Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.360
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
15 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi
ihush kaže...

-obavi quick scan..

-poruka je normalna.. tj nema nikakvog upitnika na kraju, to je noramalan status (osim što možda negdje vrti-ponavlja proceduru, onedrive, sync, defrag... itd.) npr kao kad prvi put pokreneš iexplorer s reklamom..

Znam da je poruka normalna, ali ne znam zašto se po defaulktu pojavljuje nakon updatea. Nekoliko puta sam radio QuickScan, međutim, nakon restarta, logovi su prazni?! Pokušao sam prebrisati "PerfLog" folder sa C: roota, napraviti novi "System Diagnostic", ali bez uspjeha. Ovo dvoje označeno na screenshotu ne bi smjelo biti "Not Available" . 

16 godina

-nešto nije prošlo.. 'zapeo' update, možda postvake/loader.. ili 'legitimna' greška koja vraća posljednji ispavni reg-status/stanje. Neki driver/malware.

u admin-cmd sfc /scannow pa možda nešto fixa. Progurati par update/reinstalla npr vc-redist/net i sl. pa do traženja logova ili clean install ovisi što ti je brže-efikasnije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

meni je threat scan servis po defaultu iskljucen i stavljen na manual start...ako ga provan pokrenit, nakon sekund se ugasi i javi da se doticni pokrece samo ako ga neka eksterna aplikacija zatrazi....defender ocito nije zakljucio da je threat scan do sada bio potriba u tvom slucaju, mozda mozes negdji doticni pokrenit ili instalirat neki third party koji bi ga iskoristio...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nešto nije prošlo.. 'zapeo' update, možda postvake/loader.. ili 'legitimna' greška koja vraća posljednji ispavni reg-status/stanje. Neki driver/malware.

u admin-cmd sfc /scannow pa možda nešto fixa. Progurati par update/reinstalla npr vc-redist/net i sl. pa do traženja logova ili clean install ovisi što ti je brže-efikasnije.

Probao sam ownera za PerLogs prebaciti sa System na Admina, nije pomoglo, logovi su i dalje prazni, Međutim, naletio sam na M$ forumu na ovo:

"It operates like a "delayed start service."  By that, I mean it shows "unavailable" for a few days until it has enough information over time to do a proper analysis and report.  I might be able to be more specific except they kept updating/upgrading me so
frequently (often faster than the feature timing) that I couldn't keep track - but most certainly it has been that way from the start in the Insider builds (and even now with build 16170)." 

Znači, moglo bi se samo ugasiti za par dana:-)

Hvala svima na pomoći!

16 godina

-da, moguće, hrpa autoamtike za sve (većinom nepotrebno...) scan, defrag, .. indexacija, svašta. Par sati bi trebalo biti dovoljno.

11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Jel u ovom lezi rjesenje?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Pogledaj ovo. Obrati pozornost na prvi dio odgovora.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...
Boixus Nois PS kaže...

Pogledaj ovo. Obrati pozornost na prvi dio odgovora.

-zato na bezbroj mjesta ponavljam.. nije važan order u biosu, važnije-bolje je bootmeni jer je tad jasno koji se mod boota ili jel medij uopće gpt-mbr.. eliminiraju se nepoznanice i razni defaulti ili postavke biosa.

11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

napravio sam taj korak ali mi je particija na disku 1 i ona ima 600gb pa sam izabrao disk 1...Inače disko 0 je 7000mb to je vjerovatno ovaj usb sa kojeg bootam i on je disko 0...

Uglavnom odradio sam sve korake...

Ali kad ocu instalirati windowse kad treba izabrati particiju klikenm na particiju od 600gb a on mi javlja da je particija premala...

Izbrisao sam particiju i sad odjednom mogu normalno instalirati windowse...

Ako uspijem odma cu sve drivere instalirati pa cemo vidjeti..

EDIT

Evo sad je crko uspred instalacije...

Neznam jedino da probam windows 7 instalirati?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 9:53 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boixus Nois PS kaže...

..

EDIT

Evo sad je crko uspred instalacije...

Neznam jedino da probam windows 7 instalirati?

svejedno koji os HW+SW moraju biti isrpavni, odgovarajuće podešeni.. tad radi, bilo što izvan tog i .. ne radi/problemi.

-ako je pogrešna postavka, podesi, ako je loš installer/medij napravi novi-ispravan itd.. jel w10 ili 7 je pri tome sporedno osim kompatibilnosti-requirementsa.

11 godina
protjeran

I meni je to jasno...Meni trebaju konekretni podaci...

16 godina
Boixus Nois PS kaže...

I meni je to jasno...Meni trebaju konekretni podaci...

što? kao napravi tri koraka, ravno pa desno? Imaš HW u rukama, provjeri jer ispravan, jel kablovi-kontakti rade, jel hlađenje i ostalo OK, jer sve se kvari pa i najnovije.. (inače ne bi ni postoajla npr garancija).

-soft je soft.. beskonačne mogućnosti, od tog da i BIOS (također soft) mora biti odgovarajuće podešen potrebama (kompatibilnost+requirementsi) i ispravan bootabilan install medij.. pa sve nadalje kao driver i appsi.. što god bilo, HW-SW, ponovi/eliminiraj.. evo, nova tema o usb-testu.. možda je stikić loš, možda bugovit bios-mbo-cpu-ram... možda loš image installa ili malware.. Tko to može znati bez čarobne kugle, osim sve ponoviti ili eliminirati..

teoretski, sklopljen PC-hardware, upališ-radi, ubaciš install, nextaš, radi.. to je idealan slučaj. Sve ostalo je RL, moguće.

ponoviš, nešto izmjeniš, ponoviš... vidiš razliku, izmjeniš, ponoviš itd.. ili reklamiraš, daš majstoru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 10:33 (ihush).
15 godina
Windows 10 - problemi
Imam problem sa zadnjom nadogradnjom win10. Nalaze se na Acer laptopu i došli su orginalni sa njim. Problem je što mi se non stop diže da napravim nadogradnji i ja je pokrenem, ali nakon nekog vremena da grešku da je nešto pošlo krivo. Ne smeta mi da napravi ili ne napravi nadogradnju, samo da se više ne diže poruka svako malo preko cijelog ekrana. Prostora na HDD ima 10 GB, njegovo čekiranje sustava prođe sve OK. Računalo sam pregledao sa antivirusom, Malwerbytom i CC clenerom. Pokušao sam i sve načine za zaustaviti nadogradnju ( Shot up win 10, privece policy, registry, servisis), ali ništa nije pomoglo. Ima li tko kakvu ideju?
Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odi na https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10 i skini Update Assistant ili Media Creation Tool i preko njih probaj nadograditi na FCU.

16 godina

za nadogradnju 10gb nije dovoljno... skini, napravi medij, obriši sve i instaliraj clean.

15 godina
Na laptopu nema skoro ništa instalirano, ali ima samo 32 GB emmc prostora od čega je skoro 20 GB na win i 1 GB na recovery particiju, tako da i ne mogu dobiti više od 10 GB slobodnog prostora.
9 godina
odjavljen

Onda ti ostaje samo da ostanes na trenutnom buildu ili clean install...

16 godina

-clean install i imat ćeš cca 25 free..

(obriši sve particije, stari recovery je nepotreban ..).

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 21:56 (ihush).
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Problem je riješen...

Prvo je isprobano tako da se donio novi hdd sa windowsima...I on nije tio raditi kao ni moj stari hdd...

Zatim je sve rastavljeno iz kućišta...

Očišćen je procesor od termalne paste koja je čini se previše nanesena...

Zatim je isprobano sve van kutije sa drugim hdd-om i proradilo...Sa mojim starim nije moglo...

Vraćeno sve unutra...I radi sa novim hdd-om...Izgleda da je moj stari HDD otišao na vječna lovišta...

Iako sam uspio instalirati windowse odjenom je bio crknio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Znači imao sam već navedeni problem...Kad je prijatelj donio novi hdd sa windowsima od 5 puta 5 puta se normalno upalio...

Otišao danas kupiti novi hdd i instaliram windowse...Normlano da ne radi...Reko eto opet ista stvar i nekako iz trećeg puta ih instaliram...

Nakon toga instaliram sve potrebne drivere i sve normalno radi...

Izgasim ga upali se...Nesto sam radio u Chromeu...Odjednom se izgasi i neće više da se boota sa hdd-a...

Probam ponovo prijateljev hdd koji ima samo windowse na sebi...isto upali se...probam ponovo neće...pa onda od 3 puta upali 3 puta...

Uglavnom totalno ne popuzdan rad računala...

Mislim da ima neku grešku u matičnoj ili procesoru jer nakon instaliranih drivera i svega bi trebao raditi...

Edit

Sad sam vidio da mi javlja error na maticnoj...

Javio mi je za graficku...

I na kucistu mi blica lampica u obliku valjka ne mogu sliku trebutno postavit 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 1:11 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Slika
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...
Slika

Savjetovalo ti se da das to nekome drugom. Ti si rekao da nemas vremena i sada se sve to pretvorilo u sapunjaru.

Ti ne znas, mi ne mozemo umjesati prste u to i igramo se sa kristalnom kuglom. Ovo sada moze trajati i trajati.

To saranje gresaka po svemu ili svacemu moze biti do MBO, naravno, ali moze biti i do napajanja, ali opet i ne mora...

P.S. Ovaj valjak ti je 'HDD ledica'. Bar je tako, ako je sve spojeno kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:32 (Mrgud Veliki).
11 godina
protjeran

Dao sam strucnijoj osobi.

Rastavio sve od pocetka do kraja na kutiji...

Ubacio svoj hdd sa windiwsima proradio...

Upalio 5 6 puta za provjeru sve valjalo...

Evo sad sam na njegovom hddu i upalio je iz druge.

Jedino sto mogu je flashati bios...ali ocito da nema potrebe za tim kad radi normalno sa drugim hddom...

Edit

Zanimljivo da nakon sto udem normalno na destkop i kad ga restartiram nikad ne upali nego ga moram iskljuciti na tipku...

Ako iskljucim kabel krene ali zapne gdje inace.

I onda iz drugog puta upali normalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 10:50 (Boixus Nois PS).
16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Dao sam strucnijoj osobi.

Rastavio sve od pocetka do kraja na kutiji...

Ubacio svoj hdd sa windiwsima proradio...

Upalio 5 6 puta za provjeru sve valjalo...

Evo sad sam na njegovom hddu i upalio je iz druge.

Jedino sto mogu je flashati bios...ali ocito da nema potrebe za tim kad radi normalno sa drugim hddom...

Sve u svemu ovo nema vise sto raditi u "win10 - problemi" temi.

Spada pod cisto hardverski problem buduci da problem nastaje vec i kod samog bootanja.

Ako je to ovo racunalo iz 'moj pc' onda se radi o vec isluzenoj MBO (kondenzatori ?!?!?) i vjerojatno starijem napajanju... Probaj za nastavak sa drugim napajanjem, a onda, ako nije ono, bojim se da MBO pise oporuku...

11 godina
protjeran

Ryzen 3

Rx 560

Msi a320 pro vd

8gb ddr4

Fortron hexa 400w

16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Ryzen 3

Rx 560

Msi a320 pro vd

8gb ddr4

Fortron hexa 400w

Za rx 560 AMD preporuca minimalno 450 W napajanje... Tako da bi u tom grmu mogao biti zec...

11 godina
protjeran

Opet nema smislw jer mi sa jednim hddom radi a sa drugim

ne radi.

16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Opet nema smislw jer mi sa jednim hddom radi a sa drugim

ne radi.

Eto ga na sada. Ja imam osjecaj da ti nas tu zaj.....

A zasto ti nema smisla ? Cisto da pitam, jel' odustajem...

11 godina
protjeran

Pa radi sa prijateljevim hddom...iako nece iz resrarta da ipali sa njegovim hddom radi

16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Pa radi sa prijateljevim hddom...iako nece iz resrarta da ipali sa njegovim hddom radi

http://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-560 Eto, tu pod req pise 450 W PSU. Nisam ja izmislio, vec je tako napisao AMD.

Drugo, imas sve simptome napajanja koje je na granici. Tesko boota, jer kod samog boota povuce svu struju koja mu treba.

Ako dodjes do windoza, onda se smanji opterecenost recimo procesora, ne radi opticki uredjaj pa nekako radi. Pokrenes zathjevniji proces, recimo CPU povuce malo vise struje i puf.

Trece, javljalo ti i problem sa grafom, sto opet moze znaciti da nema dovoljno struje. Dakle, to sto sada radi, pa ne radi ovisi o puno cimbenika.

EOD od mene...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 12:39 (Mrgud Veliki).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice