnormalnije i za njih nije potreban sidebar. Ako ih želiš, samo napravi desni klik na prazno mjesto na desktopu i odaberi Gadgets. Otvorit će ti se prozorčić s gadgetima, a one koje želiš samo odvučeš bilo gdje na desktop.
 gle meni je bio program u windowsima "sidebar" ja gledam skroz začuđeno. gadgeti su svi pobrisani. reinstalirao i sve je ok.
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

uzmite 7000 ne 7057.

Nemoguće i netočno. WMP radi OK, sidebar NE POSTOJI u Windowsima 7, gadgeti su tu,  DVDM radi bez problema i niti jedna mi se verzija nije restartala sama od sebe.
Reinstaliraj sve to na čistu instalaciju i stavi nove drivere jer taj "automatski restart" je vrlo vjerojatno tek automatski restart nakon memory dumpa plavog ekrana.
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 20:32 (naxeem).
16 godina
klimama kaže...
djdomi kaže...

uzmite 7000 ne 7057.

meni se iz nekog razloga isto odjednom nisu pokazivali gadgeti. ali kad sam ponovno instalirao win7 sad je sve normalno.

a ne znam zašto svi govore da nema sidebara na sedmici. pokrenite task manager i vidjet ćete u procesima da radi sidebar.exe iako sidebara nema. i sad kao možeš stavljati gadgete bilo gdje po radnoj površini. pa to se može i na visti. gadgeti se mogu pomicat bilo gdje, a ne moraju biti samo u sidebaru. tako i na sedmici. on radi samo što se ne vidi i zato se gadgeti mogu stavljat bilo gdje.
16 godina
naxeem kaže...
djdomi kaže...

uzmite 7000 ne 7057.

Nemoguće i netočno. WMP radi OK, sidebar NE POSTOJI u Windowsima 7, gadgeti su tu,  DVDM radi bez problema i niti jedna mi se verzija nije restartala sama od sebe.
Reinstaliraj sve to na čistu instalaciju i stavi nove drivere jer taj "automatski restart" je vrlo vjerojatno tek automatski restart nakon memory dumpa plavog ekrana.
 To znači da je ovo PRVA PRAVA RC VERZIJA WINDOWSA 7 ?!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

Nije. Ovo je tek jedan od internih buildova prema RC verziji. Svaki ovakav build se razmatra kao RC i kada je zadovoljavajuće kvalitete, builda se iznova. Sigurno će barem iduća još verzija biti RC.

Ali ovo je dosta blisko RC-u.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
djdomi kaže...

uzmite 7000 ne 7057.

meni je u startu bio program Sidebar, wmp mi je bio odjednom pokvaren( i još me tražio da s microsoft stranice skinem verziju 6.4), dvd maker nije radio...
možda je to zbog male memorije pa ne može pohranjivat podatke koji su potrebni za rad.
stavio sam sad na veliku C.
16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Windows 7 rc

Hm dakle da postavim kratko i jasno pitanje....

iman novi comp i jos nisam nikakve windowse instalira na njega...

pitanje je koje da stavim da budu primarni (nemislim nikakav dual boot radit)

xp ili 7???

moje razmisljanje je da stavim xp dok ne izade finalna verzija sedmice koja ce tada zamjenit xp.

Jer kolko god sedmica bila dobra do sad ipak je beta verzija i uvik ce bit pokoji problemcic u instalaciji necega ili kompatibilnosti sta nece npr bit slucaj s xp-om....

i kad ako zna neko izlazi finalna verzija sedmice??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nemesis777 kaže...

Hm dakle da postavim kratko i jasno pitanje....

iman novi comp i jos nisam nikakve windowse instalira na njega...

pitanje je koje da stavim da budu primarni (nemislim nikakav dual boot radit)

xp ili 7???

moje razmisljanje je da stavim xp dok ne izade finalna verzija sedmice koja ce tada zamjenit xp.

Jer kolko god sedmica bila dobra do sad ipak je beta verzija i uvik ce bit pokoji problemcic u instalaciji necega ili kompatibilnosti sta nece npr bit slucaj s xp-om....

i kad ako zna neko izlazi finalna verzija sedmice??

dobro ti je razmišljanje. ja također sedmicu ne mislim stavljat kao glavni os sve dok je u beti.
a puna bi verzija trebala izać krajem ove godine mislim...
16 godina
 Bolje makni linkove, mogao bi dobiti zuti.
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
 dobro ti je razmišljanje. ja također sedmicu ne mislim stavljat kao glavni os sve dok je u beti.
 Ja ju imam kao glavni vec neko vrijeme (od 7000)
Ivan M. kaže...
 Nema zasto dobiti zuti, linkovi ne sadrze ilegalni sadrzaj!

...Jel vrijedi isti key kao za BETU pri aktivaciji?
16 godina
protjeran
Luka kaže...
jurluk kaže...
 Ja ju imam kao glavni vec neko vrijeme (od 7000)
Ivan M. kaže...
 Nema zasto dobiti zuti, linkovi ne sadrze ilegalni sadrzaj!

...Jel vrijedi isti key kao za BETU pri aktivaciji?
 tocno da ne sadrze ilegalni sadrzaj ali svaki direktni link je zabranjen jer se smatra reklamiranjem, zato imas kod smile gore kada pises poruko za link kojem mozes da ti sibolicni naziv! a sta se tice odg na tvoje pitanje odg je ne
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
17 godina
neaktivan
Windows 7 rc

ja sam rc aktiviro kljucem od bete 7000

CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD

0 0 hvala 0
16 godina
GeForce kaže...

pa ja mislim da vrijede još uvijek onih 5 ključeva
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
GeForce kaže...

da, vrijede ali samo od bete 7000...ni od jedne druge
CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD
16 godina
protjeran
Windows 7 rc

ocito sam pogrijesio, zanimljivo a pisao se da nije moguce, hmm toliko o vjernosti necijeg citata,,,

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...
jurluk kaže...
GeForce kaže...

da, vrijede ali samo od bete 7000...ni od jedne druge
 Da taj imam i ja, tako sami napisao!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nije. Ovo je tek jedan od internih buildova prema RC verziji. Svaki ovakav build se razmatra kao RC i kada je zadovoljavajuće kvalitete, builda se iznova. Sigurno će barem iduća još verzija biti RC.

Ali ovo je dosta blisko RC-u.

evo što kaže o Win7 build 7057 ZDNetov Adrian Kingsley-Hughes u blogu:

However, on looking at this latest build, I’ve no doubt that not only will Windows 7 will be fast. In fact it will blow away all previous Windows OSes, including the sainted Windows XP.

I’m still confident that we’re on target to see the Windows 7 RC appear sometime during April.

slike testa su u prilogu

Mašta je važnija od znanja!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice