Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.805
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
12 godina
Re: Windows 10 - problemi
formula1live kaže...

Imam problem s stat menu-om. Ne mogu ga nikako pokrenuti, niti preko start gumba niti preko windows key-a. Jučer je sve normalno radilo, navečer ugasio računalo, i danas više ne radi

Isprobao sam sljedeće, što sam našao na netu:
pisati comande u powershell (admin rights, restart nekon svake naredbe)

1) sfc /scannow
2) DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
3) Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

sa uključenim i isključenim antivirusnim programom.

Probao sam prebaciti start meni na "fullscreen" i natrag, napravio sam novi admin account ( niti tamo se ne otvara), scan-irao računalo s Kaspersky i Malwarebytes, nema virusa. Sve normalno radi samo se ne otvara start meni.

Isprobao sam i system restore, ali na žalost, dobijem poruku da je system restore bio neuspješan i da probam izbrisati antivirus ( što sam i učinio) ali bez uspjeha. Isprobao više pozicija vraćanja, ali uvijek ista poruka, čak sam i probao napraviti Dword "EnableXamlStartMenu" u registry-u. Windowsi su update-ani (danas 14.08.2016.) ali jednostavno ništa ne pomaže.

clean install, napraviš rano ujutro natašte (prije nego počneš lupat TD-ove bez razloga)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 13:52 (nicky.sl).
16 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

clean install, napraviš rano ujutro natašte (prije nego počneš lupat TD-ove bez razloga)

Kako se ponadao da će mu netko pomoć...

Da, clean install je jedino rješenje. I full (slow) format diska. Dvaput.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
protjeran
I paziti da to odradis u noci punog mjeseca, prije svitanja, i na neparni datum...

🙌

7 0 hvala 0
16 godina

.. drugog utorka srijede u mjesecu. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. drugog utorka srijede u mjesecu. :)

Imas PM pleas pomozi :P

13 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

He he,

Uspio sam napraviti system restore s instalacijskog DVD-a na prije 2 tjedna, ako kome pomogne. Ne znam što mu je bilo, ali glavno da sad radi ( do drugog gubljenja start menia )

PS: niti jedan moj TD nije bezveze dan. Aj živili

0 0 hvala 0
12 godina
formula1live kaže...

He he,

Uspio sam napraviti system restore s instalacijskog DVD-a na prije 2 tjedna, ako kome pomogne. Ne znam što mu je bilo, ali glavno da sad radi ( do drugog gubljenja start menia )

PS: niti jedan moj TD nije bezveze dan. Aj živili

Kažeš niti jedan ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 15:42 (nicky.sl).
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

pozdrav

malo sam dosadio samom sebi jer stalno postavljam pitanja na ovoj ili drugoj win 10 temi al eto

dns sam primjetio da su mi se u system32 kreirale neke datoteke a nemam pojma sta su i cemu sluze

ugl malo prije sam skinuo i skenirao laptop sa adwance cleanerom (nije nasao nista na malware ostalno je samo fixao junk file,regisrye i ostalno sta ide)

evo slike u prilog pa ako netko zna vise..

edit:posto sam prije na netu nasao da je ovaj sru i catroo2 od microsofta, zanima me dal su mogle nastati danas ako recimo nije bilo update

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 20:17 (OBLAKprasine).

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

pozz,imam problem koji bi hitno morao rijesiti.

Imam komp sa win10 koji nemaju onaj veliki update,danas sam ga upalio nakon tjedan dana i nakon sto sam unio sifru za login win. se srusio... Auto detect problems ne nadje nista,ak idem start normaly opet me vrati na isto,bios je u default.

U safe mode i safe mod sa internetom ulazi i radi,skenirao sam za malweare i nije naslo nista,neke programe sam u startupu disable-ao(ostavio sam samo drivere za graficku) no i dalje se normalno ne zeli pokrenut.

Nemam restore point i nudi mi opcije da vrati sve u izvorno stanje i da mi vrati programe a podatke ostavi,jel to znaci da brise sve programe ili samo vraca na zadnje dobre postavke,jer to "last known good" mi ne nudi,pa da to nije to...

eto ako mi netko moze pomoci,dati neki savijet sto da napravim,da mozda skinem taj zadnji veliki update na stick pa forsiram update?

imam neke programe i podatke koji su povezani i trebali bi ostat na kompu ako je ikako moguce... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Najbolje da skines taj AU, stavis na USB (napravis bootabilni) i instaliras clean install, a ako bas zelis zadrzati programe onda idi na opciju upgrade.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
djigibao kaže...
Najbolje da skines taj AU, stavis na USB (napravis bootabilni) i instaliras clean install, a ako bas zelis zadrzati programe onda idi na opciju upgrade.

kaj mogu upgrade iz safe moda? nisam trenutno kraj kompa da probam,a guglajuci vidim da nije moguce upgrade iz safe moda...jel moguce radit upgrade ako odma boota sa usba iz bios-a?

17 godina

Kad boot-as sa usb imas dvije opcije:
Upgrade ili custom tj. clean install.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 23:08 (djigibao).
13 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav, neki dan sam se morao prijaviti na microsoftov račun kako bi na windows 10 nešto pokušao skinuti sa trgovine one njihove i od tad mi stalno traži prijavu sa lozinkom u sustav kad ugasim / restartam komp- Nemam pojma kako da maknem tu lozinku da ne traži kao prije što je bilo, na sedmici sam znao, ali ovdje ne mogu skontat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jole-Ri kaže...

Pozdrav, neki dan sam se morao prijaviti na microsoftov račun kako bi na windows 10 nešto pokušao skinuti sa trgovine one njihove i od tad mi stalno traži prijavu sa lozinkom u sustav kad ugasim / restartam komp- Nemam pojma kako da maknem tu lozinku da ne traži kao prije što je bilo, na sedmici sam znao, ali ovdje ne mogu skontat.

Utipkaš account u Start, klikneš na Manage your account i onda ćeš tu imati opciju za odlogiravanje s Microsoftovog računa, odnosno prebacivanje na lokalni račun.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 9:45 (mbaksa).
13 godina
Windows 10 - problemi

Hvala uspjelo je.. neznam još sve na ovom windowsu pa eto., hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jole-Ri kaže...

A mogao si i pokrenuti "netplwiz" i upisati podatke da se automatski ulogirava na microsoft account tako da ako ti opet zatreba "trgovina" da ne moraš pitati kako da se prijaviš na MS account ponovo :)

17 godina
moderator
Gnjavator kaže...
Jole-Ri kaže...

A mogao si i pokrenuti "netplwiz" i upisati podatke da se automatski ulogirava na microsoft account tako da ako ti opet zatreba "trgovina" da ne moraš pitati kako da se prijaviš na MS account ponovo :)

Za korištenje trgovine ne moraš u Windowsima biti prijavljen s Microsoftovim računom. 

10 godina
Windows 10 - problemi

Pozz

Ne radi mi Search uopce.. kad odem dolje pri dnu i clicknem iconu "Search Windows" ne desava se nista.. kad odem desnom tipkom na start menu i kliknem da otvori "Search" ne desava se nista.. pokusao restartirati, pogledao pod services jel radi, tamo stoji "Automatic". Ne mogu uopce dokuciti sta bi mogao biti problem.

Edit : Mozda kad sam brisao sve one aplikacije koje dolaze s Windowsima mozda obrisao ili cackao po cortani pa je ona disejbala search funkciju ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 13:00 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
16 godina
Croshadow1234 kaže...

Pozz

Ne radi mi Search uopce.. kad odem dolje pri dnu i clicknem iconu "Search Windows" ne desava se nista.. kad odem desnom tipkom na start menu i kliknem da otvori "Search" ne desava se nista.. pokusao restartirati, pogledao pod services jel radi, tamo stoji "Automatic". Ne mogu uopce dokuciti sta bi mogao biti problem.

Edit : Mozda kad sam brisao sve one aplikacije koje dolaze s Windowsima mozda obrisao ili cackao po cortani pa je ona disejbala search funkciju ?

Definitivno jesi. Pitanje je samo jesi li samo isključio ili syebao sistemske fileove.

Pokreni DISM - upali Command Prompt kao administrator, C/P DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth i klik na enter.

Kad završi, restartaj PC.

I moli boga da to popravi situaciju - ako ne popravi, ne preostaje ti reset ili clean install.

BTW, ako ti je regija postavljena na Hrvatsku, bez obzira na jezik sistema, Cortana ti niti ne radi! Radi samo tražilica.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 16:02 (kizo2703).
10 godina
kizo2703 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Pozz

Definitivno jesi. Pitanje je samo jesi li samo islkjučio ili syebao sistemske fileove.

Pokreni DISM - upali Command Prompt kao administrator, C/P DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth i klik na enter.

Kad završi, restartaj PC.

I moli boga da to popravi situaciju - ako ne popravi, ne preostaje ti reset ili clean install.

BTW, ako ti je regija postavljena na Hrvatsku, bez obzira na jezik sistema, Cortana ti niti ne radi! Radi samo tražilica.

I to sam vec bio uradio ranije danas i nije pomoglo.. sad sam opet i isto nista nije pomoglo, ostalo sve na istom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 17:02 (Croshadow1234).
12 godina

A da napraviš čistu instalaciju ili vraćanje na tvorničke postavke i kreneš izpočetka a iz ovog izvučeš pouku da ne čačkaš di ti nije misto i ne brišeš ono što neznaš čemu služi.

Da mi je samo znat što vam rade te sistemske aplikacije da ih morate brisat.

Ja niti ih koristim niti ih primječijem i sustav mi radi savršeno.

10 godina
nicky.sl kaže...

A da napraviš čistu instalaciju ili vraćanje na tvorničke postavke i kreneš izpočetka a iz ovog izvučeš pouku da ne čačkaš di ti nije misto i ne brišeš ono što neznaš čemu služi.

Nije da to prvi put radim, radio sam vise puta i nikad problema do sad i nije da sam sjebao nesto gadno.. samo mi je search prestao raditi, kojeg i ovako ne koristim skoro pa nikad ali svejedno sam htio popravit ga da radi, da u buduce kad se bude desilo nekome drugome ili meni da znam popraviti. 

Ali unatoc svemu, sve sto si napisao stoji i istina je.

17 godina
Croshadow1234 kaže...
nicky.sl kaže...

Nije da to prvi put radim, radio sam vise puta i nikad problema do sad i nije da sam sjebao nesto gadno.. samo mi je search prestao raditi, kojeg i ovako ne koristim skoro pa nikad ali svejedno sam htio popravit ga da radi, da u buduce kad se bude desilo nekome drugome ili meni da znam popraviti. 

Ali unatoc svemu, sve sto si napisao stoji i istina je.

Kao što na jednom od mjesta gdje sam vidio da opisuju uklanjanje tih aplikacija koje svi vole uklanjati kaže:

"Warning: Some of these apps are deeply integrated with Windows 10 and removing them could create problems. Be judicious about what you choose to remove."

Ukratko u prijevodu kaže da uklanjanaje tih programa može napraviti probleme kao što ih i imaš...

10 godina
Windows 10 - problemi

Ponovo sam stavio windowse i namjerno ponovio cijeli postupak uklanjanja tih aplikacija sto dodu sa windowsima poput crash candy saga i co. i nikakvih problema, moguce da je nesto drugo prouzrokovalo taj problem sa search-om.

0 0 hvala 0
16 godina
Croshadow1234 kaže...

Ponovo sam stavio windowse i namjerno ponovio cijeli postupak uklanjanja tih aplikacija sto dodu sa windowsima poput crash candy saga i co. i nikakvih problema, moguce da je nesto drugo prouzrokovalo taj problem sa search-om.

Gnjavator: "Warning: Some of these apps are deeply integrated with Windows 10 and removing them could create problems. Be judicious about what you choose to remove."

"Upozorenje: neke od ovih aplikacija su duboko integrirane sa sustavom Windows 10 i uklanjanje bi vam moglo stvoriti probleme. Budite oprezni što ćete ukloniti."

Prouči i triput razmisli što ćete deinstalirati. Zato postoji internet. Inače ćeš svaki tjedan raditi clean install!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
kizo2703 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Gnjavator: "Warning: Some of these apps are deeply integrated with Windows 10 and removing them could create problems. Be judicious about what you choose to remove."

"Upozorenje: neke od ovih aplikacija su duboko integrirane sa sustavom Windows 10 i uklanjanje bi vam moglo stvoriti probleme. Budite oprezni što ćete ukloniti."

Prouči i triput razmisli što ćete deinstalirati. Zato postoji internet. Inače ćeš svaki tjedan raditi clean install!

Svjestan sam svega i sve stoji sto vi govorite. Proucio sam prvi put kad sam micao te aplikacije kakve probleme moze to prouzrokovati, jer to je uvijek prvo sto napravim prije nego li nesto odlucim maknuti ili dodati.

Samo sam dosao ovdje da pitam jel netko naletio na isti problem i dal ima rijesenje jer nisam mogao naci slican problem na internetu, radio sam i druge stvari osim micanja aplikacija koje su se pokazale ne bas pametnima tako da ih vise necu raditi, sve je to bio neki mali eksperiment iz znatizeljnosti. Nije problem napraviti clean instalaciju kad nesto userem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 15:12 (Croshadow1234).
12 godina

Svaki tjedan

clean install jedan

Gle još se i rimuje

11 godina
protjeran
Image sistema = zakon !

2 0 hvala 0
12 godina
bunkermax kaže...
Image sistema = zakon !

Je al' se ne rimuje :)

17 godina
Windows 10 - problemi

to je haiku 

image sistema=nema problema 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 21:05 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice