Pa pusti ga nek pregleda.
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.043.154
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobro reče, ja pustim da sam sve odradi ........a ako baš hoće može u "all setings">"update&security">windows defender"
pa skrolaj niže i isključiš notifikaciju ( ostane samo kad nađe nešto kritično).
Mene više ljuti što kad dignem FF normalno dobijem notifikaciju od Malwerbyte Anti Exploit i prilikom surfanja mi ponovo prikaže istu notifikaciju kao da je nešto u windowsima ugasilo pa ponovo uključilo taj Malwerbytes A.E. ?????
Isto tako kad uključim CCleaner pa mi ponekad kaže da najprije isključim IE i Edge a ja ih od kad sam stavio win10 na PC niti jednom nisam startao a i neću....
Pustim ga nekad al baš svaki dan da me gnjavi sa tim a niš ne nađe malo je dosadno. Inaće radi se o noteboku acer switch 10.
Trebam pomoć, živcira me ovaj windows defender, svaki *ebeni dan mi izbacuje poruku Windows defender mora pregledati vaše računalo. Već mi ide na živce klikat iks i micat tu obavjest. Jel ima načinda se to ne pojavljuje više
Dozvoli mu da pregleda pa te neće uznemiravat par dana.

Da li se nekome ovo događa i kako riješiti?! Instalirao win10 pro x64 (clean install 15.10. 2016.) i tri dana radilo sve ok i onda kreće jedan te isti problem kod pokretanja PC-a. Dobijem BSOD (Windows was not properly shut down) i onda se kao nešto popravlja pa se resetira i tek onda digne windowse i sve radi OK. Na win 7 je sve radilo bez greške!
Pustim ga nekad al baš svaki dan da me gnjavi sa tim a niš ne nađe malo je dosadno. Inaće radi se o noteboku acer switch 10.
- ovako, AV mora povremeno (jednom..) proći sadržaj, ako se to ponavlja tad imaš problem (ne s AV nego reg./postavke/OS neki utils/tweak i sl.) jer bi nakon prolaska to bilo zapisano i AV te ne bi više gnjavio.
Da li se nekome ovo događa i kako riješiti?! Instalirao win10 pro x64 (clean install 15.10. 2016.) i tri dana radilo sve ok i onda kreće jedan te isti problem kod pokretanja PC-a. Dobijem BSOD (Windows was not properly shut down) i onda se kao nešto popravlja pa se resetira i tek onda digne windowse i sve radi OK. Na win 7 je sve radilo bez greške!
-to nema veze s verzijom win.. ima s ispravnošću (sad otkriti što, HW-SW npr driver ili neka app).
u oba slučaja, provjeriti AV/malware, sfc/scannow, chkdsk itd.. negdje-nešto je uzrok (ili yogurt?).
Ima i opcija na koju sam jednom naišao...lik je nakon što se ugasi monitor gasio svu opremu prekidačem na produžnom kablu a win10 nakon gašenja slike radi još bar 5-10 sec. pa je takvo gašenje za njih greška.
Daj mi dump fajlove pa ću pogledati. Vjerojatno neki driver luduje.
Ima i opcija na koju sam jednom naišao...lik je nakon što se ugasi monitor gasio svu opremu prekidačem na produžnom kablu a win10 nakon gašenja slike radi još bar 5-10 sec. pa je takvo gašenje za njih greška.
- to čak ne mora biti zbog win, tj 50% juzera ima defaultno podešeno = hyber/sleep (ne 'pravo' gašenje) dok i sam BIOS detektira nestanak napajanja i postoji šansa (ovisno o modelu-proizvođaču) da će iduće paljenje biti nešto nalik safemoda za BIOS ili reset ili... svašta :)
- naravno, uvjek je stvar podešavanja raznih opcija, koje se ovake preskoče, podrazumiejvaju (a ništa ne znamo).. dok ni sam korisnik to ne navede jer uopće ne vidi to kao bitnu info. Banalno, kad kaže da je 'normalno' ugasio PC to može biti i prekidačem/struja.. i tad se svi čude :)
Trebam pomoć, živcira me ovaj windows defender, svaki *ebeni dan mi izbacuje poruku Windows defender mora pregledati vaše računalo. Već mi ide na živce klikat iks i micat tu obavjest. Jel ima načinda se to ne pojavljuje više
Po difoltu WD to sve sam odradi i suti, to sto te on obavjestava moze bit zbog nekog amaterskog cackanja po windows postavkama ili koristenjem nekih programa koji tweakaju windows ili brisu "nepotrebne" stvari sa pc-a.
Ako imas Ccleaner pogledaj u postavkama ako je oznacena stavka za ciscenje loga od Win Defender pa je iskljuci.

Evo još slika vezanih uz moj problem pa ako se netko kuži... Problem se događa samo kad ugasim PC (kod restarta se normalno podiže). Imam osnovne drivere za grafiku i zvuk, chrome browser, playere za filmove i glazbu i ništa nisam mijenjao u postavkama windowsa. Skenirao sam viruse, sfc scannow, chkdsc i nema nikakvih grešaka. Normalno gasim PC na shut down a problem se pojavio sam od sebe par dana nakon instalacije. Windows je skinut sa microsofta i uredno aktiviran sa ključem.
Pogledao sam ih. Čovjek ima jako sličnu situaciju kao ti. Isto kaže memory corruption. Samo što on nije mijenjao/dodavao RAM kao ti.
Ljudi, curi se na kompu upravo pojavio BSOD loop (your pc ran into a problem and needs to restart). Rekao sam joj da pokuša ući u safe mode, ali ni to ne može. Od svih troubleshooting optionsa dostupan joj je samo command prompt. Tamo je pokrenula system file checker, ali ni to nije pomoglo.
Je li se to još nekome dogodilo i zna li neko rješenje za to (osim repaira)? Koliko vidim na netu, Windows je 30.10. izdao neki cumulative update s kojim ljudi imaju problema i koji bi mogao biti uzrok, ali nemam pojma kako da dođem do ičega kad ne može ući ni u safe mode.
Ljudi, curi se na kompu upravo pojavio BSOD loop (your pc ran into a problem and needs to restart). Rekao sam joj da pokuša ući u safe mode, ali ni to ne može. Od svih troubleshooting optionsa dostupan joj je samo command prompt. Tamo je pokrenula system file checker, ali ni to nije pomoglo.
Je li se to još nekome dogodilo i zna li neko rješenje za to (osim repaira)? Koliko vidim na netu, Windows je 30.10. izdao neki cumulative update s kojim ljudi imaju problema i koji bi mogao biti uzrok, ali nemam pojma kako da dođem do ičega kad ne može ući ni u safe mode.
Probaj preko CMD-a pokrenut system restore pa vrati zadnju točku kad je napravljena
CMD> pa upiši rstrui.exe
Pokušat ću, ali bojim se da uopće nema restore point napravljen jer dok je pokušavala napraviti system restore iz troubleshooting izbornika, i rekao joj je da nema restore pointa (komp je star svega dva tjedna). Hvala na savjetu.
Napravi i check disk.
Po difoltu WD to sve sam odradi i suti, to sto te on obavjestava moze bit zbog nekog amaterskog cackanja po windows postavkama ili koristenjem nekih programa koji tweakaju windows ili brisu "nepotrebne" stvari sa pc-a.
Ako imas Ccleaner pogledaj u postavkama ako je oznacena stavka za ciscenje loga od Win Defender pa je iskljuci.
U tom grmu leži zec. Imao sam isti problem...
Pogledao sam ih. Čovjek ima jako sličnu situaciju kao ti. Isto kaže memory corruption. Samo što on nije mijenjao/dodavao RAM kao ti.
Odradio memory testove sa 2 alata (Windows Memory Diagnostics, Memtest86+) i nema grešaka. Malo sam guglao slične BSOD i izgleda našao razlog problema... fast startup. Isključio i danas nisam imao niti jedan BSOD a brzina bootanja nije drastično veća (nemam SSD)!
Nakon zadnjeg ažuriranja Windowsa 10 webcam na laptopu ne radi u Skype-u a kad idem na postavke > privatnost > kamera > izaberi aplikacije koje mogu koristiti kameru Skypa nema na toj listi. Molim pomoč.
Nakon zadnjeg ažuriranja Windowsa 10 webcam na laptopu ne radi u Skype-u a kad idem na postavke > privatnost > kamera > izaberi aplikacije koje mogu koristiti kameru Skypa nema na toj listi. Molim pomoč.
Nema ti pomoći...vjerojatno je u tom update-u MS revidirao kamere koje rade sa Skypeom, a tvoju izbacio...ista stvar se dogodila i meni prije dvije godine na win 8.1 s jednom HAMA kamerom...eventualno, probaj uninstalirati taj update!
Jel se može kako isključit update windowsa.Usred rada mi se računalo resetira i tak svakih par dana.
http://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-from-automatically-downloading-updates/
Imaš ovdje upute, najbolja ti je metoda ova sa gpeditom, ako imaš Professional ediciju.
Sta je gpedit?tu pise samo za regedit ili da skinem ovaj program hacks?uglavnom probao oboje i ne radi.Neki drugi prijedlog?
Sta je gpedit?tu pise samo za regedit ili da skinem ovaj program hacks?uglavnom probao oboje i ne radi.Neki drugi prijedlog?
GPedit aka. Group policy editor je mjesto gdje i car ide pješke. Gore ti je kolega stavio link, znači čitanje s razumijevanjem, i doći ćeš do rješenja
Napisao je za win pro ja imam home.
U tom ćeš se slučaju morati zadovoljiti s jednom od drugih opcija navedenih u članku. Ili stavi connection na metered ako ti je do dostupno (mislim da ja na pro ediciji to nemam), ili si naštimaj active hours tako da ti se komp za to vrijeme ne može automatski restartati.
Jel se može kako isključit update windowsa.Usred rada mi se računalo resetira i tak svakih par dana.
-podesi vrijeme automatske nadogradnje/time i restarta.
-obavi koji put update kad ne radiš ili prebaci na ograničenu vezu (to je zapravo povezano, moraš povremeno updateati, to je jedan od requirementsa OSa koji moraš ispuniti ili mijenjaj OS).
A services-- Windows Update -- Disabled ?