-možda ja ne znam no ti sigurno ništa ne znaš :) ..
bez photoshopa, što? slike su tu, u čemu je problem?
ili u čemu je problem s boldanim pitanjem? što mrežnog nema veze s dhcp-om, dns-om i gw-om? odnosno to su uvjeti da mreža radi, razlika je samo hoćeš li ti to navesti ručno ili će to raditi dhcp-automatika (router) a tad računalo dobije te podatke.. tj možeš ih natipkati i tad ne ovisiš o postavkama routera ali možeš imati problem npr dupli-ip itd.
Ne znam kako je kod tebe ali ako ja na Windows-ima ukljucim Use the following IP address i Use the following DNS server addresses pa polja za IP adresu i DNS server(e) ostavim prazna i stisnem OK, onda Windows-i javljaju:
The adapter requires at least one IP address. Please enter one.
Znaci ne mozes natipkati sta god hoces jer Windows-i nece prihvatiti prazne rubrike a takve prazne rubrike se pojave kad se desi situacija koju sam opisao.
Problem s boldanim pitanjem je da ti objasnjavas kako se taj dialog koristi kada sve radi ispravno a mi raspravljamo o situaciji kad se zbog bug-a prilikom update-a drivera javi problem.
Vide detalja sam napisao ovdje.
-naravno da win neće prihvatiti prazno, tj ili automatika ili uneseš podatke. Smisao?
-npr ako ne znaš, .. evo što možeš utipkati, 100% radi ali je jednako nepotrebno jer je identično preko dhcp-a.. ako ti je modem-router na npr 192.168.1.1 tad pod dns i gw upiši taj ip (tj koji već ip ima router u tvojoj mreži).
-znaš li što je npr DNS? mreža radi najnormalnije i bez njega, osim 'sitnice' tj nema prevođenja naziva-variable u konkretnu ip-web-adresu pa tad moraš tipkati ip-broj-adresu da bi došao do npr bug-foruma tj kad utipkaš dns-naziv kao bug.forum tad router potraži na dns-serveru upravo to, ime i pročita ip-adesu, tj to je pandan telefonskog adresara.. i kao što možeš tipkati neki broj, možeš i ip.. ali je nepraktično. Time ti je objašnjeno zašto je dns nevažan, mreža radi s i bez njega, ali u pravilu stavljaš neki jači-brži, jer par milisekundi brže dobije odgovor kao google-server 8.8.8.8 ili fire 1.1.1.1 dok bez tih izmjena koristiš dns operatera koji je daleko slabiji-sporiji + kasni s novim web adresama pa ih tek idući dan ima u popisu itd.
-gw? to je banalno izlaz (na internet tj s lan-a..) ako je prazno mreža-lan radi ali nemaš izlaz (putokaz) gdje je internet, tj tad računala ne znaju tj to im kaže router i zapravo je svejedno upišeš li to u postavkama mreže na računalu ili routeru ili prepustiš dhcpu.. tj baš ništa ne razumiješ o mreži, banalne sitnice. :) no naučit ćeš .. NHF.