Meni na yt app na tvu i z5500 povezani optickim kabelom isto daje sve na prednje....Prije je radilo sigurno ...
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.824
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Otvori Administrator: Command prompt pa unesi powercfg -h off i klepni enter i neće ti se više palit bez veze
Ne znam da li je bilo meni savjetovano, ali da je bilo to u pitanju, ne bi prokurvao cijeli vikend za računalom kao neki sivonja. Problem je bio u odnosu SonyTV - Intel integruša. Očito Tv šalje neku inicijalizaciju kojom ploča daje napajanju nalog da pošalje 12V. Vratio sam se na GTX260 i sad je sve ok....još se mislim bi li vraćao Kasperskog...
možda tebe pati HDMI CEC komunikacija... kao ove na ovom linku
uglavnom probaj ugasiti HDMI CEC na TV-u pa vidi onda.
Pozdrav,
Laptop je acer apire E-1 572G. Zna li netko zasto se ponekad prilikom gasenje laptop ne ugasi skroz vec ostane svijetlit jedna dioda i cuje se kako laptop radi ? Ekran se ugasi ali ne i laptop ?
Hvala unaprijed. btw nema veze s onim fast start upom
U postavkama sam maknuo da se gasi ekran nakon ne aktivnosti ako ima kakve veze.
Na istom računalu je do nedavno bio isti win i sve normalno radilo i onda sam neki dan pokupio neki glupi virus koji je instalirao hrpu programa i otvarao tabove i nisam ga nikako uspio ukloniti pa sam se odlučio na reinstalaciju win.
Kod same instalacije sam formatirao cijeli disk i stavio sve ispočetka.
Komp mi je trenutno poprilično potreban pa ako netko zna što bi moglo biti,molim da pomogne😀
Otvori Administrator: Command prompt pa unesi powercfg -h off i klepni enter i neće ti se više palit bez veze
Ne znam da li je bilo meni savjetovano, ali da je bilo to u pitanju, ne bi prokurvao cijeli vikend za računalom kao neki sivonja. Problem je bio u odnosu SonyTV - Intel integruša. Očito Tv šalje neku inicijalizaciju kojom ploča daje napajanju nalog da pošalje 12V. Vratio sam se na GTX260 i sad je sve ok....još se mislim bi li vraćao Kasperskog...
možda tebe pati HDMI CEC komunikacija... kao ove na ovom linku
uglavnom probaj ugasiti HDMI CEC na TV-u pa vidi onda.
Da, vrlo sličan problem, čak je i integruša ista, Intel HD4000. Vidiš, nisam se sjetio isključiti CEC, jer sam kasno i skužio da mi TV radi probleme. Kad zbrojim dva i dva, vjerojatno u tom grmu leži zec. Međutim, ne da mi sad opet mijenjati konfiguraciju, vratio sam GTX260 i sad sve normalno radi, a neke razlike između Intel HD4000 i GTX260 i nema u performansama, čak GTX260 još uvijek bolje prolazi na testovima, mada joj je deveta godina već...
Da, vrlo sličan problem, čak je i integruša ista, Intel HD4000. Vidiš, nisam se sjetio isključiti CEC, jer sam kasno i skužio da mi TV radi probleme. Kad zbrojim dva i dva, vjerojatno u tom grmu leži zec. Međutim, ne da mi sad opet mijenjati konfiguraciju, vratio sam GTX260 i sad sve normalno radi, a neke razlike između Intel HD4000 i GTX260 i nema u performansama, čak GTX260 još uvijek bolje prolazi na testovima, mada joj je deveta godina već...
Možeš koristit integrušu uz tu GTX260.
Ja ju koristim ako trebam kroz handbrake provuć kakav video, a Intel Quick Sync melje u handbrake bez gubljenja kvalitete videa ili zauzeća fajla ako se poigraš sa postavkama, a fps je bar 3 put veći u odnosu na h.264 (x264).
da li netko zna kako ugasiti microsoft windows sreach indexer - windows sreach konstantno mi korisit cpu 20-30%
Možeš koristit integrušu uz tu GTX260.
Ja ju koristim ako trebam kroz handbrake provuć kakav video, a Intel Quick Sync melje u handbrake bez gubljenja kvalitete videa ili zauzeća fajla ako se poigraš sa postavkama, a fps je bar 3 put veći u odnosu na h.264 (x264).
Isključio sam CEC na Tv-u, opet se događa ista stvar. Da zaključim, PC se pali nakon gašenja kad se u biosu omogući integrirana grafika! Ne mora biti spojeno ništa, nikakva periferija, čak niti display (Monitor i TV). Jedina situacija kad se računalo samo ne pali je kad onemogućim onboard grafiku u biosu ili što je još čudnije, kad mi Nvidia gtx260 i Intel HD grafika rade skupa. Ne znam više šta bi mislio. Imate li još kakve savjete, ili da ploču reklamiram dok mi traje garancija? Radi se od Gigabyte H97-HD3?
Zašto mi je brzina kopiranja s particije na particiju na istom disku 25-30mb? Kada kopiram film npr odnosno jedan big fajl. HDD je OK, provjerio sam.
jer postoje fizička ograničenja i tad se radi 'dupli' posao uz ostale razlike koje utječu na brzinu banalno duljina patha, antivirus, veličina-količina fileova i sys-os disk ili neki storage (po kojem sys ne čačka npr tempovima).. normalno, realne brzine hdda su do 70mbs iznad je samo moguće ali ne uvijek.
jer postoje fizička ograničenja i tad se radi 'dupli' posao uz ostale razlike koje utječu na brzinu banalno duljina patha, antivirus, veličina-količina fileova i sys-os disk ili neki storage (po kojem sys ne čačka npr tempovima).. normalno, realne brzine hdda su do 70mbs iznad je samo moguće ali ne uvijek.
Instalacija win je stara oko 2tj.. Prije je bilo ok, ali sam reinstalirao win zbog nekih dr razloga. Pozabavim se detaljnije danas poslije posla s time.
Zašto mi je brzina kopiranja s particije na particiju na istom disku 25-30mb? Kada kopiram film npr odnosno jedan big fajl. HDD je OK, provjerio sam.
kopiranje i prebacivanje sa particije na particiju je ubojstvo brzine za hdd, to je skroz normalna brzina.
Ekipa imam mali problem s win 10 pro 64bit,dakle konstantno mi gasi zaslon nakon cca 10-15 minuta ne korištenja pc-a,onemogućio sam gašenje zaslona i on opet gasi zaslon.
To mi se nije događalo dok nisam drugi TV spojio,dakle sad su 2 tv-a spojena.
Bilo da gledam film ili da pc miruje.
Na igrama ne gasi zaslon,dakle samo dok je miš u mirovanju on gasi,dok se koristi miš on ne gasi.
Maloprije sam pod power managments dodao svoj profil,sve te điđa miđe za uštetu energije pogasio,za sada radi,no vidjeti ću kroz ostatak dana.
-nema se što primijeniti ako sad radi.. odnosno 2+2 je 4 koliko god puta ponoviš, dok ne dođe do promjene postavke ili kvara.
-ako dođe do promjene, tad je nešto negdje .. update, driver, malware, recovery.. nešto što se moraš sjetiti u radu što bi moglo biti. Provjeriš postavku i vidiš. Sama od sebe se ne smije promijeniti.
-nema se što primijeniti ako sad radi.. odnosno 2+2 je 4 koliko god puta ponoviš, dok ne dođe do promjene postavke ili kvara.
-ako dođe do promjene, tad je nešto negdje .. update, driver, malware, recovery.. nešto što se moraš sjetiti u radu što bi moglo biti. Provjeriš postavku i vidiš. Sama od sebe se ne smije promijeniti.
Isti slučaj kao i prije par sati.
Opet je ugasio ekran.
Driveri grafike kao i prije uštekavanja tog tv-a,postavke sve naređene da ne gasi zaslon!
koji mis imas? ima ekstra tipke? daju se isprogramirat?
Monitor/kabel okej?
koji mis imas? ima ekstra tipke? daju se isprogramirat?
Logitech G5
provaj neki najobicniji mish, bez dodatnih tipaka i bez mogucnosti programiranja doticnog...isto tako i tipkovnicu...
Monitor/kabel okej?
Da novi hdmi kabl,probao i na oba tv-a nove hdmi kablove.
Provjeri onda grafičku i RAM.
Sad nakon fall creators updatea mi na početku traži lozinku dok to prije nije tražio, a nemrem nigdje nać postavke kako da to isključim te mi se nakon paljenja upali i virtualna tipkovnica koji isto ne znam kako isključiti. Kako riješiti te probleme?
Sad nakon fall creators updatea mi na početku traži lozinku dok to prije nije tražio, a nemrem nigdje nać postavke kako da to isključim te mi se nakon paljenja upali i virtualna tipkovnica koji isto ne znam kako isključiti. Kako riješiti te probleme?
Probaj sa - netplwiz
Start>netplwiz>odabers ime korisnika>odcekiras opciju "User must enter...">Enter>upises lozinku i to bi trebalo bit to.
Vezano za on-screen keyboard:
htt://www.bug.hr/forum/post/windows/windows-10-opcenito/5507893.aspx
Ne znam je li to feature, ali stvarno je glupo da kad pustim video i minimiziram Chrome, da video se automatski zaustavi...
Kod mene se to ne događaja na Chrome samo na Edge.