Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.473
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
8 godina
protjeran
Re: Windows 10 - problemi
BlackMoon kaže...
Da li ti imaš šta pametnije reći osim srati po forumu danima?  

Off topic si čovječe.

kakve veze tvoje pitanje ima s temom win 10 -problemi ?

postoji tema hardverski prolemi.

samo zbunjuješ ljude ovdje. 

uputiš čovjeka na pogrešku, a on digne nos.

Da, JA lično i osobno !
16 godina
Gorstak79 kaže...
BlackMoon kaže...
Dakle, problem je sljedeći: Događa se već nekoliko dana. Pri gašenju računala, ono se ugasi, pa za nekoliko sekundi opet samo od sebe upali. Kad ga pošaljem u sleep, odradi sve šta treba, a onda odjednom u zdravi restart. Da skratimo odmah...u power managmentu i biosu podešeno sve kako treba. Napravio reset CMOS, nije pomoglo, isključivao selektivno sve komponente, nije pomoglo, digao live Linux, napravio shut down, opet se upalio sam od sebe, promijenio monitor, ista priča...dalje mi je ponestalo ideja. Sumnja pada na ploču ili napajanje. Jedini način na koji mogu ugasiti računalo, a da se potom ne upali samo je kad držim tipku power stisnutu desetak sekundi. Ima li još netko kakvu ideju, prije nego se bacim u trošak za novo napajanje? Konfiguracija je u profilu.

A izgleda da si sve provjerio. Jos mi samo pada na pamet wake on lan funkcija tvoje mrezne. Ako si zicano spojen, provaj istekat mrezni kabel pa provaj onda.

To sam prvo probao i nije bio uzrok. Uzrok sam nakon dva dana muke pronašao. Naime, uklonio sam svoju staru GTX260 grafičku, jer sam u procesu nabavka nove kartice. Privremeno sam upogonio integrušu Intel HD4600, tako da sam monitor spojio na HDMI, a Sony TV na DVI iste. U tom slučaju, nakon gašenja nešto pali računalo, ili dobije neku inicijalizaciju od TV-a ili od monitora (prije od TV-a). Sad sam opet onemogućio inetgrušu u biosu i vratio staru GTX 260. Računalo se opet normalno gasi i nema automatskog paljenja...Nevjerojatno, ali istinito! Nakon cijele muke i izgubljenog vremena, zadovoljan sam što mi je hardver ipak zdrav, jer sam sumnjao na ploču ili napajanje, pa čak i na KIS internet security koji sam baš par dana prije instalirao, pa ga kao mogući uzrok problema uklonio...

Sinoć sam lega jutros...
12 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

Nakon ovog zadnjeg MS updatea windowsu treba oko 2-3min da se ugasi/restarta? Stoji cijelo vrijeme screen shutdown/restart, ne gasi se monitor pa da PC još bude upaljen.

...................................... funny facts
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nisam primijetio nikakvu razliku....

12 godina

Otvori Administrator: Command prompt pa unesi powercfg -h off i klepni enter i neće ti se više palit bez veze

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 11:57 (nicky.sl).
15 godina

Otvoriti command prompt s admin pravima i utipkati sfc/scannow.

Potom vidjeti što i kako će se zbiti (zna potrajati po 3-4 min i to na SSD-u da bi provjera zadanom komandom završila tako da, strpljenja, strpljenja).

12 godina
odjavljen
Torent kaže...

Nisam primijetio nikakvu razliku....

Jehonan kaže...

Otvoriti command prompt s admin pravima i utipkati sfc/scannow.

Potom vidjeti što i kako će se zbiti (zna potrajati po 3-4 min i to na SSD-u da bi provjera zadanom komandom završila tako da, strpljenja, strpljenja).

Riješeno.

...................................... funny facts
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

ne dam update i riješen problem.

zadnji update 9.9.2017 kad sam digao deseticu..

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 21:35 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Otvori Administrator: Command prompt pa unesi powercfg -h off i klepni enter i neće ti se više palit bez veze

gašenje hibernacije bi trebao napraviti svatko kad digne OS na SDD-u

Da, JA lično i osobno !
12 godina

Zašto ???? 

Kakve veze za hibernaciju ima jel u pitanju SSD ili HDD ???

MISCREATED
16 godina
nicky.sl kaže...

Ne znam da li je bilo meni savjetovano, ali da je bilo to u pitanju, ne bi prokurvao cijeli vikend za računalom kao neki sivonja. Problem je bio u odnosu SonyTV - Intel integruša. Očito Tv šalje neku inicijalizaciju kojom ploča daje napajanju nalog da pošalje 12V. Vratio sam se na GTX260 i sad je sve ok....još se mislim bi li vraćao Kasperskog...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 22:30 (BlackMoon).
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
nicky.sl kaže...

Ne znam da li je bilo meni savjetovano, ali da je bilo to u pitanju, ne bi prokurvao cijeli vikend za računalom kao neki sivonja. Problem je bio u odnosu SonyTV - Intel integruša. Očito Tv šalje neku inicijalizaciju kojom ploča daje napajanju nalog da pošalje 12V. Vratio sam se na GTX260 i sad je sve ok....još se mislim bi li vraćao Kasperskog...

Pa ako si bio zadovoljan s njim, vrati... 

16 godina
Marko :D kaže...
BlackMoon kaže...
nicky.sl kaže...

Pa ako si bio zadovoljan s njim, vrati... 

Znam da nismo u temi, ali reći ću ti da taj KIS prilično žvače memorije. Vidi se u tskmsgr da nativno uzima oko 80mb, ali nabilda i te svhost procese, pa dođeš u situaciju da ti Vivaldi s dva otvorena tab-a i par extenzija guta i do 4gb...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 22:41 (BlackMoon).
14 godina
neaktivan

80 MB je ništa, pogotovo kad vidiš da neki koriste oko 200 MB RAM-a. Recimo sam Malwarebytes s real-time zaštitom koristi 100 MB. Ne znam koju verziju programa koristiš (Antivirus, Internet Security i sl.), ali tih 80 MB je neki prosjek jer isti imaju više modula zaštite. Meni Avast besplatni s File i Web Shield-om koristi nekih 15-ak MB RAM-a dok Internet Security koristi nekih 60-70 MB.

Što se tiče Vivaldija i 4 GB RAM-a, to mi je malo čudno. Meni Chrome s 4 otvorena taba i 5 ekstenzija koristi negdje oko 500 ili 600 MB RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 22:51 (Marko :D).
16 godina

Napisao sam malo o tome u AV temi, da ovdje ne spamamo...

Sinoć sam lega jutros...
8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Zašto ???? 

to je naredba za gašenje hibernacije, a zašto ti je on to rekao ne znam.

inače, preporuka za svaki SSD neovisno o Os-u je isključiti hibernaciju.

kod tzv "običnog" harda to nikada nije imaloveze s bilo čim. tko je želio hibernaciju, imao ju je.

ponavljam, navodno SSd-u smeta jer se teško budi.

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 1:09 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran
Marko :D kaže...

80 MB je ništa, pogotovo kad vidiš da neki koriste oko 200 MB RAM-a. Recimo sam Malwarebytes s real-time zaštitom koristi 100 MB. Ne znam koju verziju programa koristiš (Antivirus, Internet Security i sl.), ali tih 80 MB je neki prosjek jer isti imaju više modula zaštite. Meni Avast besplatni s File i Web Shield-om koristi nekih 15-ak MB RAM-a dok Internet Security koristi nekih 60-70 MB.

Što se tiče Vivaldija i 4 GB RAM-a, to mi je malo čudno. Meni Chrome s 4 otvorena taba i 5 ekstenzija koristi negdje oko 500 ili 600 MB RAM-a.

ma, ne znam.

Imam nekad super brzu gskill memoriju 4x2 GB iz 2011 1600 lat 7-8-7-24 i primjećujem da mi browser i svi ti moderniji programi brzo cuclaju 4 Gb memorije a nerijetko i 6-7

razmišljam o kupnji 4 pločice 4Gb memorije jer je danas realno 8 Gb nekako knap.

kad se sjetim 2011, 2012 pai 2013 ne zam kad bi mi memorija otišla na 35% a danas joj je to skoro startna pozicija. 

Da, JA lično i osobno !
16 godina
Anđeo bez falinge kaže...
nicky.sl kaže...

Zašto ???? 

to je naredba za gašenje hibernacije, a zašto ti je on to rekao ne znam.

inače, preporuka za svaki SSD neovisno o Os-u je isključiti hibernaciju.

kod tzv "običnog" harda to nikada nije imaloveze s bilo čim. tko je želio hibernaciju, imao ju je.

ponavljam, navodno SSd-u smeta jer se teško budi.

- opet, edukacija za one koje zanima.. (ne kao odgovor na post forumašima).. ostali scroll-next :)

svašta piše 'na internetima'.. činjenice često s tim nemaju veze.

Hyber se na ssdu gasi, ne zbog problema buđenja (jer razlike nema, zapravo lakše je jer nema motora, trenutno, ostalo je stvar drivera-kontrolera, za sys je disk identičan, nema razlike u ponašanju ili problemima kod paljenja-boota ili buđenja), nego zato jer je recimo nepotreban.

hyber file zauzima sadržaj RAMa, to je na današnjim (pogotovo jačim.. a SSD je tu pa veća šansa) računalima recimo 8GB, zvjer 16-32 .. i više. Tad toliko mjesta rezervira hyber a sdd je recimo 120-250.. uz swap jasno zašto se gasi, zauzima dragocjeno mjesto. Dok boot (cold, potpuni) traje koliko.. 10tak-20 sec.. jednako kao učitavnje hyberfilea.. to je razlog, nema benefita, mjesto. (mada kao razlog, to ne znači da netko nije isključio, jer ja tako pisalo na internetima..). Naravno, može netko imati npr 2GB RAMa ili 4 kao minimum za novi sys, tad je to ipak zanemarivo kao zauzeto mjesto na disku.. zvjeri-novi ugl imaju višestruko više ..

Hyber/sleep je ok isključiti.. oni kojima je koristan, koji žele takav način rada i imaju 100% kompatibilan HW mogu birati. Smisao-razlog, ostaviti u radu (bez izlaska iz app) i nastaviti, smatram prerizičnim za ozbiljene stvari ali može. Za stariji HW (kompatibilnost, driveri i zapravo najbanalnije starenje.. -stres) je sigurnije obično gašenje. Najmanje s tim ima hdd-ssd kao navedeni razlozi, osim brzine (boot) i kapaciteta (zauzeća mjesta). Na prosječnom hddu od 500-naviše GBa je swap-hyber zanemariv, nije nužno štediti isključivanjem takvih stvari.

- zato. :)

napomena, ni jedan online info, hint, pametovanje i sl. .. ne uzeti kao činjenicu, nego kao moguće točno-netočno i nešto između. Jednako kritički uzmite svaki info, pa i ovo iznad. Previše je (dez)informacija, treba ih nekako filtrirati. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
odjavljen

Ja sleep na lapu aktivno koristim i ne mislim gasiti. Radje zamijenim disk kad krepa....

8 godina
protjeran
ihush kaže...
svašta piše 'na internetima'.. činjenice često s tim nemaju veze.

Hyber se na ssdu gasi, ne zbog problema buđenja (jer razlike nema, zapravo lakše je jer nema motora, trenutno, ostalo je stvar drivera-kontrolera, za sys je disk identičan, nema razlike u ponašanju ili problemima kod paljenja-boota ili buđenja), nego zato jer je recimo nepotreban.

hyber file zauzima sadržaj RAMa, to je na današnjim (pogotovo jačim.. a SSD je tu pa veća šansa) računalima recimo 8GB, zvjer 16-32 .. i više. Tad toliko mjesta rezervira hyber a sdd je recimo 120-250.. uz swap 

Hahahahahaha.....svaka ti dala 

sve je ok nego, ne znam kako ti se da na svaki post tako iscrpno odgovarati.

tvoje postove bi čovjek mogao sejvati kao, ne kratka nego u folder zvan, DUGAČKA uputstva o računalima.

lijepo ti svoje postove prikupi pa objavi knjigu.

knjiga će ti biti čitana i dobit ćeš kiklopa.  

Da, JA lično i osobno !
16 godina

-kiklopa prepuštam Faranhejtici (kompenziram..) a textovi.. meni nije jasno da netko tu piše ako nema volje, ako mu se ne da ili nema o čemu.. Jednako za čitanje. Čuditi se treba onima drugima, koji u par redaka nađu način-razlog za svađu. Forum, teme, svatko sudjeluje-čita ono što ga zanima, ono ostalo ne vidim logiku.

Čudim se onima koji se čude.. :) ..

čudim se gramarnacijima, frustriranim TDjašima koji ne komentiraju ili klanovima, kriterijima moderiranja.. čudim se. Ne čudim se npr ferovcima i voltažama :))

.. nećemo jer bi bilo oftopičenje :)))

i tnx za 'kletvu'.. :)

8 godina

Bećari, prisjetite se osnova i zasto se preporuca cim manje drljanja po ssdu i onda to primjenite na razloge onemogućavanja radnji koje rade obimne privremene zapise na ssd.

.

0 0 hvala 0
16 godina
bunker kaže...

Bećari, prisjetite se osnova i zasto se preporuca cim manje drljanja po ssdu i onda to primjenite na razloge onemogućavanja radnji koje rade obimne privremene zapise na ssd.

.

ok, trim ... to je ok razlog, čuvanje-manje habanje.. duži .. što? rad ili nerad? Mogu disk tad držati u ambalaži..

po meni, smisao je koristiti, ne čuvati i brinuti o garanciji. Traje to dovoljno.. odnosno, to je više patka proizvođača koji time izbjegavaju postotak kvarova dok je pod garancijom. Loša serija koaj bi imala kraći životni vijek, bi crkla.. i korisnik bi dobio novi disk, s novom garancijom. To nije u interesu proizvođača, ali je svakako u interesu korisnika. Oni koj ne koriste nisu ciljana skupina ovog texta.. :)

Podaci? gubitak kvarom, malwareom, greškom.. =backup.

Nemam razloga brinuti se o disku, platio sam ga i nek radi, nek crkne. Ako ne radi tad je nepotreban.

Toliko u kontekstu čuvanja-garancije (kao moj kriterij-mišljenje..).

nasuprot tome, želim brz koliko je moguće, gladak rad. Tad mi sve što je višak, svaki soft-malware, algoritam koji nešto meni nepotrebno radi, troši resurse, dio brzine, na nešto što meni kao korisniku nije primarno. Tad KISSom, eliminiram višak-smeće, isključim hyber, jedan task manje, manji posao sistemu, brži rad. Čista fizika na djelu. Ne čuvam disk, nego ga koristim i pri tome smeće uklanjam da bi imao 'benefit' (brzinu, jer to se plaća) .. opet, moj pogled-mišljenje. Nikao kao recept ili sveto pismo ostalima. :)

Isključit ću tad svako nepotrebno drljanje (smeće), jer mi je nepotrebno, ne zbog garancije, nego resursa-performansi.. pri tome ću možda staviti neki overkill bacground (velike sise i sl.) ili igru i sl. i uživati u kranje nepotrebnoj grafici ali to je moj HW.. i radi ono što želim, ne ono što proizvođač-trgovac žele (dok znanja-savijeta ionako nemaju..) :))

14 godina
Windows 10 - problemi

Problem, ne radi mi nikako 5.1 zvuk iako u podešavanjima test zvučnika prolazi bez problema (slika) te svi rade.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
bunker kaže...

.

Zasto bi to radio? D abi trajao koliko? Ionako za par godina ce biti vrlo jeftin a i sad je vrlo jeftin..... Jesam li ja jedina lujka koja sklopi instalira i koristi komp bez podesavanja tvikanja iskljucivanja kopanja po registriju i sl budalastine?  Ili sam jednostavno prestar za ta sranja....

16 godina

što ne radi? .. pogrešan izlaz ili postavka (na nivou OSa ili svaka app zasebno), ako je izvor npr 2.0 tad nema 5.1.. osim soft-mixanja što može nuditi driver u opciji (pretvarti sve u kvazi 5.1..).

pošto je test ok, mora to biti.. inače ni u testu ne bi radilo (tako da nije stvar win-osa..), npr spajanjem hdmija prebaci se na digital (a 5.1 izlaz je analogni, dok digitalni nema veze s mixerom (efekti, balans, glasnoća..), tad se šalje digitalan signal i dekodira ga druga zvučna kartica na prijemniku, ne u PCju..). Ovisno o samom driveru, automatika ili nepostojanje opcija, npr hoće li istovremeno slati zvuk na analog-digital ili samo ja jedan.. ponekad nema fixa (možda stari driver..).

14 godina
ihush kaže...

Znam ovo za izvor, ovo soft miksanje je opcija "speaker fill" - povezuje prednje i stražnje zvučnike, driver najnoviji.

Probao sam na Youtube odraditi test, 

, ali sve ide preko prednjih, ostali nula bodova.

Iako kako ti kažeš, trebalo bi biti u redu kad test prolazi bez problema i sve se čuje.

ps. tko zna da li je ovaj video uopće u 5.1 zvuku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 17:05 (Valentin17).
15 godina
moderator
Valentin17 kaže...

Znam ovo za izvor, ovo soft miksanje je opcija "speaker fill" - povezuje prednje i stražnje zvučnike, driver najnoviji.

Probao sam na Youtube odraditi test, 

, ali sve ide preko prednjih, ostali nula bodova.

Iako kako ti kažeš, trebalo bi biti u redu kad test prolazi bez problema i sve se čuje.

ps. tko zna da li je ovaj video uopće u 5.1 zvuku.

Da si barem prvi komentar na videu pročitao...

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
14 godina
XXX-Man kaže...

Da si barem prvi komentar na videu pročitao...

ps. kud će budala nego krivo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 17:15 (Valentin17).
15 godina
moderator
Windows 10 - problemi
Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice