Ubaci CD od Windowsa,bootaj instalaciju i odaberi repair.
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.504
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jeeeebooooteee win10.Upravo se probudim i vidim utorrent prazan....Nema mi filmova niti igra sto sam seedao...
Da, to je definitivno problem u Windowsima i nema nikakve veze sa utorrentom...
Onda si instaliraj ikspe.
Od stotina korisnika sa kojima sam u kontaktu skoro svaki dan, jedino tebi je Desetka nešto obrisala...
P.S. Poruka "Windows has deleted some programs for better optimisation" nije dio windowsa. Da ga hebeš imaš neko smeće na kompu (spyware...)
Windowsi to ne rade. Provjeri da nemaš virusa, spywarea ili ostalog smeća.
Provjerio sa Avast,MalwareBytes i hitmanPro...Kaze cisto ko suza
zapravo, windowsi to rade kad je u pitanju "major update". glavni razlog brisanja je "compatibility problem", isto tako razlog brisanja može biti i outdated program, program za koji windows zna da uzrokuje "crashes", program koji ima bug. a sve to u svrhu zaštite prosječnog korisnika koji nema što znati više od next > next > go.
kako mu je korisnik na prvom mjestu i ne želi ga dodatno uznemiravati nakon uspješno završenog updatea korisnik dobije obavijest "all your files are exactly where you left them", tako da ispada da je kolega @Endymon sretan čovjek jer je dobio obavijest da mu je windows ipak izbrisao nešto.
rješenje je jednostavno >reinstal izbrisane aplikacije
zapravo, windowsi to rade kad je u pitanju "major update". glavni razlog brisanja je "compatibility problem", isto tako razlog brisanja može biti i outdated program, program za koji windows zna da uzrokuje "crashes", program koji ima bug. a sve to u svrhu zaštite prosječnog korisnika koji nema što znati više od next > next > go.
kako mu je korisnik na prvom mjestu i ne želi ga dodatno uznemiravati nakon uspješno završenog updatea korisnik dobije obavijest "all your files are exactly where you left them", tako da ispada da je kolega @Endymon sretan čovjek jer je dobio obavijest da mu je windows ipak izbrisao nešto.
Kolega Endymon bi htio kao svaki normalan korisnik,da se prvo upozori na moguce promjene.A ne napraviti nesto i onda da te obavjeste.Jer za razliku od nekih vas ovdje,neke stvari koje su mi oni obrisali BEZ UPOZORENJA,su mi bile potrebne.Dal bis se ti slozio sa time da kupis igru i da oni tebi kazu kada i kako ces igrat???I da...Da su fileovi tamo gdje sam ih pustio,ne bi bilo problema.Ali NEMA IH.Imao sam XP,WIN VISTU i WIN7 i niti jedan od navedenih operativnih sustava,kada je radio taj tvoj fascinantni major update,nije brisao podatke niti programe.Ako sam ja korisnik next,next,next i go,to tebe ne treba biti briga.Ako se tebi eksperimentira,hakira i igra sa WIN,slobodno daj.Meni su tu win da se instaliraju i da funkcioniraju,kao sto su do sada svi ovi navedeni operativni sustavi radili.Meni se neda da instaliram nesto i onda da meni Microsoft brise jer njemu se ne svidjaju ti programi.To ja zovem cistom spijunazom i kontrolom korisnika.A ima jako puno ljudi po ostalim forumima koji i sami tvrde da 10tka je cisti spijunski software.A takve teme nisi mogao naci sa prijasnjim verzijama OS.a.Tako da je ocigledno da nesto ne stima sa WIN10tkom.
Ja ću se u sve na svitu kladit da si ti nešto zeznuo u ciloj toj priči.
Koristim Win10 od prve insider verzije i instalirao sam gomilu buildova i održavam pedesetak kompova sa win10 i nikad nikome Windows nije pobrisao niti jednu sličicu a kamoli neki program.

Ja ću se u sve na svitu kladit da si ti nešto zeznuo u ciloj toj priči.
Koristim Win10 od prve insider verzije i instalirao sam gomilu buildova i održavam pedesetak kompova sa win10 i nikad nikome Windows nije pobrisao niti jednu sličicu a kamoli neki program.
ja neznam sta sam mogao krivo napraviti.Jednostavno otisao na njihovu Microsoft stranicu,jer nakon instalacije 7ice,pojavio mi se dolje message,da ako zelim na 10tku upgrade.Prihvatio sam i jednostavno update je krenu.Kada je dosao onaj prozor dal zelim na novo win ili upgrade,stisnuo upgrade,onda poruka dal zelim da mi se podaci sacuvaju,stisnuo yes i isao dalje.Mislim da neznam kakva bi to trebala mudrost da bude.Ako sam stvarno promako nesto,je vjerojatno sto nisam citao onu EULA file.Sta cu sve dozvoliti Microsoftu da radi sa mojim OS-om i samim racunom.Jbg...glupa navika next next next,mislis sve je to isto a na kraju se ispostavi da u nekim stvarima to NEXT te shebe do daske.Nista,na novo cu skroz sistem podignut,cistu desetku,pa cu vidit kako radi.Mozda taj upgrade mi je i zeznuo nesto.
kod upgradea, prvo wizzard provjeri i javi koje će apps biti deinstalirane.. (mada rade, bez problema..).
-win ne briše (podatke) može deinstalirati.. tj ne prijavi u novi reg. ali sve je tu, naravno treba (re)install appsa. To je stvar kompatibilnosti, npr .net (mada više MSovo guranje, kao i blentasto forsiranje njihovih default appsa iz storea..). To se može vratiti major updateom (verzija).. nešto su fixali pa možda s novom više ne.
enihau .. win ne briše, upozori .. i ništa staršnog se ne desi. Apps instaliraš. 'no biggy'. :)
edit: pogotovo drivere, zamijeni w10 verzijom ako postoje.. to na laptopovima može biti 'problem' (ako ne postoji novija app-driver (mixano-utils) za npr wlan-ftipke i sl.). Upgrade je zapravo više nalik clean installu + prijenos podataka (ne toliko appsa).
edit2: treba razlikovati update i upgrade.. (mada je i MS to 'zbrčkao' .. kao i insider i sve..) :)
Probam,pa javim dal je sve u redu.
Kolega Endymon bi htio kao svaki normalan korisnik,da se prvo upozori na moguce promjene.A ne napraviti nesto i onda da te obavjeste.Jer za razliku od nekih vas ovdje,neke stvari koje su mi oni obrisali BEZ UPOZORENJA,su mi bile potrebne.Dal bis se ti slozio sa time da kupis igru i da oni tebi kazu kada i kako ces igrat???I da...Da su fileovi tamo gdje sam ih pustio,ne bi bilo problema.Ali NEMA IH.Imao sam XP,WIN VISTU i WIN7 i niti jedan od navedenih operativnih sustava,kada je radio taj tvoj fascinantni major update,nije brisao podatke niti programe.Ako sam ja korisnik next,next,next i go,to tebe ne treba biti briga.Ako se tebi eksperimentira,hakira i igra sa WIN,slobodno daj.Meni su tu win da se instaliraju i da funkcioniraju,kao sto su do sada svi ovi navedeni operativni sustavi radili.Meni se neda da instaliram nesto i onda da meni Microsoft brise jer njemu se ne svidjaju ti programi.To ja zovem cistom spijunazom i kontrolom korisnika.A ima jako puno ljudi po ostalim forumima koji i sami tvrde da 10tka je cisti spijunski software.A takve teme nisi mogao naci sa prijasnjim verzijama OS.a.Tako da je ocigledno da nesto ne stima sa WIN10tkom.
dragi kolega Endymon moj sarkazam se nije odnosio na tvoju malenkost nego na politiku koju vodi microsoft od kad je izašla desetka. ovo što se sad događa je ništa što će nas čekati u skoroj budućnosti, i to već od kraja ožujka za kad je najavljen izlazak windows 10 creators update. bio ti hacker ili user vulgaris windows će uraditi točno onako kako sam napisao ako računalo ne zadovoljava uvjete koje je odredio windows. klikom na " i agree " prihvaćaš njihova pravila, i sve što možeš je prilagoditi se tome ili koristiti drugi os.
a što se tiče špijuniranja, windows špijunira korisnike još od vremena windows xp pa na dalje i to ne samo kroz sami os nego i kroz druge njihove proizvode. tako da se po tom pitanju ne trebaš puno brinuti jer znaju sve o svakome. isto tako špijuniranje korisnika nije samo osobina koja krasi windows nego gotovo svi proizvođači programa rade isto ili slično , pa i neprofitni, kao npr. firefox koji ne špijunira korisnika ( on samo prodaje korisničke navike zločestom google-u) ili npr. neke linux distribucije koje isto to rade, a da ne spominjem facebook, google, i sve av proizvođaće...
još jednom moja isprika ako sam te s nečim povrijedio, jer nisam imao namjeru ići u tom smjeru
Stavio jučer novu instalaciju windowsa i primjetio sam da mi nešto ograničava internet brzinu. Kad odem na speedtest brzina je maksimalna ali kada surfam koristi mi svega pola brzine. npr. za 5 news portala treba mu oko 40s da učita, pošto imam program za pregled brzine vidim da je brzina zapela na pola. Savjeti?
rukni sedmicu a na 10 zaboravi, sa tim neka se pate firme koje su dali novce za tu kramu od desetke.
rukni sedmicu a na 10 zaboravi, sa tim neka se pate firme koje su dali novce za tu kramu od desetke.
Instalirao 10 samo zbog directX 12 a usput mislio da ce biti brzi i bolji, nema do 7, najizdrzljiviji i stabilniji windows ikad.

dragi kolega Endymon moj sarkazam se nije odnosio na tvoju malenkost nego na politiku koju vodi microsoft od kad je izašla desetka. ovo što se sad događa je ništa što će nas čekati u skoroj budućnosti, i to već od kraja ožujka za kad je najavljen izlazak windows 10 creators update. bio ti hacker ili user vulgaris windows će uraditi točno onako kako sam napisao ako računalo ne zadovoljava uvjete koje je odredio windows. klikom na " i agree " prihvaćaš njihova pravila, i sve što možeš je prilagoditi se tome ili koristiti drugi os.
a što se tiče špijuniranja, windows špijunira korisnike još od vremena windows xp pa na dalje i to ne samo kroz sami os nego i kroz druge njihove proizvode. tako da se po tom pitanju ne trebaš puno brinuti jer znaju sve o svakome. isto tako špijuniranje korisnika nije samo osobina koja krasi windows nego gotovo svi proizvođači programa rade isto ili slično , pa i neprofitni, kao npr. firefox koji ne špijunira korisnika ( on samo prodaje korisničke navike zločestom google-u) ili npr. neke linux distribucije koje isto to rade, a da ne spominjem facebook, google, i sve av proizvođaće...
još jednom moja isprika ako sam te s nečim povrijedio, jer nisam imao namjeru ići u tom smjeru
Sve pet.Probat cu na novo instal 10tke i vidit kako radi.
Ja ne razumijem odkud svi ti problemi kod vas na win10 koristim uvijek zadnje buildove i nikad problema a nije niti spor, vjerovatno je sve do samih korisnika.
Ovako, trebam pomoć za jedan izgleda specifican, ali ogromni problem sa win10...vec 2 tjedna mi javlja da ima feature update 1607 for win 10 ...sve skinem (jer nemrem staviti da ne skine) i kod slijedeceg restarta ide instalacija...ali prilikom instalacije mi dode crni ekran i sve stoji nekoliko sati...onda ga ugasim drzeci dugo tipku power i kod slijedeceg paljenja javi da nemoze dignuti win i da vraca prethodnu verziju win...i tako to traje vec 10-ak dana, (stalno skida, radi instalaciju, crni ekran, prethodna verzija, opet skidanje...itd), a taj update ima vise od 1GB.
i onda je prije par dana pocelo citanje i troubleshoot po netu...kako sam upgrade sa 7 radio bez "fresh installa", zakljucio da bi moglo biti to, pa sam sve obrisao, pokrenuo cisto racunalo, ali kod updatea na 1607, opet crni ekran...pa sam skidao update rucno (uspio sam dignuti na 1511 verziju) ali kad odabrem bilo koji "Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB3216755)" od kolovoza '16 do siječnja '17 i pokrenem ga rucno, javi mi "Ažuriranje nije primjenjivo na vaše racunalo", a u windowsima mi stalno piše da su dostupna nova ažuriranja: "• Feature update to Windows 10, version 1607."
iz command promta sam probao:
- DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth - ne javi nikakve greške
- sfc /scannow - javi da je bilo grešaka i da ih je popravio - ima neki CBS log file kojeg izbaci u kojem pise sto je nasao, mogu ga tu staviti ako sto pomaže
no i dalje ne mogu ga instalirati...
jel ima koja mudra glava koja bi mi mogla pomoći??
ovako trenutno racunalo skoro uopće ne mogu korisitit...;)
hvala :)
Najbrze rjesenje : download sluzbenog zadnje dostupnog iso instalacijskog filea od win 10, backup osobnih podataka, format hdd i clean install. Unutar te instalacije je ukljucen i dio ovih updatea koji te zezaju.
To je najbrze i imas time clean start. Sve druge opcije mozda rijese a mozda i ne rijese problem, a vrijeme teče.....
.......
Pozdrav!
Nakon dugo vremena sam nagovorio ženu da joj snimim Win 10 na njezin Dell 17R N7110 (i7, 6GB, Nvidia grafa... uglavnom, taman za Win 10 :)
I lijepo sve prođe, brzo, radi kako spada...
ALI, ne radi spajanje na kućni Wifi :(
Kad ukucam točnu šifru onda "Windows cannot connect" il nešto takvo.
Kad ukucam pogrešnu, onda je "Wrong password"
Router je D-Link DIR-655.
U Log fajlu piše:
Wireless system with MAC address 7CE9D366FEA3 associated
3 sekunde poslije
Wireless system with MAC address 7CE9D366FEA3 disconnected for reason: Received Deauthentication
Na laptopu sam ugasio da WiFi može u stanby, i pod Power options da rade na Full performance.
Kako dalje?
Router, kartica, Windowsi..?
To je najbrze i imas time clean start. Sve druge opcije mozda rijese a mozda i ne rijese problem, a vrijeme teče.....
.......
Najnovije izdanje ISO fajla (preko Media Creation Toola) ima jako čudan bug. Kod odabira jezika ima Croatia, kod odabira tipkovnica nema :D
Al nema veze, pri prvom spajanju na net ih sam instalira :D
Evo, vezano uz ranije spomenuti problem, spojio sam se kablom, sve je updateano i sve radi osim WiFia. Ali samo na router. Spajanje na mobitel uredno radi. Tak da su driveri/laptop ispravni. Samo se ne spaja na D-link koji je radio prije pola sata, kad su na laptopu bili Windowsi 7.
Dell više nema podršku za taj laptop za Win 10, ali čitam po netu da ljudima sve radi i da je ovaj put Microsoft obavio bolji zadatak od Della.
I svima radi WiFi, tak da je kod mene neki specifičan problem.
Nađi na stranici proizvođača laptopa driver za wlan i njega instaliraj.
Prije neki dan mi je to riješilo taj isti problem s WI-FI-jem

To mi je prvo palo na pamet.
Al pogledaj gore, nema podrške za Win 10. Zadnje je 8.1 i to instalacijski fajl koji kod pokretanja odma javi da je pogrešna verzija Windowsa.
Ljudima savršeno radi s ovim driverima.
Onda iskopaj tko je proizveo WI-FI karticu pa vidi kod njenog proizvođača ima il šta.
Na mobu sam pa mi nije zgodno njuškat.

To mi je prvo palo na pamet.
Al pogledaj gore, nema podrške za Win 10. Zadnje je 8.1 i to instalacijski fajl koji kod pokretanja odma javi da je pogrešna verzija Windowsa.
Ljudima savršeno radi s ovim driverima.
Jesi probao prije instalcije tih drivera staviti opciju "run this in compatiblity mode" (ili kako vec pise)?
Primjer slike:
Cudno,ja sam drivere za zvuk i plocu od viste stavio i nisam morao staviti compatibility mod...