molim te detaljnije pojasni
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.532
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
molim te detaljnije pojasni
Otvoriš prozor s postavkama za pozadinu. Držiš lijevi Alt na tipkovnici i stisneš tipku PrintScreen (ili PrnScrn ili kako ti je već označena). Otvoriš program za obradu slike, Paint ili Bojanje ako ništa drugog i zalijepiš napravljeni prikaz ekrana (Ctrl+V). Spremiš tu sliku u datoteku s nastavkom jpg ili png. I uploadaš je na forum.
http://www.digitalcitizen.life/4-ways-take-screenshots-windows-8-81-using-built-tools
Poanta je da mi vidimo kako točno imaš to podešeno.
Trebam pomoć dobio sam laptop s windowsima 10 ali kad god trebam nešto instalirati traži me lozinku administratora,e sad kako se ulogirati kao administrator?
Hvala
Trebam pomoć dobio sam laptop s windowsima 10 ali kad god trebam nešto instalirati traži me lozinku administratora,e sad kako se ulogirati kao administrator?
Hvala
si kupio lap sa več instaliranim w10 ili si ga od nekog dobio?
ak si ga dobio od nekog, nazovi ga i pitaj za admin pass
Hvala
ovo je meni pomoglo.
svejedno zvao sam službu za korisnike 0800300300 gdje su mi savjetovali da instaliram nanovo noviju verziju desetke. pošalju ti mejl i korak po korak. password je trs10
ma dobio sam ga već korištenog ma naveo mi je on par korisničkih ime na i lozinki ja sam i pored tog otvorio svoju lokalnu adresu i sad kad nešto pokušam instalirati traži mi da prvo unesem administrativnu lozinku ali neznam gdje unijeti tu lozinku
ma dobio sam ga već korištenog ma naveo mi je on par korisničkih ime na i lozinki ja sam i pored tog otvorio svoju lokalnu adresu i sad kad nešto pokušam instalirati traži mi da prvo unesem administrativnu lozinku ali neznam gdje unijeti tu lozinku
ovak nekak ti to izgleda, valjda nisi kliknuo na show details, ili se odlogiraj i ulogiraj se admin acc i instaliraj kaj želiš
A kod kreiranja tog svoje novog računa, očito nisi odabrao da budeš administrator sustava nego običan korisnik.
Ako znaš lozinku administratora kako kažeš, odlogiraj se sa svoje računa, prijavi s administratorom, te u postavkama korisničkih računa promjeni svojstvo svojeg računa u Administartor.
Imam sljedeći problem ...
Brat je igrao gta V i Farming simulator 15 te su mi nakon sad tipke pomiješane tj wasd su zamjenjeni s onim strelicama na desnoj strani.I sad kad upisujem šifru kompa i imam slovo a moram strelicu za lijevo stisnut umjesto a ...neko riješene ???
ma izgleda da mi nema spasa odjavim se sa svog računa i nigdje nemgu naći kak da se prijavim na admina vraća me samo na moj račun
naravn da sam probao
Probaj u Run utipkat netplwiz i pokrenut. Vidi za početak popis korisnika na računalu, njihova prava...
Kako maknut glupi lock screen? .... fora sa regeditom i pravljenjem key-a vise nepali nakon ovog novog updatea....i dalje mi se pokazuje...
edit: neradi ni sa enejblanjem u gpedit.msc, ni sa unosenjem reg key-a s neta...nista...
ma izgleda da mi nema spasa odjavim se sa svog računa i nigdje nemgu naći kak da se prijavim na admina vraća me samo na moj račun
ne moraš ići na drugi acc, promijeni user-level (svoje acc podigni na admin), tad će te tražiti admin pass.. i ako ga imaš gotovo.. ako nemaš, briši i clean install ili zovi onog tko zna.
Kako maknut glupi lock screen? .... fora sa regeditom i pravljenjem key-a vise nepali nakon ovog novog updatea....i dalje mi se pokazuje...
edit: neradi ni sa enejblanjem u gpedit.msc, ni sa unosenjem reg key-a s neta...nista...
a secpol.msc

a secpol.msc
kako se radi sa secpol... nemogu nac na netu how to.... a bas mi ide na zivce sta moram prvo stisnit nesta da mogu upisat pass.... hocu da mi ide direkt na upisivanje password-a...
Pozdrav,
kupio sam asus k550j koji na sebi ima free dos i sad zelim staviti win 10. Skinuo sam windowse s stranice od microsofta i kupio key. Sve krene u redu osim sta mi usred instalacije dode setup cannot continue, corrupted file, contact vendor. Izbrosao sam sve particije, probao opet i isto, probao s drugim usb-om i opet isto. Zna li netko u cemu grijesim i sta bi mogao biti problem?
hvala
a secpol.msc
kako se radi sa secpol... nemogu nac na netu how to.... a bas mi ide na zivce sta moram prvo stisnit nesta da mogu upisat pass.... hocu da mi ide direkt na upisivanje password-a...
http://www.tomsitpro.com/articles/windows-10-local-security-policy-editor,2-15.html
Pozdrav,
kupio sam asus k550j koji na sebi ima free dos i sad zelim staviti win 10. Skinuo sam windowse s stranice od microsofta i kupio key. Sve krene u redu osim sta mi usred instalacije dode setup cannot continue, corrupted file, contact vendor. Izbrosao sam sve particije, probao opet i isto, probao s drugim usb-om i opet isto. Zna li netko u cemu grijesim i sta bi mogao biti problem?
hvala
Skini iso s MCT-om s MS-ovog sajta i onda preko Rufusa pukni na usb. Ljudi su imali takvih problema s Anniversaryjem.
Većinom novi laptopi sa free dos u postavkama za HDD nije postavljeno na AHCI , uđi u bios postavi , snimi , .....i pokušaj opet instalirat win10
http://www.tomsitpro.com/articles/windows-10-local-security-policy-editor,2-15.html
Pa znam uc u secpol al me zanima koja stavka tamo je zaduzena za to da mogu maknut lock screen koji bude prije logon screen-a..... ove dvije metode neprolaze http://windows.wonderhowto.com/how-to/disable-lock-screen-windows-10-0162965/
Achi je namjesten, a windowsi skinuti s mct-om. Ne znam sta probat jos jer me ne izbacuje nikakav kod za error.
Pa znam uc u secpol al me zanima koja stavka tamo je zaduzena za to da mogu maknut lock screen koji bude prije logon screen-a..... ove dvije metode neprolaze http://windows.wonderhowto.com/how-to/disable-lock-screen-windows-10-0162965/
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Control Panel -> Personalization -> Do not display the lock screen ->Enabled
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Control Panel -> Personalization -> Do not display the lock screen ->Enabled
neprima mi to... par poruka gore sam trazio pomoc i dal ima jos koji nacin na koji skloniti lock screen, jer neradi preko gpedit nit radi da skinem regkey.... nisam to jednom radio nego radim otkad je izaso win8 jer mi smeta ta pizdarija imam laptop a ne mobitel....
Achi je namjesten, a windowsi skinuti s mct-om. Ne znam sta probat jos jer me ne izbacuje nikakav kod za error.
Probaj ovo što ti kolega softwaremaniac predlaže (skinuti ISO pa iz njega napraviti bootabilni USB).
Testiraj memoriju programom memtest86+.
Testiraj ispravnost diska nekim programom iz neke live distribucije Linuxa.
Disk sredi i sve će bit u redu, naime on je u "krivom" datotečnom sustavu.
Prati korake sa slike do koraka 5. ono dalje možeš i nemoraš i kad to odradiš proći će instalacija
Disk sredi i sve će bit u redu, naime on je u "krivom" datotečnom sustavu.
Prati korake sa slike do koraka 5. ono dalje možeš i nemoraš i kad to odradiš proći će instalacija
Moze samo pojasnjenje? Da li mi tu govorimo za hdd ili usb flash drive?