dobio sam laptop sa instaliranim windows 2000 na njemačkom,kako da promjenim jezik u engleski
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo bolji savjet....instaliraj windows xp ili vistu(zavisi o jacini laptopa)
Ajde reci koji je to laptop?
model ili karakteristike(ovo drugo je bolje)
Ja bih sedmicu stavio i u jednom i u drugom slučaju.
Ako mu je win 2000 ne vjerujem bas da je nesto jak laptop...Koliko je star laptop?
Ako je toliko slab laptop da ne može XP (što sumljam), onda neki Linux, Xubuntu na primjer. Bolje nego Win2000.
Evo bolji savjet....instaliraj windows xp ili vistu(zavisi o jacini laptopa)
a savjeta moš mislit kakve je jačine kad je win 2000 na njemu to bi moglo bit proc 450MHz a rama 64 Mb
stavi 95. kakav je to lap na kojem dobiješ 2000? stavljaj xp.
whoo ja sam dobio laptop na servis s 32mb rama 16 mb grafa 3.5 gb hdd proc 200mhz i išo je glatko xp
whoo ja sam dobio laptop na servis s 32mb rama 16 mb grafa 3.5 gb hdd proc 200mhz i išo je glatko xp
LOL? Ti to nas zaj.. ili sto?
LOL? Ti to nas zaj.. ili sto?
naj ozbiljnjije ti kažem ajde mi reci kao je onda onaj haker na penitum II nabacio win 7?
pokušao,neće.laptop je kanta stara 7g,acer travelmate 527te,potreban mi je zbog rs232 porta
da,zaboravio sam,CD mu neradi a nisam nikada instalirao windows sa memori stika izgleda da ću morati
pokušao,neće.laptop je kanta stara 7g,acer travelmate 527te,potreban mi je zbog rs232 porta
Pokušaj onda sa onim postavkama ispod, ili možda na nekoj drugoj kartici.
EDIT: evo specifikacija laptopa:
CPU PIII 800 MHz, RAM 128 MB, HDD 10 GB, RAGE Mobility M1, Win ME, 13.3" TFT 1024 x 768 (XGA)
Za odabir Linuxa poslužit će ova tema.
sve što se moglo prebaciti na engleski promjenjeno je a on i dalje piše na njemačkom
CPU PIII 800 MHz, RAM 128 MB, HDD 10 GB, RAGE Mobility M1, Win ME, 13.3" TFT 1024 x 768 (XGA)
ima 256 RAM a grafička je od 8 mb.moželi XP u njega
-prebaci na defaultni, kod starih sitema to nije radilo, trik: odaberi engledki i obriši njemački jezik, nakon restarta će biti na engleskom.
-btw lik je instalirao 7 na 96MB, 2000 radi uredno na 64 (i manje), XPu je 64 minimum za instalaciju (osim ako se switchevima ne odredi ignoriranje ili verzija XP stripped to the bone..) a svaki OS se može podesiti (tweekati) tj. izbaciti nepotrebne servise npr. dX, ie ili mrežu nepotrebne drivere... tako da može raditi i s manje RAMa zadovoljavajuće. (ali treba znati..)
ima 256 RAM a grafička je od 8 mb.moželi XP u njega
ja dok sam imo pentium III 800mhz imo sam na njemu xp
meni je xp na WMvare išo s 23mb rama
Ja osobno mislim da su Windowsi 2000 sa SP4 najbolji i najstabilni.Sa Sedmice sam se vratio na 2000.
Ja osobno mislim da su Windowsi 2000 sa SP4 najbolji i najstabilni.Sa Sedmice sam se vratio na 2000.
Slažem se koliko se najviše mogu.
Ja problema sa Windowsima 2000 nikada nisam imao.
Lijepo i polako sve sam uspio.